Samsung Galaxy S10 X: η 5G έκδοση της σειράς S10, με 5000mAh μπαταρία και από 1400 δολάρια;

Galaxy S10 X, Samsung Galaxy S10 X: η 5G έκδοση της σειράς S10, με 5000mAh μπαταρία και από 1400 δολάρια;
Η Samsung, σύμφωνα με Κορεάτικο δημοσίευμα, θα κυκλοφορήσει το μοντέλο 5G της σειράς Galaxy S10 για αρχή στην Νότια Κορέα, με τον τίτλο “X”, στις 29 Μαρτίου και με τιμή εκκίνησης περίπου τα 1424 δολάρια. Το Samsung Galaxy S10 X θα τροφοδοτείται από μπαταρία 5000mAh.
Το μοντέλο 5G των Galaxy S10 μπορεί να ονομάζεται S10 X (από το eXperience ή το eXpand) και θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Οθόνη: 6.7″ Super AMOLED
Κάμερες: 4 πίσω και 2 εμπρός
Μνήμη RAM: 10 / 12 GB
Αποθηκευτικός χώρος: 512 GB / 1 TB
Modem: Exynos 5100 5G
Μπαταρία 5000 mAh
Κυκλοφορία: 29 Μαρτίου
Τιμή: 1400-1600 δολάρια
Τα Galaxy S10 E, S10 και S10+, από την άλλη πλευρά, θα κυκλοφορήσουν στην Κορέα, στις 8 Μαρτίου, αρχίζοντας από περίπου 700 δολάρια για το φθηνότερο μοντέλο. Πώς δικαιολογείται όμως η διπλή διαφορά τιμής μεταξύ του φθηνότερου S10 E και του ακριβότερου S10 X 5G; Η κορεάτικη δημοσίευση επιμένει ότι στο S10 X θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, έξι κάμερες συνολικά – τέσσερις πίσω και δύο μπροστά – καθώς και 10GB RAM και μέχρι 1TB αποθήκευσης.
Μέχρι στιγμής, όλα τα specs που αναφέρονται παραπάνω είναι top class, αλλά αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ενδεχόμενη χωρητικότητα των 5000 mAh που αναγράφεται σε αυτήν την τελευταία φήμη για το Galaxy S10 X. Αυτή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την 4000 mAh μπαταρία του S10+ και αν επαληθευθεί θα αποτελέσει την μεγαλύτερη μπαταρία που η Samsung έχει τοποθετήσει ποτέ σε μια ναυαρχίδα της. Ίσως ο λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι ότι το μοντέλο πρέπει να αντιμετωπίσει τη σύνδεση σε ένα δίκτυο 5G και ότι θα τροφοδοτεί ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη οθόνη των 6.7″ στην επερχόμενη οικογένεια μοντέλων της σειράς Galaxy S10.
Τα άλλα νέα στοιχεία για το πιο μοντέρνο και ακριβό μοντέλο των Galaxy S10 είναι ότι θα περιλαμβάνει το νέο modem της Exynos 5100 5G της Samsung. Όταν πρόκειται για λειτουργίες λογισμικού, το S10 X μπορεί να υιοθετήσει κάτι που ονομάζεται “Life Pattern” (μπορεί να μην είναι αυτός ο τελικός τίτλος) που θα μαθαίνει και θα προσαρμόζεται άψογα στις συνήθειες χρήσης, προσπαθώντας να αυτοματοποιήσει καθημερινές εργασίες που θα κάνει κάποιος με το τηλέφωνό του.
Όσον αφορά το γιατί μόνο στη Νότια Κορέα; Η χώρα διαμορφώνεται εδώ και καιρό για να χρησιμοποιήσει 5G δίκτυο, σε εθνικό επίπεδο ξεκινώντας από τον Μάρτιο, εξ ου και η αποκλειστικότητα του Galaxy S10 X εκεί. Αυτό που δεν έχει γνωστό ακόμη είναι εάν και πότε θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Προσωπικά καλοβλέπω το S10 E (ή lite) για πολλούς λόγους.
1. Είναι πιο μικρό.
2. Δεν έχει κυρτή οθόνη.
3. Είναι πιο φθηνό.
4. Έχει εξίσου ισχυρό επεξεργαστή και άλλα χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά ως ναυαρχίδα.
Επιτέλους έχουμε επιλογές κι εμείς που δε μας παίρνουν τα μυαλά οι μαρκετίστικες αηδίες και δε θέλουμε να πληρώσουμε χαρακτηριστικά όπως κυρτές και τεράστιες οθόνες, αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, πολλαπλές κάμερες με ζουμ ή ευρυγώνιες λήψεις κι άλλα τέτοια.
Το μόνο που με χαλάει είναι η τρούπα στο πάνω μέρος της οθόνης, θα προτιμούσα bezels αλλά μέχρι να βγει στην αγορά βλέπουμε. Μπορεί και να βρεθεί κάτι άλλο μέχρι τότε.

Δημήτρης Ν

Φαίνεται ότι θα είναι τούμπανο αλλά η τιμή ειδικά Ελλάδα απαγορευτική φαίνεται ότι ακόμη και το απλό s10 θα φτάνει κάνα 900 στο τέλος θα βλέπουμε ναυαρχίδες με το λιγότερο 1000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.