Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

Δύο αρκετά δυνατές συσκευές έρχονται αντιμέτωπες στον στίβο του ανταγωνισμού. Από την μία πλευρά η Apple με το iPhone 5S και από την άλλη η Samsung με το φρέσκο Samsung Galaxy S5. Ποιο από τα δύο smartphones σας έχει κερδίσει περισσότερο; Ποιο θα επιλέγατε;

  • Οθόνη
  • Το iPhone 5S έχει οθόνη 4 ιντσών LCD IPS, ανάλυσης 1136×640 pixels και 326 ppi, ενώ το Samsung Galaxy S5 μία Super AMOLED 5.1 ιντσών 19201080 pixels με 415 ppi.
    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

  • Design
  • Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο το iPhone κερδίζει τον σεβασμό όλων, αυτός είναι το design. Η εναλλαγή ανάμεσα στο αλουμίνιο και το γυαλί της οθόνης φαίνεται πραγματικά πολύ εντυπωσιακή. Το μόνο κακό που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι ότι μοιάζει αρκετά με το iPhone 5 (αν εξαιρέσεις τον ανιχνευτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων από κρύσταλλο ζαφείρι).

    Από την άλλη, νομίζω ότι το design του Samsung Galaxy S5 δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα! Παρά την καλή αίσθηση που προσφέρει στο χέρι, όπως υποστηρίχθηκε από πολλούς, διατήρησε το πλαστικό καπάκι στο πίσω μέρος, απογοητεύοντας όσους περίμεναν την προσθήκη αλουμινίου.
    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

  • Λειτουργικό Σύστημα
  • Το λειτουργικό σύστημα αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών.

    Το iPhone 5S χρησιμοποιεί το iOS 7, ένα αρκετά σταθερό λειτουργικό με όμορφο περιβάλλον χρήσης και αρκετά στοιχεία δανεισμένα από το Android. Ακόμα και μετά την νέα του έκδοση παραμένει αρκετά εύκολο στην χρήση, αν και οι κινήσεις των χρηστών περιορίζονται σε διάφορα επίπεδα.

    Το Samsung Galaxy S5 κάνει χρήση του ελεύθερου λογισμικού Android (4.4 KitKat) χρησιμοποιώντας το TouchWiz interface. Μπορεί το Android να μην είναι τόσο καλαίσθητο όσο το iOS, όμως παρέχει τρομερή ελευθερία στις κινήσεις του χρήστη.
    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

  • Μπαταρία
  • Η μπαταρία του iPhone 5S είναι 1560 mAh με αρκετά καλή διάρκεια σε standby mode. Όταν όμως κάνουμε χρήστη της συσκευής, η μπαταρία ξεφορτίζεται πολύ πιο γρήγορα.

    Αντίθετα, η μπαταρία του Samsung Galaxy S5 είναι 2800mAh ενώ η συσκευή περιλαμβάνει μία λειτουργία saver mode κατά την οποία η κατανάλωση μπαταρίας σχεδόν μηδενίζεται.
    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

  • CPU
  • Το iPhone 5S χρησιμοποιεί τον Apple A7 dual-core επεξεργαστή, τον πρώτο 64-bit επεξεργαστή που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε smartphone, χρονισμένο στα 1.3GHz 64-bit, ενώ παρέχεται 1GB RAM.

    Στην άλλη πλευρά, το Samsung Galaxy S5 αναμένεται να είναι λίγο καλύτερο από το iPhone 5S, καθώς αποτελείται από ένα 2.5GHz quad-core Krait chip και 2GB RAM. Επειδή όμως η ανακοίνωση του είναι πολύ πρόσφατη, δεν έχουν προλάβει ακόμα να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την απόδοση του.

  • Χαρακτηριστικά
  • Εκτός από τον 64-bit επεξεργαστή, το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό του iPhone 5S αποτελεί ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Απλά ακουμπήστε το δάχτυλο σας στο home button και η συσκευή σας θα ξεκλειδώσει αυτόματα. Ο αισθητήρας όμως βρίσκει εφαρμογή και σε άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα αντικαθιστά τον κωδικό σας στο App Store.

    Το Samsung Galaxy S5 μοιράστηκε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S, όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Η Samsung πρόσθεσε επιπλέον έναν μετρητή καρδιακών παλμών και την εφαρμογή S Health κάνοντας το ιδιαίτερα χρήσιμο στους λάτρεις της άθλησης. Τέλος, συνδυάζει 4G και WiFi για έξτρα ταχύτητες, ενώ είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη (πιστοποίηση IP67).
    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

  • Κάμερα

  • To iPhone 5S παρέχει μία από τις καλύτερες κάμερες στα 8MP, η οποία πλησιάζει την ευκρίνεια του Galaxy S4 και τις επιδόσεις του HTC One σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, προσφέρει βίντεο 1080p αλλά και μπροστινή κάμερα 1.2MP. Τέλος, το True Tone flash παρέχει αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το Samsung Galaxy S5 ενσωματώνει κάμερα 16MP, έχοντας δυνατότητα για πραγματικά ταχεία λήψη φωτογραφιών (0.3 δευτερόλεπτα), επιτρέποντας στον χρήστη να αλλάξει την εστίαση μιας φωτογραφίας μετά την λήψη της, ενώ παράλληλα προσφέρει και HDR mode. Έχει δυνατότητα λήψης βίντεο με ανάλυση 4K ενώ η μπροστινή του κάμερα είναι 2.1MP.
    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

  • Ασφάλεια
  • Η προσπάθεια της Apple για ασφάλεια έγκειται στην ύπαρξη του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η οποία πρώτη έφερε στον χώρο. Παρότι λειτουργεί άψογα, παρέχεται η δυνατότητα ξεκλειδώματος της συσκευής και με PIN, γεγονός που την καθιστά το ίδιο εύκολα προσβάσιμη με το αν απουσίαζε ο αισθητήρας.

    Το Samsung Galaxy S5 ενσωματώνει και αυτό έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, με μόνη διαφορά από το iPhone ότι πρέπει να κάνεις swipe στο home button (αντί να το ακουμπήσεις μόνο). Και σε αυτή τη συσκευή η λειτουργία του αισθητήρα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα , αν και στις δύο συσκευές απαιτείται να κάνεις πρώτα κλικ για να τις “ξυπνήσεις”.
    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

  • Αποτέλεσμα
  • Το iPhone 5S αποτελεί μία φανταστική συσκευή. Ελπίζουμε σίγουρα σε μία αναβαθμισμένη εξωτερική εμφάνιση του iPhone 6, όμως την δεδομένη στιγμή η Apple έχει μία συσκευή που κάνει υπερήφανους τους κατόχους της.

    Ωστόσο, ο ανταγωνισμός ανέβηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στο Samsung Galaxy S5. Και τα δύο smartphones αποτελούν top-end συσκευές, απευθυνόμενα σε χρήστες που θέλουν την καλύτερη συσκευή (και έχουν τα χρήματα για να την αποκτήσουν). Τουλάχιστον στα χαρτιά, το Galaxy S5 φαίνεται κάπως πιο εντυπωσιακό από το iPhone 5S.

