Samsung Galaxy S6 και S6 Edge 32GB έχουν 23.5GB ελέυθερο χώρο

Τα νέα Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge θα διατεθούν με χωρητικότητα 32GB, 64GB και 128GB και οι τρεις εκδόσεις χωρίς υποδοχή για κάρτες επέκτασης μνήμης microSD. Αν σκοπέυετε να αποκτήσετε την “προσιτή” έκδοση με τα 32GB θα πρέπει να υπολογίσετε ότι ο ελεύθερος χώρος που θα έχετε για εφαρμογές και αρχεία πολυμέσων είναι 23.5GB.

Σημειώστε ότι και το HTC One M9 32GB έχει ελέυθερο χώρο 23GB, μόνο που αυτό δέχεται κάρτες μνήμης έως 128GB.

Samsung Galaxy S6 και S6 Edge 32GB έχουν 23.5GB ελέυθερο χώρο, Samsung Galaxy S6 και S6 Edge 32GB έχουν 23.5GB ελέυθερο χώρο

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Miko

Το ΜΧ4 το 32αρι που έχω μου αφήνει 26,3 ελεύθερα οπότε πάνω κάτω τα ίδια είναι.

Κώστας R.

Φανταστείτε να ήταν και “φορτωμένο” με τις άχρηστες εφαρμογές που λέει η Samsung ότι δεν έχει βάλει μέσα. Με βλέπω για το 64άρι όταν… πιάσω το λαχείο.

gkoutsos

αν σκεφτεις οτι ενα 10λεπτο 4k βιντεο πιανει 20+gb χωρο, συν τις 5-10 εφαρμογες που θα εγκαταστησει ο καθενας, ειναι πολυ λιγος χωρος για αυτα τα δεδομενα… βεβαια θα μου πειτε δεν θα κανουν ολοι την ιδια χρηση και ισως να μην τους ενδιαφερει π.χ. το 4k. γι’ αυτο υπαρχουν και οι μεγαλητερες εκδοσεις με τα 64 και 128 gb (με την γνωστη 100 ευρω παραπανω κοστολογηση).

αυτο ομως δεν αναιρει κατα την γνωμη μου, οτι η κινηση της samsung να μην βαλει στο s6 επεκταση μνημης με micro sd (ενω εχει βαλει τα παντα στο κινητο), ειναι καθαρα για λογους κερδους/απληστιας!
σκεφτηκε: “αφου στην apple τοσα χρονια πιανει, εγω χαζη ειμαι και δεν το κανω να αυξησω κι αλλο τα κερδη μου?!”

Alex

@gkoutsos για οτι αλλο θες, εχεις και 100Gb στο OneDrive για 2 χρονια!

mrk

Ειναι καθαρα θεμα κερδους πληρωνεις το συνηθες 100αρικο παραπάνω γιια την εκδοση με περισσοτερα gb.

manolis

Μήπως δεν έβαλε κάρτα μνήμης γιατί η εσωτερική μνήμη που εχει βάλει είναι μια κανούργια και απ’ότι διάβασα είναι και πάρα πολύ γρήγορη οπότε μήπως η sd κάρτες έκαναν το κινητό πιο αργό?

Miko

Πραγματικά θα ήθελα κάποιος να τους ρωτήσει αν έχουν κάποιο σημαντικό λόγο που δεν βάζουν micro sd. Έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα απο υποθέσεις/λόγους (απο το design, στο κόστος, ακόμα και στο τελευταίο που άκουσα οτι οι sd κάρτες έχουν θέματα με το 4κ βίντεο) αλλά δεν έχω ακόμα δει κάποιον απο τις εταιρίες να παίρνει θέση.
Μακάρι να μας πουν τελικά τον λόγο, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αλήθεια και τι ψέμα απο όλα αυτά.

Jhon

Ο μόνος λόγος που ήθελα να πάρω ένα Samsung κινητό ήταν η επέκταση της μνήμης . Προσωπικά θεωρώ λάθος που την κατάργησαν . Δε μπαίνω κάν στη διαδικασία να σκεφτώ για αγορά μιας και υπάρχουν πολύ καλύτερες και πολύ φθηνότερες συσκευές .

Τάσος ο Ν.

