Galaxy Note 8: Διπλωματικές εντάσεις Κίνας-Κορέας οδηγούν σε μειωμένες παραγγελίες

Samsung Galaxy Note 8 Κίνα πωλήσεις, Galaxy Note 8: Διπλωματικές εντάσεις Κίνας-Κορέας οδηγούν σε μειωμένες παραγγελίες

Aρνητική κάλυψη φαίνεται ότι λαμβάνει το Samsung Galaxy Note 8 από τα ΜΜΕ της Κίνας καθημερινά, λόγω διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Κορέας, κάτι που έχει συνέπεια και στις προπαραγγελίες του αναμενόμενου smartphone.

Όπως αναφέρει το Business Korea, το γεγονός ότι η Κορέα επέτρεψε την εγκατάσταση δύο εκτοξευτήρων ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense).

Οι προπαραγγελίες για το Galaxy Note 8 στην Κίνα ξεκίνησαν το ίδιο διάστημα με αυτές του iPhone 8 και τα τοπικά μέσα χρησιμοποιούν την ευκαιρία να συγκρίνουν τις δύο συσκευές και δεν παραλείπουν να αναφέρουν τα χαμηλά μεγέθη των προπαραγγελιών.

Τα μέσα αναφέρουν ότι οι παραγγελίες για το Galaxy Note 8 στην Κίνα ανέρχονται σε χιλιάδες ενώ για τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια.

Για την ακρίβεια, λέγεται ότι οι προπαραγγελίες από τα JD.COM και Tmall (της Alibaba) άγγιξαν τις 8.310 και 5.292 αντίστοιχα και μαζί με τα επίσημα καταστήματα και ιστότοπους της Samsung μόλις ξεπέρασαν τις 20.000.

Παρόλα αυτά, η αντιπροσωπεία της Samsung στην Κίνα αναφέρει ότι το Galaxy Note 8 τα καταφέρνει καλύτερα από τους προκατόχους του, υπογραμμίζοντας ότι πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνησε ένα σύστημα όπου απαιτείται κάποιος να καταθέσει εγγύηση περίπου 15 δολαρίων (μετατροπή από won).

Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες κάποιος να αγοράσει τη συσκευή είναι αυξημένες. Οι προπαραγγελίες για τα iPhone δεν απαιτούν την κατάθεση εγγύησης.

Το κλίμα που καλλιεργούν τα MME της χώρας σε συνδυασμό με το φιάσκο του Note 7 αλλά και του γεγονότος ότι η χώρα προτιμά πιο οικονομικές λύσεις καθώς έχει και τις δικές της εταιρείες, δυσκολεύουν την κατάσταση για το Galaxy Note 8.

Βέβαια, από την άλλη, τα iPhone δεν τα λες και οικονομικά, αν ισχύουν πάντα τα νούμερα. Ωστόσο, το κλίμα στην Κίνα λόγω των Thaad φαίνεται να είναι αρνητικό για τις κορεάτικες εταιρείες, καθώς οι κινέζοι φαίνεται να κάνουν κάποιου είδους μποϊκοτάζ και στα προϊόντα των LG και Hyundai.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Χαχαχα

One

Αφού είναι αμερικάνικοι οι πύραυλοι γιατί το iPhone δεν έχει επιπτώσεις; Δεν τους καταλαβαίνω τους Κινέζους.

Βασίλης

Καρασκευάζεται όμως στην Κίνα από τη foxconn.

mourgos1234

@One: Επειδή ειναι βλάκες.

Chris07

Ευκαιρία να πουλήσουμε τα δικά μας τα MLS στους κινέζους.
🙂

Nick_GR

@Chris07 καλή η ιδέα σου, αλλά έχουν περάσει κάμποσα MLS κινητά στα χέρια μου και ήταν απογοητευτικά.

guskok21

Και τα “δικά μας” τα MLS αυτοί μας τα πουλάνε.Κινεζικα ανώνυμα τηλέφωνα είναι. Να τα δώσουμε πίσω δλδ…με Ελληνικά. Τρομερή ιδέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.