    Ποια είναι η γνώμη σας; Εσείς ποιο θα διαλέγατε ανάμεσα στα δύο;

    , Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

    Πηγή

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    73 Σχόλια
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    lol

    Κανένα από τα δύο διότι για τα λεφτά τους δεν αξίζουν

    Ioannis

    Η samsung αδικείται που έχει το android σαν λογισμικό.

    teri

    iphone 5s

    forneverarrow

    Τι συγκρίνετε τώρα ρε παιδιά? Δηλαδή έλεος πια! Μπορεί ένα smartphone των 4″ να συγκριθεί δίκαια με ένα στις 5,1″? Άσε που δεν έχει νόημα να συγκρίνεις Android με iOS πλέον, εφόσον ακολουθούν διαφορετική φιλοσοφία. Για εμένα το iPhone είναι ασφάλεια και άρτια εμπειρία χρήσης. Το Android (που χρησιμοποιώ στο S4) ελευθερία και παραμετροποίηση. Και τα δύο έχουν πάνω κάτω ίδιες εφαρμογές, πλην όμως κάποιες είναι πιο προσεγμένες στο iOS ενώ άλλες έχουν πιο καλό interface στο Android. Αλλά τέτοια συγκριτικά προκαλούν κόντρες χωρίς λόγο. Η κάθε συσκευή έχει το δικό της κοινό, δεν νομίζω κάποιος να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε android των 5″+ και σε iPhone! Ας το συγκρίνεται με Android των 4-4,3″ το πολύ, τότε ίσως είχε νόημα…

    Με εκτίμηση

    del@po

    Εξακολουθώ να πιστεύω πως το Z1 είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση εώς τώρα. Δεν είναι καλύτερο όλων, αλλά είναι πιο ολοκληρωμένο και εξηγώ:
    – Android λογισμικό, άρα τροποποιήσιμο ανάλογα με τα θέλω του κάθε χρήστη
    – Ποιότητα κατασκευής: ναι συμφωνώ το iphone είναι “οδηγός” σε αυτό αλλά αν κάποιος πιάσει στα χέρια του το z1 δεν θα μείνει παραπονεμένος.
    Τώρα και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο (s5 και 5s…. καλό ε????) καρφί θα πήγαινα στο samsung. Περισσότερο τίμια πρόταση στα λεφτά που θα σκάσεις για να το αποκτήσεις (υπερβολικά αλλά και περισσότερο ουσιαστικά) μιας και αγοράζεις “πραγματική” τεχνολογία ενώ με το iphone πέρνεις απλά κάτι “μουράτο” και γνωρίζοντας εξ αρχής ότι δεν είναι “ναυαρχίδα”…-

    Kostas K.

    @ formeverarrow +1000 αυτό πήγα να γράψω..Δημιουργούμε flames δίχως λόγο συγκρίνοντας δυο ανόμοια κινητά
    @ Ioannis H Samsung φίλε μου είναι εκεί που είναι λόγω του Android και μονο…Πριν από αυτό δεν υπήρχε στον χάρτη στα κινητά τηλέφωνα

    jimo

    -το iphone κερδιζει σαν συνολο ειναι ποιο ολωκληρωμενο κινητο σαν συνολο !

    -το galaxy εχει απλα καποια δυαντα σημεια και πρεπει να σταθεισ μονο σε αυτα που σαν συνολο δεν επαρκουν !

    -λαμβανωντας υποψη και τις τεραστιες διαφορες μεταξυ των λειτουργικων θεωρω το Ios πολυ ανωτερο ειδικα με ενα απλο jailbreak ειναι απλα απιαστο !

    -με ενοχλει ιδιεταιρα η αντιγραφη που κανει το galaxy σε ολα απο το Iphopne για παραδειγμα αισθητηρας δακτυλικων αποτυποματων παρομοιο με το Ios7 touchwiz και αλλα !!

    -επισης μην σας ξεγελαει το γεγονος οτι το iphone εχει μικροτερη μπαταρια η διαρκεια που βγαζει με την ιδια χρηση ειναι η ιδια ισως και καλυτερη απο πολλα android !!!

    ΟΠΟΤΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ iPHONE !!

    Platanos

    Αυτό μου θυμίζει ό,τι μας έλεγαν οι δάσκαλοι στο δημοτικό:
    Δεν συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, π.χ. ένα μήλο με ένα πορτοκάλι.
    Κατά τα λοιπά θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στο τμήμα design της Samsung, για το S5, που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην εικόνα των smartphones όπως ίσχυε μέχρι σήμερα…

    makis88

    Βρίσκω το s5 άθλιο (πραγματικά γιατί να μη πάρει κανείς ένα lg g2 ή ένα htc one ή ένα xperia z1 κλπ?) και το 5s λίγο μικρότερο απο το ιδανικό και με ενοχλεί η μη υποστίρηξη ενός πληκτρολογίου επιπέδου swiftkey… Κατα τα άλλα με έχει αφήσει πολύ πιο ικανοποιημένο η εμπειρία που προσφέρει το IOS σε καθημερινή χρήση σε σχέση με το android που αν και το έχω σε καλύτερο hardware δείχνει κατώτερο ειδικά σε browsing και γενικότερα αίσθηση σταθερότητας. Οπότε μεταξύ των 2 θα προτιμούσα το 5s.

    Αλέξανδρος

    @jimo έχεις χιούμορ ….. ΣΙΓΟΥΡΑ.

    Τώρα όσο αναφορά το άρθρο κανένα από τα δύο αν και οφείλω να ομολογήσω ότι είχα περιέργεια να δω το s5 γιατί περίμενα να είναι τούμπανο και απο εμφάνιση αλλά η Samsung ή δεν βάζει μυαλό ή θα κάνει την διαφορά με την σειρά F.
    Όπως και να έχει δεν κατεβαίνω κάτω από 5.5″ αλλά αν ήταν να ψηφίσω εννοείται το s5.

    zach

    Iphone 5s: Πολύ δυνατά χαρακτηριστηκά για μια τοσο μικρή συσκευή!

    jimo

    @αλεξανδρος χιουμορ?????

    με συγγχωρεις δεν καταλαβαινω !!!!

    βλεπεις κατι αστειο σε αυτα που γραφω αν ναι σε παρακαλω σχολιασε με επιχειρηματα την αποψη σου !!! απλα πρωτα κανε μια ερευνα για να επαλυθευσεις αν αυτα που λεω ειναι αληθεια σε παρακαλω !!

    Alexis

    Δεν επρεπε να φτιαξετε αυτο το αρθρο. Και μπηκε και ως κυριο. Παλι μαχη θα γινει.

    JohnWave

    Καταρχάς διαφωνώ με τη θέση που παίρνει ο αρθογράφος : “Ποια από τις δύο πιστεύετε ότι θα νικήσει την μάχη του καλύτερου smartphone; ” Από που κι ως που η μάχη για το καλύτερο smartphone γίνεται μεταξύ αυτών των δύο;;;;;; ->Εδώ στο Techblog οι αναγνώστες ως καλύτερο κινητό ψήφισαν το LG G2 με δεύτερο το Note 3 αν θυμάμαι καλά. ->Στο πιο δημοφιλές φόρουμ στην Ελλάδα σχετικά με κινητά τηλέφωνα πάλι οι χρήστες ανέδειξαν το G2 με δεύτερο πάλι το Note 3. Και στις δύο ψηφοφορίες το iphone 5s υπήρχε ως υποψήφιο. ->Στην MWC καλύτερο αναδείχτηκε το HTC One. Επομένως από κι ως που το iphone 5s κοντράρεται με το νέο Galaxy για τη μάχη του καλύτερου smartphone; Eπίσης από που κι ως που το Galaxy S5 ανακηρύχθηκε ως ένα από τα 2 καλύτερα κινητά ώστε να ανταγωνιστεί τον άλλο χαμένο των ψηφοφοριών;;; Ακόμα και νέα δημοσκόπηση να κάνατε , με το S5 μέσα αντί του S4, πάλι το LG G2 θα έβγαινε καλύτερο κινητό και θα κοντραριζόταν πάλι με το Note 3 μιας και το S5 δεν αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με το S4. Θερμή παράκληση προς το Techblog : Μην προσπαθείτε να δημιουργείτε δίπολο προκειμένου να οδηγείτε… Συνέχεια »

