Samsung Galaxy X: Τελικά το 2019 το αναδιπλούμενο smartphone;

Samsung Galaxy X ανακοίνωση, Samsung Galaxy X: Τελικά το 2019 το αναδιπλούμενο smartphone;

Δυσάρεστα είναι τα νέα για όσους ανέμεναν με προσμονή το Samsung Galaxy X, το αναδιπλούμενο smartphone από τη Samsung. Σύμφωνα με τον Salman Saeed, Product Manager τεχνολογίας οθονών της Qualcomm, το πολυαναμενόμενο smartphone δεν θα έρθει τόσο γρήγορα όσο αναφέρουν οι φήμες.

Σε συνέντευξή του στο TechRadar ο ίδιος ανέφερε ότι στην πραγματικότητα ίσως πάρει χρόνια μέχρι να δούμε κάποιο αναδιπλούμενο smartphone και το TechRadar κάνει λόγο για το 2019. Αυτό μάλιστα που αποτελεί τον κυριότερο ανασταλτικό παράγοντα είναι η αντοχή.

Ο Saeed επισημαίνει ότι τα τρανζίστορ στην αρχιτεκτονική της οθόνης αποτελούν το πιο αδύναμο στοιχείο, επισημαίνοντας ότι τα εξαρτήματα που ευθύνονται για την τροφοδοσία μεμονωμένων pixel «δεν είναι αρκετά εύκαμπτα αυτή τη στιγμή» για να αντέξουν τη συχνή κάμψη. Η αναδίπλωση μέσω του μεντεσέ (του λεγόμενου hinge), θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός να μην διακριτός (κάτι που συμβαίνει με το ZTE Axon M). Όμως αυτό είναι δύσκολο απ’ότι φαίνεται καθώς δεν υπάρχουν τα κατάλληλα υλικά που θα αντέχουν στο διαρκές λύγισμα χωρίς να δημιουργηθεί «τσάκιση».

Πάντως, με δεδομένο ότι οι περισσότερες κατασκευάστριες εργάζονται προς την ανάπτυξη ενός τέτοιου αναδιπλούμενου smartphone, ο Saeed θεωρεί ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex22-gk

Κάθε χρόνο το αναδιπλούμενο κινητό βγαίνει, ότι να ναι.

Για σου ρε ZTE με τις εφευρέσεις σου. Μάλλον και η Sammy πήγαινε για εκεί και μόλις είδες τις τρομερές πωλήσεις του μεντεσέ το άφησε για του χρόνου και του παραχρόνου κ.ο.κ…

NtinosMD

Αντε … βαρεθηκα να περιμενω. Εχω ξεμεινει και από γκομενα το τελευταιο διάστημα ….

NikosAr

Ας γελάσω …. να βγάλει πρότυπο η Samsung … ας το βγάλει καμία άλλη πρώτα … και αν πάνε καλά οι πωλήσεις … τότε μπορεί και να …

Αλέξανδρος

Παιδιά δεν έχετε δίκιο για το ZTE Axon M. Ας έρθει και ας είναι κοντά στα 500€ και θα δούμε τι πωλήσεις θα κάνει τότε.
Ειδικά για μένα στην δουλειά είναι ότι πρέπει.
Τώρα για καθαρά αναδιπλούμενο θα ήθελα και ‘γω να δω πότε θα το παρουσιάσουν επίσημα αλλά απ’ ότι φαίνεται ΠΡΕΠΕΙ να αργήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.