Samsung Galaxy S5, Με μπαταρία 2900mAh και “rapid charge”;

Μία νέα πληροφορία έρχεται για το Samsung Galaxy S5. Σύμφωνα με πηγές η μπαταρία της επόμενης ναυαρχίδας της Samsung θα έχει χωρητικότητα 2900mAh, ωστόσο θα είναι μία νέου τύπου ιόντων λιθίου μπαταρία που θα υποστηρίζει τεχνολογία “rapid charge”. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να φορτίζει πλήρως την μπαταρία σε λιγότερο από δύο ώρες.

Το Samsung Galaxy S4 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2600mAh, οπότε η αύξηση στα 2900mAh είναι καλοδεχούμενη. Με την συγκεκριμένης χωρητικότητας μπαταρία ωστόσο, είναι πιθανόν οι χρήστες του Samsung Galaxy S5 να μην μπορούν να απολαύσουν περισσότερη αυτονομία από αυτούς που έχουν την προηγούμενη γενιά Galaxy S στα χέρια τους, λόγω του ισχυρότερου hardware (Snapdragon 805 ή Exynos 6 Octa) και της υψηλότερης ανάλυσης της οθόνης (1440 x 2560 pixels) του κινητού, εκτός και αν γίνεται πολύ καλύτερη διαχείριση της ενέργειας σε σχέση με πριν, κάτι που είναι πιθανό.

Η πηγή της πληροφορίας ισχυρίζεται, ότι στο ίδιο μέγεθος, ο νέος τύπος μπαταρίας Li-Ion (ιόντων λιθίου) μπορεί να αποθηκεύσει 20% περισσότερη ενέργεια. Έτσι παρά την αύξηση στην χωρητικότητα ενδέχεται η μπαταρία να έχει παρόμοιες φυσικές διστάσεις.

Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5, Με μπαταρία 2900mAh και “rapid charge”;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechBuster

Με τέτοια μπαταρία, που να θέλει 2 φορές την ημέρα φόρτιση πρέπει να κουβαλάς μαζί σου τον φορτιστή. Επίσης μου φαίνονται πολλές οι 2 ώρες με την λειτουργία “rapid charge”.

theo

φιλαρακι το nexus 4 με 2100 mah μπαταρία θέλει περίπου 2.5-3 ώρες φόρτισμα. οπότε για μένα οι 2 είναι καλές για τέτοια μπαταρία

Αποστόλης Ρόδος

Και μένα μου ακούγεται πολύ το δίωρο για τη φόρτιση.

TechBuster

@theo, και εγώ χρήστης Nexus 4 είμαι αλλά περίμενα λίγο λιγότερο για φόρτιση.

Γιωργος Μ

οι εταιρίες στο θέμα μπαταρίας μάλλον μας δουλεύουν..εδώ μιλάμε για ΚΙΝΗΤΑ με 8πυρινους επεξεργαστές 3gb ram QHD και δεν μπορούν να σχεδιάσουν μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα?

θανος

Υπαρχει περίπτωση αυτη η μπαταρια να ταιριάζει και στο s4 ?

sosimple

Οταν το G2 με 3000 μπαταρία θελει 2.5 ωρες για φουλ φορτιση, τοτε τις 2 ωρες για 2900 δεν τις λες” rapid charge” αλλά κολπο μάρκετινγκ. . Εγω διαβάζοντας νομιζα οτι θα γραφει κατι σαν , φορτιση 80% σε 15 λεπτα.

Φωτης

Δεν ξέρω ρε παιδια αλλα Εγω περίμενα να εχει μεγαλύτερη χωρητικότητα..Βλέπω το g2 κ το note 3 να παραμένουν πρώτα στο τομέα της αυτονομίας..Οπως κ να το κάνουμε ειναι τα καλύτερα για τα τουμπανα που ειναι..

Johnny

2900 mAh με 2K οθόνη;;;;;;
Μας δουλέυει η samsung;;;

Φωτης

Κ αν βγάλει με 3700 mAh το ζ2 της Sony θα ειναι μεγάλο μείον για το s5..