    johnkm

    Έχουν περάσει απο τα χέρια μου με τη σειρά 1) galaxy s4, 2) galaxy note3, 3)nokia lumia 925….. Πριν δύο εβδομάδες αγόρασα το iphone 5s. Τέλος και ποτέ ξανά αλλαγή. Σε καμμία περίπτωση δε μειώνω τα προηγούμενα γιατί και αυτά είναι κινητάρες και ο καθένας έχει ότι τον βολεύει. Ούτε και είμαι fan κάποιας εταιρείας. Χωρίς παρεξήγηση όμως το iphone 5s σαν συσκευή είναι αλλού….Είναι η προσωπική μου γνώμη για το πως βλέπω το κινητό. Αυτά. Iphone 5s Μέχρι να βγεί το επόμενο………..

    Παναγιώτης

    Δεν αναφερεται πουθενα ο δεικτης SAR π ειναι πολυ σημαντικο για τ κινητα.Τ iphone εχει δεικτη SAR 1 πολυ μεγαλο νουμερο για τα smarthone με τοσο μεγαλο ποσο,ενω τ galaxy εχει χαμηλοτερο απο 0.3 πολυ χαμηλο νουμερο σχεδον το 1/3 και λιγοτερο απο τ iphone.Να βλεπουμε λιγο και την ακτινοβολια στα κινητα μας γιατι ολοι τν μερα με αυτα στα χερια ειμαστε.

    Nio

    Για μενα οι πιο ψαγμενοι κ γνωστες αυτην την στιγμη αγοραζουν με κλειστα τα ματια G2…
    Ουτε καν nexus5….
    Πρωτον για την τιμη του
    Δευτερον για το design του κ το compact μεγεθος
    Τριτον για τα specs…
    Αυτα τα δυο πανω ειναι μονο για τους brand lovers….

    Σπυρος καραινδρος

    @johnWave συγχαρητηρια φιλε αυτο που ειπες για το αρθρο γιατι δεν ξερω το εχω ξαναπαρατηρησει αυτο που λες να φερνουν σε κοντρα ορισμενους και να δημιουργειται πολυς ντορος για το τιποτα… Επισης δεν το θεωρω σοβαρο αρθρο το συγκεκριμενο γιατι κατανταει γελιο απο τον τιτλο και μονο… τι παει να πει δηλαδη ποιο θα κερδισει την μαχη για το καλυτερο smartphone? και καταρχην ποιο s5 και γιατι οχι το z2 που ειναι καλυτερο!!! και γιατι το συγκρινουν με το iphone? μηπως επειδη εχουν το μεγαλυτερο αγοραστικο και φαν κοινο? και παλι καταληγω σε αυτα που ειπε ο johnWave προς το techblog.

    machineman

    Johnkm αυτο ξανα πες το!χρονια android εχω και ολη την ωρα προβληματα βλεπω ετσι λεω να παω και γω για iphone.αμα θελω να δω ταινιες υπαρχει και υπολογιστης. για τις 5 ιντσες και πανω πιστευω ειναι για τους επαγγελματιες που θελουνε να εχουνε ενα multitasking phone αυτα απο μενα.και το καλητερο phone για μενα ειναι iphone 5s

    lol

    καλά , χαλαρώστε λιγάκι… για συσκευές μιλάτε όχι για την γκόμενά σας

    Tom

    E γαλαξια δεν θελει και ερωτημα. Αν το iphone ηταν μεγαλυτερο θα μιλαγαμε για συγκριση τωρα το μονο πραγμα που θα κανει καποιον να αποφασισει ειναι το μεγεθος. Εγω galaxy καποιος που θελει πιο μικρο κινητο iphone. Αν και νομιζω δεν υπαρχουν πια ατομα που θελουν μικροτερο κινητο. Και αυτο θα φανει αν μεγαλωσει η apple το κινητο της στις 4.8 ιντσες οπως φημολογειται. Και οσοι δεν το παραδεχονται τωρα θα το παραδεχτουν τοτε.

    Γαλαξια απο μενα.

    Τομ

    @Johnwave εχει νοημα η συγκριση γιατι οτι και να βραβευεται ως καλυτερο και οτι και να ψηφιζετε στα site οι γαλαξιες και τα αιφονια ειναι αυτα με τις περισσοτερες πωλησεις και αρα τα πιο δημοφιλη.

    Προσωπικη μου αποψη, και το ξερω οτι θα πεσετε να με φατε αλλα ισως κατα βαθος ξερετε οτι εχω δικιο, ειναι οτι το LG απεχει πολυ απο το καλυτερο κινητο. Και αυτο οχι λογω συσκευης αυτην καθεαυτης αλλα επειδη η LG εχει πολλα θεματα, οπως η αναβαθμισεις λογισμικου και οι αναβαθμισεις συσκευων καθε 6 μηνες. Γιατι νομιζετε οτι οι συσκευες της ειναι τοσο φτηνες;

    Ομως ειναι το καλυτερο σε αναλογια ποιοτητας/τιμης ναι το LG G2 ειναι οτι καλυτερο πραγματικα. Αλλα επειδη μπορουμε να το παρουμε σχεδον ολοι δεν σημαινει οτι ειναι και το καλυτερο αυτο θελω να πω. Ειναι πολυ καλη συσκευη αλλα σε βαθος χρονου θα εχει ξεχαστει πολυ γρηγορα και επισης δεν θα πιανει μια στην αγορα μεταχειρισμενω. Αυτα για πολλους δεν λενε πολλα για μενα ομως λενε.

    Για το HTC one respect ομως κινηταρα.

    del@po

    Το έχω ξαναπεί, το τι smartphone γουστάρει κάποιος είναι απλά θέμα υποκειμενικό. Αυτό που εμένα εξιτάρει κάποιον άλλο μπορεί να τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Στο θέμα μας τώρα (αν και λίγο άδικό ως προς τον ανταγωνισμό δεδομένου ότι οι προτάσεις είναι πολλές, να αναφερέται το site μόνο σε 2 εξ`αυτών). Ημούν κάτοχος iphone 3gs – 4 – 5s και s3 – s4. Άρα μιλάω από πείρα στην καθημερινή χρήση των συγκεκριμένων smartphones (κάτι που οι περισσότεροι από εδώ μέσα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!! Απαράδεκτο να κρίνεις ένα κινητό από βιτρίνα, χωρίς να το έχεις πληρώσει, χρησιμοποιήσει, σκίσει και στο τέλος αλλάξει! Μόνο έτσι αξιολογείς σωστά!). Το IOS του iphone είναι σταθερό, απλό, αξιόπιστο αλλά παιδικό (προσωπική άποψη). Θα μου πει κάποιος ” ναι αλλά με jb η συσκευή πετάει”. ΟΚ εν μέρει το κάνεις πιο παραμετροποιήσιμο, όμως δεν πάυει να είναι λογισμικό που εμένα προσωπικά (το τονίζω και πάλι για να μην παρεξηγηθώ) δεν με καλύπτει από πλευράς χρηστικότητας. Ποιότητα κατασκευής? Πολύ καλή. Και? Μικρή οθόνη πλέον. Παλιά θεωρούσα ότι πάνω από 4,5″ θεωρείται παντόφλα, τώρα όμως? Κάτω από 5 νομίζω ότι δεν μπορώ. Και δυστυχώς είναι ΚΑΝΟΝΑΣ: αν πας σε μεγαλύτερτη οθόνη, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ γυρνάς σε μικρότερη. Όσο θηριακί και να… Συνέχεια »

