Tο Galaxy Note 7 επιστρέφει ως refurbished μοντέλο

samsung galaxy note 7 refurbished, Tο Galaxy Note 7 επιστρέφει ως refurbished μοντέλο

Λίγο πριν την παρουσίαση των Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+, ο κορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας έκανε μια άλλη ανακοίνωση, που μάλλον δεν περιμέναμε. Μέσα από blog post ανακοίνωσε την επιστροφή του refurbished Galaxy Note 7.

Στο παρελθόν είχαν ακουστεί ξανά οι φήμες ότι το πολυσυζητημένο Samsung Galaxy Note 7 ίσως επιστρέψει ως refurbished μοντέλο σε διάφορες αναδυόμενες αγορές όπως Ινδία και Βιετνάμ. Ωστόσο η Samsung Ινδίας διέψευσε την έλευση refurbished Note 7, κάτι που μας έκανε να αμφιβάλουμε αρκετά για την είδηση.

Τελικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, όπως λέει η παροιμία. Η ίδια η Samsung έγραψε πως έχει “καθιερώσει τρεις αρχές” για να βεβαιωθεί πως το Note 7 θα “ανακυκλωθεί και θα υποβληθεί σε επεξεργασία, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο”.

Η μια περίπτωση είναι η έλευση των refurbished συσκευών ή η ενοικίασή τους. Συγκεκριμένα η Samsung στο post της γράφει: “First, devices shall be considered to be used as refurbished phones or rental phones where applicable”.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά η Samsung να έρθει σε συμφωνία με τις Αρχές και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ύστερα θα ανακοινώσει που θα γίνει το comeback και τις ημερομηνίες.

Για τα κινητά που δεν μπορούν να διατεθούν ξανά στην αγορά, το δεύτερο σχέδιο προβλέπει ότι η Samsung θα αφαιρέσει βασικά κομμάτια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλού. Τέτοια είναι η κάμερα και οι ημιαγωγοί.

Τέλος, τα μεταλλικά κομμάτια του κινητού θα αφαιρεθούν με eco-friendly μεθόδους. “Samsung shall first extract precious metals, such as copper, nickel, gold and silver by utilising eco-friendly companies specialising in such processes”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αν και ήταν το νούμερο ένα θέμα για πολλούς μήνες, για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι το Samsung Galaxy Note 7 ανακλήθηκε δυο φορές το 2016 λόγω εκρήξεων. Τον Ιανουάριο του 2017, η Samsung ανακοίνωσε πως η μπαταρία ήταν τελικά αυτή που έφταιγε.

Πως σας φαίνεται η ιδέα της επιστροφής του Note 7;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikopoup

Εγώ πάντως σκέφτομαι να το πάρω.. Θα περιμένω να περάσουν κάνα δυο μήνες αφού και αν κυκλοφορήσει και ίσως το τσιμπήσω..

Gvirginia

Ναι, μια χαρά για τους fans της σειράς, αρκεί να διευκρινιστούν οι όροι εγγύησης και να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Γρηγορης

Μακαρι να κυκλοφορήσει απροβλημάτιστο.ειναι το μόνο πραγματικό διαμάντι αυτής της εταιρίας για εμένα,το μόνο αυθεντικό note και μόνο το note θα μπορούσε να με παρει από το iOS.αλλιως Εν αναμονή του note 8.

Giom

Μακαρι

Asterios Stelios

Μακάρι μακάρι μακάρι να κυκλοφορήσει και να μην του λείπει τίποτα από τα τεχνικά χαρακτητιστικά με τα οποία είχε ανακοινωθεί! !!
Το μόνο που πρέπει να αφαιρέσει είναι το boommmmmmm!!!!
…. και καμιά 400αρια ευρώ από την τότε αρχική του τιμή !!!

Don mitso mou

Μόνο εγώ πιστεύω πως επιχειρηματικά είναι λάθος κίνηση; Πρώτα από όλα επαναφέρει στην αγορά ένα όνομα που σου έχει προκαλέσει μεγάλη φθορά σαν brand name και δεύτερο και πιο σημαντικό, αν γίνει τώρα θα κόψει ποσοστά από πιθανούς χρήστες του S8.

