Το Samsung Galaxy X ίσως διαθέτει οθόνη ευαίσθητη στην πίεση

Samsung Galaxy X οθόνη, Το Samsung Galaxy X ίσως διαθέτει οθόνη ευαίσθητη στην πίεση

Οθόνη ευαίσθητη στην πίεση μπορεί να διαθέτει το περιβόητο αναδιπλούμενο Samsung Galaxy X. Την παραπάνω πεποίθηση ενισχύει πρόσφατη πατέντα της εταιρείας που εμφανίστηκε στη βάση του Παγκόσμιο Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας τον Δεκέμβριο.

Η αίτηση για την ευρεσιτεχνία υποβλήθηκε τον Ιούλιο. Φυσικά στην πατέντα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα το Samsung Galaxy X. Η πατέντα αφορά σε μια οθόνη που θα μπορεί να αναγνωρίζει διαφορετικά είδη πίεσης για να εκτελεί εντολές. Η λύση αυτή αξιοποιεί μια εύκαμπτη οθόνη, η οποία μπορεί να λυγίζει κάτι που αναμένεται να συμβαίνει με την οθόνη του Samsung Galaxy X.

Samsung Galaxy X οθόνη, Το Samsung Galaxy X ίσως διαθέτει οθόνη ευαίσθητη στην πίεση

Στην πατέντα, η Samsung αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν το λύγισμα της οθόνης, πιέζοντας σε συγκεκριμένα σημεία της. Ο βαθμός του λυγίσματος θα εξαρτάται από την πίεση που εφαρμόζεται στην οθόνη.

Όμως, η οθόνη δεν θα μπορεί να πιεστεί σε οποιοδήποτε σημείο, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία, όπου θα έχουν τοποθετηθεί από κάτω αισθητήρες και θα σχετίζονται με το σημείο όπου μπορεί να λυγίσει.

Να υπενθυμιστεί ότι αρκετοί αξιωματούχοι της Samsung έχουν δηλώσει ότι το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
polaroid

Στην ουσία ένα περιορισμένο 3D touch, ναι μεν σε αναδιπλούμενη οθόνη αλλά όμως σε συγκεκριμένα σημεία και όχι σε όλη την επιφάνεια της οθόνης όπως στο iphone 6s και μετά. Έχει κάνει νομίζω και η google κάτι παρόμοιο πέρσι αν δεν κάνω λάθος, όχι όμως με actions αλλά με activity feeds εφαρμογών , μένει να δούμε τη λειτουργικότητα του γιατί σε iphone είναι αρκετά λειτουργικό και χρήσιμο.

αλεξανδρος κεντανιδης

Δεν θελω να φανω κακος αλλα ας το δουμε ρεαλιστικα.
Εβαλε μια εταιρια 3d touch στην οθονη και τωρα μετα απο 3 χρονια βαζει (;) και η samsung. Περιττο να πω οτι απλα και σε αυτη τη περιπτωση τυχαινει ναναι ποια αλλαη απο την Apple

thanos

Άμα το πουν και Χ τότε θα είναι οι καλύτεροι αντιγραφακιδες παγκοσμίως!!!

ChrizGR

@thanos μπορεί να φτιάξει μία σειρά X. Δηλαδη φέτος το X, του χρόνου X2 κτλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.