@Alex

Βέβαια φίλε μου το να κανεις upload στο OneDrive ένα βίντεο κλπ ειναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, πόσο μάλλον αν εισαι on the road, που τότε ειναι ολίγον τι αδύνατον, καθώς δεν νομίζω να έχεις κανεις αρκετά data για να ανεβάζει βίντεο των 5 και 10 gb…

Solon

@Miko
Παιδιά η Google είναι αυτή που πιέζει τι εταιρίες να μην βάζουν κάρτες microSD στις συσκευές τους. Aπό την έκδοση 4.3 και μετά δεν επιτρέπει στις περισσότερες εφαρμογές να κάνουν εγγραφές δεδομένων σην κάρτα microSD, μόνον ανάγνωση. Ευτυχώς επιτρέπει (ακόμα) την εγγραφή video και φωτογραφιών. Τα γιατί είναι πολλά και δεν μπορώ να κάτσω να τα αναφέρω όλα ένα ένα. Φυσικά οι κινέζοι την γράφουν και καλά κάνουν αλλά με τις συνεχείς πιέσεις κατάφερε την Samsung να βγάλει την microSD από την ναυαρχίδα της. Το πρόβλημα είναι ότι ήδη με τον περιορισμό που έχει βάλει στους developers δεν σου επιτρέπει να δουλέψεις κάποια αρχεία από την microSD π.χ. έγγραφα. και αυτό υποβιβάζει τελικά την χρηστικότητά της. Προσωπικά αν τελικά πάω για το S6 θα πάω για το 128gb μοντέλο αλλά δεν σας κρύβω πως ένας από τους λόγους που μπορεί τελικά να πάω στο m9 είναι η απουσία της κάρτας από το S6.

gkoutsos

@Solon πιστευω πως η πιεση της google δεν ειναι ο κυριος λογος. τοσες μεγαλες ή μικρες εταιρειες την “γραφουν” σε αυτο το θεμα… ολοκληρη samsung και δεν μπορουσε να μην υποκυψει?! οπως ειπα παραπανω, θεωρω οτι η επιλογη αυτη εγινε σχεδον αποκλειστικα για λογους κερδους.

επισης, το γεγονος οτι η google περιορισε για λογους ασφαλειας την προσβαση των εφαρμογων στις καρτες μνημης, δεν το θεωρω προβλημα απο την στιγμη, που ενα κινητο εχει 23gb διαθεσιμο χωρο, οπως στην συγκεκριμενη περιπτωση… ειναι αρκετος χωρος για οσες εφαρμογες και να εγκαταστησει καποιος.
ομως εκει που πιστευω χρειαζεται η micro sd, ειναι τα βιντεο (ειδικα 4k), τραγουδια, φωτογραφιες, αρχεια δουλειας κτλ. τα οποια δεν εχει περιορισει η google και δεν εχει κανενα λογο να περιορισει, αφου δεν ειναι κινδυνος για την ασφαλεια του κινητου (ακομα και oι δικες της android one συσκευες παιρνουν micro sd).

Χρήστος

Πολυ αγχος με την μνημη. Αγοραστε λοιπον ενα στικακι με διπλη θυρα μια κανονικη και μια micro usb. Υπαρχουν απειρα τετοια, κομψα μικρα μεγαλα οτι θελετε. Οτι δεν χωραει στο κινητο το περνατε εκει αμεσως. Τοσο απλο και κοστος…. ελαχιστο

VasilisA3

Περιμένετε το S7 λογικά θα φτιάξει 2 απο τα 3 που γκρινιάζουν οι καταναλωτές, το ένα θα είναι εξωτερικές μνήμες με αποθηκευτικό χώρο 512 gb και 10πλασια ταχύτητα από τις τωρινες μήνες…. Λεω τώρα.

τασος

και μετα μου λετε οτι δεν εχει το “φορτωμενο TouchWiz” το παλιο!Ελεος!

