Samsung Galaxy S9 και S9+: Με δυνατότητα “Intelligent Scan” για ξεκλείδωμα;

Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως και όσο περνάει ο καιρός μαθαίνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκείνα. Με τον ρυθμό που διαρρέουν νέες πληροφορίες, μέχρι την επίσημη παρουσίαση τους μάλλον θα έχουμε μάθει τα πάντα.

Η νεότερη είδηση προέρχεται έμμεσα από την ίδια την Samsung. Συγκεκριμένα, ο κώδικας του APK της Android Oreo beta του Galaxy Note 8 αποκάλυψε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τα επερχόμενα high-end μοντέλα. Ο λόγος για την δυνατότητα “Intelligent Scan” που θα συνδυάζει την τεχνολογία ανάγνωσης προσώπου με εκείνη της ίριδας, παρέχοντας μια ακόμα ασφαλέστερη και ταχύτερη βιομετρική μέθοδο στους χρήστες. Το χαρακτηριστικό αυτό θα λειτουργεί τόσο σε έντονες, όσο και σε χαμηλές φωτεινότητες και στην ουσία πρόκειται για τον ανταγωνιστή του Face ID της Apple.

Samsung Galaxy S9 S9+ δυνατότητα intelligent scan ξεκλείδωμα, Samsung Galaxy S9 και S9+: Με δυνατότητα “Intelligent Scan” για ξεκλείδωμα;

Η εξήγηση για το ότι το Intelligent Scan εμφανίζεται σε κομμάτι λογισμικού του Galaxy Note 8 είναι πιθανότατα πως τα S9 / S9+ θα λειτουργούν με την ίδια έκδοση του Samsung Experience. Ενδέχεται όμως ο κατασκευαστής να διαθέσει την συγκεκριμένη δυνατότητα και στο υπάρχον Note μοντέλο του. Άλλωστε, ο ερχομός των νέων Galaxy S εκπροσώπων δεν θα αντικαταστήσει το Note 8, αλλά τα δύο S8 smartphones. Προς το παρόν, τα τελευταία προαναφερθέντα κινητά ενσωματώνουν αισθητήρα αποτυπωμάτων και την “απλή” δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω ανάγνωσης της ίριδας του ματιού.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα στέκεται η νέα Intelligent Scan τεχνολογία απέναντι στο Face ID, το οποίο μερικοί αναλυτές θεωρούν σημαντική καινοτομία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο που παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας της νέας βιομετρικής μεθόδου στην αρχή του άρθρου.

Samsung Galaxy S9 S9+ δυνατότητα intelligent scan ξεκλείδωμα, Samsung Galaxy S9 και S9+: Με δυνατότητα “Intelligent Scan” για ξεκλείδωμα;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Αποκλείεται να αντέγραψε η σαμυ… απλά το κάνει καλύτερα :/

Chris _BMW

Πιστεύω οτι είμαστε στο σωστό δρόμο .
Αν εξελιχθεί η ταχύτητα του σαρωτή προσώπου κ συνδυαστεί με το σκανάρισμα της ίριδας του ματιού πιστεύω δεν θα υπάρχει ασφαλέστερο βιομετρικο μέσο.
Αυτό ειναι το μέλλον . Κανεις σεν θα ασχολείται μετέπειτα με κάτι που «αγγίζεις» για να λειτουργήσει .

JohnWave

Και σαρωτή ανάσας να βάλει η Samsung, θα κάνει μέγα φάουλ αν υιοθετήσει τον παραπάνω σχεδιασμό.

One

Δώστε κι άλλο υπέρυθρη ακτινοβολία στο λαό Apple & Samsung. Οι οφθαλμίατροι θα σας ευγνωμονούν… DANGERS OF INFRARED RADIATION Researches had discovered that the longer a subject was exposed to infrared radiation, the more enzyme activity was found to decrease. The team had concluded that the technology does have the ability to cause corneal opacity, burns on the retina, breakdown of blood-aqueous barrier and delayed cataract. And the decrease of total lens proteins was more pronounced in the group consisting of animals which were decapitated after 1 hour of exposure, which may be due to cataract formation. Researchers also explained that when IR radiation is incident on the eye, it is absorbed by the cornea and converted into heat which is then conducted to the lens and induces cataract. According to Janet Voke with Nova Southeastern University, IR raises the temperature of the anterior eye. The lens is only able to absorb a small amount of the radiation and for it to cause damage, ‘the overall exposure level would need to be high’ Voke also noted that damage could occurs as the ‘result of smaller repeated doses’ – which may be similar to the amount your eyes are exposed to… Συνέχεια »

JohnWave

Εντωμεταξύ μπήκα τώρα στο phonearena όπου κάνουν δημοσκόπηση μεταξύ αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος και αναγνώρισης προσώπου. Τα ποσοστά μέχρι τώρα είναι :

61,6% Αισθητήρας δαχτυλικών πάντα
11% Έχω σετάρει την αναγνώριση προσώπου αλλά σπάνια τη χρησιμοποιώ
17,4% Χρησιμοποιώ όλους τους τρόπους ξεκλειδώματος κατά περίπτωση
7,5% Χρησιμοποιώ αναγνώριση προσώπου περισσότερο από δαχτυλικό αποτύπωμα
2,3% Απαιτώ επιλογή “δεν κλειδώνω το κινητό μου”

Στις περιπτώσεις των amoled οθονών και του bezeless design ο κόσμος με μεγάλη πλειοψηφία τα ζητούσε στις δημοσκοπήσεις. Την αναγνώριση προσώπου όχι οπότε στην ουσία οι εταιρίες δίνουν έναν αγώνα για κάτι που δεν έχουν ζητήσει οι πελάτες τους. Για μένα η λογική εξήγηση είναι ότι επειδή οι εταιρίες δεν μπορούν να σημειώσουν αξιόλογη πρόοδο πλέον σε κάποιο βασικό τομέα, δημιουργούν από μόνες τους έναν και τον προμοτάρουν για να γίνει must.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

αυτο που λες συμβαινει johnwave .αν ηθελαν να αφουγκραστουν τι θελει ο κοσμος θα διναν καλυτερες μπαταριες και σωστες αναβαθμισεις

radiohead

Εχει καταντήσει αηδία η μανία των εταιριων με την αναγνώριση προσώπου. Κάνεις δεν την θέλει, είναι δύσχρηστη και όλοι την εχουν απενεργοποιημένη. Γιατί; Γιατί απλούστατα το κινητό είναι κάτι που το ΚΡΑΤΑΣ για να το χρησιμοποιήσεις, επόμενως η πιο λογική επιλογή ασφάλειας είναι Η ΑΦΗ, δηλαδή η αναγνώριση αποτυπώματος. Κανείς δεν θέλει να κεντράρει την μούρη του μπροστά στην οθόνη όταν οι περισσότεροι διαβάζουν υπό γωνία, ουτε να λούζεται με υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς λόγο.

bama

Σκασίλα μας αν θέλετε καλύτερη μπαταρία και σωστές αναβαθμίσεις όπως λέει κι ο Παπαροκάς. Εμείς θα σας δώσουμε αναγνώριση προσώπου ακόμα και αν χρειαστεί να κάνουμε την οθόνη τεθλασμένη. Και θα σας τα βάλουμε και ένα χιλιάρικο να γουστάρετε.
Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε όσοι πάνε και τους τα ακουμπάνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.