    Sot11

    Καλά είστε σοβαροί; Μ αρέσει που γράφετε στο techblog ότι θέλετε συζητήσεις σε χαμηλούς τόνους και μετά πάτε και γράφετε άρθρο galaxy s5 vs iPhone 5s!!! Τόσο μυαλό….
    Και επίσης θα συμφωνήσω με τους απο πάνω ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

    leo06

    “Ωστόσο, ο ανταγωνισμός ανέβηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στο Samsung Galaxy S5”
    πλάκα κάνετε φαντάζομαι

    sosimple

    Συμφωνω και εγω με johnwave. Καθε χρονο η ιδια συγκριση. Καταλαβαινω γιατι. Ειναι τα 2 μοντελα με τις μεγαλυτερες πωλησεις. Ειναι και το μαρκετινγκ στη μεση. Απλα αυτη η συγκριση καθε χρονο φαινεται ολο και περισσοτερο εκτος τοπου και χρονου. Εχοντας παρει iphone, galaxy, και αυτη τη στιγμη g2 αυτο πιστευω. Καταρχην φετος δεν εχει καποιο πλεονεκτημα το s5 εναντι του ανταγωνισμου. Αλλα χρονια τουλαχιστον ηταν μικροτερο και ποιο mainstream. Φετος οντως εχουν δικιο αυτοι που λενε γιατι να μη βαλουμε το xperia z2 που αν μη τι αλλο ειναι ποιο designατο σε σχεση με το s5 και εχει πλεονεκτηματα οπως πχ μεγαλυτερη μνημη και μπαταρια. Καμια λογικη δεν εχει να θεωρησεις ως καλυτερο κινητο το s5 περα των μεγαλων πωλησεων του. Και οποιος με παρακολουθει ξερει οτι δε μ αρεσουν τα σονυ λογω των τεραστιων bezel, αλλα απο τη στιγμη που φετος μεγαλωσαν και στο s5..
    Γενικα κανενα δεν ξεχωριζει. Note3 ,g2, z2 ,s5 ειναι στο ιδιο επιπεδο με καθενα τα συν και τα πλην. Το iphone 5s ποιο πολυ συγρινεται με ενα αναλογου μεγεθους και οθονης πχ z2 mιni, και μαλλον και εκει χαμενο βγαινει.

    diofar

    Κώστα εσύ έγραψες το άρθρο με την ανούσια ερώτηση/κόντρα; Ελπίζω όχι.
    Αν συνεχιστεί αυτό το χαμηλό επίπεδο άρθρων μόνο για δημιουργία κοντρών, θα βγάλω το Techblog από την καθημερινή μου λίστα επισκέψεων.

    Βασικός κανόνας συγκρίσεων με σκοπό να βγάλουμε νικητή: συγκρίνουμε πράγματα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

    Είναι σαν να συγκρίνει κάποιος την καλύτερη Ferrari των 400.000 ευρώ με την καλύτερη νταλίκα των 400.000 ευρώ.
    Το ένα είναι πιο όμορφο για κάποιους λεπτούς Ευρωπαίους, το άλλο είναι πιο όμορφο για κάποιους χοντρούς Αμερικάνους.
    Το ένα είναι πιο γρήγορο, το άλλο πιο δυνατό.
    Το ένα κάνει τον πιο sexy θόρυβο, το άλλο τον πιο επιβλητικό.
    Το ένα σου φέρνει γκόμενες, το άλλο χρήματα (που φέρνουν γκόμενες)
    Το ένα έχει αυτονομία 500 χλμ, το άλλο 2000 χλμ.
    και πάει λέγοντας…

    Φυσικά τα επιμέρους χαρακτηριστικά μπορούν να συγκριθούν.
    Έχουν όμως νόημα τα ερωτήματα:

    -Ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι θα νικήσει την μάχη του καλύτερου μηχανοκίνητου;
    -Εσείς ποιο θα διαλέγατε ανάμεσα στα δύο;

    Verde

    FERRARI Ή PORSCHE;;;;;

    Κινητάρες και τα δύο αλλά βαρέθηκα ανούσιες συγκρίσεις. Από προσωπική εμπειρία το 95% των χρηστών θα βολευόμασταν άνετα με iPhone3 ή Galaxy S2 το πολύ μέχρι να λιώσουν…Όλα τα άλλα τα θεωρώ υπερβολές και ικανοποιήσεις εγωπαθειών.

    Για τους ελάχιστους χρήστες που πραγματικά έχουν το κινητό ως εργαλείο , αυτοί ξέρουν τι θα πάρουν και τι τους καλύπτει. Ότι και να λέμε εμείς τους είναι αδιάφορο..

    Dimitrinho

    Ειναι δυνατον να βαζουμε τετοια συγκριση;;;;;;;που κολλαει το υπεροχο iphone 5s με αυτο το πλαστικο αχρηστο σκουπιδι;

    sakisq_87

    G2 4ever!

    Τομ

    Μια πραγματικοτητα που κανεις δεν μπορει να αρνηθει παντως ειναι οτι οταν κατι γινεται γνωστο αμεσως ολοι πεφτουν να το φανε. Το ιδιο με την apple το ιδιο με την samsung. Και η LG η η HTC να γινοταν του χρονου top παιχτης στα mobile παλια hate comments θα γινονταν εις βαρος τους. Το θεμα ειναι οτι ολοι βλεπουν τα πραγματα απο την δικη τους μερια. Αν σας αρεσει ενα κινητα με γεια σας ρε παιδια γιατι πρεπει να βριζετε το αλλο και ακομα χειροτερα αυτους που προτιμουν το αλλο δεν καταλαβαινω. Εγω πηρα το galaxy s3 300 ευρω λιγο αφοτου ειχε βγει το S4. Ειμαι θυμα λοιπον; Δεν νομιζω γιατι πηρα το καλυτερο κινητο της περσινης χρονιας σε midrange τιμη. Αυτος που πηρε το LG G2 πολυ καλα εκανε γιατι αυτα που προσφερει ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που πληρωνει. Ομως οταν σε δυο χρονια θα εχει g6 και θα εχει να κανει να δει αναβαθμιση λογισμικου ενα χρονο και θα καταλαβει γιατι καποιοι δεν το προτιμουν. Το ιδιο και με την apple αν καποιον δεν τον χαλαει το μεγεθος το κινητο ειναι τελειο. Σταθεροτατο και πολυ γρηγορο και πολυ ομορφο. Και τα λεφτα που πληρωνει τα παραπανισια τα… Συνέχεια »

    gadgetakias09

    Ολα ειναι ομορφοτερα και καλυτερα απο το iphone(πραγματικα τρισαθλιο κινητο με βαση παντα την τιμη του)

    machineman

    Το iphone 5s για μενα η ερωτηση απο πανω .μετα απο κανα 8 μηνο μην κλαιγομαστε γιατι δεν πηρε αναβαθμιση το S4 g2 htc one κτλ!ενω το iphone θα συνεχιζει για 5 χρονια να αναβαθμιζεται,αυτο ειναι το τραγικο λαθος σαν android να κανουνε τους χρηστες κινητης τηλεφωνιας ν αλλαζουνε καθε 8μηνο η 16 μηνο βλεπε nexus δεν πηρε αναβαθμισει που εχει 1gb ram αλλα πηρανε αναβαθμισει αλλα κινητα με μισο gb ram wow πως εγινε αυτο?

