Samsung Galaxy S7 και LG G5: Δεν υποστηρίζουν το “adoptable storage” του Marshmallow

Το Android 6.0 Marshmallow μαζί με τα νέα χαρακτηριστικά του έφερε και το “adoptable storage”, όπου η κάρτα microSD υιοθετείται και συμπεριφέρεται σαν ενσωματωμένη μνήμη.

Ενώ Samsung Galaxy S7 και LG G5, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στην έκθεση MWC 2016, έχουν υποδοχή για κάρτες microSD, δεν υποστηρίζουν το “adoptable storage” feature του Marshmallow.

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ότι απαιτεί να γίνει format στην κάρτα μνήμης και στη συνέχεια να κρυπτογραφηθεί, πριν ξεκινήσει να συμπεριφέρεται ως ενσωματωμένη μνήμη. Όταν “υιοθετηθεί” η κάρτα, δεν μπορείς να την αφαιρέσεις (αν το θέλεις μπορείς, αλλά δεν συνίσταται).

Αυτός είναι ο λόγος που η Samsung δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και δηλώνει ότι “η Samsung αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το ‘adoptable storage΄ του Android Marshmallow. Θεωρούμε ότι οι χρήστες μας θέλουν την κάρτα microSD για να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ του κινητού τους και άλλων συσκευών (laptop, tablet, κλπ.) και ειδικά φωτογραφίες και video που τραβούν με την κάμερα.

Με το adoptable storage, πρώτα απ όλα η κάρτα μπορεί να σβηστεί από την πρώτη φορά που μπαίνει στη συσκευή. Η συμπεριφορά αυτή είναι κάτι που μπορεί να μην περιμένουν πολλοί χρήστες και δεν θέλουμε οι χρήστες μας να χάσουν τα αρχεία τους. Επιπλέον, όταν ξεκινήσει το Marshmallow να χρησιμοποιεί την κάρτα για adoptable storage, δεν μπορεί να διαβαστεί από άλλες συσκευές, επομένως χάνει την ιδιότητά της να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά αρχείων”.

Η Samsung συνεχίζει λέγοντας ότι “η συγκεκριμένη ιδιότητα έχει κυρίως στόχο τις αναδυόμενες αγορές, όπου οι συσκευές με χωρητικότητα μόλις 4-8GB είναι συχνό φαινόμενο. Θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε την microSD για μαζική αποθήκευση συμφωνεί περισσότερο με τις ανάγκες των χρηστών μας και το πως πρέπει να λειτουργεί μια microSD”.

Για τους χρήστες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που θέλουν να εγκαταστήσουν πολλά apps (ειδικά μεγάλα παιχνίδια) ίσως η απόφαση της Samsung να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, δεδομένου ότι θα διατεθεί μόνο η έκδοση με ενσωματωμένη μνήμη 32GB, στις συγκεκριμένες αγορές.

lg g5 galaxy s7 adoptable storage, Samsung Galaxy S7 και LG G5: Δεν υποστηρίζουν το “adoptable storage” του Marshmallow

lg g5 galaxy s7 adoptable storage, Samsung Galaxy S7 και LG G5: Δεν υποστηρίζουν το “adoptable storage” του Marshmallow

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Ευτυχώς, καλή η επιλογή αυτή. Άρα έχεις την δυνατότητα να αποθηκέψεις video και φωτογραφίες που πιάνουν το 50% του αποθηκευτικού χώρου, να αλλάζεις κάρτα και όλο αυτό να μην επηρεάζει την απόδοση της συσκευής.

George Kalogeris

Έως τώρα με το Link2SD μπορείς να χωρίσεις τηκ κάρτα σε 2 partition ,
ένα FAT32 για κανονική συμπεριφορά (πχ μεταφορά αρχείων) κι ένα EXT4 για ενσωμάτωση στην κύρια μνήμη

One

Ελεος. Ακομα και η Sony tτο δινει το «adoptable storage» στο Android concept Marshmallow και δουλευει κανονικά σε παλιότερες συσκευές του 2014 οπως το Z3 και οι κορεατες δεν θέλουν να το δωσουν σε συσκευές του 2016?? Πανε καλα ή μηπως θελουν να το δωσουν σε νεα τηλέφωνα και να το παρουσιάσουν ως καινοτομία για να πείσουν το κοσμο να παρει αλλη συσκευη? Τουλάχιστον απο τη Samy το περίμενα αλλα απο την LG οχι. Παλι root και αγιος ο θεος σε οσους παίρνουν αυτα τα τηλεφωνα.

AlexZo

Καλό θα ήταν πριν κάνουμε σχόλια συμφωνώ/διαφωνώντας να ξέρουμε τι παίζει συνολικά με ένα θέμα. Αυτό που αποκρύπτει η ανακοίνωση της Σαμμυ (καθώς και το εν λόγω άρθρο) είναι ότι ή Google σου δίνει την ΕΠΙΛΟΓΗ να μετατρέψεις την sd σου σε portable, αρα πρόκειται για feature. Τόσο καιρό γκρινιάζουμε που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ολόκληρες τις εφαρμογές στην sd και τώρα λέμε ότι δεν μας αρέσει που επιτέλους τα παράπονα μας εισακουστηκαν. Η Σαμμυ και ή LG το κάνουν για λόγος κέρδους, γιατί πολύ απλά δε θα υπήρχε λογος ύπαρξης κινητών με αυξημένη μνήμη (πχ 32 και 64 GB) και όχι επειδή σκέφτηκε τους κακομοιριάς τους καταναλωτές. Οσο για το ότι οι κάρτες αν γίνουν formated δεν διαβάζονται δεν ισχύει. Απλά συνδέεις απευθείας τη συσκευή σου με usb στο pc

Gvirginia

@One Το άρθρο γράφει γιατί δε το δίνουν και κατά την άποψή μου σωστά κάνουν. Αν και πιστεύω το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κάποια επιλογή στο μενού, η οποία να μην ενεργοποιούταν εύκολα από τον απλό χρήστη (πχ στα developer options).
Έτσι εσύ που γουστάρεις απλά να έχεις 100+ GB χώρο που να λογίζεται ως “συστήματος” και ο άλλος που απλά θέλει να μεταφέρει αρχεία, να έχετε την επιλογή.

