Η Samsung Hellas για το regional SIM lock σε Galaxy Note 3 και Galaxy S4

Η Samsung αποφάσισε να “κλειδώνει” επιλεγμένα μοντέλα smartphonesGalaxy Note 3, Galaxy S4 – ώστε αυτά να μην μπορούν να λειτουργήσουν ως κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM που προέρχεται από χώρα διαφορετική από αυτή για την οποία προορίζονται. Τα πράγματα όμως φαίνεται τελικά να μην είναι τόσο “τραγικά” όσο παρουσιάστηκαν αρχικά. Το κλείδωμα regional SIM lock υφίσταται, όμως ξεπερνιέται.

Την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε γνωστή η είδηση από καταστήματα στο εξωτερικό που παρέλαβαν τις πρώτες φουρνιές του Note 3 και διάβασαν το αυτοκόλλητο στη συσκευασία του, ζητήσαμε από τη Samsung Hellas να τοποθετηθεί επί του θέματος και σήμερα λάβαμε την επίσημη απάντηση την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

“Η λειτουργία “regional SIM lock” του Samsung Galaxy Note 3 επιτρέπει στη συσκευή να είναι συμβατή μόνο με την κάρτα SIM που εκδίδεται από τον τοπικό πάροχο τηλεφωνίας και αναγράφεται στο αυτοκόλλητο στη συσκευασία της συσκευής. Όταν η συσκευή ενεργοποιείται με μία κάρτα SIM, η οποία εκδίδεται από άλλη περιοχή, τότε μπορεί αυτόματα να κλειδώσει έως ότου επαναπρογραμματιστεί μέσω κέντρου εξυπηρέτησης πελατών της Samsung. Μόλις μια συσκευή ενεργοποιείται κανονικά, η λειτουργία “regional SIM lock” απελευθερώνεται αυτόματα, ενώ σημειώνεται πως καμία από τις επιδόσεις της συσκευής δεν επηρεάζεται. Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες περιαγωγής (roaming), ως συνήθως, και μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα SIM άλλης περιοχής/χώρας, όταν ταξιδεύουν.

Το “regional SIM lock” έχει ενσωματωθεί σε επιλεγμένες αγορές και στα GALAXY Note II και GALAXY S4 μέσω αναβάθμισης των συσκευών.”

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την επίσημη τοποθέτηση της Samsung Hellas στο Techblog είναι: Tο κινητό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα του πρώτου προορισμού ή με μια κάρτα SIM αυτής της χώρας μπορείς να το “ξεκλειδώσεις” και σε άλλη. Επίσης θα πρέπει να απαντηθεί το αν υπάρχει κόστος για αυτό που η Samsung ονομάζει “επαναπρογραμματισμό” και ποιο είναι αυτό.

Samsung Hellas regional SIM lock Galaxy Note 3, Η Samsung Hellas για το regional SIM lock σε Galaxy Note 3 και Galaxy S4

Samsung Hellas regional SIM lock Galaxy Note 3, Η Samsung Hellas για το regional SIM lock σε Galaxy Note 3 και Galaxy S4

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nik0s

ειχα ρωτησει παλιοτερα βοντα γιατι ηθελα να δωσω μια συσκευη σε φιλη εξωτερικο και μου ειχαν πει οτι ο ευρωπαικος νομος δεν επιτρεπει το κλειδωμα

Darth

όπως το λέγαμε δλδ ένα παραπάνω παίδεμα για τους καταναλωτές….

Αποστόλης Ρόδος

Δεν θα έλεγα πως άρχισα να προβληματίζομαι με τα τερτίπια της Samsung… θα έλεγα πως άρχισα να απομακρυνομαι απο αυτή για τα καλά.
Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιές που κάνουν και καλύτερα πορτοκαλια… 😉

tiamat

να τους πειτε και σεις με τη σειρα σας, αμα η samsung θελει να γινει apple και να κλειδωνει τα παντα να το ξερουμε να της πουμε και μεις αντιο και να παμε για αλλα!

