Samsung Mobile CEO: Η εταιρεία δεν θα επιδιώκει πλέον την “πρωτιά σε όλα”

Samsung Mobile CEO εταιρεία δεν επιδιώκει πλέον πρωτιά σε όλα, Samsung Mobile CEO: Η εταιρεία δεν θα επιδιώκει πλέον την “πρωτιά σε όλα”

Η Samsung συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Φυσικά, πολλές από τις δυνατότητες που μας έχει παρουσιάσει μέσω των Galaxy S και Note μοντέλων της ήταν καινοτομίες για την εκάστοτε περίοδο.

Πλέον, ο Κορεάτης κολοσσός θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική. Σύμφωνα με τον CEO του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας, DJ Koh, η Samsung δεν θα επιδιώκει πλέον την “πρωτιά σε όλα”, προτιμώντας από εδώ και στο εξής να ενσωματώνει τεχνολογίες που είναι πραγματικά χρήσιμες στους καταναλωτές. Έτσι, στο μέλλον θα επιλέξει την “ένταξη” πιο ώριμων, δοκιμασμένων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων στα smartphones της και θα αφήσει στην άκρη το λανσάρισμα νέων τεχνολογικών καινοτομιών που ίσως να μην αποβούν χρήσιμες στους πελάτες. Εν ολίγοις, η Sammy διαφοροποιεί την στρατηγική της από εκείνη των Κινέζων κατασκευαστών (πχ. Vivo) που πειραματίζονται με νέες τεχνολογίες.

Ο Koh σημείωσε πως το να είναι κανείς πρώτος (στην αγορά κινητών τηλεφώνων) δεν είναι πολύ σημαντικό σήμερα, οπότε η νέα γραμμή της Samsung είναι να κυκλοφορήσει κάτι που οι καταναλωτές να πιστεύουν πως είναι ουσιώδες και χρήσιμο ταυτόχρονα. Εν κατακλείδι, φαίνεται πως τα επόμενα Galaxy S και Note smartphones δεν θα φέρνουν πια πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως έκαναν κάποτε οι προκάτοχοι τους. Αυτό δεν είναι αναγκαία κακό, αφού η Samsung θα ενσωματώνει μόνο αποδεδειγμένα χρήσιμα και αγαπητά από το κοινό χαρακτηριστικά / δυνατότητες. Οπότε, τα ηνία της καινοτομίας φαίνεται πως παίρνουν οι Κινέζοι που ήδη εντυπωσιάζουν τον τεχνολογικό κόσμο με τις νέες προτάσεις τους.

Samsung Mobile CEO εταιρεία δεν επιδιώκει πλέον πρωτιά σε όλα, Samsung Mobile CEO: Η εταιρεία δεν θα επιδιώκει πλέον την “πρωτιά σε όλα”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
30fill

Competition & Innovation 101.
Το κίνητρο για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών έχει ο μικρός παίκτης, όχι το μονοπώλιο. Ο μικρός αναζητά το συγκριτικό πλεονέκτημα και είναι διατεθειμένος να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο για να αυξήσει το μερίδιό του ενώ το μονοπώλιο επιδιώκει τη διατήρησή του.
Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η Samsung έχει μονοπωλιακά χαρακτηριστικά σε πολλούς τομείς της αγοράς των smartphones. Οθόνες, μνήμες κλπ.

Και ναι μεν οι Κινέζοι κατασκευαστές παρουσιάζουν decent midrange (~300€) συσκευές αλλά στην τοπ κατηγορία χωλαίνουν μη μπορώντας να δικαιολογήσουν τη μικρή διαφορά τιμής από τις αντίστοιχες συσκευές της Samsung. Άρα μέχρι να μπουν οι Κινέζοι πιο δυναμικά στο R&D θα έχουμε μια κάμψη ανάπτυξη κι ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στα κινητά.

NtinosMD

Αρα λογω μειωμενων R&D costs θα οφειλουν να μειωσουν τις τιμες με αυτη τη λογικη….εκτος κ αν το brand name δικαιολογει το υψοςμτων τιμων που θα ζηταει. Γενικοτερα εφτασαν τις τιμες στον θεο να σου πουνε οκ θα σου προσφερουμε γι αυτα τα λεφτα κατι σταθερο τεχνολογικα για τον επομενο καιρο ( χρονια )…nice!!!!

James

Από τη μια σωστό. Από την άλλη ουσιώδες θεωρούν να φτιάχνεις emoji με τη φάτσα σου;

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

κατα τη samsung και τον επικεφαλη της ειναι ουσιωδες να κοβεις specs στο s9 οπως το iphone στο μικρο μοντελο του , να αντιγραφεις τα 3d emojis και να αφηνεις την μπαταρια ιδια ενω ο κοσμος διψα κ κουβαλα powerbanks

αρε …,

ΚΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

AntonisK

Παιδιά αφήνουν όλοι τους μικρούς(Κινέζοι) να βγάλουν το φίδι από την τρυπά για να καρπωθούν μετά αυτοί την νίκη, ότι αυτοί καινοτομούν!! Δεν είναι τυχαίο ότι άλλαξαν όλοι την πολιτική τους!! Γι’ αυτό θα φτάσουν οι τιμές στα ύψη και μετά θα σου λένε άμα θες φτηνά πήγαινε στα κινέζικα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.