Samsung Galaxy S5, Με οκταπύρηνο Exynos 6 64-bit [φήμες]

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προερχόμενες από την Κορέα αναφέρουν ότι το επόμενο μοντέλο Samsung Galaxy S5 θα ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 6 αρχιτεκτονικής 14nm με υποστήριξη ARM big.LITTLE (Cortex-A53/ A57 cores) και 64-bit. Σήμερα οι επεξεργαστές Exynos της Samsung είναι 28nm και η μείωση στο μισό θα είναι ένα μεγάλο βήμα.

Το Samsung Galaxy S5 ακούγεται ότι θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Samsung Galaxy S5 rumors, Samsung Galaxy S5, Με οκταπύρηνο Exynos 6 64-bit [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχάλης362

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα είναι αυτός που η Samsung θα τον κάνει να λειτουργούν και οι 8 πυρήνες μαζί;;;;

Solon

Πολύ απίθανο να τυπώσει στα 14nm. Ούτε η Intel δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Πιστεύω πως θα πάει στα 22. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πότε θα είναι διαθέσιμο και πόσες ίντσες οθόνη θα έχει.

Γιώργος Τσ.

αντί να βγάζετε 8πυρηνους και νέες ανούσιες τεχνολογίες δεν κοιτάτε μπας και φτιάξετε καμία καλύτερη μπαταρία ??? Δεν είναι δυνατόν να έχεις σε ένα κινητό τέτοια χαρακτηριστικά από τη στιγμή που δεν χρειάζεσαι τόση ισχύ και δεν μπορείς να την αξιοποιήσεις πλήρως… Έχει καταντήσει κουραστικό να βγαίνουν χίλιες δυο τεχνολογίες και να μην υπάρχει μια μπαταρία που να κρατάει 5 μέρες…

almir

Σωστά! Πλάκα μας κάνουν με τέτοια χαρακτηριστικά κ τη μπαταρία των 5 ωρών! Κ μη μου πείτε όχι…!

patentas

Παιδιά και μόνο που θα πάμε απο τα 28 στα 22 θα έχουμε ~10% περίπου χαμηλότερη κατανάλωση. Άλλωστε αυτό είναι ένα απο τα μεγαλύτερα προτερήματα όταν πάμε σε μικρότερη λιθογραφική μέθοδο.. ειδικά άμα κατεφέρουν στα 14 μπορεί και να είναι 20%.. και μην λέμε οτι νάναι.. 2600mAh είναι τεράστια μπαταρία για 7.9 mm κινητό.. Στο gsmarena έβγαλε Endurance rating 65h.. πάρα πολύ καλή επίδοση. Και κάτι ακόμα.. (σχετικό μιας και βγαίνει καινούργιο μοντέλο) το ότι πέφτουν αμέσως οι τιμές δεν είναι καθόλου κακο. Δηλαδή σας αρέσει που υπάρχει ακόμα το iphone 4 και κοστίζει 350€!!??? θα τρελαθούμε δηλαδη! Όταν αγοράζεις το κινητό έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της εποχής του. (και όποιος έχει δηλαδή σήμερα το s3 πρέπει να σκέφτεται να το αλλάξει?? μια χαρά είναι.) Όπως γίνεται και στα pc και αλλού η τιμή μετά πέφτει. Πως το κατάφερε τώρα η apple με τα κινητά της?… ε φταίει ο κόμος που τα αγοράζει τόσο! Αν δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν ακριβά θα σου έλεγα εγω για πότε θα έριχναν τις τιμές.. Γιαυτό βρήσκεις σήμερα καινούργιο το s4 με 500€ και το i5 με 620€! Ε, ποιο λέτε να είναι καλύτερο? (και έχεις και 100€ στο χέρι να πάρεις κάνα ρούχο!… Συνέχεια »

Νίκος

απορω πως ακομα δεν εχετε πει για το tw…
και 25 πυρηνες να βαλουν, αν συνεχισουν να προσθετουν κακογραμμενες λειτουργιες που περισσοτερο επιβαρυνουν παρα βοηθουν, για εμενα δεν αλλαζει κατι. η samsung τα δινει ολα στο hardware και παραμελει το software

Darth

τι να τα κάνουμε όλα αυτά από θέμα μπαταρίας έχουμε σοβαρό ζήτημά………..

δυστιχος δεν είναι στα χέρια τον κατασκευαστών αυτό το θέμα υπάρχουν πολύ μεγάλα και σοβαρά συμφέροντα αλλού που φρενάρουν οποιαδήποτε εξέλιξη που αφορά την αποθήκευση και παραγωγή ενέργειας

όσο για tw κανένα σχόλιο το ποιο κακογραμμένο framework είναι

Μαριο

H samsung τα δινει ολα στο hardware και παραμελει το software. Όχι εδώ κανείς λάθος φιλέ ξεχνάς το tizen.

machinegun

Darth συνεχεια με την μπαταρια αφου ξερεις οτι οοοολα τα κινητα αναλογως με τα χαρακτηριστικα δεδομενο ειναι οτι θα εχει προβλημα απο μπαταρια πες μου ενα κινητο που να μην εχει ενα μειονεκτημα ?

Darth

@machinegun αυτό δεν είναι απλός μειονέκτημα
είναι σαν να βάζεις σε μια ferrari ένα ρεζερβουάρ 10 λίτρον μεν εχεις τέρας αλλά να πας κάπου δεν μπορείς…………………..

Νίκος

Μάριε, χωρίς να θέλω να γίνω προσβλητικός…
Το tizen;
Σοβαρά;
Μιλάμε για μια εταιρία με δισεκατομμυρια που παίρνει το έτοιμο Android και δεν μπορεί να φτιάξει τον dialer να δουλεύει σωστά, και μου λες για ολόκληρο δικό της λειτουργικό;
Αν είναι το tw τόσο χάλια, το tizen πως θα είναι;
Εννοείται πως δεν έχει δώσει καθόλου σημασία στο software, γιατί αυτή δεν είναι σοβαρή δουλειά από μια τόσο μεγάλη εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.