Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Το Samsung Galaxy S5 έχει πιστοποίηση IP67 που σημαινει ότι είναι ανθετικό στη σκόνη και το νερό. Τι σημαίνει όμως αυτό επί του πρακτέου; Θεωρείται αδιάβροχο; Μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό ή απλά αν βραχεί “δεν χαλάει”; Τα παιδιά από το hi-tech.mail.ru έχουν από τους πρώτους στα χέρια τους ένα Galaxy S5 και μεταξύ άλλων δοκίμασαν την αντοχή του στο νερό.

Η πιστοποίηση IP67 μεταφράζεται στο ότι το smartphone μπορεί να παραμείνει για έως 30 λεπτά μέσα στο νερό και σε βάθος 1 μέτρου χωρίς πρόβλημα και αυτό ισχύει όπως παρατηρούν στη δοκιμή του hi-tech.mail.ru.

Samsung Galaxy S5 πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Samsung Galaxy S5 αδιάβροχο, Samsung Galaxy S5, Πρώτη δοκιμή κάτω από νερό

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Ναι καλά! Άμα δεν δω Κώστα με το λάστιχο στο μπαλκόνι δεν πιστεύω τίποτα.

Χρηστος

Εγώ πάντως δε θα το εκανα αμα παει κάτι στραβά θα κλαίω τα λεφτά που εδωσα …

Tom

Ρεαλιστικα το μονο που χρειαζεται κανεις ειναι αν πεσει κανα νερο πανω στο κινητο οταν εισαι για κανα καφε πχ να αντεξει μεχρι να το καθαρισεις η αν λημνιασει το νερο να μην παθει τιποτα. Τωρα βουτηγματα στο νερο κλπ η να κανεις μπανιο με το κινητο.. δεν θα το κανει κανεις.

Χρηστος

@Tom +1

Panagiotis GP

Εγώ πάντως είδα φωτογραφίες από z ultra από πισίνα και ήταν καταπληκτικές.

Panagiotis G

πέρασε μία δόση από το μυαλό μου σαν επόμενο κινητό λόγο της νέας κάμερας μια και από εμφάνιση μία από τα ίδια αλλά τώρα που είδα ότι η κάμερα είναι σαν του S4 και σε μερικά σημεία χειρότερη δαγκωτό Ζ2! και όποιος σχολιάσει τα bezel ας δει και λίγο τα χάλια bezel του S5

Alex

Δεν είναι αδιάβροχο το IP67 είναι για πιτσιλιές πιο άπλα
έτσι έδειχναν και κάτι βίντεο για το iphone5 ότι είναι αδιάβροχο κλπ

Lefteris

@Panagioti G, εντάξει είπαμε να το κατηγορείται για ασχήμια ή για μια από τα ίδια καθώς είναι η τρίτη φορά για την σαμμυ που κάνει το ίδιο σχέδιο ενώ σονυ και htc δεύτερη φορά ΑΛΛΆ όταν λέμε για bezel το σονυ και το καινούργιο htc έχουν τα διπλάσια είπαμε να είμαστε και αντικειμενικοι!!!! Όχι επειδή αποφασισες να πάρεις το z2 να λες και τέτοια, η σαμμυ όταν μιλάμε για bezel έρχεται δεύτερη μετά την lg!

Alex

@Lefteris
αν θες να είμαστε αντικειμενικοι τοτε ποιος θα πάει να δωσει 750 euro για πλαστικουρα και ας εχει μικρα bezel…ενώ για τα sony htc που εχουν και μια A ποιότητα κατασκευής δεν λες κατι….

Γιαννούκας

Για μουσικούλα στο ντους δε με χαλάει! Ή για φωτογραφίες μέσα σε πισίνα.

Darth

+1 Tom και αν βρομίσει να μην φοβάσαι να του ρίξεις λίγο νερού να το πλύνεις

Lefteris

Alex αν διαβάσεις δεν έκανα σύγκριση σε ποιότητα κατασκευής αλλά για bezel εκεί υποστήριξα τη σαμμυ!

momo

@Tom,αντιλεγω!Χαχα εγω αν ειχα xperia z στανταρ θα το επαιρνα μεσα στην μπανιερα για τραγουδια η και αλλα πραγματα(17 χρονων)χαχαχαχα.

