Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Το Samsung Galaxy Round είναι το πρώτο smartphone με κυρτή οθόνη και θα κυκλοφορήσει στη Νότιο Κορέα στις 10 Οκρωβρίου με τιμή 1,089,000 won (περίπου 750 ευρώ). H curved οθόνη του είναι 5.7 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED ανάλυσης 1920×1080 pixels και τα υπόλοιπα specs του smartphone, τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragοn 800, μνήμη RAM 3GB, κάμερα 13 Megapixel, micro SD και μπαταρία 2800 mAh.

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Samsung Galaxy Round revealed, Samsung Galaxy Round, Με κυρτή οθόνη curved Super AMOLED

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis G

στην ουσία ένα galaxy note είναι το οποίο δεν στέκεται καλά στο γραφείο είναι άσχημο και δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο το τι εστί κυρτή οθόνη…. χμμμ ευχαριστώ αλλά δεν,

azriel84

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος με αποδείξεις την χρησιμότητα αυτού του είδους κυρτής οθόνης; Πέρα απ’το να κάνει τραμπάλα το τηλέφωνο στο γραφείο;

JohnFil

Ψιλομπούρδα. Πέρα από εφέ καμία άλλη χρησιμότητα, πέραν του να μην κάνει μεγάλες αποστάσεις το δάχτυλο στην οθόνη.
Πιστεύω πως θα ξεπεραστεί, όπως περάστηκαν και οι δύο φακοί για 3D φωτογραφίες.
Τον Νοέμβριο πάντως σύμφωνα με το Reuters, θα βγάλει και η LG ένα τέτοιο. Να δούμε πως το έχουν φανταστεί.

Αποστολίδης Α.

Moιάζει με ΝΟΤΕ ΙΙΙ που ξεχάστηκε στο ταμπλώ του αυτοκινήτου Αύγουστο μήνα με καύσωνα , και…… σκέβρωσε

gian

4 ουίσκια σε καθε designer από εμένα!

Γιάννης

Αγαπητέ gian.. έχω λιώσει με το σχόλιό σου!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Είσαι θεος!!! χαχαχα!!!

ageor

Καλή ιδέα για όσους θέλουν να βάζουν το τηλέφωνο σε τσέπη παντελονιού (έτσι χάλασε η οθόνη του HTC Desire HD μου).
Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος αν έχει νόημα σε αυτό το μέγεθος,..

Βασίλειος

Aπλα tragic…

MEDS

Καλό φαίνεται. Σίγουρα κάθε τι καινούριο πρώτα έχει αρνητικά σχόλια.
Πέρα το ότι ο αντίχειρας θα κάνει μικρότερο ταξίδι κατά 1 χιλιοστό(!!!) για να φτάσει στην άκρη, πράγμα που είναι αστείο, εγώ πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ατού είναι ότι η οθόνη δε θα σπάει σε πτώση με τη μούρη. Περιμένω να δω drop test. Σαν εμφάνιση καλό είναι, ίσως το πιο ωραίο Samsung, ότι και να σημαίνει αυτό.

tech21man

E?

Οταν ακουγα για κυρτες οθονες, ελεγα οτι επιτελους θα βγαλουν κινητο που να μη μπορω να την σπασω, ριχνοντας το (επιδιδομαι σε αυτο το σπορ) αλλα δε φανταζομουν αυτο. Μπορει και αυτο να γλυτωσει τη στουκα δε λεω (αν την φανε οι ακρες) αλλα δε βλεπω κατι αλλο περα απο μια ασχημια…

Τα αλλα δυο concept: ενα με τα κοιλα προς τα εξω και βασικα μονο στα πλαινα της συσκευης) θα μπορουσε να εχει μια εμφαση στη λειτουργικοτητα ενω το αλλο (ενα μικρο πλαστικο με τη CPU κτλ και απο πανω να βγαινει η οθονη σα φιλμ) εμοιαζε με το μελλον πραγματικα.

Αυτο?!

nexus 4

Θεωρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αυτονομία των συσκευών και όχι το σχήμα τους. Καλό θα ήταν να δούμε κάτι καινούριο σε αυτόν το τομέα.

