Samsung: Η αναβάθμιση σε Marshmallow πηγαίνει για το 2016

Σύμφωνα με το roadmap που είχε διαρρεύσει, η Samsung αναμενόταν να ξεκινήσει την αναβάθμιση των smartphones της σε Marshmallow στα τέλη του τέταρτου τριμήνου του 2015, δηλαδή μέσα στον Δεκέμβριο. Έχουμε φτάσει μέσα Δεκεμβρίου και το μόνο που είδαμε να αναβαθμίζεται είναι το Note 4, αλλά μάλλον το update δεν ήταν για όλους.

Σύμφωνα με νέες διαρροές η Samsung ανέβαλε την αναβάθμιση σε Android 6.0 Marshmallow για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Το Samsung Galaxy Note 5 αναμενόταν να πάρει το update μαζί με το Samsung Galaxy S6 Edge+ τέλη του 2015, αλλά τελικά θα ξεκινήσει για διάφορα μοντέλα που εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα, από το πρώτο τρίμηνο του 2016. Αυτό σημαίνει από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο.

Οι κάτοχοι άλλων μοντέλων όπως το Samsung Galaxy Alpha και κάποια tablets, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Να πούμε ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα και το παρακάτω χρονοδιάγραμμα να αλλάξει, καθώς δεν είναι επιβεβαιωμένο από την ίδια τη Samsung, αλλά και να ήταν δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τους κατασκευαστές να αλλάζουν τις ημερομηνίες των αναβαθμίσεων.

samsung marshmallow q1 2016, Samsung: Η αναβάθμιση σε Marshmallow πηγαίνει για το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Μας έσκισες πάλι Samsung…. ;-(

GiannisG

Και το δούλεμα από τη Samsung συνεχίζεται..
Έχει γράψει στα παλιά της παπούτσια tablets με χρόνο ζωής >2 χρόνια τα οποία έχει αφήσει με Android 4.4 και απ’ότι φαίνεται το ίδιο σκοπεύει να κάνει και με πολλές άλλες συσκευές της.

NtinosMD

Αδιαφορο… ηδη με 5.1.1 πετανε οι συσκευες της. Γενικοτερα οι Χ.0 εκδοσεις δεν εχουν κατι να προσφερουν περα απο bugs, ειδικα οι παραμετατροποιημενες των εταιρειων. Χαρακτηριστικα παραδειγματα lg g2 , s4 οταν κανανε τ βημα προς τη λολιποπ. Η στρατηγικη των android manufacturers ειναι γνωστη αλλωστε. Γνωμη μου προφανως….

G.J.

Βασικα δεν φερνει και κατι ιδιαιτερο το 6.0… Οποτε κλαην.

Konstantinos

Θα βγει το s7 και μετά θα μας έχουν γραμμένους έτσι όπως πάει

aggelos

στο note 4 φερνει καποια ωραια πραγματακια οπως το να γραφουμε σε μαυρη οθονη και το νεο air command που ειναι πολυ ωραιο οποτε το περιμενουμε αν και γενικα οι αναβαθμισεις οντως ειναι αστειες.θα μπορουσαν να κανουν το menu πολυ πιο ενδιαφερον.

Panos

Το μόνο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που περιμένω από το marshmallow στο s6 edge είναι το doze.. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι δεν θα του προσθέσει κάτι σημαντικό. Οπότε έρθει καλοδεχουμενο.

Nick

Αν δεν το καταλάβατε καλό Πάσχα για marshmallow

Ιωάννης jb

Η σειρά a τι δε θα πάρει?? a5?? a7???? Έλεος samsung!!!!

VasilisA3

@Panos το Doze mode το εχει δώσει ήδη η Samsung μεσω του app “έξυπνη διαχείριση” στο τελευταίο update. Κανει την ίδια δουλεια, απενεργοποιεί εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται για 3 μέρες και πάνω και αλλα όμορφα του Doze mode.

Gvirginia

@Ιωάννης jb “Να πούμε ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα και το παρακάτω χρονοδιάγραμμα να αλλάξει, καθώς δεν είναι επιβεβαιωμένο από την ίδια τη Samsung, αλλά και να ήταν δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τους κατασκευαστές να αλλάζουν τις ημερομηνίες των αναβαθμίσεων.”

Επίσης η εικόνα γράφει στο κάτω μέρος της “We will keep this list always updated with new ETA dates or adding New confirmed devices”…

Kostas

ξεφτιλες,iPhone και παλι iPhone

Svigos

Ουφ και παραλιγο εχθες να παραγγείλω το Tab s2 παλη καλα που δεν…Οποτε ipad air2 υποθετω!αρε samy α ρε samy…

