Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on

Αν σας αρέσουν τα μεγάλα και εντυπωσιακά smartphones τότε το Samsung Galaxy S II θα σας κερδίσει. Το συνάντησα σήμερα το μεσημέρι και πραγματικά με κέρδισε. Εντυπωσιάστηκα από την οθόνη του Super AMOLED Plus, από το μέγεθός αυτής 4,3 ίντσες, από το πολύ λεπτό σχεδιασμό και το μικρό βάρος. Ισχυρό, μεγάλο, λεπτό, ελαφρύ.

Το κομμάτι που έπεσε στα χέρια μου φόραγε Android 2.3.1 και ήθελε ακόμα δουλειά στο software. Οπότε πέραν από την ταχύτητα άνοιξε-κλείσε εφαρμογών το σκρολάρισμα στο μενού και τον χαρακτηριστικό ήχο που έκανε όπως και το LG Optimus 2X κάτι άλλο δεν μπόρεσα να συγκρατήσω. Επίσης δεν γνωρίζω αν φόραγε τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 ή τον Exynos με τον οποίο ακούγεται ότι θα έρθει Ελλάδα τον Μάιο.

Αυτό που θα μου μείνει από την ολιγόλεπτη ενασχόλησή μου με το Samsung Galaxy S II είναι η οθόνη του απο πλευράς χρωμάτων και φωτεινότητας και φυσικά ο λεπτός σχεδιασμός και το χαμηλό βάρος. Μέχρι να το ξανασυναντήσω θα θυμάμαι αυτή την ημέρα όπως εκείνη τη φορά που οδήγησα μια Harley Davidson Night Rod Special. Ίσως βέβαια επειδή δεν την απόκτησα ποτέ, ενώ το Galaxy S II μάλλον μπορώ!

Το περιμένουμε ολοκληρωμένο για να το δοκιμάσουμε εξονυχιστικά!

Samsung Galaxy S II
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
Επεξεργαστής: 1GHz Dual Core
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 4.3 ίντσες, 800×480 pixels, Super AMOLED Plus
Κάμερα: 8 Megapixel, auto focus, LED flash, βίντεο Full HD 30fps 1920×1080
2η κάμερα 2 Megapixel για βίντεοκλήσεις
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD έως και 32GB
Wi-Fi n, DLNA, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC (προαιρετικά), FM Radio
Μπαταρία: 1650 mAh
Διαστάσεις: 125,3×66,1×8,49 χλστ.
Βάρος: 116 γρ.

, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
Πλάι – πλάι με το HTC Desire HD
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on
Πλάι – πλάι με το Google Nexus S
, Samsung Galaxy S II ένα γρήγορο hands-on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SevenDeuce

Αυτο το iPhone like μενου του galaxy με χαλαει πολυ..Ευκολα αλλαζει αλλα οσο ναναι ειναι αντιγραφη και δειχνει τον προσανατολισμο της εταιριας…

ΚωσταςGR

Κωστα η κατασκευη ειναι καλυτερει απο του galaxy s???

nasosrot

Βίντεο θα έχουμε?

thanos

Η οθονη και το βαρος του ολα τα λεφτα αλλα αν εχει 100-150 ευρω διαφορά προς τα πανω απο το 2x τοτε θελει πολυ σκεψη.

ΣΠΥΡΟΣ

Το μοναδικο πραγμα που θελω απο το νεο ειναι το φλας του γτ 2.3 θα παρουμε οπως και να εχει !