Δημήτρης

Η ονομαστική μνήμη με την πραγματική και διαθέσιμη έχουν παντού διαφορά.To lumia 930 για παράδειγμα δίνει απο 25-26 gb.Οσο πιο φρέσκα είναι κιόλας τα chip στην παραγωγή,τόσο μεγαλύτερη και η διαφορά. το touchwiz καταλαμβάνει όντως λιγότερο χώρο.Το αν παραμένει βαρύ η όχι είναι άλλο καπέλο τωρα…

γκ

εγω παντως ρε παιδια εχω 32 γιγα ! το κινητο ειναι 3ων χρονων και ακομα δεν την εχω γεμισει !! αναλογικα αμα το παρετε αμα δεν σας φτανουν στο κινητο τα 25-30 γιγα… στον υπολιστη ποσους σκληρους εχετε συνδεδεμενους;; αι γτ θα τρελαθουμε στο τελος 🙂

Ioannis

κατά την ταπεινή μου άποψη θα συμφωνήσω με τον γκ…χρησιμοποιώ μια ζωή 16gb και δεν το φούλαρα ποτέ!Γιατί δεδομένα σε φορητό είναι και χάνονται, οπότε πάντα backup…Δηλαδή τι βάζετε πια μέσα σε ένα smartphone?Βέβαια συμφωνώ και με το γεγονός ότι το 4κ θέλει τον χώρο του, αλλά …. όποιος δεν έχει δει από κοντά το S-edge… πραγματικά από άλλο πλανήτη…όλα τα άλλα πάνε περίπατο! Κρίμα που δεν θα το αποκτήσω, γιατί θεωρώ πραγματικά εξωφρενικό το ποσό – και ναι δεν τα έχω, αλλά και μισθολογικά πάνω κάτω να μου περισσέψουν το θεωρώ υπερβολικό προς διάθεση το ποσό…

kostas

Συμφωνώ με τα παιδία τι έχετε στο pcσας 2 τερρα και θέλετε 128gb φορτώνεται το κινητό με πολλα και μετα λετε πάει αργα και τετοια λογικο δεν ειναι παρτε την μεγάλη χωρητικοτητα και τελειώνετε

Wolf

Με αφορμή το θέμα κοίταξα τη χωρητικότητα μερικών φακέλων μου…. ο φάκελος μουσική είναι 20gb τα videos 25gb και οι φωτογραφίες 4gb…! Δεν ξέρω τι χρήση κάνετε μερικοί στο smartphone σας αλλά εγώ έχω λίγη από την μουσική μου,έγγραφα της δουλειάς και κατεβάζω και όλα τα torrents από αυτό.. βασικά έχω καταντήσει να ανοίγω σπάνια το laptop μου πλέον…! Για αυτό άμα είχε υποδοχή για κάρτα Micro sd το s6, δεν θα ήμουν αναγκασμένος να σκάσω 860 ευρώ για το 64ρι αλλά 760 για το 32ρι και θα είχα αυτόματα 23,50 + 60gb= 83,50 gb συνολική ελεύθερη μνήμη.
Δηλαδή και θα σκάσω 100 ευρώ παραπάνω και θα έχω λιγότερη μνήμη και θα μου μείνει η 64ρα κάρτα στο ντουλάπι να σκονίζεται…! Αυτό είναι το μόνο αρνητικό της φετινής ναυαρχίδας, ότι αυτομάτως λόγο έλειψης Microsd γίνεται πολύ ακριβή…!! Κατά τα άλλα τούμπανο… μακράν ότι πιο όμορφο,ποιοτικό και ολοκληρωμένο έχει βγάλει η Samsung…!!

Miko

@wolf,
20 γιγα μουσική ρε θηρίο και δεν είναι όλη; εντάξει εσύ είσαι χρήστης που χρειάζεται κάρτα αλλά όπως είπες μέχρι και τορρεντ κατεβάζεις. Δεν είναι πολλοί που το δουλεύουν έτσι… Οι περισσότεροι απλά διαμαρτύρονται για να διαμαρτυρηθούν. Εγώ είχα ένα Sony xperia S με 32 γίγα και ποτέ δεν το γέμισα και τώρα έχω το ΜΧ4 το 32αρι.