ChrisG

και τι ακριβώς θα γίνει με το Iphone για να έχουμε καλό ερώτημα;τίποτε.ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό φτωχό σε χρώματα και μεγέθος εικονιδίων για να μην τραβά πόρους απο τα γραφικά και τον επεξεργαστή και τρελαθεί στο lagarisma.πολλές ελλείψεις και τόσο κλειστό που έιναι μόνο για τηλέφωνο και sms…όσες συσκευές έχουν πάρει το Kitkat και οι περισσότερες το lollipop είναι μια χαρά.μέχρι να φτάσει το ios το android θα έχει φτάσει στην έκδοση ios20 και η apple θα μας τρελαίνει στις “καινοτομίες”…
παιδιά κόψτε το trollarisma και ο καθένας αρέσκεται σε αυτό που θέλει και ζητά.να πάρω iphone για να παίρνω το τίποτε σε features αλλά παραλληλα να έχω το ίδιο απαρχαιωμένο μενού απο την εποχή των δεινοσαύρων μένω και με lollipop και είμαι απλά άψογος.το Note 4 θα πάρει άνετα το 6,0 και λογικά και εκεί να μείνει απλά θα είναι άψογο όπως και είναι.ένα λειτουργικό που κάνει τόσα πράγματα δεν βλέπω τον λόγο μερικών να θυμώνουν για το τίποτε.άλλωστε κανείς δεν χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες ενός λειτουργικού σε σχέση με ότι έχει.όλα είναι μια ιδέα και απλά να χαιρόμαστε που αυξήθηκε ο αριθμός μιας έκδοσης λειτουργικού.όποιος θέλει να βλέπει τους αριθμούς να ανεβαίνουν παίρνει Nexus.έχουν χιλιοειπωθεί αυτά.

akis

ChrisG: τι μονο για τηλέφωνο και sms ρε συ lol με iphone 5 εδώ και 4χρονια κάνω τα πάντα.. whatsapp,viber και όλες όσες εφαρμογές χρειάζομαι έχω και τρέχουνε άψογα…

επίσης το κινητό που έχω τώρα είναι το galaxy s6 και είμαι πολύ ευχαριστημένος…!! αν και θέλει αρκετές βελτίωσης με το θέμα του multitasking και την ram..

rose

Και αυτη η εταιρια πουλαει τις συσκευες της 700+. Εχει καταφερει να γινει η πιο αντιπαθιτικη εταιρια με διαφορα απο την δευτερη με τις τακτικες που ακολουθει.

ChrisG

γιατί τα άλλα κινητά δεν έχουν whatsapp,viber;πρέπει να δώσω χίλια ευρώ ή μήπως δεν κάνουν το ίδιο πράγμα;αφού φτάσαμε να λέμε οτι “κάνω τα πάντα” με whatsapp,viber…τα λόγια είναι περιττά.να φανταστώ το facebook είναι “τεχνολογία αιχμής”…

VasilisA3

Οσες αναβαθμίσεις και να γίνουν στο iPhone τα καλούδια του Android δεν θα τα δείτε ποτέ. Άρα πρέπει να γίνουν υποβάθμισεις στο Android για να φτάσει το επίπεδο του iPhone. Πχ πάγωμα εφαρμογών και άνοιγμα μιας κάθε φορά. Κλείδωμα να μην τρέχει τίποτα χώρος την άδεια του κατασκευαστή ένα απλό launcher χώρις widget και τέτοια και πάει λέγοντας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θα τρέχουν όλα άψογα.

manolis

Το note 5 Kai edge + πανάκριβα κινητά και τα αφήνει χωρίς την αναβάθμιση… Τα ίδια και τα ίδια συνέχεια… Και δεν εξηγεί καν τους λόγους απλά θα την δώσει κάποια στιγμή και δε θα έχει κάτι το ιδιαιτερο…

ChrisG

και το Note 5 και το edge θα πάρουν την 6.έχει κάποιος Note 5 και 5,1,1 χωρίς να μην λειτουργεί το κινητό και να κάνει τα πάντα;τι ακριβώς δηλαδή ναυαρχίδες με top χαρακτηριστικά και δυνατότητες θα αποκτήσουν με την 6 που δεν έχουν;εγώ το Note 4 και έχοντας το φορτίσει εδω και 2 ημέρες κάνοντας κλήσεις και έχοντας το στην αναμονή έχασε 6% μόνο της μπαταρίας του.με την έξυπνη διαχείριση και την 5,1,1 και τις μικροενημερώσεις που πήρα το κινητό είναι TOP.ακόμη και το καλοκαίρι να έπαιρνα την 6 ούτε που θα με ένοιαζε.τα υπόλοιπα είναι νά’χαμε να λέγαμε.

ManosK

Αντε και καλά κρασά!!!
Nexus και πάλι Nexus

Panos

Μια απορία μόνο γιά ποιό λόγω θέλετε αναβάθμιση και μετά γκρινιάζετε ότι κολλάει και τέτοια??

Sokos

Παιδιά ξέρει κάνεις να μου πει αν στο Note 5 η κάμερα έχει λειτουργία για την ταχύτητα του κλείστρου (οπως για παράδειγμα στο G4)?
Και αν ναι με την αναβάθμιση σε Marshmallow το S6 θα υποστηρίζει τέτοια λειτουργία??

ChrisG

Sokos αν θυμάμαι καλά ναι.στην λειτουργία Pro.ρυθμίζεις την ταχύτητα κλείστρου.

Sokos

Ευχαριστώ πολύ ChrisG!!