    Kostas

    johnWave και Σπυρος καραινδρος τα αρθρα σας τα λενε ολα.
    υπηρξε αλλη μια φορα, απ’οσο εχω παρατηρησει εγω διοτι δεν μπαινω πλεον πολυ συχνα σε αυτο το blog, ενα απαραδεκτο αρθρο που χαρακτηρισε τους κατοχους android λιγοτερο εξυπνους απο οσους χρησιμοποιουν ios.ρωτησα δυο φορες σε εκεινο το αρθρο ποια ειναι η πηγη του αρθρου και με τι κριτηρια χαρακτηριζετε ετσι ανθρωπους αλλα δεν πηρα απαντηση.και για να μην χαρακτηριστω fanboy,εχω note 3 και iphone 4s.
    τετοια αρθρα που δημιουργουν με δολο αντιπαραθεση μεταξυ ατομων και ομαδων ειναι καταδικαστεα.
    ο καθενας εδω μεσα ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και πραττει αναλογως.εγω για παραδειγμα πλεον μπαινω πολυ σπανια σε αυτο το blog με ολα αυτα τα αρθρα

    sosimple

    @Diofar: Στην Ελλαδα εισαι, μη το ψαχνεις ολοι τη φεραρι θα παιρνανε! 🙂

    JohnWave

    @Τομ,θα σου απαντήσω και σε σένα και στον αρθογράφο με έναν τίτλο :

    “Παντελίδης vs Οικονομόπουλος : Ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τη μάχη της κ α λ ύ τ ε ρ η ς φωνής στην Ελλάδα;” …

    ronniejamesdio

    @ κωστα βλαχακη
    @ συντακτες του αρθρου

    Το επιπεδο αρθρων καταρρει εδω και καποιο καιρό. Πολυ flame marketing παιζει.
    Η ποιοτητα του πεφτει, και μη μου πειτε για την αυξανομενη αναγνωσιμοτητα κτλ, οταν λεμε οτι πεφτει η ποιοτητα με τετοια και αλλα αρθρα που δηλωνουν τουλαχιστον τσαπατσοθλια fast food.

    Μη γινεστε mcdonalds…..

    Φιλικα και χωρις να ειμαι σιγουρος πως θα δημοσιευτει το σχολιο μου..

    dimitris

    Επιλεγω LG G2!!!!και LG σαν εταιρια γιατι εχει κανει τεραστια προοδο την ωρα που οι αλλοι μενουν μονο στα τεχνικα…στο αλουμινιο ή στο γυαλι…η LG κατασκευαζει στολιδια….αυτα που λεγαμε πριν χρονια για το iphone 4….οτι δεν μπορει να συγκριθει με κατι αλλο….τωρα το ιδιο ισχυει για το G2…ειναι κατι μοναδικο που ελεγε και ο Κωστας….ή το αγαπάς ή το μισείς…

    Τομ

    Η Παολαρα! Χαχαχα.

    Τι να σου πω εγω απλα σου λεω οτι εχει νοημα η συγκριση λογω του οτι προκειται για τις δυο πιο δημοφιλης συσκευες. Τωρα το αν δημοφιλες=καλο ειναι αλλο θεμα.

    Απλα δεν μπορω αυτην την υπερβολη να αναγουμε καποια πραγματα σε σκουπιδια επειδη ετσι. Λες και το galaxy s5 ειναι το χειροτερο κινητο στον κοσμο ξερω γω.

    Και επισης δεν μπορω την υπερβολη με την LG ξαφνικα. Ναι τελειο το κινητο της και σε παρα πολυ καλη τιμη. Και θα το παιρνα και γω ετσι ευκολα. Αλλα εχει τα προβληματα της η LG που ο κοσμος που την αποθεωνει αργα η γρηγορα θα τα αντιληφθει.

    Ειναι ξεκαθαρο για μενα οτι ο ντορος με την LG γινεται λογω vale for money. Ομως οπως popular!=good ετσι και value for money != good.

    Για να ειμαστε ειλικρινης τα λεω ολα αυτα. Και γω value for money αγοραστης ειμαι αλλα μην τρελαινομαστε ξαφνικα με την LG.

    Stavros

    Ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα το S5 αλλά αυτά τα δύο δεν είναι τα καλύτερα smartphone είναι ανάμεσα στα καλύτερα. Προσωπικά θα διάλεγα το Xperia Z2

    diofar

    @Τομ: δεν πάει στο βρόντο το σχόλιό σου. Είναι από τα πιο σωστά τομοθετημένα σχόλια, όπως θα έπρεπε να είναι οποιουδήποτε έχει κάποια λογική (ή απλά είναι πάνω από 30 και ζει με δικά του λεφτά!!!).

    Ioannis

    Για μένα αν δεν πειραζετε το λογισμικό το iPhone ειναι η συσκευή σας τώρα το μέγεθος ειναι για μένα δευτερευόντως

    Voyager13

    Για αυτούς που αναρωτιούνται διάφορα για το άρθρο,απλά να πω ότι είναι απλή μετάφραση ενός ξένου άρθρου που είναι στην πηγή στο τέλος . Δεν ξέρω πόσο συμφωνεί ο αρθρογράφος (μάλλον αφού το αναπαράγει) πάντως είναι απλά μια υποκειμενική άποψη με μερικές ανακρίβειες κατά την γνώμη μου και τίποτα παραπάνω. Μην φανατίζεστε με ότι διαβάζετε !!!

    Tom

    @diofar Φιλε μου πραγματικα ξενερωνω με το τοσο οπαδιλικι που βγαζει η αγορα σημερα.. Δεν υπαρχει λογος να ειμαστε τοσο φανατισμενοι με τις μαρκες/φιρμες/whatever.

    Ante_geia

    Μπορείτε σας παρακαλώ πολύ να μην συγκρίνετε iOS με AndroidOS?
    Είναι σαν να συγκρίνεις έναν μπασκετμπολίστα με έναν ποδοσφαιριστή! Επειδή είναι και οι δύο αθλητές μπορούμε να τους συγκρίνουμε??

    ”Ποια από τις δύο πιστεύετε ότι θα νικήσει την μάχη του καλύτερου smartphone;” KANENA ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ

    Τελείως άστοχη η σύγκριση από όλες τις απόψεις και ανούσια. Θα προτιμούσα LG G2 με HTC One. Αυτές είναι οι καλύτερες συσκευές και καινοτόμες επίσης. Όχι το iPhone και το Galaxy που τρόμε στην μούρη τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο.

