Samsung Galaxy S9: Μάλλον θα έχει μικρότερη αναλογία οθόνης-σώματος από το S8

Samsung Galaxy S9 μάλλον έχει μικρότερη αναλογία οθόνης σώματος S8, Samsung Galaxy S9: Μάλλον θα έχει μικρότερη αναλογία οθόνης-σώματος από το S8

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεγάλη συζήτηση γύρω από την φαινομενική ύπαρξη bezels στα πλάγια του νέου Samsung Galaxy S9. Τελικά όμως, η επερχόμενη ναυαρχίδα θα έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο screen-to-body ratio από το Galaxy S8;

Οι δύο συσκευές θεωρούνται bezel-less και ακολουθούν την edge-to-edge σχεδιαστική γραμμή της εποχής. Μάλιστα, η Samsung με το S8 “έδειξε” τον δρόμο του design χωρίς πλαίσια σε πολλούς κατασκευαστές. Ένα στοιχείο που συμβάλλει στην ψευδαίσθηση της ανυπαρξίας των bezels είναι η κυρτή στα πλάγια Infinity Display. Όμως, η Sammie φαίνεται πως θα μειώσει αισθητά την κυρτότητα στους νέους S9 εκπροσώπους, πιθανότατα για να συμβάλλει στην καλύτερη κάλυψη της οθόνης με μεμβράνες προστασίας και tempered glasses. Επιστρέφοντας όμως στο αρχικό ερώτημα, την απάντηση επιχείρησαν να δώσουν τα παιδία στο gsmarena.com, με το συμπέρασμα να είναι σχετικά αναμενόμενο.

Samsung Galaxy S9 μάλλον έχει μικρότερη αναλογία οθόνης σώματος S8, Samsung Galaxy S9: Μάλλον θα έχει μικρότερη αναλογία οθόνης-σώματος από το S8

Σύμφωνα λοιπόν με τα renders που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, υπολογίζεται πως το screen-to-body ratio του Galaxy S9 κυμαίνεται στο 85.3%. Για όσους δεν το αντιλήφθηκαν, είναι μικρότερο από το 86.2% του Galaxy S8. Αναφορικά με το Galaxy S9+ (φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα), η αναλογία φτάνει το 86.2% (ίδιο με του S8), ξανά μικρότερη του 87.5% που συναντάμε στο Galaxy S8+. Μπορεί οι διαφορές να είναι πραγματικά πολύ μικρές και να μην φαίνονται με το γυμνό μάτι, όμως αν τα renders που έχουμε στην κατοχή μας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε ή ύπαρξη πλαισίων στα πλάγια των S9 / S9+ θα καταστήσουν την μικρότερη αναλογία αισθητή.

Για να είμαστε απόλυτα σίγουροι πως τα πολυαναμενόμενα Galaxy S9 και S9+ θα έχουν όντως μεγαλύτερα… bezels από τους προκατόχους τους, θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές ημέρες ακόμα, συγκεκριμένα μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Εκεί θα επισημοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με τα νέα high-end μοντέλα της Sammie. Πάντως, αν κανείς αρέσκεται πολύ στον σχεδιασμό των τωρινών S8 / S8+ μοντέλων αλλά περιμένει τις συσκευές νέας γενιάς λόγω μεγαλύτερης ισχύος, ίσως μπει σε δίλημμα να προτιμήσει τους εκπροσώπους του 2017..!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

μεγαλο πισωγύρισμα χαλια δείχνει

combo

Ξεφτιλίζεται σιγα σιγα η εταιρεία….