Solon

Θα ήθελα να μάθω πολύ τι αυτονομία έχει με τον διπυρηνο. Το έχω βάλει στο μάτι αλλά το θέλω με Tegra2.

peter

Αχ ονειρικο…Μακαρι να ειχαμε ολοι τα λεφτα να το αγοραΖαμε…

George

Σαν πρωτη αισθηση πως συγκρινεται με το 2x? στο θεμα του software και στην ομαλοτητα, γιατι στην οθονη φανταζομαι το εχει χαλαρα

aggelos

πιστευω οτι σαν desing ειναι πολυ φλατ ενα απλο κοματι πλαστικο και μεγαλο, ενταξει ωραιες οι 4.3′ αλλα δεν παυουν να ειναι υπερβολικες για μια τυπικη παλαμη εγω προσωπικα προτιμω το σχεδιο και το μεγεθος του απλου S και οπως ειπε ενα φιλος πιο πανω οντος το αλα iphone μενου το χαλαει δεν δινει προσωπικοτητα στη samsung η αιγλη του android ειναι οπως ειναι στο nexus S η απλοτητα ειναι αυτη που κερδιζει γιατι αυτη φενετε στην καθημερινη χρηση…

teodore88

Οντως! μια τετοια τελεια συσκευη με ενα αθλιο UI.. αν και το S2 και εξωτερικα θυμιζει iphone με την οθονη κολιμενη στα πλαγια με μεγαλα κενα πανω και κατω..

fred

ανυπομονω για βιντεο…..!!!!!!!!!!!!

AndreasManou

Εμενα αυτο το iphone like μενου μου αρεσει παρα πολυ… το galaxy s 2 εχει οτι ακριβως μου λειπει απο το dhd! αυτο το μενου super amoled plus οθονη λιγο πιο λεπτο και πιο ελαφρυ και εννοειται διπυρηνο! αν ηταν και 4″ η οθονη θα πηγαινα για προπαραγγελια!! τωρα περιμενω λιγο να δω και το lg 2x! Ελπιζω να δουμε και ενα ωραιο βιντεακι!

stelios GR

παιδια τι λεμε τωρα, το κινητο δεν παιζεται…..για μενα ειναι κορυφη….(ειτε με tegra ειτε με exynos……)

Chagg

Τι σπαστικό ρε παιδί μου το interface.. δεν γίνετε να πουλάς συσκευή Android με χαρακτηριστηκά iphone. Πρέπει να κάνει κάτι η google να το απαγορεύσει (<– πλάκα κάνω). Σοβαρά τώρα, είναι άσχημο και περιπλέκει πολύ τα πράγματα widgets και διάφορες εφαρμογές που έχουν αναπτύξει απο την εταιρία.

Κρίμα για την συσκευή γιατι πρέπει να είναι φονιάς, αλλά σίγουρα θα διορθωθεί αυτο με ενα rootaρισμα κτλ κτλ απο XDA

Genti

Πάντως όσον αφορά εμένα: με το DHD δεν συγκρίνεται κανένα… μέχρι τώρα.

giannis

Ρε Κώστα απο την ήδη τέλεια super amoled είναι ακόμα καλύτερη η οθόνη του?Τόσο πολύ που είναι αισθητή η διαφορά?

Nikos

Ρε παιδια η οθονη του GalaxyS2 μου φαίνεται κάπως πιο στενόμακρη απο του HD ειναι η ιδεα μου???

Jason Matsoukas

Παιδιά, από μέγεθος μάλλον τα σπάει το κινητό. Μπορεί να έχει 4.3 αλλά είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά ταυτοχρόνως πολύ πιό λεπτό από το Galaxy S. Σε σχέση με άλλα κινητά που έχουν 4″ αυτό έχει 4.3 και σχεδόν ίδιο μέγεθος. Νομίζω πως θα τα σπάσει το κινητάκι :Ρ