Darth

Είναι ψυχολογικό αναβαθμισομανια λέγεται , να αποκτάς ότι ποιο καινούργιο

forneverarrow

Για αρχή να τα χώσω λίγο στους φίλους που το παίζουν “υπεράνω” στο θέμα update. Προς πληροφόρηση λοιπόν, δεν είναι ένα απλό νούμερο η αναβάθμιση αλλά προσφέρει δυνατότητες που απαιτώ να έχω σε μια συσκευή 700€! Παράλληλα, για προσέξτε, κάποιες εφαρμογές σήμερα ζητάνε έκδοση 4.4 για να εγκατασταθούν, επομένως, κάποια flagships που έμειναν στο 4.3 (GS3, Note 2) απλά τρώνε άκυρο… τη στιγμή που το iPhone 4s ίδιας γενιάς είναι με σημερινό iOS και πρόσβαση στα πάντα. Επιπλέον, και αφήνοντας στην άκρη το προφανές ζήτημα της ασφαλείας, υπάρχει και το ζήτημα των νέων features, βελτιώσεις στην κατανάλωση ενέργειας κλπ. Αρα, έχω κάθε λόγο να θέλω η πανάκριβη συσκευή μου να έχει υποστήριξη για μια διετία τουλάχιστον. Και κάτι που περνά απαρατήρητο, κακώς, στον κόσμο του android: όταν βγει το Galaxy S7, το γεγονός ότι το S5 θα κοστίζει 300€ και το S6 479€, δεν αναιρεί την αρχική τους αξία, γιατι επι ένα χρόνο εκατομμύρια κόσμος έσκαγε 700αρες για να τα αγοράσει. Στο θέμα τώρα, αναμενόμενο… Ποτέ η Samsung δεν τήρησε χρονοδιάγραμμα για αναβάθμιση και πάντα έδινε update τρεις μήνες αφότου βγει νέο μοντέλο για να μη χάσει πωλήσεις. Επομένως, ούτε Q1 παίζει. Μάλλον Μάιο με Ιούνιο θα μας το δώσει… Συνέχεια »

ChrisG

σιγά το χώσιμο…η Samsung έχει ένα κάρο συσκευές και ως εκ τούτου λίγο αδύνατο να ενοποιήσει όλες αυτές τις συσκευές με ένα touch.το αν μπορεί ή αν θα το κάνει αυτό είναι άλλο καπέλο.συσκευή πάνω απο 4ετία σχεδόν πλέον δεν κρατά κανείς και μιλώ για μεσαίες και πιο κάτω.οπότε πάλι άχρηστο είναι να ζητά κάποιος αναβαθμίσεις άνω της 3ετίας.οι συσκευές που είχε κάποτε με αυτές που έχει πλεόν και σε συνάρτηση με το android έχει αλλάξει έτη φωτός.αυτό της το αναγνωρίζω.έιναι πολύ πιο ποιοτικές και σε οθόνη και σε μπαταρία,κάμερα κλπ…το μενού της αλλά και οι δυνατότητες είναι ο λόγος που την προτιμώ και δεν είναι λόγος για να τα αλλάξει κανείς.το ξέρεις οτι ακόμα απο το gs3 και πιο μπροστά αν δεν κάνω λάθος η samsung είναι απο τις μόνες εταιρείες που έχει ενσωματωμένο call blocker το οποίο μου κάνει την ζωή πιο εύκολη χωρίς την απαίτηση άλλης εφαρμογής(λιστα αυτόματης απόρριψης…παράδειγμα)?το ios έχει που κοστίζει χιλια euros;τα samsung έχουν τα περισσότερα features απο άλλες εταιρείες.το 4s πλέον δεν το κράτησε,κρατάει σχεδόν κανείς.έτσι όπως το κατήντησε η apple άχρηστο είναι.οι τιμές τους έιναι η ΜΙΣΕΣ σε σχέση με την μηλοεταιρεία και κατηγορία και σαφέστατα δεν μιλάμε για τα ίδια χρήματα.οι… Συνέχεια »

Jimmy

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς αν το σ4 θα πάρει 6.0 ? Ή τουλάχιστον 5.1.1 ?

akis

το s6 θα πάρει αρχές ιανουαρίου το android 6 η κάνω κάποιο λάθος?

nikolasV

Είμαστε και εμείς που έχουμε Lumia των 80€ που θα πάρουμε τα Windows 10 αυτόν τον μήνα! 🙂

Shadgr

Ο άλλος παίρνει smartphone για να το βάζει deep sleep για να μην του καταβροχθίζει την μπαταρία το android κινητό του… Που όσο πάει θα γίνει πιο κλειδωμένο από το ios.
Μην είστε κοντόφθαλμοι. Για κινητό μέχρι 200 οκ, Android. Για παραπάνω; μόνο iPhone!!
Τώρα έχω g4 αλλά ξανά τόσα για Android δεν δίνω…

forneverarrow

@nikolasV: με έκανες και γέλασα τώρα φίλε! Ποτέ θα πάρετε YouTube εφαρμογή της προκοπής και ποτέ θα βγει το Instagram από την beta ξέρεις; Άσε γιατι και τα updates στα lumia είναι άλλη πονεμένη ιστορία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.