John

Οντως για κλεισιμο παει. Λολ

alekos

Αυτοί που φτιάχνουν τα τζαμάκια κλέφτες να γίνουν;
τεσπα αν και το s8 θα είναι λίγο πιο όμορφο το s9 θα είναι πιο προστατευμένο αν μπαίνει τζαμάκι και θα έχει αρκετά εξτρά πράγματα που θα τελειοποιήσουν την s σειρά.Για αυτούς που τα έχουν τα λεφτά και είναι διατεθημένοι να τα δώσουν θα έχουν ένα κινητό θηρίο.

djfapples

Στο κυνήγι του μικρότερου bezel γίνονται κ λάθη κ σιγά το σπουδαίο χαρακτηριστικό παίζουν με τα χιλιοστά κ χάνουν την ουσία

Giannaras69

Ειλικρινά σκασίλα μου έχοντας πάρει ότι edge έχει βγει και έχοντας τώρα το note 8 Όχι μόνο δεν είδα διαφορά αλλά μου φαίνεται άσχημο και άχρηστο τόση κουρμπα προσωπική μου άποψη βέβαια μια χαρά μου φαίνεται το σχήμα του s9 ελπίζω να έχει διάφορες στο τρέξιμο μου και ιδίως σε μπαταρία

aptalikos

Ξεφτιλίζεται η εταιρία λέει ο άλλος και γι’ αυτό θα πάρει το κινέζικο των 150€. Ότι νάναι για να δικαιολογίσουμε την αδυναμία μας.

Giannis

θάψτε το, μόνοι σας! γυρίσατε πίσω, εκεί στη Samsung! 🙁

bezilys

Κοίτα που η Samsung θα γίνει Sony στο τέλος και το ανάποδο!

Ιωάννης jb

Αντε και του χρόνου ξανά σε αναλογία οθόνης 16:9.. Αλήθεια τώρα 4k θα βάλει ποτέ η φοβερή αυτή εταιρία;; που είναι πάντα μπροστά..

djfapples

Σιγά σιγά τώρα έβαλε stereo ηχεία όχι όλα μαζί τί είναι SONY??? (ξέρω δε πουλάει πολλές συσκευές κ έχει κ μεγάλα bezel)

alex

Σαν κάτοχος S8+ κι εγώ δεν ενθουσιάζομαι με το σχεδιασμό του S9, αν είναι αυτό που παρουσιάζεται στα leaks βέβαια.
Ωστόσο, και αυτό πολύ όμορφο είναι και η πλειοψηφία του κόσμου έχει ακόμα συσκευή με 16:9 και μεγάλα bezels οπότε και αυτό άλμα θα τους φαίνεται σχεδιαστικά. Το βασικό έτσι κι αλλιώς είναι τι καινοτομίες θα έχει, όχι τόσο η σχεδίαση αφού που εντάξει, καλό θα είναι όπως ακριβώς και να είναι.

Άγης

Φτιάξανε το πίσω και χάλασαν το μπροστά!

Vendetta

@Ιωάννης jb αυτη την καραμελα που την πιπιλας σαν να εχεις τοσο καιρο ασσο στο μανικι. Για πες μας…η Sony που εχει τοσο καιρο 4k που βρισκεται? Γιατι δεν πουλάει? Αααα ναι. Ξεχασα. Επειδη οι καταναλωτες ειναι τυφλοι, χαζοι, προβατα, ηλιθιοι κλπ. κ.λπ.

Zenevaki

Χθες η Samsung ανέβασε αυτό το βιντεάκι κι εσείς ακόμη εμπιστεύεστε renders του κώλου? Το s9 θα είναι πανέμορφο με κυρτά πλάγια και μεγαλύτερη αναλογία οθόνης-σώματος.
https://youtu.be/Qkxsvq4ctsw