    JohnWave

    @Τομ, ο 1ος προβληματισμός μου σχετικά με το άρθρο είχε να κάνει ακριβώς με το μπέρδεμα των όρων “δημοφιλές” και “καλύτερο”. 🙂 @Κ.Σταυρουλάκη, σ’ ευχαριστούμε για την αλλαγή της περιγραφής και αναμένουμε στο μέλλον και άλλα debates , όχι μόνο μεταξύ των δημοφιλέστερων κινητών. 🙂 Για να απαντήσω και στο ερώτημα του άρθρου : Αν έπρεπε αναγκαστικά να επιλέξω ανάμεσα στα δύο τότε δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό. Galaxy S5 καθαρά λόγω οθόνης. Δεν μπορώ με τίποτα πλέον να σερφάρω ή να βλέπω εικόνες/video σε 4άρες οθόνες. Αν το επόμενο iphone πάει στις 4.7 τότε το συζητώ αν και πάλι τότε μάλλον πάλι S5 θα διάλεγα επειδή είμαι fan της παραμετροποίησης και το iOS δεν με καλύπτει σε αυτό το θέμα. Αν είχα και άλλα κινητά να διαλέξω τότε η σειρά στα 3 πρώτα θα ήταν : LG G2, HTC One, Nexus 5. Το iphone θα ήταν η τελευταία μου επιλογή, κάτω και από Windows ναυαρχίδες λόγω της μικρής του οθόνης. Πάντως πιστεύω κι εγώ ότι τα συγκριτικά πρέπει να γίνονται σε κινητά με ίδιο λογισμικό και σχεδόν ίδιο μέγεθος oθόνης. Είναι πολύ δύσκολο κάποιος που αγαπά ένα λογισμικό να περάσει σε κινητό με άλλο λογισμικό και είναι πολύ δύσκολο… Συνέχεια »

    Tom

    Αν επαιρνα τωρα κινητο μαλλον θα επαιρνα το HTC One η το nexus 5 για να πω και γω την αποψη μου. Απο την μια μεταλλικο κινητο και απο την αλλη pure android. Το LG εχει πολυ καλη τιμη αλλα δεν θα το παιρνα.

    JohnTri

    Ξεχνάμε ένα βασικό πλεονέκτημα των κινητών της Samsung ίσως και το σημαντικότερο, τον δείκτη SAR. Αν είναι να έχω στο αυτί μου τοστιέρα που ψήνει τον εγκέφαλο τι να το κάνω το γυαλί το αλουμίνιο το ζαφείρι κλπ.

    Κάτοχος Galaxy Note 3

    dimitris

    Το s5 καλητερα ολα τα χαρακτηριστικα εκτος της εμφανησης

    m i

    ΑΝ τοποθετουσα κατα σειρα τις συσκευες που ηδη υπαρχουν η καταταξη θα ηταν
    1.galaxy note 3
    2.g g2
    3.xperia z2
    4.galaxy s5
    5.iphone 5s
    6.htc one
    Tωρα απο τα δυο παραπανω αν και δε με εντυπωσιασε το s5,θα το επαιρνα γιατι εχει 5φορες λιγοτερη ακτινοβολια sar απο το iphone κατι που κακως δεν ειναι το πρωτο κριτηριο για αγορα κινητου..

    Δημήτρης

    Αυτα τα άρθρα είχαν κάποτε κάποιο νόημα(για μένα ποτέ) με τη λογική της σύγκρισης του τελευταίου εκπρόσωπου του ios απεναντι στην κορυφαία Android συσκευή.Απ το 2012 τα android ανέβηκαν δραματικά σε ίντσες οθονης,τεχνικά χαρακτηριστικά και features ενώ ακομα πιο νωρίς φάνηκε ξεκάθαρα ότι το android σαν λειτουργικό τραβάει εντελώς διαφορετικό δρομο ενώ το ios θα μείνει σταθερο-στασιμο στον προσανατολισμό που είχε εξ αρχής η apple σε αυτο.πλεον υπάρχουν παρα πολλές συσκευές που είναι αλλες ισάξιες και άλλες καλυτερες απ τις galaxy ναυαρχιδες στα χαρτιά αλλα και υποκειμενικά στις προτιμήσεις του κόσμου.αναφερθηκαν και τα γκάλοπ πολύ σωστά.Απορώ και εγώ με τη σειρά μου για ποιο λόγο γίνεται αυτη ακριβως η σύγκριση η οποια είναι απιστευτα ξεπερασμένη,είναι ηλιου φαεινότερο ότι θα ανάψει σπίθες και έχει και υποκειμενικές άστοχες φράσεις με αποκορύφωμα το ότι ανέβηκε ο ανταγωνισμος σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στο gs5.και όλο αυτα ενώ συνεχίζει να γίνεται χαμός παγκοσμίως για το πόσο άχρωμο-άοσμο είναι χωρίς να δίνει τίποτα παραπάνω απο πολλά περσινά μοντελα(ας μη πω για την ασχήμια του γιατι είναι υποκειμενικό. Αρνούμαι λοιπόν τη λογική του άρθρου.Περα απ το ότι είναι σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων,δεν προσφέρεται καν για κουβέντα αν δεν είσαι funboy.μονο για να γραψεις κανένα αναμεσα σε αυτα… Συνέχεια »

    Peter pan

    Το ενα ειναι ο βασιλιάς των smartphones το αλλο ειναι ενα κακό πλαστικό αντίγραφο !! Ποιος θα παρει το S5 στα 750 ευρω , οταν μπορείς να παρεις το S4 πια στα 370 ευρω που οι διάφορες ειναι ελάχιστες !;;;

    Onoufrios

    Μα πω και εγώ την γνώμη μου.Πρόσφατα αγόρασα το πρώτο μου smartphone με λειτουργικό Android.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τόσο ακριβές συσκευές.Έπιασα όμως στα χέρια μου το iphone 5s και τότε κατάλαβα ότι είναι η μοναδική συσκευή για την οποία θα έδινα πολλά χρήματα(αν τα έδινα ποτέ).Κατ’εμε είναι το καλύτερο κινητό.Δεν είπα ότι είναι το πιο γρήγορα αλλά θεωρώ ότι η εμπειρία χρήσης είναι από άλλο πλανήτη.Απλό,σταθερό,γρήγορο με αναβαθμίσεις.Για εμένα δεν υπάρχει καν σύγκριση.Αν κάποιος μπορεί να διαθέσει αυτό το προκλητικό-για εμένα- ποσό καλύτερα να πάει σε iphone.Μας αρέσει δεν μας αρέσει η Apple προσέχει τα πάντα και αυτή ορίζει τον ανταγωνισμό εκεί έξω.όλοι τρέχουν να βάλουν δακτυλικό αποτύπωμα άσχετα με το πόσο χρήσιμο-άχρηστο είναι.Σε κάθε θέμα με την λέξη Iphone τα σχόλια παίρνουν φωτιά και αυτό λέει πολλά.Τις καλημέρες μου 🙂

    machineman

    Onoufrios +1 απο μενα.ειδικα στα games το iphone παει σφαιρα 60 fps!

    zogmar

    Καλα ρε πατε καλα? Συγκρίνεται 2 κινητά τελειως διαφορετικα?.. το iphone πιστευω οτι ειναι ενα απλα καλο κινητο… πως γίνεται να υπαρχει σύγκριση μεταξύ αυτων των κινητων? Μιλαμε για το s5 cpu 2.5 quadcore tech. Με εναν 1.7 διπύρηνο? ? Δηλαδή πιστευω πως το μονο καλο π εχει το iphone ειναι το design. .. s5 καλητερη καμερα επεξεργαστή αναλυση οθονης .. εχει περισσότερες δυνατοτητες etc….. χίλιες φορές καλύτερο είναι το s5…. εγω προσωπικά εχω το s4 και το θεωρώ και αυτό καλύτερο απο το 5ς……. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η SAMSUNG ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΉ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΆΣΕΙ ΚΆΝΕΙΣ. …..