Sotiris

Εντάξει ας ηρεμισει λίγο η σαμσουνγκ γιατί πολλά λέει και κάνει τελευταία….. Και ως γνωστών ότι ανεβαίνει γρήγορα κατεβαίνει ακόμα πιο γρήγορα! Οπότε δεν θέλει και πολύ να βρεθεί στην θέση που ήταν πριν λίγα χρόνια!!

Nikos_Tsomb

Καλησπέρα κι από μένα.Είμαι αναγνώστης του Τechblog αρκετά χρόνια αλλά δεν έτυχε ποτέ να σχολιάσω σε κάποιο θέμα(αν και υπήρχανε φορές είναι η αλήθεια που ήμουνα στο ‘τσακ’ αλλά είπα να το αφήσω).Καταρχάς συγχαρητήρια στο site.Επί του θέματος λοιπόν: Να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ είμαι fanboy/fan καμιάς εταιρίας,είμαι φαν της τεχνολογίας,Αν μια συσκευή πληρεί τις προυποθέσεις που ψάχνω,τότε δε πάει να λέγεται apple/samsung/sharp/nokia/htc… Διαβάζοντας το παραπάνω περί sim lock και στο προηγούμενο άρθρο,2 πράγματα σκέφτηκα: 1ον:Ότι αυτό μπορεί να γίνεται υπέρ του καταναλωτή.’Ελα,πείτε την αλήθεια,δεν έχει σκεφτεί κανείς οτι αυτός ο τρόπος είναι ένα παραπάνω ‘σύστημα’ αποφυγής κλοπής της συσκευής;Αν είναι η συσκευή ΄κομμένη και ραμμένη’ να ενεργοποιείται με τη sim του καθενός μας,τότε σε περιπτωσή κλοπής,δεν καθιστά τη συσκευή άχρηστη;Βέβαια σηκώνει μεγάλη συζήτηση αυτό,για παραμέτρους όπως ‘αλλαγή σε sim άλλης εταιρίας,αν το κινητό φύγει ακόμα και εκτός χώρας ή αν η νέα sim είναι ίδιας εταιρίας… 2ον:Εδώ περνάμε στο αρνητικό της υπόθεσης…Αυτό το region lock μου θύμισε την παρολίγο πατάτα της microsoft με το καινούριο xbox.Δηλαδή για να καταλάβω:Αν κάποιος θελήσει να πουλήσει αργότερα τη συσκευή του μεταχειρισμένη,θα ζητάει προσωπική συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο για να πάνε στον πάροχο της εταιρίας του καθενός ή θα τρέχουν στην samsung για το… Συνέχεια »

nick2010

Αν το πάρεις από Ευρώπη δεν είναι παίδεμα.

Το πήρε ένας φίλος από πλαίσιο, έβαλε τη sim της voda που είχε από τo s3, μπροστά μου, καμμία απολύτως ενόχληση κανένα απολύτως μήνυμα σε κάποιο παραθυράκι, το τηλέφωνο λειτούργησε κανονικά, έκανε και κανα δύο τηλεφωνήματα, μια χαρά.

Αλλού είναι το πρόβλημα, όπως είδα….

Γράφεις δε γράφεις με το πενάκι, καμμία αναγνώριση χαρακτήρων (τουλάχιστον σε sms που δοκίμασε).

VasiliSIII

Δηλαδή τι ακριβώς δεν σου επιτρέπει να κάνεις αφού και το roaming δουλεύει αλλά και καρτα αλλά χώρας μπορείς να χρησιμοποιείσεις;

Μιχάλης

Το θέμα που με καίει και όχι μόνο εμένα αν το πάρεις από τον skroutz θα δουλεύει ή όχι;

jacob

Δε μου αρέσουν αυτά που μαθαίνω!

giorgos

Το «regional SIM lock» έχει ενσωματωθεί σε επιλεγμένες αγορές και στα GALAXY Note II και GALAXY S4 μέσω αναβάθμισης των συσκευών.» τι εννοει με αυτο; αν εχω αγγλικο s4 μπορει μεσω αναβαθμιση να το κλειδωση;