σπυρος

Δεν νομίζω να εχει μόνο αυτή την χωρητικότητα η μπαταρία του… γτ δεδομένο ότι θα έχει μεγαλύτερη οθόνη περισσότερη RAM… επίσης αν ανεβεί η αναλυση στα 2k θα έχει επιπλέον μόνο από την οθόνη 20% μεγαλύτερη κατανάλωση αρα με 300mah παραπανω από το s4 μάλλον θα εχει μικρότερη αυτονομια…..

σακης

rapid charge και δυο ώρες, δεν το λες και τόσο rapid! 😛

patentas

Παιδια συγγνώμη κιολας, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι, ναι υπάρχουν μπαταρίες που κρατάνε πιο πολύ, υπάρχουν μπαταρίες που ακόμα τις δουλεύουν σε εργαστήρια.. αλλά όχι δεν θα ήταν καλό να μπούνε γιατι θα ανεβασουνε το κόστος! Μια χαρά είναι τα 2900 ειδικά αν η συσκευή έχει παχος κάτω από 8mm… Αν είναι να έχει Π.χ νέου τύπου μπαταρία (όχι. Li-on) να κρατάει και το διπλάσιο αλλά αν κάνει 800-900€ όχι ευχαριστώ.

forneverarrow

Η μπαταρία είναι από τα σημαντικότερα parts για ένα smartphone και μπράβο της που την βελτιώνει. Αλλά εμένα το S4 θέλει το πολύ μιάμιση ώρα να γεμίσει πλήρως όταν είναι κοντά στο 5%. θα μου πεις η 2900 είναι πιο μεγάλη…

Γιώργος

Το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ ήταν το Razr Maxx. Κάθε τρεις μέρες φόρτιση. Όταν το πήρα (πριν ενάμιση χρόνο) θυμήθηκα πως το κινητό είναι “κινητό” και όχι κονσόλα για να κουβαλάς μαζί και τα αξεσουάρ. Μακάρι να βγει ένα παρόμοιο με καλά χαρακτηριστικά (όχι σούπερ), ίδιο μοιρασμένο βάρος παντού (πολύ σημαντικό) και το πήρα χθες. Πάντως και το S4 mini έχει σχετικά καλή αυτονομία. Σε σχέση με το Lumia 820 που ήταν ανέκδοτο πάντα.

beowolf

2900mΑh….2 ωρες φορτιση.

Ενα μικρο βήμα για την Samsung…ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ άλμα για την τεχνολογία…

ΥΓ. ερε σανίδα βρεγμένη…

Nik0s

μονο εγω διαβασα το +20%? δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα σε θεμα μπαταριας. Αυτο το rapid charge ειναι αδιαφορο.

Νίκος

Ρε παιδια … Να σας ρωτησω κατι …
Εχω το samsung galaxy s4 αλλα δεν ειναι το αυθεντικο … Ειναι απο κορεαη απο κινα αν δεν κανω λαθος .
Το κινητο πεταει .. Αλλα εχω ενα μικρο προβληματακι με την μπαταρια , η οποια , οταν παιζω παιχνιδια τελειωνει απιστευτα γρηγορα ( για παραδειγμα ενω ειναι 50% , με μιση ωρα gaming φτανει τα 15%.) Ωστοσο , η μπαταρια εχει χωριτικοτητα 2600mah , οπως και η αυθεντικη .
Για αυτο σκεφτομουν , αν αγοραζα μια αυθεντικη μπαταρια του s4 θα εβλεπα αποτελεσματα ;;

Νικος Β.

