Galaxy S9 και S9+: Πως μπορώ να εξοικονομήσω μπαταρία;

samsung galaxy s9 s9 plus τρόποι εξοικονόμηση μπαταρίας, Galaxy S9 και S9+: Πως μπορώ να εξοικονομήσω μπαταρία;

Η μπαταρία πάντα ήταν και θα παραμένει, ένα από τα πιο καίρια κριτήρια επιλογής ενός smartphone, ειδικά όταν στις μέρες τα χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο για δουλειά και προσωπική διασκέδαση. Ειδικά όταν επιλέγουμε κινητά ναυαρχίδες, όπως τα Galaxy S9 και S9+, θέλουμε να κάνουμε όσο περισσότερα μπορούμε και να μην καταναλώνουμε πολύ μπαταρία. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Η μπαταρία των Galaxy S9 και S9+, η οποία είναι ίδιας χωρητικότητας με τα Galaxy S8 και S8+, δεν έχει και την καλύτερη αυτονομία μιας και ο high-end επεξεργαστής, ειδικά η έκδοση με τον Exynos 9810, αλλά και οι οθόνες με ανάλυση QuadHD είναι απαιτητικές, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής της ανάλυσης της οθόνης σε χαμηλότερη ανάλυση για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Βέβαια, αν ήθελε κάποιος να αγοράσει smartphone που θα του αρκούσε μια οθόνη ανάλυσης FullHD τότε ενδεχομένως να επέλεγε κάποια άλλη συσκευή. Σύμφωνα με τη Samsung, που έκανε επίσημα συγκριτικά μεταξύ Galaxy S9 και Galaxy S8, παρατήρησε πως στη διάρκεια συνομιλίας και την αναπαραγωγή μουσικής μέσω MP3, το Galaxy S9 ήταν καλύτερο του S8, με τις υπόλοιπες κατηγορίες να έχουν ίδια διάρκεια χρήσης.

samsung galaxy s9 s9 plus τρόποι εξοικονόμηση μπαταρίας, Galaxy S9 και S9+: Πως μπορώ να εξοικονομήσω μπαταρία;

Σε άλλη δοκιμή που έγινε, τα αποτελέσματα ήταν ανησυχυτικά αφού η διάρκεια της μπαταρίας του Galaxy S9 δεν είναι μόνο μέτρια, αλλά είναι ακόμα χειρότερη και από αυτή του Galaxy S8 αφού διαρκεί κατά μια ώρα λιγότερο από αυτήν του S8. Αξίζει να σημειωθεί πως και η διάρκεια της φόρτισης είναι μεγαλύτερη από τα περσινά μοντέλα αφού από 0% σε 100% χρειάζονται κάποια λεπτά φόρτισης επιπλέον.

samsung galaxy s9 s9 plus τρόποι εξοικονόμηση μπαταρίας, Galaxy S9 και S9+: Πως μπορώ να εξοικονομήσω μπαταρία;

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε μπαταρία και να έχουμε μεγαλύτερη αυτονομία στη συσκευή μας και ένα από αυτά είναι η απενεργοποίηση του Always-on display, που μας παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ώρα, ημερομηνία, ποσοστό μπαταρίας κλπ, χωρίς να είναι ενεργή όλη η οθόνη. Όπως είναι λογικό, μια τέτοια λειτουργία απαιτεί επιπλέον χρήση μπαταρίας και οι δοκιμές έδειξαν πως η μπαταρία μειωνόταν 1% ανα ώρα λειτουργίας. Για απενεργοποίηση του Always-on display πηγαίνουμε στο μενού των Ρυθμίσεων, Οθόνη Κλειδώματος και μετά Ασφάλεια και το απενεργοποιούμε.

Στη συνέχεια, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Mid Power Mode η οποία απενεργοποιεί τη λειτουργία Always-on display, μειώνει τη φωτεινότητα σε ποσοστό που επιλέγουμε εμείς, περιορίζει την ταχύτητα του επεξεργαστή ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουμε την ανάλυση της οθόνης. Η λειτουργία αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί “κατεβάζοντας” το μενού ειδοποιήσεων στο πάνω μέρος της συσκευής μας, επιλέγουμε Εξοικονόμηση Ενέργειας (Power Saving), MID και εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που αναφέραμε.

Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων για τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες και μπορούμε να επιλέξουμε να μας εμφανίζονται ειδοποιήσεις οι οποίες απόλυτα απαραίτητες. Πριν από αυτό, μπορούμε να μεταβούμε στο μενού Ρυθμίσεις και Συντήρηση Συσκευής (Device Maintenance) και Μπαταρία και επιλέγουμε είτε MID είτε MAX για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας. Για να απενεργοποιήσουμε της ειδοποιήσεις εφαρμογών, μπορούμε να πάμε είτε μέσα από το μενού Ρυθμίσεις και Ειδοποιήσεις, επιλέγοντας στη συνέχεια από ποιες εφαρμογές θέλουμε να λαμβάνουμε τις ειδοποιήσεις.