Παντελής

Τι ακριβώς μας προσφέρει μια κυρτή οθόνη?

karkavelas

Δεν ξέρουν τι να βγάλουν και πετανε λ@λ@κιες στην αγορά απλά για να πούνε ότι το βγάλανε πρώτοι.
Ότι να’ναι.

karkavelas

Αντί να κοιτάξουν να βελτιώσουν τις μπαταρίες και να βρουν εκεί καμια καινοτομία,κάθονται και βγάζουν άχρηστες τεχνολογίες.
Πρόβατα βέβαια υπάρχουν πολλα και θα τρέξουν να το πάρουν.
Συγγνώμη για το διπλό ποστ.

fyllisbio

+1 για τον Gian!!
Ενταξυ δεν προσφερει τιποτα αλλα το ολο κονσεπτ εχει προοπτικη .. Κλασσικα τα βγαζουν σιγα σιγα με το σταγονομετρο..

VasiliSIII

Καλά κάνει η Samsung και ξεκινάει την υλοποίηση σε αυτή την μορφή. Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν πολύ καλύτερες υλοποιήσεις μιας τέτοιας τεχνολογίας οθονών, αλλα γιατί να τα δώσουν όλα στην αρχή σε μια μη “flagship” συσκευή.

Nthegrpap

Παιδια να μιλησουμε λιγο σοβαρα..
αυτή η συσκευη ειναι χρησιμη σε επαγγελματιες.
σε μπακαλιδες και καφεκοπτες για βαζουν ελιες
Καλαμων, ελιες θρουμπες, αγγουρακι τουρσι,
Πασατεμπο, μαυροοο…. εεεε!! σπορακι, κασιους,
σαν φυστικ, φουντουκια και αμιγδαλα..

CSt90

Η samsung προσπαθεί να πρωτοπορήσει.. τεσπα, όπως τη βλέπω τη συσκευή θα πρέπει να λέγεται smart- αφού φαίνεται τόσο άβολη για το αυτί που δε θα θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις σαν τηλέφωνο.. αν την αγοράσεις δηλαδή

Αποστόλης Ρόδος

αχαχαχα… εχω λιώσει με κάποια σχόλια … Μακράν ότι γελοιότερο έχω δει από τη Sammy.

JohnWave

O Χριστός κι η Παναγιά κι η Αγία Καινοτομία κι ο Άγιος Κυρτός κι η Αγία Μαριχουάνα!

tiamat

ουτε να μου το χαριζανε δε θα θελα να το’χω.

Sotiris

Εντάξει είναι φανερό πια ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν ξεμείνει από ιδέες, το ίδιο και σαμσουνγκ η οποία για κάποιο λόγο πίστεψε ότι μπορεί να εντυπωσιάσει με αυτο το πράγμα.. Έλεος αυτο ειναι σαν φάρσα του Φερεντίνου…

Χρήστος

Θα βγάλουν και την ανάλογη κυρτή θήκη; Χαχαχα, άχρηστο τελείως το κινητό…

Μιχάλης362

Αυτή η αρχή για καμπυλωτές οθόνες έπρεπε κάποτε να αρχίσει, και πιστεύω άρχισε και από την κατάλληλη εταιρία για να δούμε λοιπόν τι μας ετοιμάζει και η LG όπως και πολλές άλλες εταιρίες με μια καινούργια αλλαγή στα Smartphones μας είναι πολλά τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος για μια τέτοια αλλαγή, δεν παύει να είναι η αρχή σε νέα τεχνολογία !!!

chris

Είναι φανερό πως δεν προχώρησε ακόμα η τεχνολογία των εύκαμπτων οθονών σε σημείο που να δούμε κινητά με flexible οθόνες που να λυγίζουν. Πρέπει να λυθούν θέματα αξιοπιστίας, απόδοσης και κόστους. Απλά λόγω κόντρας με την lg και για πειραματισμό βγάλαν για την ώρα μια βάρκα. Μεγάλος ο γιαλός θα κάνουμε τις πωλήσεις μας σου λέει η SAMSUNG!

Vaggelis

Φαντάζεστε να παίζει κάποιος arkanoid σε αυτή την οθόνη;; Χαχαχα

Nio

Παραθέτω αυτούσιες κάποιες πληροφορίες που βρήκα:
Οι καμπύλες οθόνες, σε σχέση με τις επίπεδες παρουσιάζονται ως περισσότερο ξεκούραστες κατά τη θέαση τους, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την αμεσότερη και εντονότερη εμπλοκή του θεατή με τα δρώμενα. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί οι καμπύλες οθόνες ταιριάζουν περισσότερο με τη φυσιολογία της ανθρώπινης όρασης, καθώς κάθε σημείο της εικόνας σε μία καμπύλη οθόνη απέχει την ίδια απόσταση από τα μάτια του θεατή. Με τον τρόπο αυτό, το ανθρώπινο μάτι και το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου καταβάλλουν σημαντικά μικρότερη προσπάθεια προσαρμογής στην οθόνη προβολής. Τα “θεατό-κεντρικά” display, όπως είναι οι Curved OLED TVs προσφέρουν ένα περισσότερο άνετο περιβάλλον θέασης, ελαχιστοποιώντας την οπτική παραμόρφωση και την απώλεια λεπτομέρειας στα άκρα του πάνελ.
Επιπλέον στα κινητά κ ιδιαίτερα των μεγάλων διαστάσεων δίνουν πιο εργονομικό κράτημα.

