Samsung Galaxy S6: Μπορεί να ανακόψει τις πωλήσεις του iPhone 6;

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple έφερε στους fans της την πολυπόθητη μεγαλύτερη οθόνη με το iPhone 6 και την ακόμη μεγαλύτερη με το iPhone 6 Plus με αποτέλεσμα να σαρώσει στις πωλήσεις με αριθμούς ρεκόρ. Σειρά πήρε η Samsung με το επίσης πολυσυζητημένο premium design.

Στην MWC 2015 ανακοίνωσε τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge στα οποία δεν χρησιμοποίησε απλά premium υλικά κατασκευής αντί για πλαστικό, αλλά ειδικά με το S6 Edge κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη στην καμπυλωτή οθόνη. Μπορεί όμως η Samsung, η οποία να θυμίσουμε ότι βρίσκεται σε περίοδο “ανάρρωσης” από τις περσινές χαμηλές πωλήσεις, να ανακόψει την κυριαρχία της Apple η οποία στο προηγούμενο τρίμηνο έπαιζε σχεδόν χωρίς αντίπαλο;

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Samsung μπορεί να βάλει “φρένο” στις πωλήσεις του iPhone 6. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, η κύρια μεταβλητή στις πωλήσεις του iPhone 6 θα είναι το Samsung Galaxy S6 όχι όμως για το πρώτο τρίμηνο του 2015, διότι δεν θα έχει προλάβει να βγει στην αγορά και να δώσει σωστά δείγματα.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2015 η Apple αναμένεται να έχει πουλήσει περί τα 54 εκατομμύρια iPhone, αλλά στο δεύτερο τρίμηνο που θα μπει η Samsung στην αγορά, εκτιμάται ότι αυτό θα αλλάξει και η Samsung θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Αναφέρεται ωστόσο ότι με την συνεχιζόμενη άνοδο των iPhone, το έργο της Samsung θα είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Τέλος, να πούμε ότι με την έλευση της Samsung στην αγορά, η Apple ετοιμάζει για πρώτη φορά πρόγραμμα ανταλλαγής στο οποίο θα δέχεται και Android συσκευές έτσι ώστε να κάνει την αγορά iPhone πιο ελκυστική.

Ωστόσο, διαφορετικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple θα συνεχίσει να πουλά. Το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιοι θα είναι οι πραγματικοί αριθμοί πωλήσεων και των δυο εταιρειών και πως θα κυμανθούν από τη στιγμή που θα έχουν και οι δυο τις ναυαρχίδες τους στα ράφια των καταστημάτων.

samsung galaxy s6 vs iphone 6 πωλήσεις, Samsung Galaxy S6: Μπορεί να ανακόψει τις πωλήσεις του iPhone 6;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φώτης

Εχω το iPhone 4 κ θέλω να το ξεφορτωθω..Δεν παει αλλο ρε με τα I tunes..Τα νεα galaxy κ ειδικα το edge ειναι κόσμημα!!!Αλλα οπως εχω πει φέτος θα παρω την κινηταρα που λέγεται note 4 edge!!!

ανδρεας

Αν διαλεξουν για desing iphone που και παλι η σαμμυ εχει κανει πολυ καλη δουλεια!!! Αλλα πιστευω οτι οι περισσοτεροι θα διαλεξουν με βαση αυτο που ειχαν!!!
Εγω εχω galaxy s5 και ανετα θα πηγαινα για το galaxy s6

παπαροκας tiamat

@φωταρα ξεφορτωσου το να βρεις την υγεια σου αγοραρα μου!

μη το πουλησεις καν! ,πετα το απο τη ταρατσα σου να το ευχαριστηθεις!!!

ΓιαννηςΡ

Αν ειχε καλυτερες τιμες σιγουρα!Με 750-850 δεν παει πουθενα για αρχη!

Φώτης

Tiamat@ χαχαχα!!!!ετσι….

ddr2

Δεν πιστευω οτι θα κοψει πωλησεις απο το 6 , ουτε οτι θα βοηθησει στην οικονομικη ανακαμψη της σαμσουγκ. Αλλα για να δουμε…

Theo

@ddr2 Με 20 εκ. προπαραγγελίες μέσα σε 5 ημέρες, μια εβδομάδα πες, είναι σίγουρο. Και μην μιλήσει κανείς για προπαραγγελίες καταστημάτων αντί για πελατών γιατί βλέπουμε τα νούμερα και της apple. Σε καμία περίπτωση δεν επαινώ την σάμσουνγκ και τη κάιε σάμσουνγκ.

dark_master

Φαντάζομαι ότι τα παραπάνω δεν αφορούν τη χώρα μας αφού το πρόγραμμα ανταλλαγής δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Αν θα μπορέσει να κόψει τη ροή του iphone θα κριθεί από πολλά πράγματα.
1 Χρήματα που θα δαπανηθούν στη διαφήμιση
2 Παιδικές ασθάνειες αν θα βγάλει ή όχι.
3 Προγράμματα στα οποία θα υπερεπιδοτηθεί (ειδικά στο εξωτερικό)

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η σύγκριση είναι λίγο άκαιρη.
Το iphone έγινε διαθέσιμο πριν την περίοδο των εορτών που στο εξωτερικό κυρίως η περίοδος ων χριστουγέννων κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο/ποσοστό σε σχέση με τις πωλήσεις που γίνονται σε σχέση με όλο το έτος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σιγά σιγά η Apple μετακυλησε την περίοδο παρουσίασης του iphone από καλοκαίρι σε φθινόπωρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.