Ιωάννης jb

@Vendetta.. Από εποχές z3-z3 plus θυμάσαι τι άκουγε η Sony από εσάς για την και καλά χαμηλή ανάλυση;;
Ότι και καλά έχει μείνει πίσω ακόμα και στις πωλήσεις γιαυτο το λόγο..
Όταν όμως ένα χρόνο μετά το z3 που σας κοπανησε με το z5 premium 4k, οι μισοί βγάλατε το σκασμό και οι υπόλοιποι συνεχίζετε να λέτε μέχρι και σήμερα ότι δεν είναι 4k επειδή δε παίζει συνεχώς σε 4k..
Κανονικά εγώ θα πρέπει να σε ρωτήσω γιατί δε πουλάει αφού εσείς οι ίδιοι λέγατε δε τη παίρνουμε επειδή είναι πίσω στο τομέα οθόνη.. Ακόμα και σήμερα μερικοί εδώ μέσα το συνεχίζουν αυτό το παραμύθι και επικαλούνται τον τύπο οθόνης ότι και καλά αν δεν είναι αμολεντ δεν..
Να σου πω κάτι ακόμα εννοείται πως δεν πουλάει επειδή ο κόσμος είναι άσχετος!

Στις μεγαλύτερες αγορές οι παροχοι σου έχουν κάνει πόλεμο.. επειδή δε τους τα σκας όπως κάνουν οι μηλογαλαξιες.. Πως περιμένεις να ανέβει το ποσοστό εσύ? Οι Κινέζοι τι νομίζεις γιατί ανεβαίνουν τόσο γιατί έχουν από πίσω τη μεγαλύτερη αγορά να τους στηρίζει

superf

Μια ζωή έτσι κάνει η Sammy. Ένα βήμα μπρος μισό βήμα πίσω. Από το πρώτο S κάτι έδινε και κάτι έπαιρνε πίσω.
Στο S4 έδωσε Full HD ανάλυση αλλά πήρε πίσω το ραδιόφωνο.
Στο S5 έδωσε αδιαβροχοποίηση αλλά σχεδιασμό για τα μπάζα.
Στο S6 έδωσε 2Κ ανάλυση και σχεδιασμό αλλά πήρε πίσω μπαταρία, κάρτα μνήμης και αδιαβροχοποίηση.
Στο S7 έδωσε ξανά μπαταρία, κάρτα μνήμης και αδιαβροχοποίηση αλλά πήρε πίσω τις υπέρυθρες.
Στο S8 έδωσε ότι έδωσε αλλά μας ζάλισε με το αποτύπωμα.
Στο S9 θα διορθώσει το αποτύπωμα (λες και ήθελε καμιά φοβερή τεχνογνωσία που δεν είχαν πέρυσι) αλλά θα πάρει πίσω λίγα χιλιοστά οθόνη.

Η Samsung έχει ακολουθήσει εδώ και πολύ καιρό τα βήματα της Apple. Δίνει με το σταγονόμετρο και αυξάνει τις τιμές. Αλλά πλέον υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…

Ιορδανης

Βγαλε ρε sony κατι καλο κ κανε το bam

thomas7

Επιτελους να φευγει η μ@λ@κια το edge σιγα σιγα..αν κ ειμαι σιγουρος οτι ουτε σε αυτο θα παιρνει temper glass καλα όπως τα flat…και προσωπικα δεν παιζει να παρω κινητο που να μην παίρνει κανονικα temperglass να μου πέσει κάτω και να το κλαίω μετα..

Σταύρος Χρι

Πολύ σωστά τα λέει ο @superf.
Αν αυτό γινόταν για να έχει μία φλατ οθόνη τότε είναι σωστή για εμένα καθώς πολλές φορές ξενερώνει κάποιος όταν δεν μπορεί να πάρει ένα γυαλί προστασίας και να προστατεύσει την οθόνη που ακριβοπλήρωσε. Όμως εδώ δεν φαίνεται να φεύγει η κυρτότητα στα πλαινά πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε screen protector να ταιριάζει και πάλι θα υπάρχει το γνωστό πρόβλημα Ones drop dead screen. Το για πιο λόγο γίνεται αυτή η κίνηση από την Samy, δηλαδή αν το κάνει για να προστατέψει ή να κοροιδέψει, θα το μάθουμε σε λίγο.

Geo pap

Μάλλον θα παω στο φεγγάρι σήμερα.μαλλον

G.J.

Πείτε και άλλες ανοησίες… Με τι ασχολείται πραγματικά ο κόσμος… Με το Screen to body ratio…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.