Samsung Galaxy S6: Επιτρέπει τη διαγραφή προ-εγκατεστημένων apps

Πολλές φορές η Samsung και άλλοι Android κατασκευαστές, έχουν δεχτεί κριτική διότι φορτώνουν τις συσκευές τους με περιττό bloatware με αποτέλεσμα να θυσιάζεται η επίδοση. Ωστόσο η Samsung φέτος με τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, είπε να διαφοροποιηθεί.

Όπως είχε ακουστεί το νέο TouchWiz θα ήταν πιο ελαφρύ και βλέπουμε ότι τα περισσότερα προ-εγκατεστημένα apps μπορούν να σβηστούν ή να απενεργοποιηθούν από τον χρήστη. Samsung και Microsoft έχουν συμφωνήσει να έχουν κάποιες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές όπως OneDrive, OneNote και Skype. Η Google έχει τις δικές της εφαρμογές όπως YouTube, Google+, Google, Play Music, Play Games, Gmail, Drive, Photos, Hangouts και άλλες.

Μπορούν όμως να σβηστούν ή να απενεργοποιηθούν και κάποιες από τις εφαρμογές της Samsung όπως Calculator, S Voice και S Health.

Αυτό φαίνεται από διάφορα screenshots που ανέβηκαν στο XDA forums και σίγουρα έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο βήμα από την Samsung. Θα επιτρέπει να ελευθερώνεις χώρο στη συσκευή σβήνοντας εφαρμογές που μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ, κάτι που είναι πολύ θετικό από τη στιγμή που φέτος δεν έχουμε επέκταση μνήμης μέσω microSD. Φέτος λέγεται ότι το TouchWiz είναι λιγότερο φορτωμένο κατά 40% ενώ όπως είπαμε η Samsung έχει φέρει και εφαρμογές άλλων.

samsung galaxy s6 διαγραφή apps, Samsung Galaxy S6: Επιτρέπει τη διαγραφή προ-εγκατεστημένων apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anergos13

Ερωτηση : Υπαρχει αλλος κατασκευαστης αυτη την στιγμη που να σε αφηνει να αφαιρεις bloat?

Darth

το σημαντικότερο, τα google apps τα οποία είναι και τα ποιο ενεργοβορο, βαριά και spyware σβήνονται?

9gag

την ίδια απορία έχω και εγώ με τον darth. Δεν με πειράζουν τόσο οι εφαρμογές της Samsung όσο της Google. Μακάρι να σβήνονται και αυτες. Το ελαφρύ touchwiz νομίζω πως είναι καλοδεχουμενο από ολους.

Miko

@Darth,
Νομίζω οτι όλα σβήνονται. Πολύ καλή κίνηση της Samsung.

Zeus

Εδω μπορεις να σβησεις το play store, τα υπολοιπα apps δεν θα σε αφηνει να διαγραψεις;

KostasB

Όντως το είδα και γω από κοντά. Σου επιτρέπει να το κάνεις. Απλά δεν ξέρω αν ισχύει για όλες. Και στο S4 μου από το μενού έτσι φαίνεται αλλά κάποιες διαγράφονται και κάποιες απλά απενεργοποιούνται. Πάντως η εμπειρία χρήσης του μπορώ να πω πως είναι αντίστοιχη του S5 με lollipop φίλου που εχω δουλέψει.

Impressive-Instant

Σίγουρα πολύ καλή κίνηση από την Samsung, ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Όσο για τα Google applications μερικά μπορείς να τα διαγράψεις τελείως, ενώ άλλα να τα απενεργοποιήσεις.

JohnWave

Προσωπικά έχω απενεργοποιήσει 13 εφαρμογές της Samsung και 8 της google στο κινητό μου. Αυτό που με ενοχλεί ( ψυχολογικά και όχι πρακτικά ) είναι ότι το core ui της Samsung καταλαμβάνει εξαρχής 800mb ram ενώ το αντίστοιχο ποσό σε lg και huaweι κινητά που είχα ( με 2gb ram επίσης) ήταν 400mb. To μισό δλδ.

Sot11

Βασικά νομιζω θα ηταν καλύτερη η επιλογή διαγραφής του Galaxy apps παρά του play store!

Darth

@Miko και στο s4 λει remove……. αλλα οταν τα κανεις τα gappls….. απλος τα κανει remove με το κυριο service που ειναι και spyware…. να μην κλινει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.