Καλησπερα , εχω στην κατοχη μου το samsung galaxy s4 , οχι το αυθεντικο ομως . παρολα αυτα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο τη συσκευη .εχω ενα μικρο προβλημα με την μπαταρια , η οποια ενω ειναι 2600mah οπως η αυθεντικη , μετα απο gaming τρωει πολυ μπαταρια. ( π.χ. ενω ειναι 50% μετα απο μιση ωρα gaming παει στα 15% ) .αναρωτιωμουν , αν επαιρνα την αυθεντικη μπαταρια , θα εβλεπα διαφορες;; Παρακαλω πειτε την γνωμη σας !!!!

mitsos 789

Δλδ οπως το γραφει ετσι κ θα ειναι? Εγω σε σαιτ ξενογλωσσα διαβαζω για πολυ μεγαλυτερη μπαταρια. Θα δουμε

k.boug

το note3 3200mah
-με micro usb 3.0 φορτιζει 1% καθε 1’10”
-με micro usb 2.0 φορτιζει 1% καθε 2’30”
το μετραει το Battery Widget Reborn !

Λευτέρης

Πρέπει να αφήσουν τα specs προς το παρόν και να κοιτάξουν τη μπαταρία! έλεος!

giannaras

Παιδιά εγώ με το note3 και συνδεδεμενο με το gear συνέχεια και 4G με βγάζει μιαμιση μέρα και έχω 3000 μπαταρία βέβαια το φορτίζω κάθε βράδυ για είμαι σίγουρος κάνω αρκετή χρήση θα ήθελα όμως σε αυτό το μέγεθος να με έβγαζε 2 μέρες άνετα το g2 ενός φίλου τον βγαζει πρέπει να κάνουν κάτι με τις μπαταρίες επιτέλους πάντως το note3 φορτίζει σε 1.20 φουλ

σπυρος

Nik0s το +20% για την μεγαλύτερη κατανάλωση ισχύει όντως…αν όχι 20 εκεί περίπου

tolis

ειμαι κατοχος lg g2 και το κινητο φορτιζει σε 1 ωρα και 50 λεπτα με υπολοιπο μπαταριας 2% και οχι σε 2,30 που αναφερθηκε ενας φιλος στα σχολια…για να ξερουμε τι λεμε!!!!

Αντρέας

To ζ1 πάντως θέλει 1ωρα καιλιγοτερο (50)μιν

sosimple

@Toli: πιθανότατα εχεις δικιο. Εχω καιρο να κοιταξω ποσο θελει το g2 απο αδειο να φορτισει πληρως οποτε δε θυμάμαι ακριβως. Εγραψα 2.5 γιατι ειμουν απολύτως σίγουρος οτι τουλάχιστον σε τοσο χρονο σιγουρα φορτιζει. Οποτε τα παραπάνω νουμερα του s5 δεν τα λες rapid σιγουρα. . Αν και τα παραπάνω δεν ακούγονται λογικα. Φημες ειναι και πιθανοτατα δε θα επιβεβαιωθουν ή ισως έτσι να είναι η φθηνη εκδοση γιατι μαλλον θα βγουν 2 s5. Προσωπικά πιστευω οτι το s5 θα ειναι τουμπανο γιατι ο ανταγωνισμός εχει πάει πολυ ψηλα, και δεν την παίρνει τη Samsung να κανει αλλες πατατες γιατι θα την παρει η κατω βολτα..

Μανώλης

Τόλη… Άσε το κινητο να τελειώσει η μπαταρία και να κλείσει από μόνο του, μην το δουλέψεις καθόλου για ένα μήνα ή και δύο μήνες(αυτό θα πεί άδεια μπαταρία και όχι να έχει ήδη μέσα 2% ή 5%). Μετά βάλτο να φορτίζει και θα δεις ότι από το 0% έως το 1% θα κάνει 10 λεπτά (μέχρι να μπορείς να ανοίξεις την συσκευή)! Μετά θα αρχίσει να φορτίζει λίγο πιο γρήγορα.