Τάκης

Αν κάνετε ένα search θα δείτε ότι ο λόγος που δεν έβαλε φέτος στο s6 sd card slot ήταν για λόγους απόδοσης.Συγκεκριμένα: “Samsung Galaxy S6 is the company’s first flagship not to offer microSD expansion. Until the S6 and S6 edge duo all Galaxy Note and Galaxy S smartphones had memory expansion, and, in fact, it was one of the highlights of both series. Samsung even supported moving App to SD card even when Google disabled the feature – a rarity these days. So, what happened with Samsung’s love of external storage? Well, the company came up with its own UFS 2.0 storage, which uses “Command Queue” tech (as seen in Solid State Drives) for accelerating the speed of command execution. The new technology promises 2.7x faster performance than the eMMC 5.0 memory found in the previous crop of flagships and yes, the Galaxy S6 has one. There lies to the key to the lack of a microSD slot. If you were to put an SD card on your Galaxy S6, you’d have compromised this blazing-fast performance. This is actually true for all 2014 high-end phones, but it seems Samsung wanted users to truly feel the difference this time around… Συνέχεια »

GT

Μου φαίνεται αρκετοί μπερδεύετε την προσωπική χρήση του καθενός με το τι ΠΡΕΠΕΙ να έχει το τηλέφωνο με αυτή την κοστολόγηση 700+ (δεν ισχύει μόνο για τη sammy αλλά για όλες τι εταιρείες).

Εάν δεν σκοπεύετε να τραβήξετε 4κ video λόγω μνήμης, εάν δεν σκοπεύετε να βάλετε πάνω αρχεία δουλειάς λόγω μνήμης, εάν δεν σκοπεύετε να βάλετε μουσική λόγω μνήμης, εάν δεν σκοπεύετε να βάλετε εφαρμογές λόγω μνήμης , εάν δεν σκοπεύετε να βάλετε φωτογραφίες λόγω μνήμης τότε ΓΙΑΤΙ να αγοράσετε τηλέφωνο 750 ευρώ και όχι με 300ευρά?? Δεν καταλαβαίνω πως το δικαιολογείτε αυτό το πράγμα λέγοντας ότι εμένα τα 16 και τα 32 gb μου είναι υπεραρκετά άρα καλά κάνει η sammy και η κάθε sammy. Μου φαίνεται έχετε ξεχάσει τι μπορείτε να αγοράσετε στην πεσμένη αγορά των pc με 700+ ευρώ. Εάν τα 16 gb σας φαίνονται αρκετά τότε απλά δεν χρειάζεστε ένα κινητό που να κάνει τόσα πολλά πράγματα και απλά αγοράζετε τηλέφωνο για φιγούρα, χρησιμοποιώντας το 20% των δυνατοτήτων του τηλεφώνου. Είναι βλακεία να σου λένε ότι μπορείς να τραβήξεις 4Κ βίντεο και να μην έχεις που να το αποθηκεύσεις…..

Δημητρης

Καλησπερα .
Πηγα σημερα για να δω το samsung galaxy s6 & s6 edge και παρατηρησα οτι τα δυο αυτα κινητα εχουν καποια μικρη διαφορα στα χρωματα της οθονης και πιο πολυ κατα την διαρκεια βιντεο και ενω στα χαρακτηριστικα των κινητων ειναι ακριβως τα ιδια .Μηπως μπορειτε να μου πειτε εαν γνωριζετε που οφειλεται.
Σας ευχαριστω

Τακηςm3

Ρε παιδιά αν το πρόβλημα σας είναι η μνήμη ρίξτε μια μάτια σε αυτό The V² https://www.saygus.com/v2/
εγώ πάντως με 32gb δεν είχα πότε πρόβλημα

12 @Χρήστος συμφωνώ απολυτά

kwstas

Παιδια εμενα με ενοχλει γιατι δεν λενε οτι το κινητο εχει 24GB μνημη και οχι 32GB τι με ενδιαφερει εμενα αυτο που αιναι δεσμευμενο απο το λειτουργικο

Γιάννης

Τι δουλειές κάνετε και βγάζετε τόσα λεφτά…; Και δε ρωτάω κακοπροαίρετα, απλή περιέργεια, γιατί βλέπω ότι το ποσό για πολλούς είναι βατό..

γεωργια

Τα S6 έχουν το lollipop φαντάζομαι.
Όποιος το έχει μπορεί να μας πει αν λειτουργεί καλά σε αυτές τις συσκευές η έχει προβλήματα όπως έχει στις συσκευές που είχαν kitkat κ κατέβασαν lollipop? ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.