Samsung Galaxy S5, Θα ενσωματώνει ψηφιακό αναγνώστη ίριδας;

Ακούγεται ότι το επόμενο μοντέλο Samsung Galaxy S5 θα ανακοινωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο και κάποιο το ποθετούν αυτή τη χρονική περίοδο στις αρχές του νέου έτους. Σύμφωνα με κάποιες νέες φήμες το S5 θα ενσωματώνει ψηφιακό αναγνώστη ίριδας (eye-scanner) που θα δίνει τη επιλογή στο χρήστη να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το κινητό του κοιτώντας το.

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το TouchID και την ανάγνωση δαχτυλικού αποτυπώματος που προσφέρει η Apple με το iPhone 5S αλλά στο πολύ πιο εξελιγμένο του. Θα σας ενδιέφερε να έχετε αυτή την επιλογή;

Galaxy S5 eye scanner, Samsung Galaxy S5, Θα ενσωματώνει ψηφιακό αναγνώστη ίριδας;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

αυτα ειναι κολπα!!! james bond φαση

Stavros

Το επόμενο βήμα για Samsung/Apple ειναι ποια θα ενσωματώσει πρώτη αναλυτη ούρων για ξεκλείδωμα της συσκευης.

tsitos

κ θα κοστιζει 900€ το κινητο για να εχουμε απλα πανω αλλη μια καγκουρια.
και μην μου πειτε οτι ειναι θεμα ασφαλειας, γιατι μιλαμε για κινητο και μια χαρα ειναι και το password/μοτιβο. Δεν ειμαστε ολοι σουπερ πρακτορες. Απλοι χρηστες ειμαστε που θελουμε ενα καλο balance τιμης/ποιοτητας/επιδοσεων.

Kostas. N

τι άλλο θα ακούσουμε πλέον…..ημαρτον!

Αντώνης Μαρίνος

Αυτό μάλιστα…και το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι cool, αλλά αυτό είναι super duper ultra hyper cool!!!

Μόνο μη τη δει κανένας Simon Phoenix και έχουμε προβλήματα….:-)

antonis

ναι και το βραδυ θα κυκλοφορουμε με φακο.. εφετζιδικες βλακειες.. κρυπτογραφιση παιδια αυτο ειναι ασφαλεια.. αντε και ενα touch id a la apple και ειναι κομπλε…

tech21man

Και snapdragon 800 πλαστικο κελυφος και 3 gb ram και 64 bit και ενα σκασμο software και οδηγιες root για να το ξεφορτωθεις χα χα

Theodore.

Σιγουρα καλυτερα,διοτι αυτο με το συστημα ασφαλειας με το δακτυλο, το ξεπερναμε κοβοντας το δακτυλο αυτο απο τον εχθρο μας,και βαζοντας το μονο του, να ανοιξει το κινητο,ενω για το ματι,δεν ξερω αν ακομα και σκοτωνοντας τον,μπορουμε να το ενεργοποιησουμε….
Αγριο;Μα c’est la vie…

Nickolas

@Theodore
Μου φαίνεται οτι δεν έχεις δει το Demolition Man με τον Stallone 🙂
Δε θα βάλω το βίντεο εδώ παρακολουθούν και παιδιά 🙂
Πέρα από την πλάκα καλό είναι να υπάρχει η τεχνολογία, γιατί να μην το κάνει μπορεί λειτουργεί σωστά, αν και έχω τις αμφιβολίες μου όπως ο antonis πιο πάνω για το τι θα γίνεται το βράδυ που και οι υπάρχουσες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Samsung δε λειτουργούν τέλεια.