HtcFun

Είχαμε το iphone τώρα έχουμε και τα galaxy…….

vkrd

Το s4 το δικο μου αγορασμένο 13 Ιουλίου ελαβε προχθές ενα μυνημα για κάποια μικρή αναβάθμιση” την οποία απλά αρνήθηκα. Δεν ειναι κλειδωμένο απο κατασκευής. Νομίζω πως είναι κλειδωμένα οσα κατασκευάστηκαν απο Ιούλιο και μετά.
Υποθέτω πως θα περάσουν το κλείδωμα με την αναβάθμιση σε 4.3.

Βασιλειος

Εγώ κατάλαβα οτι το Ευρωπαϊκό δουλεύει με όλες τις ευρωπαϊκές κάρτες αλλά όχι πχ με Ασιατικές ή Αμερικάνικες.

Nio

Δεν καταλαβαινω. Τι διαφορες εχουν οι συσκευες μεταξυ τους ανα ηπειρους ή χωρες??
Γιατι να θελει να τις κλειδωσει ή καλυτερα να ελεγχει που τις δινει? Μπορει καποιος να μας πει τι κερδιζει με αυτην την κινηση?

Αποστόλης Ρόδος

Επανέρχομαι με σχόλιο μου, για να θέσω τον παρακάτω προβληματισμό και τοποθέτηση.
Ποιος ειναι αυτός, που με τον παρά μου, θα μου υποδείξει που και πως θα λειτουργησω ενα αγαθό που αγόρασα (και δεν νοίκιασα) για παντα.
Τέθηκε θέμα ασφαλείας σε περίπτωση που χάνεται … Υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν, για να κλείδωνε η συσκευη, μια για παντα απο τον ίδιο τον κάτοχο, εάν και εφόσον το επιθυμούσε.
Το παράλληλο εμπόριο απο την άλλη, ωφελεί την ιδια την εταιρεία στις πωλήσεις. Η σκοπιμότητα κάτι τέτοιου με απασχολεί. Προσπαθούν να υποστηρίξουν τις αντιπροσωπείες τους ανα κράτος;
Ακομα και αυτο αν κάνουν, δεν εχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν στο τι θα κανει ο καταναλωτής με τη συσκευη του στη συνέχεια.
Μεγάλο φάουλ για μένα και αδικαιολόγητο. Το μονο που δείχνει ειναι αλαζονεία και ασέβεια στον καταναλωτή και πελάτη.
Απο μένα που ειμαι χρόνια πελάτης της τρώει Χ. Ε δεν θα κάθομαι να σκέφτομαι τι θα συμβεί και τι θα κάνω με τη συσκευη μου εάν και που και πως και ξέρω εγω.
Απο την άλλη παλι εφόσον έτσι θέλει να λειτουργεί ως εταιρεία και όποιος θέλει … Απλα δεν θελουμε και τελειώνει η ιστορια.

Vasilis

Μπα πάει και η samsung πάμε για άλλα λιμάνια.
αλλα κάτσε γιατί τώρα θα δούμε την Apple να μηνύει την samsung για το κλείδωμα γιατί το ανακάλυψε πρώτη. χαχα

Kostas K.

Σου κλειδωνει στην αρχή την sim..Λες κανένα πρόβλημα…Οτι κλειδώνει ξεκλειδώνει…Και μετά σου πετάει και ένα Knox που κάνοντας root χάνεις την εγγύηση…Πολύ βρώμικα παίζει δυστυχώς…Δεν με πειράζει τόσο το simlock αφού ετσι κ αλλιώς τα περισσότερα skroutzομαγαζα Ευρωπαϊκά προιοντα φέρνουν οπότε εκεί δεν έχεις πρόβλημα..Αλλά ο κλειδωμένος bootloader…? Απλα τραγικοι