Κάτι το οποίο ανέκαθεν ήταν το πρώτο βήμα που κάναμε για να εξοικονομούμε μπαταρία είναι να απενεργοποιούμε το Wi-Fi, Bluetooth και τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας, μέσα από το drop down menu των ειδοποιήσεων στο πάνω μέρος της συσκευής μας, μιας και καλό είναι να τα έχουμε ενεργοποιημένα μόνο όταν τα χρειαζόμαστε, εξοικονομώντας ακόμα περισσότερη μπαταρία.

Ο Samsung Internet Browser, εκτός της αυξημένης ασφάλειας που προσφέρει για τους χρήστες, είναι τροποποιημένος έτσι ώστε να “τρέχει” ακόμα και σε smartphone με 1GB RAM, και έτσι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τους υπόλοιπους browsers. Τέλος, για όσους χρησιμοποιούν τα Facebook και Facebook Messenger μπορούν να “κατεβάσουν” τις Lite εκδόσεις τους ή ακόμα και να τα χρησιμοποιούν μέσω του browser τους, για να εξοικονομήσουν ακόμα περισσότερη ενέργεια.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

..μήπως θέλετε να απενεργοποιήσουμε το κινητο, για να κρατάει η μπαταρία??
είμαστε σοβαροί?? ειναι άρθρο αυτο, για νοήμονες??
αγοράζουμε άλλο κινητό και λύνεται το πρόβλημα..με τέτοια άρθρα, δεν πείθεται κανείς, να αγοράσει το S9…ok, ας παραδεχτούν, οτι είναι κατώτερο των προσδοκιών και των χρημάτων που κοστολογείται.

dark_master

Άμα είναι να κατεβάσω τις lite εκδόσεις εφαρμογών για να μπορεί ένα τέρας όπως το S9 να πλησιάσει τους χρόνους του προκατοχου του…ε ας το αφήσουν τα παιδιά να πάνε να κάνουν κάτι άλλο.
Λογικά αν ισχύουν οι χρόνοι είναι γκολ από τα αποδυτήρια. Κρίμα για μια πολύ καλή κατά τα άλλα συσκευή (S9+ γιατί το S9 για μένα είναι ένα ραφιναρισμενο S8).
Λογικά θα φτιάξει με update η διαχείριση της μπαταρίας…αλλα είναι κρίμα για το μέγεθος μιας τέτοιας εταιρίας.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

μπορείς! απλα αγοράζοντας αυτο με τον snapdragon απο Ιαπωνία 😂

Νίκος

Απλά αγοράζεις Sony Xperia! Χαχα!

Blats

Το τεστ μου φαίνεται κάπως ανακριβής….έχω το galaxy s8 και γνωρίζω ότι το s8+ (Το εχει φιλος και το εχουμε τεσταρει) κρατάει περισσότερο η μπαταρια ωστόσο το τεστ λέει το αντιθετο….

Guannaras69

Εγώ που έχω το plus και πριν το 8 plus και μετά το note 8 δεν βλέπω καμμία διαφορά ότι έκανα κάνω και το βράδυ φόρτιση αν τώρα είναι 30 η 25% το ίδιο μου κάνει άλλωστε κάθε μέρα διαφέρει η χρήση και στα 3 αυτά τηλέφωνα έπρεπε το βράδυ να φορτίσω για την επόμενη μέρα

Ioannis

απογοητευση η μπαταρια του s9/s9+. Εκει που αντι να κανουν ενα βημα μπροστα εκανα πισωγυρισμα στην αυτονομια. Απαραδεκτο. Αν κ εδω που τα λεμε η σειρα s δεν φημιζονταν ποτε για την αυτονομια των μπαταριων της. Περασαν απο τα χερια μου S4 lte-a , S6 edge plus, s7 edge και δυστυχως απο θεμα μπαταριας(και μονο) με κανενα δεν εμεινα ευχαριστημενος.

@Giannis κανενας μας αλλα ελα π εισαι εξω και εχεις ξεχασει να το φορτισεις η δεν προλαβες και εχεις ενα 20-30% μπαταριας. εκει δεν ειναι χρησιμη η εξοικονομιση?

Στεφανος

Για αυτο δε παιρνω S9….για να μην εχω τετοια θεματα..😂😂😂

Tomkar1808

Όταν πήγα απο s8 στο iPhone X μου ελλειψαν κάποια πράγματα, αλλά η διάρκεια της μπαταρίας του Χ με εκανε να τα ξεχασω όλα. Το θέμα της μπαταρίας σίγουρα είναι αποτρεπτικο για να γυρισω σε galaxy

antonis

Να πω ότι ήμουν σε S8 απλό και πήγα σε S9+ (λόγω μεγέθους κυρίως)… Η μπαταρία ως τώρα (μην το ματιάξω) έχει βγει πάρα πολύ καλή. Φτάνει τις 4-5 ώρες SoT και έχοντας και το 7edge & S8 απλό με το ίδιο ακριβώς στήσιμο και χρήση δεν έχω φτάσει αυτές τις ώρες.
Προσωπική εμπειρία πάντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.