Αντώνης Μαρίνος

Για όσους δεν θυμούνται

https://briefcases.pathfinder.gr/download/623750

lefteris

Θα με ενδιεφερε η μπαταρια στυλ νοτελι και η κατασκευη στυλ απλ 🙂 τωρα αυτες τις αηδιες που δινουν για μοστρα τις ακουω βερεσε!

zois

αυτο θα το κανει πολυ ακριβο με αποτελεσμα να μην το παρει ο κοσμος!!!!!

k.boug

ναι να κανουν σετακι δακτυλικα κ ιριδα να ξερουν τα παντα για μας..
δεν θα εμπιστευομουν ποτε μια τετοια τεχνολογια..
επικη αποτυχια
sammy απο το κακο στο χειροτερο..
τα καταφερες εγινες Apple..

Theodore.

@ Ο/Η k.boug.
Μηπως σε επιασε καποιος απο το λαιμο για να τα χρησιμοποιησεις αυτα;ΑΜΑ θελεις, τα ενεργοποιεις.Η κανω λαθος;

Λεωνίδας

Ρε βγάλτε μία μπαταρία και μια φωτεινή οθόνη της προκοπής κι αφήστε τις μ……ες! Έλεος πια μ’ ό,τι βλακεία σκεφτούν και βγάζουν για εφφέ χωρίς ουσία…Αηδία κατάντησαν!

k.boug

@Theodore.
δεν θα εμπιστευομουν τετοιους αισθητηρες ουτε καν απενεργοποιημενους..
θεωρω πολυ υποπτη αυτην την τεχνολογια..
εκφραζω προσωπικη γνωμη και δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουν ολοι.

jacob

Κορεατες και Αμερικανοι μπερδεψανε την καινοτομια με την ανοησια… Γι’αυτο θα βρουν (και ηδη γινεται) Κινεζους & Γιαπωνεζους μπροστα και πολυ μπροστα τους αντιστοιχα…

tiamat

jacob σωστα τα πες.
ιαπωνες,κινεζοι,κορεατες παιζουν μπαλα μιλια μπροστα πλεον…

agelos

Το επομενο βημα ειναι αφοπληστης βομβας και εκτοξευστης πηραυλων λες και ειμαι ο jeims bond. ΤΕΛΕΙΑ τι αλλο θα δουμε.

Περα απο την πλακα δεν ειναι και ασχημο μονο που 1 θα πρεπει να φερνουμε το ματι κοντα στο κινητο, που ειναι βλακεια, 2 δεν υπαρχει περιπτωση να γινει (ειναι φημη) και 3 στο τελως θα ειναι ποιο ευκολο να μπεις στο πενταγωνο παρα στο κινητο σου!!!

Αντώνης Μαρίνος

Από μια μικρή έρευνα που έκανα, η αναγνώριση μπορει να γίνει από περίπου 10εκ. σε ανάλυση FHD, ενώ για λίγο πιο μακρυά (π.χ. τα 30-40εκ που συνήθως κρατάμε το κινητό) θα χρειαστούν πάνω από 3000 γραμμές (δηλαδή ανάλυση καλύτερη από 4Κ). Νομίζω ότι ήδη υπάρχουν αρκετές κάμερες που έχουν τέτοια ανάλυση, οπότε απομένει να δοκιμαστούν, να μπουν σε συσκευές, και φυσικά να δημιουργηθεί το κατάλληλο software.

Τεχνικά γίνεται, το hardware/software υπάρχουν ήδη, άρα απομένει η τελική (?) απόφαση….

Λεωνίδας

Ελπίζω να μην είμαστε λίγοι αυτοί που δεν μας αρέσει να δίνουμε αναφορά ποιοι είμαστε, τι κάνουμε στο κινητό μας, πού μπαίνουμε, τι γράφουμε. Γιατί σαφώς καταπατάται με τη συγκατάθεσή μας βέβαια κάθε έννοια ιδιωτικότητας και απορρήτου. Ως τώρα, στα emails, σε social networks, στις επαφές, σε οτιδήποτε δεν είμασταν υποχρεωμένοι να έχουμε δηλώσει τα πλήρη ή αληθινά στοιχεία μας. Και όσον αφορά τη δήλωση του κινητού, άλλο πράγμα να ξέρουμε πού ανήκει ένα κινητό κι άλλο η ανίχνευση της χρήσης του κινητού σε επίπεδο software. Τώρα, σα να χοντραίνει το πράμα… Ελπίζω εταιρίες όπως ΖΤΕ και HUAWEI (στάνταρ επιλογή μου όταν και αν ξαναπάρω smartphone) να μην μπουν σε τέτοια χαζοκόλπα…Αλλίως σίγουρα θα υπάρξουν και απλότερα κινητά που μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους.

j

Ναι και σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου δεν θα ανοιγει. OMG!

