Samsung Galaxy S7: Η κατασκευή του κοστίζει 255 δολάρια

Η τιμή του νέου Samsung Galaxy S7 που είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες στην αγορά, ξεκινά γύρω στα 700 ευρώ και αντίστοιχα 670 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ. Πόσο όμως κοστίζουν στη Samsung τα υλικά για την κατασκευή της ναυαρχίδας της;

Σύμφωνα με τους αναλυτές της IHS και τον λογαριασμό που έκαναν, τα υλικά του Samsung Galaxy S7 κοστίζουν 255 δολ., δηλαδή ένα δολάριο λιγότερο από το Samsung Galaxy S5, που κυκλοφόρησε πριν από 2 χρόνια.

Το πιο ακριβό υλικό του είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 820, τον οποίο προμηθεύεται από την Qualcomm. H Samsung δίνει 62 δολ. για κάθε Snapdragon 820, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, ενώ η διεθνής έκδοση φορά τον δικό της Exynos 8890.

Η κάμερα 12 Megapixel με τεχνολογία Dual Pixel κοστίζει 13.7 δολάρια ενώ η συνολική συναρμολόγηση της συσκευής, 5 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι στον τελικό λογαριασμό που έκανε η IHS, συμπεριλαμβάνονται μόνο τα υλικά κατασκευής, όχι τα ποσά που ξοδεύονται για έρευνα και ανάπτυξη, την ανάπτυξη του software, το marketing κλπ.

galaxy s7 materials cost, Samsung Galaxy S7: Η κατασκευή του κοστίζει 255 δολάρια

galaxy s7 materials cost, Samsung Galaxy S7: Η κατασκευή του κοστίζει 255 δολάρια

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Από τα 250 ευρώ είναι λογικό να το πάρετε 700 ευρώ μπεεεεεεε

Aantreas

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν χρειαζεται να ξοδεψει λεφτα για σχεδιαστη

Cabalerro

255$ oxi €!!!αρα γυρω γυρω 180€….και το δινει 750€…
Βεβαια ολοι το κανουν αυτο….
Προβατα ολοι λοιπον….
Κινεζοι και παλι κινεζοι…και πολλα τους ειναι
Κατοχος nexus 6p αγορασμενο 400€ απο εξωτερικο…
Το maximum που αξιζει σε smartphones…
Εμεις φταιμε ομως αφου οι ουρες για αγορα κινητου φτανουν μεχρι την θεσσαλονικη!!!

Chris

Σε σχέση με iphone, sony κτλ να λέμε και ευχαριστώ…. Παίρνεις πολλλυυυυ περισσότερο κινητό.. Τώρα οι κινέζοι άλλα μεγέθη, άλλες ιδιαιτερότητες..

VasilisA3

Πολλά λεφτά για υλικά μόνο. Στα Κινέζικα κοστίζουν 40€ έως 140€ τα υλικά τους και το κόστος Marketing μικρό και του R&D μηδαμινο. Πριν γράψετε από 250 700 σκέφτητε ότι στο κόστος δεν υπολογίζεται μόνο η πρώτη ύλη. Η Apple κόστολογει αρκετά περισσότερο την Brand σε σχέση με την Samsung. Αν δεν υποστηρίζουμε λοιπόν εταιρείες που δίνουν αξια στο R&D δεν πρόκειται να δούμε καμία τεχνολογική εξέλιξη.

Chris

Αντίστοιχα μια mercedes s class μπορεί να έχει κόστος κατασκευής 30000 και πωλείται 150000.. Οοοολα μόνο υπερεκτίμηση είναι!??? Κάθε φορά τον τροχό ανακαλύπτουμε..

Scot

Ναι ρε παιδιά. Χαλαρώστε λίγο. Αυτά είναι ξερά νούμερα μόνο κατασκευής με χονδρική προμήθεια των κομματιών. Όλη η δουλειά που πέφτει για σχεδιασμό , μηχανήματα για παραγωγή, ώρες εργασίας , τεχνολογική ανάπτυξη που τα πάτε? Οκ , δεν λέω θα μπορούσε να παει πιο κάτω η τιμή αλλά όχι και τόσο κάτω. Και μονοθέσιο F1 να φτιάξεις μπορεί να χαλάσεις 3 εκατομμύρια αλλά το development να’ναι 150 εκατομμύρια για πλάκα.

tester

Για ένα high-end τεχνολογικό προιόν, το κέρδος είναι πολυ φυσιολογικό. Δεν έχει λειτουργικά έξοδα, διαφήμιση, R&D, περιθώριο για τυχόν ανακλήσεις ή δωρεάν επισκευές σε εγγύηση, logistics κτλ;
Εκτός αν νομίζετε οτι η Porsche πραγματικά κοστίζει 150Κ euro και το Rolex 8K οπότε πάσο (αλλά δεν)

