Samsung Galaxy Note 9: Όλα όσα γνωρίζουμε πριν την επίσημη παρουσίαση

Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy Note 9: Όλα όσα γνωρίζουμε πριν την επίσημη παρουσίαση

Στο Unpacked event στη Νέα Υόρκη η Samsung θα μας αποκαλύψει σε λίγες ώρες ίσως το πιο «καυτό» μοντέλο του φετινού καλοκαιριού. Ας δούμε όλα όσα γνωρίζουμε για την κορυφαία ναυαρχίδα της εταιρείας Galaxy Note 9 για το 2018 πριν την επίσημή της παρουσίαση.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό του και σύμφωνα και με τα τελευταία press renders που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, θα λέγαμε ότι το Galaxy Note 9 μοιάζει εξαιρετικά στον προκάτοχό του. Η ειδοποιώς διαφορά τους ίσως μόνο τα μικρότερα bezels στο νεότερο μοντέλο που επέτρεψαν στον κατασκευαστή να χωρέσει μεγαλύτερη Super AMOLED οθόνη της τάξεως των 6.4 ιντσών, χωρίς να αυξήσει κι άλλο τις διαστάσεις του.

Στο εσωτερικό του Galaxy Note 9 «χτυπά» το Exynos 9810 chip της Samsung και εναλλακτικά ανάλογα την αγορά Snapdragon 845 της Qualcomm. Η βασική έκδοση της συσκευής θα κυκλοφορήσει με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ θα υπάρχει και μεγαλύτερη έκδοση με 8GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Η δυνατότητα επέκτασης της μνήμης του έως τα 2TB μέσω microSD (400GB για την ώρα) είναι εφικτή στο πληθωρικό μοντέλο.

Στο πίσω μέρος του Galaxy Note 9 εδρεύει σε οριζόντια διάταξη το σύστημα διπλής κάμερας του Galaxy S9+ με φακούς 12MP. Ο κύριος φακός διαθέτει δυνατότητα εναλλαγής του διαφράγματος από f/1.5 σε f/2.4 με υποστήριξη Dual Pixel PDAF και ο δεύτερος telephoto φακός διαθέτει διάφραγμα f/2.4. Επίσης, η κύρια διπλή κάμερα έχει δυνατότητα καταγραφής super slow-motion video στα 960fps. Ταυτόχρονα, η selfie κάμερα σύμφωνα με τις αναφορές είναι η αντίστοιχη της σειράς S9 στα 8MP.

Στο πίσω μέρος της νέας συσκευής συναντάμε επίσης τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το ξεκλείδωμα της υποστηρίζει και ο αναγνώστης ίριδας. Η μπαταρία του Galaxy Note 9 με χωρητικότητα 4000mAh αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς εφόσον είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετήσει η Samsung μέχρι στιγμής σε ναυαρχίδα της.

Ίσως όμως το πιο καινοτόμο χαρακτηριστικό του Note 9 να έχει να κάνει με τις λειτουργίες της γραφίδας του. Το ενισχυμένο S Pen θα συνδέεται με το κορεάτικο phablet μέσω Bluetooth. Πατώντας το κουμπί του S Pen θα μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφίες, ενώ κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για την εναλλαγή των διαφανειών. Ταυτόχρονα, θα είναι δυνατή η εναλλαγή των καμερών με διπλό πάτημα σε αυτό. Επιπρόσθετα, το νέο S Pen παρέχει 4096 επίπεδα πίεσης για ακόμη μεγαλύτερη εργονομία με σκοπό να προσφέρει μία εμπειρία χρήσης διαφορετική από ό,τι είχαμε συνηθίσει με τις προηγούμενες γραφίδες της Samsung.

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό που φέρνει το Samsung Galaxy Note 9 είναι ότι θα μπορούμε να συνδέουμε το Samsung DeX σε οθόνη με τη χρήση ενός και μόνο καλωδίου, δίνοντας την αίσθηση πως χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού θα μπορούμε να παρακολουθούμε μια παρουσίαση στην οθόνη και να κρατάμε σημειώσεις στο κορυφαίο «σημειωματάριο» μας. Τέλος, το Galaxy Note 9 διαθέτει πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα στο νερό και στη σκόνη.

Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν σήμερα την ημέρα της παρουσίασής του και στην ελληνική αγορά θα γίνει διαθέσιμο στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Techblog η τιμή του Samsung Galaxy Note 9 128GB θα είναι 1049 ευρώ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
metalmania

Ελπίζουμε να μην ειναι εκρηκτικη 💣 η αποψινή παρουσιαση..

Flagship killer

Πλέον πριν τις παρουσιάσεις των συσκευών θα είχαν ενδιαφέρον άρθρα με τίτλο “όσα δε γνωρίζουμε”

Απορώ γιατί κάνουν παρουσιάσεις

Flagship killer

Metalmania έκλαψα με το σχόλιο σου….
Θα έλεγα αν το είχες γράψει πριν 3 χρόνια…
Ο κόσμος προχωράει το ίδιο και το χιούμορ..

Kostas

Ο βασιλιάς έρχεται, οι υπόλοιποι το βουλώνουν…

metalmania

Flagship killer ας μην στεναχωρουμε οσους το περιμένουν πως και πως κι ας εχει ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικά με το s9+ πλην της λιγο βελτιωμενης μπαταριας

Panagiotis

Χαχαχαχαχα να είσαι καλά Κώστα με έκανες και γέλασα με το βασιλιάς.

Chris966

Ο βασιλιάς είναι ένας!
Και τον λένε APPLE!
΄Ολοι οι άλλοι έπονται..

Petros

Οταν θέλεις να ξεχωρίζεις απο την μαρίδα παίρνεις την σειρά NOTE !!

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Σίγουρα είναι από τις καλύτερες συσκευές εκεί έξω αν όχι η καλύτερη μέχρι στιγμής αν και πιστεύω είχε ακόμη περιθώρια βελτίωσης για εμένα είναι ένα s9 plus με πενάκι και κάποιες μικρό αλλαγές τίποτα παραπάνω. Έπρεπε να δώσει κάτι παραπάνω όπως 8 ραμ στάνταρ δαχτυλικο αποτύπωμα μέσα στην οθόνη βελτιωμένη κάμερα αν και αυτό θα δείξει κατά πόσο είναι σε σχέση με το s9 plus και ίσως κανέναν επεξεργαστή ποιο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.