333Mbs

Αν έρθει Ελλάδα με Tegra θα είναι πολύ εργαλείο αλλά και με Exynos πάλι θα είναι Turbo όπως και να έχει !!Πιστεύω πως είναι καλύτερο από το Lg optimus 2x εκτός του επεξεργαστή αν δεν φοράει τον ίδιο !!Γουστάρω πάρα πολύ !!Θα διώξω το HD (ΟΥΣΤ) και θα πάρω το Μωρό μου !!Όσο για το μενού φίλε SevenDeuce ,από το Omnia 2 είχε δείξει την πρόθεση της η Samsung ότι έπαιζε με αυτά τα εικονίδια και επειδή μοιάζουν δεν σημαίνει ότι είναι ντε και καλά ειναι αλλά Iphone ,απλά δουλεύει πάνω σε αυτά και αυτά θέλει ο κόσμος !!Δεν βλέπετε που τρώει σιγά σιγά τα μούτρα της αλλά που να το καταλαβετε,9 έχει ο Μήνας !!Μόνο θεωρία ….. !!Δώστε 800 με iΤunes η jailbreak με φόβο την εγγύηση απλα και μονο για μόστρα στην καφετέρια !!Τι ήμαστε εμείς η Έλληνες για αυτό μας φάγανε η Ξένοι !!Ένα Iphone και από εκεί και έπειτα δεν υπάρχει τίποτα άλλο !!!!Αυτή εμμονή σας μερικές φορές με κάνει να μην διαβάζω τα άρθρα ,είναι κουραστικό

Κώστας

Απίστευτο!!!!!!!!!! Οθονάρα έχει μιλάμε!!! 🙂
Εγώ προσωπικά θέλω να ρθει με Exynos(μιας και ακούγεται ότι θα ναι πολύ καλύτερος από τον Tegra! Και όσον αφορά την Tegra Zone σίγουρα κάποιο hack θα βγάλουν για αυτούς που δεν έχουν Tegra Επεξεργαστή 😉 )
Μιλάμε…το καλοκαιράκι θα ναι δικό μου!!! 😀
Υπέροχο κινητό…Κώστα, μη ξεχάσεις να πεις για το Game hub 😛
Όσο για το μενού, αλλάζει εύκολα! Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε αν μπορούσαμε να κάνουμε φακέλους σε αυτά τα μενού. Δε πειράζει όμως, για αυτό υπάρχουν οι ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!
Για να αλλάζεις ΟΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ, και να το κάνεις ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΣ ΕΣΥ!!! 😉
Τα τονίζω αυτά… 🙂 δε φωνάζω ! 🙂
Άντε Κώστα…ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΝΤΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!

Jason Matsoukas

@Κώστας @Υπόλοιποι_supporters_του_exynos

Δεν λέω πως ο tegra είναι καλύτερος.. ίσα ίσα.. έχω ένα ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ πως ο exynos θα είναι. Αλλά είναι προαίσθημα. Βλέπω τόσο κόσμο που λέει “ακούγεται” πως ο exynos θα είναι καλύτερος. Μπορείτε να μας πείτε και εμάς που το ακούτε αυτό ή που το βλέπετε γιατί έτσι δεν κάνουμε δουλειά….

Κώστας

@Jason αν το googlάρεις, θα δεις ότι ο Exynos αποδίδει καλύτερα στα 3D γραφικά! 😉 😉 😉
🙂 έχει και διάφορα benchmarks! ακόμη βέβαια είναι νωρίς να ξέρουμε! 🙂

