Samsung Galaxy S7: Ειδικός αισθητήρας για να μην φορτίζει ενώ είναι βρεγμένο

Ένα από τα χαρακτηριστικά που επέστρεψε στο Samsung Galaxy S7 είναι η αντοχή στο νερό. Μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο η επιστροφή της microSD, όμως είναι σίγουρα κάτι θετικό για όσους πάρουν στα χέρια τους τη νέα ναυαρχίδα.

Το Samsung Galaxy S7/ Samsung Galaxy S7 edge μπορείς να το βουτήξεις μέσα στο νερό, να βγάλεις φωτογραφίες και video, όμως για να το φορτίσεις πρέπει να έχει στεγνώσει εντελώς.

Η Samsung μέσα από τις οδηγίες της, προειδοποιεί να μην φορτίσεις το κινητό όταν έχει βγει από το νερό και δεν έχει στεγνώσει, αλλά ούτε όταν είναι βρεγμένο το βύσμα του φορτιστή.

“If you charge the device while the multipurpose jack is wet, the device may be damaged. Thoroughly dry the multipurpose jack before charging the device”, γράφει χαρακτηριστικά στο user manual. Βεβαίως οι περισσότεροι μπορεί να μην φορτίζαμε το κινητό ενώ είναι βρεγμένο, όμως η Samsung δίνει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις για να έχει καλυμμένα τα νώτα της.

Επιπλέον, σύμφωνα με το XDA Developers, η Samsung δεν αρκείται μόνο στην γραπτή προειδοποίηση. Στα Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 edge έχει βάλει έναν αισθητήρα υγρασίας, που δεν επιτρέπει στο κινητό να φορτίσει, όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει υγρασία στην θύρα φόρτισης. Αν προσπαθήσεις να το φορτίσεις, θα βγει ένα το αντίστοιχο μήνυμα στην οθόνη.

Κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι τόσο ευαίσθητος, που η παραπάνω ειδοποίηση ενεργοποιείται ακόμη και όταν χρησιμοποιηθούν third-party καλώδια φόρτισης, τα οποία δεν έχουν τις προδιαγραφές της Samsung.

Βεβαίως και γι’αυτό η Samsung έχει δώσει την κατάλληλη προειδοποίηση μέσα στο manual: “Use only Samsung-approved chargers, batteries, and cables. Unapproved chargers or cables can cause the battery to explode or damage the device”.

samsung galaxy s7 moisture sensor, Samsung Galaxy S7: Ειδικός αισθητήρας για να μην φορτίζει ενώ είναι βρεγμένο
Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Ελπίζω με τέτοια διαφήμιση να πάει καλά μέχρι και σύγκριση αδιαβροχου με μη αδιαβροχου ανεβάσετε και στα 7 topic τα 4 είναι του s7 λες και το LG και τής Sony δεν υπάρχουν πολύ αντικείμενικο το site ελπίζω να τα περνετε από την Samsung τεσπα bye bye…

Κώστας Βλαχάκης

Nick, Απλά έτυχε. Μάζεψε τώρα τις μπαρούφες ότι τα παίρνουμε γιατι δεν θα ξαναδεις δημοσιευμένο σχολιο σου στο site.

Gadgetfreak

Κώστα σπάνια σχολιάζω αλλά +1 για την στάση σου!Respect!
Ψιιιιτ Nick που’σαι μην φας πρωινό έρχεται μούντζα με την σέσουλα πρώι πρώι !

Πάνος

Εγώ με τη σειρά μου δεν θα επικροτήσω τον κ.Βλαχακη , έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας και αποτελεσματικών λύσεων μέσω αυτής, θεωρώ ότι είναι μέγα σφάλμα η απάντηση του κ. Βλαχάκη. Πάντα στην αγορά υπάρχουν πελάτες που δημιουργούν προβλήματα , που είναι δύσπιστοι καθώς και κακοπροαίρετοι. Η λύση δεν είναι να πέφτεις επίπεδο και να απειλείς με αποκλεισμό. Θα μπορούσα να δώσω άπειρα παραδείγματα εταιρειών και επιχειρήσεων που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά από λάθη στην επικοινωνία τους με τους τελικούς χρήστες – πελάτες. Εξάλλου είναι απλά MARKETING στον ψηφιακό κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι το Τechblog έγινε το μεγαλύτερο τεχνολογικό site μέσω της έντονης αλληλεπίδρασης των χρηστών, καλής και κακής. Με εκτίμηση.