el_mac

@ Nio χωρις να θελω να σε προσβαλω οι πληροφοριες που βρηκες ειναι ουσιαστικα παραπληροφοριση… Και αυτο γιατι το post σου μιλαει για ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ και οχι κινητα!!! Για να συμβει ολο αυτο που περιγραφεις πρεπει να βλεπεις το κινητο σου απο αποσταση 5 εκατοστων, αφου η ακτινα καμπυλοτητας που εχει η οθονη ειναι πολυ μικρη.

Φυσικα η τελευταια σου γραμμη ισχυει 100%… 🙂

Dami

@el_mac με εβγαλες απο τον κοπο..να΄σαι καλα 😀 Διαβάζοντας κάτι σχόλια παραπάνω νομίζω πως πρεπει να θυμίσω σε όσους έχουν ξεχάσει ότι smartphone με ελαφρά κυρτή οθόνη ήταν και το samsung nexus s το οποιο τύχαινε να το έχω για 2 χρόνια.Καμία απολύτως χρησιμότητα,ίσα ίσα επειδη η οθόνη μάλλον ήταν πιεσμένη για να γίνει ετσι(ή το γυαλι) έιχε πολυ μικρά κυμματάκια στο κέντρο του τόξου της καμπύλης.Κάτι παρόμοιο περιμένω και σε αυτό το μοντελο μιας και βγήκε βιαστηκά για να προλάβει τον ανταγωνισμό.Κατα τα άλλα άλλη μια samsung συσκευη με πανομοιοτυπο σχήμα,χαρακτηριστικά και προσωπικά εκτός λίγων “πιστών” της samsung το μοντέλο θα πάει άπατο.Οπως επισης και η μόδα με της κυρτές οθόνες θα πάει άπατη,οπως πηγε και με το nexus s (αν και το συγκεκριμενο πούλησε λόγω της επονομασιας “google” στην πλατη,του stock android και των αμεσων αναβαθμίσεων,ας πουμε και της τιμής)

Billys

Yπολογιζοντας οτι οι περισσοτεροι βαζουν το κινητο στις μπροστινες τσεπες , στο κυρτωμα του μηρου δηλαδη , το κινητο θα μπαινει εκει “γαντι” , οποτε μεγαλυτερα κινητα , θα αρχιζουν να γινονται κυριολεκτικα πιο … “κινητα” (ευκολα στη μεταφορα τους δηλαδη) . Κατι τετοιο το θεωρω πολυ “genius” και μπραβο τους αν οντως αυτο ειχαν στο μυαλο τους .Ειναι ενα πολυ καλο πρωτο βημα . Επισης , αποφευγονται γρατσουνιες στην οθονη , που τυχον προεκυπταν απο την αμεση επαφη της με τις επιφανειες που ακουμπαμε τα κινητα . Οπως ανεφερε και καποιος φιλος πιο πανω , θα ηταν ενδιαφερον ενα drop test ! Ακομη , με την κυρτοτητα της πλατης , δεν καλυπτεται το ηχειο σε περιπτωση που ακουμπησουμε το κινητο με την πλατη , πραγμα που σημαινει οτι θα το ακουμε καλυτερα οταν χτυπαει .

Για οσους βιαστηκαν να κραξουν . Το HTC one που ειναι επισης καμπυλωτο απο πισω και κανει “τραμπαλα” , δεν ειδα να χαλασε και πολλους , σχεδον κανεναν . Το πρωτο galaxy nexus με την καθετα καμπυλωτη οθονη , επισης δεν ειχε χαλασει κανεναν . Μαλιστα υπηρχε και η φημη οτι γλυστραει καλυτερα ο αντιχειρας στην οθονη .

anergos13

Αν και sammyfun εχω να πω οτι βρηκα ενα λογο να κανουμε εγω με την γυναικα μου τριτο παιδι και επιτελους να αποκτησω την πρωτη hitech κουνια….
Ωω ωωω ω ωωω το μωρο….!!!!