Panagiotis G

@Lefteris μιλάω για τα bezel δεξια και αριστερά προσωπικά τα πάνω κάτω μου είναι αδιάφορα. μην ξεχνάμε ότι είναι πλήρως αδιάβροχο το Ζ2 και όχι απλά σε πιτσιλιές και λίγο νερό! Και ναι η Sony έχει όντως το ίδιο σχέδιο αλλά πρώτον είναι καλύτερο και πιο ποιοτικό και δεύτερον είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο γιατί βγάζει κάθε 6μηνο ενώ η Samsung μας το πλασάρει 3 χρόνια τώρα! και δεν έχει και ράδιο το S5! όπως και το S4. To μόνο καλό που έχει η Samsung είναι η αποσπώμενη μπαταρία και η Amoled οθόνη αν και από κάτι τεστ ανάμεσα σε Note 3 και Ζ2 δείχνουν ανωτερότητα και στην οθόνη του Ζ2

Alexis

Καλα Παναγιωτη δεν διαβασες ουτε το αρθρο ουτε τα σχολια. Και το S5 ειναι πληρως αδιαβροχο. Θες να πεις οτι ειναι καλο μια εταιρια να βγαζει ναυαρχιδα καθε 6 μηνες? Προσωπικα δεν τρελαινομαι για γυαλι και μεταλο. Το οτι εχουν καλυτερη κατασκευη τα sony z1 z2 δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερα.

Lefteris

Λοιπον, καθαρα και αντικειμενικα οταν πας να παρεις σονυ δεν πρεπει να μιλας για bezel το ιδιο ισχυει και για το καινουργιο htc, μη λεμε χαζα, τα bezel δεξια και αριστερα ειναι ιδια με της σονυ, καθως το z2 ειναι και 0.1 ιντσα μεγαλυτερο, αυτο φαινεται και απο τις διαστασεις
Σονυ z2: 146.8×73.3×8.2, oθονη 5.2″
s5 142×72.5×8.1, οθονη 5.1″
Να πω κιολας οτι στο s3 μου ειχε πεσει ουισκυ με κοκα κολα και δεν ειχε παθει τιποτα, βεβαια ειχε πεσει κατα κυριο λογο στην οθονη και ελαχιστο εφτασε στην πισω πλευρα… οσο να πεις παθαινεις ενα σοκ, αλλα την ειχε βγαλει καθαρη! Anyway, ο καθενας παιρνει οτι γουσταρει αλλα μη λεμε και κατηγορουμε αδικα, δηλαδη αν γουσταρω εγω τη σαμμυ, θα παω να πω σε καποιον που εχει ή γουσταρει το lg, κοιτα το lg σου τι μεγαλα bezel που εχει ενω το δικο μου εχει μικροτερα! 😛 Μην τρελαθουμε!

sosimple

Εχω καταθαψει το s5, δε θα το επαιρνα, αλλα μη μηδενιζουμε οτι θετικο εχει.. Ορισμενοι εχουν καταντησει εντελως troll. Διαβαζουμε πρωτα, τι εχει γραφτει, δε μπαινουμε να γραψουμε την παπαρια μας.. Τι αντοχη στις πιτσιλιες και πρασινα αλογα? Γι αυτο υπαρχουν οι πιστοποιησεις, για να μη πεταει ο καθενας την κοτσανα του. Ενας μπορει να πιστευει οτι αντεχει μονο πιτσιλιες και αλλος 10 χιλιομετρα βαθος, αλλα η πιστοποιηση λεει οτι αντεχει εως 1 μετρο (αν θυμαμαι καλα ,ακριβως το ιδιο με το ζ2). Αν σκεφτεις οτι βγαινει το καπακι, και αλλαζει η μπαταρια, το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο ειναι πολυ ποιο εντυπωσιακο απο το ζ2. Και τουλαχιστον απο το ζ2 ειναι μικροτερο.