Dapitium

Πίσω από την ανωνυμία ενός nickname ο καθένας γράφει ότι γουσταρει σήμερα.
Το βλέπουμε σε εφημερίδες ‘ειδήσεων’ που πληρωμένοι σχολιαστές διαμορφώνουν κλήμα και συνειδήσεις.
Το βλέπουμε και σε τεχνολογικά σάιτ που παλεύει ο καθένας να πει την εξυπνάδα του να νιώσει όμορφα ή να προκαλέσει έχοντας αναγκη για προσοχή.
Κώστα εγώ δεν θα σε κατηγορούσα καθόλου αν ξεκίναγες να μπαναρεις ορισμένους εδώ.
Δικό σου είναι το σάιτ, μπορείς να κανείς ότι περνά από το χέρι σου να κρατήσεις το επίπεδο στα μέτρα που έχεις θέσει.
Φιλικά, Πάνος!

Giannis Anagnostopoulos

κυριε Πανο θα διαφωνήσω. οταν δημόσια αλλα ΑΝΩΝΥΜΑ κρυμμενος πισω απο ενα ψευδωνυμο ενας fan κατηγορεί το site που του δημοσιευει δεκαδες τρολοσχολια τη βδομαδα οτι τα παιρνει, του απαντας δημοσια και στο ιδιο υφος. Ο κωστας ως διαχειριστής θα μπορουσε να στειλει ενα email κατευνασμου (η ακομα και το ιδιο σχολιο που ανήρτησε θα μπορουσε να το στειλει ιδιωτικα) και να μην μάθουμε εμεις οι υπόλοιποι τιποτα. Επειδη συμφωνω μαζι σας οτι ο σωστος χειρισμός της επικοινωνίας μπορει φορες να λυσει σχεδον καθε προβλημα, και το εφαρμοζω χρονια στη δουλεια μου, σας λεω οτι πελατης που θα μπει και θα κατηγορησει την επιχειρηση ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΥΝΑΤΑ οχι (ωστε να τον ακουν οι αλλοι πελατες) οχι για καποιο σφαλμα αλλα για θεματα ηθικης λαμβανει την ιδια μεταχειριση ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ. Εμενα ως καθημερινο αναγνωστη του techblog, θα με ενοχλουσε μια πιο χλιαρη απάντηση του Κωστα Κωστα Βλαχακη μη μασας. τα ΣανωΣονυ τρολλς ψαχνουν στις αναρτησεις του s7 να βρουν κατι μεμπτό. Δεν βρισκουν. και την πλήρωσες εσυ. Nick. Ελεος ρε φιλαρακι το τερματίσες. Αε ολα τα τεχνολογικα sites στο web και σε ολα τα Channels στο tube πρωτο θεμα ειναι τα S7. ολους τους πληρωνει πια αυτη η Sammy; Ποιος… Συνέχεια »