Αποστόλης Ρόδος

Θα σηκώνω το κινητό θα το βάζω μπροστά στο μάτι μου να σκαναρει και μετά θα ανοίγει ο δρομος για να βάλω το δάχτυλο μου. Μόλις ανοίξει με το αποτύπωμα θα βάζω τον αλγόριθμο που θα μου έχει δώσει εμπιστευτικά δώρο η εταιρεία, ως κωδικό και μετά κλικ και άνοιξε.
ΑΠΛΟ…. Αλλά μια στιγμή … Ξέχασα τι ήθελα να κάνω στη συσκευή… Την κοιτάω σαν χαζός και αυτή κλείνει. Δεν πειράζει ξανά από την αρχή… 😛
Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

Απορία…… Όταν θα βγάζεις κριθαράκι θα δουλεύει; Τι θα δούμε ακόμα να δυσκολεψουμε τη ζωή μας;… Έλεος…. Άσε που βρωμάει φακέλωμα κανονικό όπως και το αποτύπωμα.
Επόμενο βήμα σκάνερ αυτιού και μετά ανάλυση DNA… τι να πω.
Ενα απλό κλείδωμα ρε παιδιά… Δεν κουβαλάμε τα αρχεία της CIA ούτε τους κωδικούς για ενεργοποίηση πυρηνικων πυραύλων.
Φτιάξτε μια μικροσκοπικη μπαταρία 5000mah αυτοφορτιζομενη με ηλιακή ενέργεια ή φως να γίνει η επανασταση.

sotiris

Για αυτό η Apple είναι πολύ μπροστά…

Nio

Οταν τα ελεγε αυτα ο Νιο εναμιση μηνα πριν
https://techblog.gr/software/touch-id-sensor-by-apple-explained-5524/
ουτε που τα κοιταζαν τα σχολια…
πολυ μπροστα.

Νίκος21

και το βραδυ τι κανουμε?

κωστας

Αντε να θες να το ξεκλειδωσεις στον υπνο σου…

Angelos

Αν φοράει κάποιος γυαλιά οράσεως ή ηλίου, θα πρέπει κάθε φορά που θέλει να χρησιμοποιήσει το κινητό να βγάζει τα γυαλιά;
Καθόλου πρακτικό!

Αν σκεφτεί κάποιος σε τι ύψη έχουν φτάσει οι τιμές, λογικό να χρειάζονται όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας, λες και μπαίνεις σε θησαυροφυλάκειο 🙂

Sotiris

Μπράβο, επίσης προτείνω στην σαμσουνγκ να παίρνει και δείγμα αίματος, δέρματος, ούρων, να μας βγάζει και μια ακτινογραφία να ξεκλειδώσει……. Ε Λ Ε Ο Σ ! Ας του μαζέψει κάποιος πριν βγάλουν και αλλά τέτοια διότι ως γνωστών θα πωλείται και μια περιουσία αυτο το πράγμα….
Ώρες ώρες πιστεύω ότι οι εταιρίες όταν μας βλέπουν να τα αγοράζουμε πέφτουν κάτω από τα γέλια….

andreas kor

Aπολυτως ανουσια ιδεα κατα την γνωμη μου!!

miltos

Εγω θα περιμενω μεχρι να βγαλουν κινητο που θα το φτυνεις θα κανει ανάλυση DNA και θα ξεκλειδώνει. …έλεος πια. .

nickoskr

Ναι και θα λειτουργεί και αυτό άψογα όπως όλα τα υπόλοιπα S-things της Samsung!

yannis

Τώρα εκτός απο το δακτυλικό μας αποτύπωμα θα έχουν και το “αποτυπωμα” του ματιού… Μας φακελώνουν με τον τρόπο τους. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!