    NoOne

    Η σύγκριση είναι πραγματικά άκυρη είναι 2 πολύ καλά smartphones αλλά με διαφορετικό λειτουργικό οπότε δεν συγκρίνονται, είναι σαν να έχω δύο PC το ένα να έχει windows και το άλλο Linux και να προσπαθώ να βρω ποιο είναι καλύτερο δεν γίνεται δεν συγκρίνονται μήλα με πορτοκάλια.
    Τέλος πάντων επειδή δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής εκτός από την apple που να έχει IOS θα συγκρίνω μεταξύ των android smartphones.
    Κατά την άποψη μου η σειρά έχει ως εξής :

    1. Xperia Z2
    2. LG G2
    3. Galaxy S5

    Τα Tabletόφωνα (Note 3, Z Ultra κλπ) δεν τα βάζω μέσα γιατί είναι άλλη κατηγορία.

    Sorlino

    Να τα πάρουμε απο την αρχη. Συγκρίνουμε 2 διαφορετικά κινητά που απευθύνονται σε διαφορετικά κοινα. Αυτο που μπορουμε να συγκρίνουμε ειναι οι κοινες τους χρήσεις. Για μένα το iPhone 5s είναι καλύτερο. Το ARMv8 chip που έχει λειτουργει με 64bit (και ναι σε SoC chips δημιουργει αντιστροφή και δεν χρειάζεται 4giga Ram), με παρα πολυ δυνατό μονό επεξεργαστη (1420 σκορ σε benchmarks σε αντιθεση με 560 του Γκαλαξι). Ξερω, αμέσως θα πειτε οτι το Galaxy ειναι 4 πύρηνο. Σε μικρές λειτουργίες τα Soc χρησιμοποιόυν 1 ή 2 πυρηνες για εξοικονόμηση. Οποτε σε καθημερινή λειτουργια (αριθμομηχανη-twitter-facebook-ημερολογιο κτλ) το iPhone 5s ειναι αρκετά γρηγορότερο (σε συνδυασμό με το 64bit aRM και το 64bit Ui iOs7) To iOs 7 χρειάζεται λιγότερη RAM και λιγότερη (πολυ πολυ λιγότερη για την ακρίβεια ) ενέργεια για update-bootup-launching κτλ απο ενα android παρα τις προσπάθειες να το ελαφρύνουν με τα 4.4 kitkat) Οποτε κοιτάζοντας μονο τα νουμερα (2πυρηνο vs 4πυρηνο, 2800mha vs 1560mha, κτλ) μονο σε σφάλμα μπορει να μας οδηγήσει γιατι στην ουσία δεν μετράει ποσο μπαταρία εχεις αλλα πόσο ξοδευεις, ουτε ποσο δυνατό επεξεργαστή εχεις αλλα ποσο βαρή λογισμικό σηκώνεις. Τα χαρακτηριστικά του 5S ειναι τρομακτικά μεγάλα αναλογικά με τις δυνατότητες του λογισμικου. Για παράδειγμα.… Συνέχεια »

    xristos

    @Sorlino με κάλυψες.συμφωνώ απόλυτα σε όσα έγραψες…Επίσης να σχολιασω μία παράλειψη του αρθρου…Το 5S μοιάζει με το 5… ? Ναι ? ΝΑΙ…Μοιάζει…Δεν σας είδα όμως να λέτε για τον γαλαξία σας που ΕΜΕΙΝΕ ΙΔΙΟΣ..εκει εθελοτυφλούμε ?? όλοι απογοητευτηκαν και καταλαβαν τι εστι samsung…επιτίθεστε τόσο καιρό σε εμάς και στα iphone λες και σας πληρώνουν από την samsung..marketing managers…..Πού είναι αυτοί που μας σκυλο-έβριζαν και μας έλεγαν πρόβατα για το touch id ? ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ…ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑΡΑ..Καθήστε εσείς να βάζετε το αποτύπωμα σας στο ξέφραγκο android.δεν θα μπω στο τρυπάκι τους γιατί γνωρίζω πολύ καλά ο,τι έπεσαν σε αυτά που κοροιδευαν και τους γυρισε μπουμερανγκ.Ο αισθητηρας για μετρηση παλμων καθαρα σπασμοδική κίνηση ! Άκουσαν ο,τι θα τον ενσωματώσει η αππλε και έτρεξαν να τον βάλουν ! Μόνο που τους διέφυγε κάτι ! Η apple θα τον βάλει στο iwatch για μέτρηση παλμών με ακρίβεια από τον καρπό ! Οχι κάτω από την κάμερα χαχα !! Αν είναι να μετραω τους παλμους διπλα στην καμερα το κανω ΑΠΟ ΤΟ 2010 !!! με μεγαλη επιτυχια στο iphone με την εφαρμογη heart rate και το απλό led flash..Το κόκκινο φωτάκι τους είναι απλώς για εντυπωσιασμό..Η διαφήμιση του s5 επίσης αντιγραφή από apple ios5.Όποιος… Συνέχεια »

    Makis

    Συμφωνω με τον forneverarrow. Καθε συσκευη ειναι τεοειως διαφορετικη οσον αφορα το λειτουργικο που φοραει. Τωρα ως προς τα υλικα κατασκευης οκ αντικειμενικα παντα κερδιζει η apple. Αλλα απο κει και περα ο καθενας οτι του αρεσει. Πχ εγω θελω σταθεροτητα στο χρονο γι αυτο εχω iphone. Αν θελω να παραμετροποιησω που λεει ο φιλος απο πανω βαζω ubuntu στο laptop και ειναι κομπλε. Τωρα απο κει και μετα οτι γουσταρει ο καθενας 😛

    Bill

    Αν και έχω το iphone 5s η γνώμη μου θα είναι αντικειμενική.Καταρχήν πιστεύω πως δεν μπορούν να συγκριθούν.Εκτός αυτού τα iphone θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.Η εμφάνιση τους,τα υλικά κατασκευής,ο σχεδιασμός τους αλλά και το λογισμικό τους είναι κάποια στοιχεία που τα κατατάσσουν πρώτα.Και σε επεξεργαστή,ram κ.λ.π δεν είναι πίσω βέβαια.Μπορεί ο διπύρηνος επεξεργαστής του 5s.η 8άρα κάμερα,η μνήμη κ.τ.λ.π να ακούγονται λίγα όμως δεν είναι.Π.χ το iphone 5s αν και έχει 8 κάμερα και το s4 έχει 13 το 5s έχει καλύτερη αν και έχει κάποια μείον.To s4 είναι 4πύρινο και το 5s 2πύρινο.Οι περισσότεροι από τι στιγμή που ακούν αυτό θεωρούν το s4 γρηγορότερο.Κάνουν λάθος.Τα iphone λόγω του εξαιρετικού τους λογισμικού έχουν τρομερές αποδόσεις.Αυτά που σας είπα είναι σύμφωνα με τεστ.
    Το συμπέρασμα είναι ότι καλύτερα να αγοράσει κάποιος το 5s και σίγουρα δεν θα το μετανιώσει.Ένα κινητό για να καταλάβεις τι δυνατότητες έχει πρέπει να το έχεις στο χέρι σου και να το λειτουργήσεις!