333Mbs

Διάβασα κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν για τον επεξεργαστή Exynos που κατά πάσα πιθανότητα θα φοράει αυτόν μιας είναι της Samsung ARM Cortex A9 !! Σας το παραθέτω όπως το βρήκα: (Στην φετινή έκθεση Games Developers Conference, η Samsung παρουσίασε το Orion SoC (Exynos 4210) το οποίο περιλαμβάνει έναν διπλοπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex A9 χρονισμένο στο 1GHz και το υποσύστημα γραφικών Mali – 400. Εκεί λοιπόν, ο Exynos 4210 επιδείχθηκε να τρέχει 3D παιχνίδια σε ανάλυση 1080p στα 60 fps. Μία πειραματική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το ίδιο chip το οποίο και βρίσκεται στο εσωτερικό του επερχόμενου Galaxy S II (ένας διπλοπύρηνος επεξεργαστής ARM Cortex A9 χρονισμένος στο 1 GHz και το υποσύστημα γραφικών Mali – 400) χρησιμοποιήθηκε για τα demo στο περίπτερο της Samsung στο GDC 2011. To Exynos 4210 δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα (μηδενικά κολλήματα), παρόλο που έτρεχε ένα πολύπλοκο 3D παιχνίδι* σε ανάλυση 1080p στα 60 fps. Σίγουρα αυτό είναι κάτι εκπληκτικό. Ένας εκπρόσωπος της ARM είπε ότι αν δεν υπήρχε ο περιορισμός του προτύπου 1.3 της θύρας HDMI που χρησιμοποιήθηκε, θα μπορούσε το ίδιο παιχνίδι να τρέχει σε 3D σε ανάλυση 1080p! Δυστυχώς αυτό είναι προνόμιο μόνο της τελευταίας έκδοσης του HDMI, δηλαδή της 1.4. Το Samsung Galaxy S… Συνέχεια »

Jason Matsoukas

@Κώστας @333Mbps

Καλό θα ήταν να μας δίνετε και τα λινκ των πηγών!

Ένα benchmark κυκλοφορεί κυρίως και αυτό βγάζει τον Tegra μπροστά από τον Exynos
https://www.inspiredgeek.com/2011/03/13/samsung-galaxy-sii-s2-exynos-4210-vs-tegra-2-which-version-will-be-better/

Το αν ο Exynos παίζει 1080p σε 60fps δεν λέει τίποτα αν δεν το συγκρίνεις με Tegra.
Επίσης, πολλά κομμάτια galaxy s II θα κυκλοφορήσουν με tegra 2 αν όχι τα περισσότερα ( https://www.engadget.com/2011/03/03/confirmed-tegra-2-equipped-samsung-galaxy-s-ii-is-coming/ ) οπότε πλέον το παιχνίδι παίζεται για εμένα

α) Στην μάλλον τέλεια οθόνη του SGS2 – πολύ θα ήθελα τον cvlachakis που έχει δει και τα δύο να μας πει την γνώμη του.
β) Στην τιμή του.
γ) Στο μέγεθος του – σχεδόν ίδιο με το 2Χ αλλά μεγαλύτερη οθόνη 😉
δ) 1gb Ram

Ασυζητητί το SGS2 αν έχει λιγότερο από 100 ευρώ παραπάνω, αλλά και πότε θα έρθει;

Κώστας

αυτά τα Benchmark είναι λανθασμένα, απλά διότι βασίζονται σε beta units.
Όπως επίσης, οι εφαρμογές για αυτά τα test, δεν έχουν δημιουργηθεί για διπύρηνα κινητά! 🙂
Επίσης όπως ξανα είπα, ο Exynos αποδίδει καλύτερα 3D γραφικά. σε όλα τα άλλα,ίδια είναι όλα.
Δεν θα έχει ουσιαστική διαφορά,γιατί το Android δεν έχει “χτιστεί” για διπύρηνα κινητά, και δε ξέρω κατά πόσο θα αξιοπιούντε στην έκδοση 2.3. Αλλά στις προηγούμενες, σίγουρα δεν υποστηρίζονται πλήρως οι 2 πυρήνες

johnts

Όχι και 650 ευρώ το SGS2 είναι πολλά τα λεφτά, είναι σίγουρο ότι θα έχει αυτήν τι τιμή, εγώ το περίμενα στα 600 ευρώ άντε το πολύ 620 που το έχει το eXpansys.

Jason Matsoukas

Γιατί όχι 650;
Μόνο και μόνο για την super amoled plus θα τα αξίζει…

Stathis

ποσο λετε να κανει παιδια΄?

Jason Matsoukas

Για εμένα θα μπορούσαν να το έχουν πάνω από 600 αλλά αν σκεφτείς ότι το amazon.de και το expansys το έχουν 620 και το amazon.de 600, λογικά τόσο και παρακάτω θα έχει… Πολύ καλή τιμή για τέτοιο κινητό κατά την άποψη μου όταν το Desire HD έχει 580 και το HD7 600!!