Φίλιππος

Χαχαχα, αυτό θα πει μάρκετινγκ! Ακούς εκεί rapid charge, όταν το G2 με μεγαλύτερη μπαταρία φορτίζει πιο γρήγορα…

sotiris

Το iphone 5C φορτίζει σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Theo

Μήπως είναι ακόμα φήμες ; Λέω εγώ τώρα !!

tolis

@sosimple πολλες συζητησεις γινονται για τις μπαταριες.οταν χρησιμοποιεις αρκετα το οποιοδηποτε τουμπανο κινητο πανω απο μερα δεν σε βγαζει.ενω με νορμαλ χρηση μπορει και διημερο να σου βγαλει.ολα τα αλλα που λενε οι εταιρειες ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ.αυτη ειναι η γνωμη μου και το βλεπω και στο g2.να δουμε ποτε θα ερθει η στιγμη που θα τα φορτιζουμε πχ 2 φορες την εβδομαδα.αυτο για μενα θα ειναι η τεραστια καινοτομια για το μελλον οσον αφορα τα κινητα και μεγαλη μαγκια αν το καταφερουν καποια στιγμη.ας ριξουν το βαρος σε αυτον τον τομεα!!!!

jimo

εγω ξερω οτι το iphone5 μου σε 30 λεπτα φορτιζει απο το 0 στο 90 % και μετα απο το 90% στο 100% θελει αλλη μιση ωρα και με την αναβαθμιση στο Ios7 κραταει σχεδον 2 μερες αν δεν βαλω πολυ 3G !!

Cj Georgio

Παιδιά απλά τα πράγματα. Έχω s4 και πήρα τον εξωτερικό φορτιστή με την μπαταρία της Samsung. βγαίνω έξω όλα τα έχω ανοιχτά 4G σήμα μόλις τελειώνει η μπαταρία το χέρι στην τσέπη τσακ μπαμ αλλαγή μπαταρίας και έχω τους άλλους στο γυμναστήριο που έρχονται με τους φορτιστές και με κοιτάνε. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Ούτε ασχολούμαι πλέον με το αν θα μείνω από μπαταρία. so simple.

xristos

Παιδοα εγω τξς πρωτη εβδομάδα το s4 που εχω φορριζε μεσα σε νιαμιση ωρα και ηταν φουλ η μπαταρία

tolis

Το θεμα με τις μπαταριες ειναι το ποσο χρησιμοποιει ο καθενας μας το κινητο.αναλογα δλδ με την χρηση!!!οταν το λιωνεις σου βγαζει μια μερα ανετα.ενω σε νορμαλ χρηση κραταει 2 μερες!!!

tolis

Και αυτη την στιγμη το g2 ειναι το Νο1 στην διαρκεια μπαταριας!!!

tsiroto

Συγκρίνετε ανόμοια πράματα όλοι σας και νομίζετε οτι βγάζετε άκρη.

Εντελώς ενδεικτικά θα σας πώ οτι κάποτε είχα το Galaxy S2 i9100. Χρησιμοποιούσα το siyah kernel που επιτρέπει να φορτώσεις 2 Roms. Είχα την κανονική (miui v5 +gapps + οτι αλλη εφαρμογή κυρίως ευκολίες) που χρησιμοποιούσα για καθημερινή χρήση που είχε απ’όλα και η μπαταρία πήγαινε το πολύ 2 μέρες.
Για ώρα ανάγκης εκκινούσα το τηλέφωνο με την άλλη Rom (Cyanogenmod με Dialer,Επαφές,Μηνύματα μόνο και υποχρονισμένο CPU στα 800 Mhz). Το τηλέφωνο κρατούσε 8 μέρες χωρίς φόρτιση – χωρίς internet/wifi.

Το συμπέρασμα είναι οτι το πόσο κρατάει η μπαταρία ειναι ενα θέμα πολύ υποκειμενικό για να γκρινιάζετε σαν 13χρονα. Θα ήταν ίσως βάσιμο να συγκρίνετε κλειδωμένα Iphone αλλα ποτέ android συσκευές, μιάς και στο android έχετε πολλούς διαφορετικούς συνδιασμούς HW/SW

Trivia: Γνωρίζετε οτι τα τηλέφωνα όταν συνδέονται με PC το καταλαβαίνουν και χαμηλώνουν εσκεμμένα το ρεύμα που τραβάνε απο τις USB για να μην τις κάψουν?

Trivia #2: Γνωρίζετε οτι τα κινητά με μπαταρίες λιθίου δέν αφήνουν ποτέ την μπαταρία να τελειώσει 100% επειδή αμα τελειώσει μπορεί να αχρηστευτεί?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.