apostolos

Και το s4 active πρέπει να είναι καλό σαν αδιάβροχο

Panos7GR

Όχι ρε φίλεεεε!!!! Γιατί να είναι τόσο τεράστιο το Ζ2 από το S5; Απορώ ποιός γίγαντας θα πάρει το Z2 γιατί είναι σε υπερτεράστιο σε σχέση με το μινιόν S5!!!! Χαχαχαχαχαχαχα αναπαράγετε ότι ακούτε! Είπε κάποιος ότι το Ζ2 είναι τεράστιο επειδή έχει λίγα χιλιοστά μεγαλύτερα περιθώρια και όλοι το μάθατε. Αναρωτήθηκε κανείς σας πόσο μεγάλο είναι το Z2 από το S5; Μπήκε κανείς στον κόπο να ψάξει, άραγε ή μόνο να το αναπαράγετε ξέρετε; Sony Xperia Z2: Διαστάσεις 146.8 x 73.3 x 8.2 (θέλετε σε ίντσες; Ωρίστε: 5.78 x 2.89 x 0.32) και βάρος 163 g Samsung Galaxy S5: Διαστάσεις 142 x 72.5 x 8.1 (σε ίντσες 5.59 x 2.85 x 0.32) και βάρος 145 g Ω ναι! Το Z2 είναι τεράστιο επειδή έχει 4,8 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος, 0,8 χιλιοστά μεγαλύτερο πλάτος και 0,1 χιλιοστά μεγαλύτερο σε ύψος… Ασε που είναι θεόβαρο αφού είναι 18 γραμμάρια βαρύτερο. Πωωω θα πάρω το Z2 γιατί είναι πολύ μεγαλύτερο και βαρύτερο απ το S5 γιατί θέλω να κάνω βαράκια… Μην πληρώνω τζάμπα γυμναστήρια! Σοβαρευτείτε λίγο. Δείτε την ουσία!!! Το Z2, ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ γι αυτό είναι κατάτι μεγαλύτερο (εντάξει έχει και μεγαλύτερα περιθώρια) και βαρύτερο επειδή ΕΧΕΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙ και όχι… Συνέχεια »

jacob5396

@sosimple, για να κανω το σπασικλακι, το Z2 αντεχει μεχρι 1,5 μετρο +30′ , και σχετικα ειναι μικροτερο του S5 αν διαρεσεις ιντσες με διαστασεις…
Και ετσι χιουμοριστικα.. το αποσπώμενο καπακι του S5 αμα το εβγαζα απο την πλατη, παιζει να το εριχνα στον ωκεανο… ετσι για τεστ αντοχης ρε παιδι μου. 😛

apostolos

Τα 4.8 χιλιοστά είναι πάρα πολλά όταν μιλάμε για κινητό. Εδώ με 1 χιλιοστά και βλέπεις διαφορά στο χέρι

dark_master

@So simple το ποτήρι πάντα έχει 2 όψεις.
Το γεγονός ότι βγαίνει η μπαταρία μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς ως θετικό. Για μένα προσωπικά είναι ουδέτερο. 3 χρόνια που έχω κινητό χωρίς απόσπώμενη μπαταρία δεν μου έχει λείψει (πιο πολύ θα έλεγα ότι στην αρχή με πειραζε κυρίως στο ψυχολογικό τομέα)
Άλλωστε αν πχ δεν το έχεις κλείσει καλά το καπάκι εκεί παίζει να λειτουργήσει αρνητικά όταν πέσει νερό (ακραίο αλλά μπορεί να συμβεί).
Όσον αφορά τις μπαταρίες δεν παίζει ρόλο μόνο η χωρητικότητα τους αλλά και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Δεν είναι τυχαίο λοιπον που οι εσωτερικές κοστίζουν περισσοτερο από τις υπόλοιπες(και έχουν κ μεγαλύτερη εγγύηση).

όσον αφορά τα bezel το θέμα έχει καταντήσει αστείο. Δεν είναι λογικό να λέμε πήρα αυτό το κινητό γιατί είχε μικρά bezel. Ένα κινητό ναι μεν το αγοράζεις ΚΑΙ από την εξωτερική εμφάνιση αλλά το να μην αγοράσεις ένα κινητό που σου αρέσει γιατί το άλλο είχε μισό χιλιοστό μικρότερο bezel…ε είναι αστείο.
Άλλωστε αν μια οθόνη δεν είχε bezel σκεφτείτε όλοι τι θα πάθαινε μόλις πέσει κάτω…

sosimple

Παντως διπλα στο ζ2, το s5 μιαζει ψευτικο. Αυτο ειναι αληθεια. https://youtu.be/AMfo-Sc3dk4