Stathis

εγω εχω το Galaxy S και αναρωτιεμαι τι διαφορες θα εχει…..
αλλα ναι για τετοιο κινητο οπως αυτο θα τα αξιζει τα λευτα του
εγω μολις ερθει θα παω κατευθειαν στο γερμανο για να το πιασω στα χερια μου.

Marios

Το θέμα είναι πως θα συγκριθεί με το Optimus 2x το οποίο είναι στα 480 αυτή την στιγμή χωρίς να έχει καμιά μεγάλη διαφορά εκτός της οθόνης.

MasterX

ποτε θα ερθει τελικα?
σιγουρα θα εχει καλυτερο ηχειο και χαμηλοτερο SAR απο το 2Χ..
Σε ενα 2Χ ειδα και ενα κολλημενο πιξελ και επισης καποιες ατελειες στο φωτισμο αν κοιταξεις απο το πλαι τα ακρα της οθονης, σε καποια σημεια 2-3 χιλιοστων περναει φωτισμος ενω σε ολο το υπολοιπο γυρω γυρω οχι..

panagiotis

τρελα το κινητο…..BEST OF THE BEST…..BEST OF ALL….
αν και το i-phone εχει καλυτερη οθονη.

Νικος

Ο/Η panagiotis λέει:
Σάββατο, 7 Μαΐου 2011 στις 12:40
τρελα το κινητο…..BEST OF THE BEST…..BEST OF ALL….
αν και το i-phone εχει καλυτερη οθονη.
Καλυτερο resolution ναι (960×640)αλλα η Super Amoled Plus του GSII ειναι πολυ καλυτερη απο την Retina του iPhone 4

panagiotis

ως προς την αναλυση αναφερομαι.γενικα να το ς2 εχει καλυτερη οθονη.

333Mbs

Παιδια εχω το Iphone 4 περιπου 2 εβδομαδες αλλα μαθημενος στα Android ειναι σαν να βλεπω μια (ομορφη γκομενα χωρις μυαλο),πολυ αδειο !!Τελος παντων τα εχουμε πει αυτα …
Αυτο το τηλεφωνακη ποτε θα ερθει επιτελους ??
Γιατι το πλαισιο το εχει διαθεσιμο σε 72 ωρες και ο κοτσοβολος οχι ή η MULTIRAMA κτλ. ??
Ξερουμε τι γινετε τελικα και ποτε θα ερθει ??
Απλη ερωτηση

Νικος

Φιλε μου τ πλαισιο τ εχει διαθεσιμο εδω και 5 μερες

333Mbs

Φίλε μου το plaιsio αυτά που φέρνει δεν είναι ελληνικής αντιπροσωπειας …. απλά κουμπομενα και ραμμενα (rom) στα μέτρα τους !δεν θέλω παιχνίδια με 600€ !!!!

Νικος

Για τ multirama τι εχεις να πεις??…μιας και ειναι και εκει επισης διαθεσιμο εδω και καμποσες μερες…

psilos

πήγα σήμερα στα multirama και το είδα και το περιεργάστηκα κάπως…..πολύ γρήγορο σε όλα του, κανένα lag, απίστευτη οθόνη με φοβερά χρώματα και πολύ ευκρινείς, ρολάρισμα φοβερό και πολύ ελαφρύ….αλλά από κατασκευή μου φάνηκε πατάτα, ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικό που αν σου πέσει κάτω κλάψε (λογικά) τα 600Ε. σαν να είναι κινητό δώρο από το lucky boy το παγωτό (από κατασκευή μόνο). αυτό που μου έκανε την πιο αρνητική εντύπωση είναι ότι δεν βόλευε καθόλου στο χέρι…..προσωπική άποψη πάντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.