Αγγελος

Επειδη το ειχα το κινητο παιδια εστω και για σχετικα λιγο διαστημα εχω να σας πω οτι δε θα χαλασει κανενα απο εμας που θελουμε πενακι για τη δουλεια μας.τι παει να πει κακο στο brand name και φοβος μηπως σκασει.εγω δε φοβομουν οταν σκαγαν τωρα θα φοβαμαι;το κινητο ηταν απλα τελειο χαιρομαι πολυ για αυτη τη κινηση και ειδικα εφοσον μια τετοια κινηταρα θα εχει καλη τιμη οπως αναμενουμε

Panikas

Λογικά δεν εμφανιστεί στην αγορά με το όνομα note 7, όχι λογικά, είναι το μόνο σίγουρο. Και δεύτερον δεν πιστεύω ότι θα το δούμε στις “αναπτυγμένες” χώρες. Μάλλον σε καμία Ινδία, Κινα. Λένε ότι έχουν 4 μύρια συσκευές στα χέρια τους, καμία 300k θα πανε για ανταλλακτικά, τα υπόλοιπα με μία καλή τιμουλα ούτε που θα το δούμε

Blats

Γτ νομίζω οτι θα πουλήσει περισσότερο απο τα νέα galaxy;;;; 😜

Αγγελος

Ναι θα το πουν φιλε galaxy a10 with penaki πολυ λογικο αυτο που λες…note 7 refubrished θα το πουν και δε μας χαλαει καθολου.

Vasilist

Εγώ θα το φοβόμουν να το πάρω μην μου μείνει στα χέρια.
Είμαι σίγουρος ότι θα το έχουν βρει το πρόβλημα και θα το έχουν λύσει για να το ξανά στέλνουν για πώληση αλλά παίζω επί του ασφαλούς όταν πρόκειται για τέτοια θέματα.

bezilys

Για τους καμένους…….

Chris

Έμπαινα, έδινα, αγόραζα, πως το λένε, γουστάρω το κτήνος και ας εκραγεί ξανά, YOLO.

Thodoris

Δεν το εμπιστεύομαι οπότε και να βγει πάλι δεν θα μου κάνει κάτι να το αγοράσω. Λέω να πάω προς Xiaomi mi mix η Huawei P10

Nikopoup

Δεν πιστεύω ότι θα έκανε τόσο μεγάλο λάθος να το ξαναβγάλει προβληματικό.. Αν γίνει θα χάσει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της ειδικά σε όσους της δώσανε δεύτερη ευκαιρία. Αν είναι σε μια λογική τιμή θα πάει καλά

giannis

Να μία εταιρεία που σέβεται τον πελάτη και δεν κάνει τα πάντα στον βωμό του κέρδους….oh wait.

IanD

Ενώ στα χαρτιά δε φαίνεται κακό, θεωρώ λάθος κίνηση την αρχική του τιμολόγηση (που χωρίς να έχει ανακοινωθεί, σίγουρα θα είναι υπερβολικά υψηλότερη απ’ό,τι θα περίμενε κανείς λόγω εκρήξεων και άμεσου ανταγωνισμού με το S8).
Αν είναι να σκάσει κανείς (pun intended) €700 για ένα refurbished Note7, γιατί να μη δώσει 850 για το S8 ή ακόμα καλύτερα να μην περιμένει ακόμα 4-5 μήνες για το Note8;

bama

Δεν ξέρω για το S8 αλλά από αυτά που κυκλοφορούν σκάλες ανώτερο. Μακάρι να κυκλοφορήσσει και να έχει και καλή τιμή.

giorgis

Ποιος θα το πάρει τώρα που κοντεύει να βγει και το s8 και το note 8 ειδικά μετά τα σκασιματα του κινητού για πολλοστή φορά και τις δύο ανακλησεις που έγιναν εκτός αν δίνουν δώρο πυροσβεστηρα μαζί με το κινητό οπότε αλλάζει το πραμα

giorgosgek

Οταν βγηκε εγινε χαμος γιατι ηταν κινηταρα, οταν εσκασε μεγαλυτερος χαμος , οταν ξαναβγηκε παλι χαμος και ακομα απασχολει. Οι περισσοτεροι εδω μεσα λεμε μακαρι , που σημαινει οτι σε μια καλη τιμη θα το περναμε , δεν βλεπω τον λογο που δεν θα πηγαινε καλα οτι και να εχει γινει. Οι ανθρωποι στα σερβις ακομα μιλανε γι’αυτο ,ηταν οτι καλυτερο ειχε περασει απο τα χερια τους

marios

Βρε μακρυά!!! Όχι πλέον μόνο μακρυά απο αυτό (που είναι σίγουρο ότι θα ξανασκάσει στα χέρια των άτυχων) αλλά μακρυά απο κάθε Samsung. Πλέον κάθε Samsung είναι επίφοβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.