Jimmak

Η aapl θα ξεκινήσει να πέφτει με την κυκλοφορία του s5……

anthonis

δεν υπαρχει λογος για τετοιεσ υπερβολες δεν νομιζω οτι θα λειτουργει εκτεταμενα ουτε αυτη η πατεντα ουτε τησ απλε γτ ολοι θελουμε να ξεκλειδωνουν γρηγορα τα κινητα αντε τωρα παλεβεις να κεντραρεις το ματι σου στιν οθονη η αν εχεισ ιδρωμενο χερι σιγα μην πιανει το τατσ αιντι!!αυτα

Μαρία

Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός και αναμενόμενος οι υπερβολές όμως δεν είναι αποδεκτές και δυσκολεύουν την ζωή μας αντι να την διευκολήνουν. Δεν χρειάζονται όλες αυτές οι προχωρημένες λειτουργίες και καλό είναι οι εταιρείς να συναγωνίζονται πρωτίστως στην ποιότητα των συσκευών τους.

Βασίλης

Συγχωρήστε με για το άκομψο σχόλιο, αλλά μάλλον πρέπει να κλάνουμε στο μικρόφωνο και με ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης κυματομορφής να καταλαβαίνει αν είναι δικιά μας.

Ioannis Makridis

Όλα αυτά περί NSA-CIA-FBI κτλ ή προσωπικά δεδομένα είναι ανωριμότητες. Ακόμα και αν κάποιος σκανάρει το μάτι σου ή το δακτυλικό σου αποτύπωμα…ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ και ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙ. Υπάρχουν άπειρα εμπόδια-μηχανισμοί για να φτάσει ακόμα και η NASA στο να μάθει πως σε λένε, που μένεις, ποιος είναι το ΑΦΜ σου κτλ κτλ κτλ. Και κάτι τελευταίο. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Σταματήστε τη γκρίνια και απολαύστε τα προνόμια της τεχνολογικής εξέλιξης.

Nio

Μακριδις ολα ακυρα ειναι αυτα που ειπες.
Ολα αυτα τα στοιχεια τα βρισκουν κ απο το facebook ανετα. Επιπλεον βρισκουν κ τις φωτο σου κ ξερουν καλα ποιος εισαι με ποια τα εχεις που πηγες διακοπες κ οτι δεν μπορεις να φανταστεις. Επισης εκαναν απαραιτητο δηθεν για ασφαλεια ακομα κ για καρτοκινητα να εχεις την ταυτοτητα μαζι σου (εδω κ χρονια) αρα τα στοιχεια σου τα εχουν ΟΛΑ κ με το παραπανω (οποιος εχει κινητο). Που μονο οι αστεγοι δεν εχουν κ αν ηθελαν κ αυτοι θα ειχαν. Πιστεψε με πιο πολλα δεν γινεται να εχουν. Α γινεται.!!! Το δαχτυλικο σου αποτυπωμα κ την ιριδα του ματιου σου…!!!!!

zois

κάθε κινητο όταν ενεργοποιείται μπενει αυτόματα σε μια κυψελη επικοινωνιας !από αυτό και μονο μπορουν να βρουν που εισαι!τωρα για το ποιος εισαι το ξερουν και με το παραπανω !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Smartphones featured Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 Series: Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Τα νέα Galaxy S24, S24+ και S24 Ultra είναι εδώ και η Samsung φέρνει ένα νέο φρέσκο αέρα στην εμπειρία χρήσης των ναυαρχίδων της, μιας και η τεχνητή νοημοσύνη, ήρθε στη νέα σειρά της Samsung.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.