Panos7GR

Που σου φαίνεται η διαφορά ρε φίλε Απόστολε; Στο χέρι ή στο μάτι; Ρώτα τον εαυτό σου και απάντα ειλικρινά… Γιατί εγώ με την εμπειρία μου στα smartphones την διαφορά στο μέγεθος την ένιωθα στο χέρι μόνο όταν ήταν μεγαλύτερο στο ΠΛΑΤΟΣ. Στο ύψος για εμένα δεν λέει κάτι. Απλά στο μάτι ενοχλεί… Αλλά με ενοχλεί μόνο όταν το συγκρίνω με άλλα smartphones.
Παρόλα αυτά είμαι μαζί σας. Κι εγώ όταν είδα leaks του Z2 το έκραξα για τα παριθώρια του, αλλά συγκρίνοντας με το S5 δεν βρίσκω τα πράγματα τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν…

Τεσπα το κλείνω εδώ γιατί έχω βγει εκτός θέματος. Το αρθρο μιλάει για την αδιάβροχη καταστευή του S5, αλλα είδα τα σχόλια να λέγονται για τις διαστάσεις και ήθελα να τοποθετηθώ.

apostolos

εγω δεν καταλαβαινω γιατι ειναι αστειο το θεμα bezel.
ειδικα σε τετοιες οθονες θες οσο γινετε λιγοτερο bezel μπας και χωρέσει σε καμια τσεπη.
με τα λεφτα που ζητανε το μονο πια αποδεκτο bezel θα πρεπει να ειναι το πολυ σαν του lg g2.
(επισης να φτιαξουν οθονη που να μην σπαει τοσο ευκολα)

Giorgos

Παιδια εμενα μαρεσει περισσοτερο το s4 active και μου γεμιζει και πιο πολυ το ματι σε θεμα αντοχης.. δεν το εχω πιασει ακομα αυτο βεβαια, αλλα δεν μου κανει κλικ οσο το αλλο.

Οπως και να ‘εχει, +1 σε Tom και Darth. Αδιαβροχο για προληψη.. δεν υπαρχει λογος να παιξεις με 800+ ευρω..

Αγγελος

Ρε παιδια πειτε μου λιγο , η πιστοποιηση στο Z2 και S5 ειναι ιδια για το αδιαβροχο? εννοω ο κωδικος. Επισης ειναι αστειο να λεμε οτι κακως κραζουμε το s5 επειδη τι Z2 ειναι πιο μεγαλο. Μα το θεμα ειναι οτι και τα 2 ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Ελεος πια με αυτα τα μεγεθη … καταληγουμε να λεμε οτι προτιμοτερο το iPhone απο τα θηρια. Περυσι τα ιδια λεγαμε για το G2 αλλα απο οτι φαινεται φετος πολυ μαγκας το G2 γιατι ειναι πιο compact και εχει πιο μεγαλη οθονη απο sammy και ιδια με sony.και αυτη την τεχνολογια “ας πουμε” των bezel την εχει εδω και ενα χρονο. Εμενα οτιδηποτε πιο μεγαλο απο s3 δε με βολευει και δεν ειναι θεμα χεριου γιατι εχω μεγαλα χερια …. ειναι θεμα τσεπης, μπουφαν, παντελονιου. αν ειναι μαγκες να βγαλουν s3 με 5 ιντσες και ανθεκτικη οθονη

apostolos

αγγελε επιτελους ενας συμπάσχον
συμφωνω απολυτα μαζι σου σε οτι λες το g2 ειναι στον σωστο δρομο. το g2 μινι θα ειναι το ιδανικο
εχω αρχισει τα συμπαθω το iphone(φτου φτου φτου μακρια απο μας) λογο οτι ολοι οι αλλοι βγαζουν παντοφλες και με μεγαλο bezel.

ειμαι off topic sorry

Sot11

Πάντως ακομα κι αν λένε ανθεκτικά στο νερό εγώ δεν νομίζω ότι ειναι καλή ιδέα να παίζεις μόνο σου με το κινητό και το νερό εκτός και αν ειναι ατύχημα! Σε μια συζήτηση που είχα με τεχνικό κινητών μου είπε το οποιοδήποτε κινητό αν βραχει μπορεί να φαίνεται ότι δεν εχει πάθει τίποτα αλλα μπορεί να χαλάσει μετά απο μέρες εώς και μετά απο μήνα! Ειναι πολυ ύπουλο το νερό!

giorgio

“Ναι καλά! Άμα δεν δω Κώστα με το λάστιχο στο μπαλκόνι δεν πιστεύω τίποτα.”

Προσκυνώ σχόλιο jonjon!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.