Gvirginia

Διορθώνομαι, νόμιζα ότι ήταν υποχρεωτικό το παραπάνω γι’αυτό όλη η “φασαρία”. Μετά είδα ότι με το που βάζεις την κάρτα σου δίνει εξ’αρχής τις δύο επιλογές.
Επομένως είναι χαζή η απόφασή τους…

ChrisG

προσωπικά θεωρώ αυτή την κίνηση σωστή.η χρήση της sd ως εσωτερική δεν δίνει τα ίδια αποτελέσματα με την εσωτερική λόγω ταχύτητας.θα μπορούσε να υπάρχει ως επιλογή για όποιον θέλει εις γνώσιν του αλλά όπως γκρίνιαζαν όταν αφαιρέθηκε απο το s6 και γκρινιάζουν και τώρα που τους δίνεται,σίγουρα θα είχαμε κρούσματα που θα χάνανε τα δεδομένα τους ή θα παραπονιούντουσαν για κολλήματα και Lags και τα γνωστά και το όλο εγχείρημα θα ήταν κατά της samsung και της lg και δεν έχει σημασία ποιού άλλου.ο μεγαλύτερος όγκος είναι βιντεο,φωτογραφιές,δεδομένα.ας υπάρχει ως sd και ας μην είναι για εφαρμογές.μόνο καλό προκύπτει.άλλωστε τα 32 και 64 είναι υπερκαρκετα για εφαρμογές.όλα τα άλλα στην sd.

dark_master

Gvirginia επίσης μην ξεχνάς ότι Samsung,LG προωθούν τα δικά τους συστήματα ανέπαφων πληρωμών. Η κρυπτογράφηση μιας γρήγορης κάρτας μόνο θετικά πράγματα μπορεί να έχει όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Επίσης, σκέψου να σου κλέψουν το κινητό και να δεις όλες τις φωτογραφίες που είχες μέσα ξαφνικά στο ίντερνετ σε ένα ψύτικο προφιλ… (στο κάτω κάτω δεν αλλάζεις κάρτα SD κάθε μέρα, ούτε κινητό).

Mary

Συμφωνώ απόλυτα με τον alexZo. Και από την στιγμή που η Samsung επανέφερε την κάρτα μνήμης και το διαφημίζει κι ολας, θα έπρεπε να το κάνει σωστά! Το να την επαναφέρει χωρίς να υπάρχουν οι μισές επιλογές του android δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

KostasB

Το σωστό είναι να έδινε την επιλογή στον χρήστη όπως φαίνεται παραπάνω στις φωτό. Προσωπικά θα την χρισιμοποιούσα απλά ως κάρτα μνήμης και όχι ως κύριο αποθηκευτικό χώρο.

Sotiris

Σε Note 3 γιατί μπορώ να μεταφέρω εφαρμογές στην micro sd;

Jimakos

Είμαι ανάμεσα στο να αγοράσω το iPhone 6s 64 GB η να περιμένω μέχρι 11 Μαρτίου που θα είναι διαθέσιμο το S7 Edge. Προσωπικά θεωρώ πως το S7 Edge είναι καλύτερο όμως τα IOS έχουν αναβάθμιση λογισμικού. Πάντα ενημερώνει για μια νέα έκδοση του IOS. Άμα πάρω το S7 Edge θα μείνω με το android 6.0.1 και όταν θα βγει καινούργιο θα αργήσει πολύ η αναβάθμιση σε σχέση με το iPhone. Εσείς τι μου προτείνετε iPhone 6s η S7 Edge?

Kostas

@Jimakos δαγκωτο s7 edge και οταν ερθει η επομενη χρονια του κανεις ενα root και περνας μια custom rom με την τελευταια εκδοση και εισαι complet

wrangler10

Ήταν πολύ δύσκολο να μπει ένας διακόπτης στις ρυθμίσεις με προεπιλογή στο off και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

jimstag

Ήμουν έτοιμος για την προ-παραγγελία, αλλά αυτή η έλλειψη με έχει προβληματίσει πολύ.

Δεδομένου του δικού μου τύπου χρήσης, με αρκετές φωτογραφίες, videos & games, τα 32GB είναι πολύ οριακά (στο iphone -από το οποίο σκέφτομαι να φύγω- έχω ήδη 45GB γεμισμένα με φωτό & apps, παρά τα backups και το σχετικά συχνό ξεσκαρτάρισμα).

Η απουσία της λειτουργικότητας «adoptable storage» (και ο μονόδορομος της επιλογής 32GB), οδηγούν στην ανάγκη χρήσης επέκτασης μνήμης, χωρίς την αναγκαία διασφάλιση της ασφάλεια των δεδομένων… σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να χάσω το κινητό μου και οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες και δεδομένα.

Ως iOS χρήστης, ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να επιτρέπει την διόρθωση αυτού του κενού (πχ. SD card encryption) ή αν θα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής μέσω κάποιας μελλοντικής αναβάθμισης..?

Ge0kas

Υπάρχει το Link2SD
Όμως χρειάζεται root πρώτα

jimstag

@Ge0kas
αυτό ακριβώς (root από την πρώτη μέρα σε νέο OS) ήθελα να αποφύγω… :/

σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.