    Albi

    δεν υπαρχει συγκριση παιδια…ως κατοχος Samsung s4 το εχω μετανιωσει..το κινητο κολάει πολυ μετα απο ενα διαστημα χρησης και πρεπει να καθαριζεις μνημη κλπ κλπ….στα χαρτια το S5 ειναι καλυτερο απο το 5S αλλα στα benchmark το iphone ηταν πιο γρηγορο γιατι ο κατηε πυρηνας του ειναι πιο γριγορος απο του samsung..μην ακουτε τετραπυρηνο και πολυ ram και νομίζεται πως κάτι σημαινει γιατι εχουν αλλο λογισμικο…το iOS ειναι τρομερα ”ελαφρυ” και και παρολο που εχει λιγοτερη ram και λιγοτερους πυρηνες το iphone τρεχει γρηγοροτερα(δειτε benchmark οπου τα βαζουν διπλα διπλα με ιδιες εφαρμογες) οποτε δεν εχει νοημα αν το samsung ειναι πιο καλο στα χαρτια γιατι το λογισμικο του ειναι χαλια…και θα πω και κατι πολυ σιμαντικο value for money κατι που κανενα κινητο δεν συγκρινεται με iphone..ακομα και το iphone 4s στις μερες μας το αγοραζουν για 250-350 ευρω αναλογα την εκδοση και την χωρητικοτητα του…εαν στο μελλον παρω αλλο κινητο σιγουρα θα στραφω στην apple..επι της ευκαιριας να συμπληρωσω πως εχω ipad air οποτε ειμαι οικειος με το iOS

    Bill

    Albi σε βρίσκω πολύ σωστό!

    Aris Asko

    @Sorlino

    Το S5 έχει και λειτουργία ενός χεριού για να το χρησιμοποιείς ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Τέλειο? Τέλειο.(το χρησιμοποιώ και εγώ. :Ρ)
    Αλλά ας το πάρουμε αλλιώς. Το S5 έχει αντρόιντ 4.4 που είναι ιδανικό για συσκευές με 512 MB RAM. Και έχει 2 GB!!!!!!!!!!! Έχω fb, skype, keep, gmail, drive, kingsoft,autocad 360, flappy bird, asphalt 8 και άλλα ΕΝΕΡΓΑ!!!! Σε 5.1″ οθόνη fhd είναι μια χαρά, σε 4″ με κάποια περίεργη ανάλυση ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ??????
    Το S5 είναι καλύτερο με διαφορά(my humble opinion).

    Giorgio

    Μάγκες εχω και τα δυο και το iPhone 5s και το galaxy s5 σε καμια περιπτώσει η apple δεν την φτάνει μονο στο design το κινητο μερικές φορές κρασαρι και ειχα ψηλό τραγική μπαταρια…με λίγα λογια κριμα να πληρώνεις ενα Μήλο τόσα χρήματα

    M@ni

    Σίγουρα το iPhone!!
    Το samsung θα το έπερνα μονο άμα μ το έκαναν δώρο και αυτο επειδή θα το πουλούσα για να πάρω το iPhone!!

    Αλέξανδρος

    Τo Galaxy S5 υπερτερεί σε όλα εκτός του design, ταχύτητα, λειτουργίες, δυνατότητες και άλλα καλούδια. Το iPhone 5S δεν λέω, πολύ καλό κινητό, αλλά μέχρι εκεί, βήματα ποιο πίσω από το S5. Και μην ξεχνάμε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Samsung, το οποίο καθορίζει την υγεία της ζωής μας, τους πολύ χαμηλούς δείκτες ακτινοβολίας (SAR) σε συνδυασμό με τις καλύτερες ταχύτητες uploading, downloading , δικτύου κλπ. Το iPhone 5S (5C,4S κλπ) είναι ναυαρχίδες που τους αξίζει το όνομα <> λόγω των τεράστιων δεικτών ακτινοβολίας που έχουν.

    lolfyn

    Δεν γίνεται σύγκριση σε αυτά τα δύο τηλέφωνα ρε παιδιά… Ας το συγκρίνετε με κάποιο άλλο στο μέγεθος του και της εποχής του (το samsung galaxy s5 βγήκε πιο μετά από το iphone 5s). Ας το συγκρίνετε για παράδειγμα με το samsung galaxy ACE 3 που έχει πιο μικρό μέγεθος και κυκλοφόρησε πολύ λίγο πιο μετά από το iphone 5s… Αν και για εμένα ο νικητής θα είναι ΠΑΝΤΑ η apple με διαφορά!!!

    Makis

    Τα iphone ειναι και θα ειναι παντα κορυφες 😉 οταν δινεις 600 και 700 απετεις να εχεις και μια καλη συσκευη εγω προσωπικα δεν θα εδεινα ποτε αυτα τα χρηματα για πλαστικα και μαλιστα κακης ποιοτητας

    Γκαντζετάκιας

    Δεν ξέρω γιατί ορισμένοι ζορίζεστε τόσο για τις δύο αυτές καταπληκτικές συσκευές. Οι διαφορές τους είναι γνωστές με το Samsung Galaxy S5 να υπερέχει από το iPhone 5s τεχνικά. ( https://gadgets.ndtv.com/samsung-galaxy-s5-1323-vs-apple-iphone-5s-1028 ) Παρόλα αυτά, για πολλούς μετρά και η εξωτερική εμφάνιση, αφού πολλοί τείνουν στο iPhone. Οπότε από εκεί και πέρα μετράει και το γούστο του καθενός. Εγώ πάντως, επειδή δίνω περισσότερη σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα διάλεγα οπωσδήποτε το Galaxy γιατί όπως βλέπετε και από το σύνδεσμο παραπάνω, υπερέχει τεχνικά από το iPhone. Ευχαριστώ.

    Κώστας

    Ρε παιδια το samsung to s5 σε 1,5 χρόνο θα εχει 200 ευρω.. Χωρις ενημερώσεις.. Πραγματικό σκουπίδι.. Όταν δεν μπορούσαμε να πάρουμε iPhone όλοι samsung είχαμε.. Ήρθε ο καιρός και κρατάς iPhone κινητό 2,3,4 χρόνια με σταθερή λειτουργία ..πάρτε ενα 3GS 3-4 χρόνων απο το ντουλάπι και ενα samsung.. H νοκια η ότι θέλετε.. Ειναι για κλωτσιες όσο για το δέρμα στο samsung to s4 ολα τα κινητά σε έναν ταπετσερη να τα πας βάζεις δέρμα.. Ήμαρτον

    dimitrisp1926

    Samsung τα καλύτερα κινητά

    alexis touba

    iψων εχει σταθερο λογισμικο.Μπαταρια για κλαματα για κλωτσιες για κατουρημα για να μη πω κιαλα.Που το ειδε ο αλος το παραμυθι οτι κραταει πιο πολυ απο android.ειχα iphone5 και εχει ιδια μπαταρια με 5s.Το galaxy το δηνει_ _πες το iphone..!αντε να δουμε πιο ειναι πιο ομορφο λες και θα κανουμε πασαρελα τα κηνητα μας.!Ρε ειναι για γελια.καλυτερα να ειναι λιγο πιο ασχημο αλα να εχει αυτονομια με πολυ βαρια χρηση μια μερα παρα ουτε μησι μερα με το iψων.Και οποιος εχει η ειχε iphone5 η 5s καταλαβαινει πολυ καλα τι λεω

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Smartphones Apple iPhone

    Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

    Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

    Gear Exynos Galaxy Samsung

    Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

    Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

    Software Apple Apple Maps Apple Watch

    iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

    Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

    Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

    Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

    Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.