Theodore

Με το συμπαθειο,αλλα απο αυτα που διαβαζω,πιστευω,ειτε οτι πραγματικα μας ψεκαζουν και εχουμε χαζεψει,ειτε οτι καποιοι κανουν αρνητικη κριτικη για τους δικους τους λογους.
Το ζητημα ειναι απλο.Αν αγορασεις τηλεφωνο στην Ευρωπη,μπορεις να του βαλεις οποιαδηπτε καρτα σιμ απο χωρα της Ευρωπης και θα δουλεψει μια χαρα.
Αν ομως,το αγορασεις μεν στην Ευρωπη,αλλα αφου το,παρεις παραμασχαλα χωρις να το λειτουργησεις καθολου στην Ευρωπη,το πας στην Ασια και του βαλεις μια καρτα απο την Κορεα πχ,τοτε αυτο,αρνειται να δουλεψει και θελει ξεκλειδωμα απο καποιο σερβις της Εταιριας.
Αρα,τι κανεις;Μα τη στιγμη που το παιρνεις,του βαζεις μια καρτα σιμ ευρωπαικη ωστε να ξεκινησει αρχικά.Απο κει και περα,μπορεις να πας οπουδηποτε θελεις και να του βαλεις οποιαδηποτε καρτα.Μονο στο ξεκινημα υπαρχει το κλειδωμα.Με το που παρει το τηλεφωνο αρχικά μπρος,μας εγκαταλειπει και το κλειδωμα.

δημητριοσ

Theodore ειναι σιγουρο αυτο που λες δηλαδη μπορω να παρω ενα κινητο απο Αλβανια π.χ. να βαλω μια καρτα εκει και μετα να βαλω αλλα καρτα εδω και να μην κλειδωσει τοτε τι νοημα εχει αυοτο το κλιδωμα που κανανε και οταν λες να λειτουργισει τι ενοης πρεπει να γινει κληση ξαι αυτη να απαντηθει

Theodore.

Κοιτα,αυτη ειναι η απαντηση της Σαμσουνγκ,οπως την καταλαβα,διαβαζοντας αρκετα σαιτ.Αλλα αν η Αλβανια,ειναι μεσα στην Ευρωπη,(οχι Γεωγραφικα,αλλα οπως τα εχει καταταξει η Εταιρια),τοτε δεν υπαρχει κανενα ζητημα ετσι κι αλλοιως.Το να πας σε αλλη περιοχη-Ηπειρο μετραει.
Διαβασε τι γραφει το χαρτι που ειναι κολλημενο πανω στο τηλεφωνο,και λεει που ισχυει.Γραφει ακριβως τις περιοχες.
Αν λοιπον εχει και την Αλβανια μεσα,τοτε δεν τρεχει τιποτα,αμα θες να πας το τηλεφωνο οπουδηποτε αλλού στην Ευρωπη,ετσι κι αλλοιως.

Ανδρέας

Καλησπέρα και από εμένα. Έχω ένα S4 της US cellular το οποίο είναι όπως υυποστηρίζουν τα πιο πολλά site μόνο evdo και cdma με gsm στα 850/1900. Αυτό σημαίνει ότι μου είναι εντελώς άχρηστο η παίζει να υπάρχει region lock; διάβασα κάπου ότι το modem chip της qualcomm που έχει είναι το ίδιο με το i9505. Το δικό μου είναι το sch – r970

Γιωργος κ.

Πηρα απο Ελλαδα το S3 με προδιαγραφη EU.Του εβαλα ελληνικη σιμ και δουλεψε
μια χαρα.
Πηγα Ασια,η περιαγωγη δουλευε κανονικα αλλα την τοπικη καρτα που εβαλα δεν την αναγνωριζε.

Dimitris

Συγγνώμη δηλαδή εάν αγοράσουμε το note 3 απο το εξωτερικό και βάλουμε για αρχή μια sim της αρχικής του χώρα που προοριζόταν και αργότερα βάλουμε την ελληνικη θα δουλέψει κανονικά?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.