Babis Briolas

Και ποιος είπε αγαπητοί, ότι το κόστος μία συσκευής είναι μόνο τα υλικά που το απαρτίζουν?
Τυχάινει να έχω εργαστεί χρόνια σε βιομηχανία ηλεκτρονικών και γνωρίζω ότι για μία κατασκευή hitec, που υποστηρίζεται απο ολόκληρο οικοσύστημα λογισμικού και περιφερειακών χρειάζονται χιλίαδες (για τη Samsung πολλαπλασιάστε με πολλά) ώρες R&D. Να μην αναφέρω επίσης το τεράστιο και παγκόσμιο δίκτυο υποστήριξης, ούτε πόσα πρέπει να πληρώνει σε δικηγόρους, καθώς όλοι οι ασιάτες που αναφέρετε κ’πουλάνε φτηνα, κατά κύριο λόγο αντιγράφουν, (όχι ότι δεν κάνει το ίδιο σε κάποιο βαθμό και η ίδια). Τέλος για να χτιστεί ένα τοσο γερό brand χρειαζεται και πολλή-μα-πολλή διαφήμιση.
Στις εταιρίες λοιπόν (σας εύχομαι ολοψύχως) που κάποτε θα φτιάξετε και θα πουλάτε προϊόντα hitec, πουλείστε τα στο κόστος υλικών και μετα περιμένετε να δούμε πόσο καιρό θα επιβιώσουν

s6_edge_+

Cabalerro αυτη την ισοτιμια που την βρικες anyway λογικη τιμη

IEAL

Για όσους φαίνονται εξωφρενικά λίγα τα 255 δολάρια για να κοστολογείται η συσκευή 700, τότε η φύση προσφέρει άπλετη άμμο και χαλίκι, κατά συνέπεια να ξεκινήσουν να φτιάχνουν το δικό τους Galaxy S7. Και όποιος καταφέρει να το φτιάξει έτσι να μου φτιάξει κι εμένα ένα. Είναι καλή τιμή.

petros3

tester και scot @ +1 απο μενα

tarif16

σύμφωνα με κάποια σχόλια η τιμή των 700-800 είναι μάλλον λίγη….άρα σε 4-6 μήνες με 500-600 η samsung πρέπει να μπαίνει μέσα…άρα όταν πάνε 400-500 μάλλον μας τα δωρίζουν!!!
keep going samsung!!!…με τέτοιο κοινό και 1000-1200 να ξεκινούν οι πωλήσεις,θα σε λυπούνται και θα κάνουν κι extra donate για το καλό της τεχνολογίας!!!!!!!!
καληνύχτα καταναλωτή…

petroslappas

Βρε παιδιά λογικό δεν είναι?
Αυτό γίνεται παντού
Αυτοκίνητα: εάν ένα μοντέλο το αγοράσουμε 20000€ να ξέρετε κάνει το πολύ 8 με 9000€
Ρούχα? Που πάω εγώ το παίρνω 80 το τζιν και εσύ το παίρνεις 40 στις εκπτώσεις και ο άλλος 20 στο τέλος εποχής… νομίζετε δεν βγάζουν ? Πάντα βγάζουν…
Το άλλο πάμε στην καφετέρια και δίνουμε για ένα καφέ φίλτρου 3.5€ η για φρεντο που το κόστος του καφέ με ζάχαρη και νερό να είναι βαριά βαριά 0,35€ με 0,50€ ανάλογα την ποικιλία καφέ καλά για νεςκαφε δεν λέω κάτω από 0,17€…
Οπότε όλα έτσι είναι…

Beowolf Ahates

Το site μόνο της Samsung σε 50 γλώσσες να συντηρείς, θες τον μισό προϋπολογισμό της Ελλάδας…
Εννοείται φυσικά,..όσοι λεν τους άλλους μπεεε…οι ίδιοι είναι οι κορυφαίοι μπεε… (Θρασύβουλας)

Wolf

Όποιος από τις διάνοιες πιο πάνω μου φτιάξει ένα s7 edge χρυσό θα του δώσω 305… και ένα 50ερω για τον κόπο του δηλαδή….! Γιατί να τα δίνω στους ξένους…?! Τώρα για s8 δίνω και κάτι παραπάνω… αναλόγως τις καινοτομίες της συσκευής…! Αχαχαχαχα…. διάνοιες όλοι….!

παπαροκας tiamat

Και 1000 ευρω αξιζει αλλα εγω δε διαθέτω πανω απο 450 γιατι δε τα προσεχω τα κινητα μου καθολου και τα χαλαω! Οποτε περιμενω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.