Nio

Οχι φίλε μου δεν με προσβάλλεις. Θεώρησα ότι αφού ισχύει κ για τις μεγάλες οθόνες γιατί να μην ισχύει κ για τις μικρές? Με διαφορετική καμπυλότητα κ διαφορετικές αποστάσεις φυσικά. Αλλιώς δεν βλέπω κανένα λόγο ύπαρξης. Την τελευταία πρόταση τη συμπέρανα μόνος μου. 🙂

Kostas

Εγώ πάντως από τα δύο βιντεάκια συμπεραίνω ότι το έβγαλαν με αυτό το σχήμα για να κάνεις τραμπάλα με το δάχτυλο!!!

tarif16

πως το τρι,πως το τρι,πως το τριβουν το πιπερι…..παμε ολοι μαζι!!!!!!
κουνια μπελα….ερχεται η κοπελα!!!!!!

Tony

Η Apple φταιει,ειναι ξεκαθαρο….

Gabriel

απλά μια πανάκριβη σαπουνοθήκη!

Μαρκος

Αναφερει οτι το ιδιαιτερο cocept της κυρτης οθονης της συσκευης δεν ειναι απλα μερος της μονο για εμφανιση και υποσχεται μια σειρα απο sotware tweaks που θα την εκμεταλευονται.Για παραδειγμα γερνοντας το τηλεφωνο προς την μια πλευρα θα μπορειτε να ελενχεται την μουσικη σας ποιο ευκολα ακομα και οταν η οθονη της σησκευης σας ειναι κλειστη και ακομα παρα πολα αλλα

takis1994

Παρατηρησε κανεις , οτι ενω εχει εφαμιλλα χαρακτηριστικα με Note 3, στα λιγα που διαφερουν τα 2 μοντελα αυτα , ειναι η χωριτηκοτητα της μπαταριας;

Φαινεται οτι δεν καταφεραν να φτιαξουν “κυρτη” μπαταρια.. ! Toυλαχιστον ακομη…

giorgio

Ας μου πει κάποιος ότι είναι αστείο..

apostolos

Πολύ εργονομικό για τη κολοτσεπη δε φοβασαι μη σου σπασει ….δώστε μπαταρία αμπέρ στο λαο που είμαστε συνεχεια με ενα φορτιστη καμια αναβάθμιση και μετα κάντε τις οθόνες επίπεδες στρογγυλές φλατ τρυπητες για τον αερα και οτι άλλο θέλετε γιατί μας βλέπω για nexus μερια χαλαρα να κτυπαμε το 5 με 3000ma και αφθονια αναβαθμήσεων και χωρις sim lock.

Alan

Νομίζω πως έτσι θα χωράνε μεγαλύτερες οθόνες σε μικρότερο χώρο…

loran

@apostolos το nexus θα εχει λιγοτερα mah αλλα φαινεται πως θα εχει καλη αυτονομια

apostolos

σε σαμπανιζε μπορει να του πηγαινε καλυτερα η ΚΟΥΡΜΠΑ.

geohot

Αν αγκαλιαζει το χερι γουσταρω τρελα. Αν και δεν εχω και δεν θα εχω ποτε λεφτα για note

Spyros

Καλο για επικαλαμιδα…Μα τωρα εξυπηρετει σε κατι αυτο το σχημα οθονης;Μονο σε περιπτωση πτωσης,ισως,προστατευεται.Κατι αλλο δεν μπορω να δω,περαν της διαφορετικης σχεδιασης.

ΓΚΡΙΚΦΩΝ

ΙΣΙΩΝΕΕΕΕΕΕ

j

τιμη Αμερικη περιπου 670 ευρω, Ελλαδα περιπου 750 ευρω. 80 ευρω διαφορα yeah!!!!!!!!

sokinfragoul

Αντί να ξεκολήσουν απο τα πλαστικά κάθονται και βγάζουν οθονες που χρειάζονται μόνο για να κάθεσαι πάνω τους,,

Delapo

προσοχή!!! η καινοτομία από την βλακεία ένα galaxy round δρόμος…χαχαχαχ

VasiliSIII

Στην Samsung γνωρίζουν οτι αυτή είναι η πιο χαζή υλοποίηση της τεχνολογίας. Είναι καθαρα θεμα Marketing, και πρωτοπορίας.

Loukas

Παντως αν δεν επηρεαζεται η γωνια θεασης θα ηταν μια καλη λυση για να γινουν πιο ευκολα στο πιασιμο τα γιγαντιαια κινητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.