Πἀνος

Αγαπητε @Dapitium
Δεν θα διαφωνήσω με ότι λες , αντίθετα έχεις απόλυτα δίκιο σχετικά με την ανωνυμία που παρέχετε σε διάφορα site ,blog, forum. Ένα search στο 90% των topic θα δούμε υποτιμητικά σχόλια μεταξύ των χρηστών η όπως αναφέρεις και εσύ «τον καθένα να πει την εξυπνάδα του να νιώσει όμορφα ή να προκαλέσει έχοντας ανάγκη για προσοχή’». Αν τους μπαναρεις όλους αυτούς απλά δεν θα έχεις αλληλεπίδραση ,ένα site σαν το techblog είναι μια μορφής επιχείρηση, επιπλέον δείχνεις αδυναμία και πιθανόν να θεωρηθείς ένοχος. Δεν είμαι κατά της προειδοποίησης είμαι κατά του τρόπου που έγινε.
Προσωπικά είμαι από αυτούς που κάθε πρωί στην δουλειά με τον καφέ μου θα ανοίξω το techblog να διαβάσω τα τεχνολογικά νέα, γιατί πλέον μόνο αυτά σε κάνουν να ξεχνιέσαι. Και το techblog μαζί με άλλο ένα ελληνικό site τα θεωρώ από τα πλέον οργανωμένα και άμεσα ενημερωμένα. Απλά να επισημάνω ξανά ώστε μην παρεξηγηθώ , δεν υποστηρίζω τον συγκεκριμένο χρήστη απλά συνεχίζω να πιστεύω ότι η απάντηση από τους διαχειριστές ήταν λάθος, συμβαίνει σε όλους μας.
Πάντα φιλικά !!!!

Πανος

Αγαπητέ @Gianni Δεκτή και η άποψη σου. Δεν είδα κεφάλαια στην ανάρτηση του , είπε απλά την εξυπνάδα του ,και στοιχηματίζω ότι είναι σίγουρα κάνα πιτσιρίκι από τον τρόπο γραφής του. δεν θα ήθελα να επεκταθούμε άλλο όμως. Και επειδή το site είναι τεχνολογικό θα αναφέρω ότι αν και δεν είμαι fan καμίας εταιρείας, αγοράζω με βάση την εταιρεία που θα με κερδίσει. Η Samsung έβγαλε το καλύτερο με διάφορα κινητό τηλέφωνο υπερπλήρες από όλες τις απόψεις για μένα και σκέφτομαι πολύ έντονα να το αγοράσω , σαν δεύτερη επιλογή μου αρέσει ιδιαίτερα και το XIAOMI mi5, το μόνο που φοβάμαι στην δεύτερη είναι λίγο η υποστήριξη. Θα ήθελα να δω και την νέα πρόταση της htc. Μεγάλη απογοήτευση η Sony “κάτοχος Z3” θεωρώ πλέον ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους παλμούς της αγοράς, προσωπικά δεν μου άρεσε και το G4 δεν είμαι από τους κάτοχους που θα κουβαλάω διάφορα παρελκόμενα για να ακούσω μουσική πιο δυνατά ή για να βγάλω καλύτερη φωτο .Θα ήθελα μια συσκευή να τα κάνει όλα στο καλύτερο δυνατό βαθμό. Και νομίζω ότι το S7 τα προσφέρει.. έχω ακούσει για το touch wiz ότι είναι κάπως βαρύ, δεν έχω δει ποτέ και δεν έχω το… Συνέχεια »

Dapitium

Φιλέ Πανό,
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: το μήνυμα μου δεν απευθυνόταν σε σενα. Απλά ‘υπεγραψα’ στο σχόλιο μου διότι με λένε Πάνο. Χαίρομαι να βλέπω σχόλια σαν τα δικά σου που μπορεί να διαφωνω αλλά δεν προσβάλουν κανέναν ούτε τρολλαρουν.

παπαροκας tiamat

Πισω απο την ανωνυμια μπορει να κρυβονται πολλα συμφεροντα! Νομος

Bloodmaster

Nick
Διαβαζω στο site αρθρα εδω και 2 χρονια. Εχω να σου πω οτι ειναι πολυ αντικειμενικο site . Σύμπτωση ηταν. Χαλαρωσε.

σπυρος

εχω το samsung a5 2017 χωρις να μου εχει πεσει σταγονα νερο μου βγαζει ενδειξη οτι υπαρχει υγρασια στην θυρα usb.το πηγα 2 φορες στο υποκαταστημα στην πατρα δεν μου το εφτιαξαν 1 εβδομαδα αναμονη την πρωτη φορα 2 μερες την δευτερη..αυριο αναμενω τηλεφωνο απο τεχνικο να του εξηγησω μεσω μιας εφαρμογης που κατεβαζουμε απο το play store να το ψαξουμε βημα βημα.πληρως απαγοητευμενος για κινητο 6 μηνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.