Samsung: Περισσότερα μεταλλικά, πιο λεπτά, με καλύτερη ανάλυση κινητά

Έπειτα από τα απογοητευτικά νούμερα πωλήσεων που παρουσίαζε το ένα τρίμηνο μετά το άλλο μέσα στο 2014, η Samsung αποφάσισε να κάνει στροφή ως προς την πολιτική του design και των υλικών κατασκευής. Παρουσίασε τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge, που είναι λεπτά, μεταλλικά και διαφορετικά απ ότι είχαμε συνηθίσει.

Όπως φαίνεται όμως, η Samsung δεν σταματά μόνο στις δυο ναυαρχίδες της καθώς μέσα στο 2015 υπόσχεται και άλλα smartphones με μεταλλική κατασκευή, πιο λεπτά και με οθόνες μεγαλύτερης ανάλυσης. Οι πληροφορίες αυτές δεν έρχονται από κάποιο leak, αλλά δια στόματος του Co-Chief Executive Officer της Samsung, Shin Jong Kyun κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων στη Σεούλ.

Πριν από τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, η Samsung είχε κάνει ήδη τη στροφή με το Samsung Galaxy Alpha και τη σειρά Α που ακολούθησε στη συνέχεια. Προκειμένου να κάνει τις συσκευές της και πάλι ελκυστικές και να μην αφήσει την Apple να καταλάβει την πρώτη θέση ως κατασκευάστρια smartphones – κάτι που σύμφωνα με αναλυτές συνέβη το τελευταίο τρίμηνο του 2014– η Samsung θέλει να κάνει αλλαγές.

Οπότε μπορεί στο τέλος να μην κυκλοφορεί πια τα πλαστικά κινητά χαμηλής ανάλυσης όπως Core, Ace και να τα αντικαταστήσει με πιο “premium” midrangers, πράγμα που σημαίνει βέβαια ότι ανεβαίνει η τιμή.

Ο JK Shin ανέφερε ότι η Samsung θέλει να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην premium αγορά και σχεδιάζει να αλλάξει τη γκάμα των smartphones της, για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

samsung λεπτά μεταλλικά smartphones, Samsung: Περισσότερα μεταλλικά, πιο λεπτά, με καλύτερη ανάλυση κινητά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓιαννηςΡ

Την παλιοαμολεντ σας εμεινε να αφαιρεσετε!

Bottox

@ΓιαννηςΡ xaxax πλάκα έχεις 🙂

ωραίο αστείο θα το λέω και εγώ….

Λευτερης

Ποια παλιοAmoled ρε φιλε ΓιαννηςΡ; H οθονη του Note 4 ( και προφανως του S6 ) θεωρειται απ ολες τις τεχνολογικες ιστοσελιδες η καλυτερη στην αγορα. Μαλλον δεν την εχεις δει απο κοντα.

Nick Greek

Περισσότερα μεταλλικά, πιο λεπτά, με καλύτερη ανάλυση κινητά, καλύτερες τιμές να έβαζες!

ΓιαννηςΡ

Σαν επαγγελματιας φωτογραφος,προφανως γνωριζω απο χρωματα και χρωματικους χωρους και η amoled ειναι παρα πολυ contrasty χωρις καμια ακριβεια στα χρωματα(oversaturated)προσωπικα την σιχαινομαι!Εχω δει και το note 4 απο κοντα και συνεχιζω να εχω την ιδια αποψη!Δεν θα παρω samsung συσκευη αν δεν αλλαξει την οθονη της!Περα των blacks οι amoled ειναι για παιδακια!

kassandros

Κ εγώ φωτογράφος είμαι (χόμπι) αλλά τη super amoled του Note δεν την αλλάζω για καμιά άλλη….εκτός του S6 προφανώς…όσο για τα oversaturated χρώματα, δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες amoled,αλλά και πόσες φωτογραφίες σήμερα είναι ρεαλιστικές και ακριβείς στο φυσικό?…ελάχιστες, από τότε που έπαψε το film….

ανδρεας

Γιαννη αν εσυ εισαι φωτογραφος και εχεις τετοια αποψη για την amoled τοτε κι εγω ειμαι αστροφυσηκος και περα απο ολα αυτα εχω ερθει σε επαφη με εξωγιηνους!!!!
Χαχαχαχαχα
Θα συμφωνησω με εναν τυπο πιο πανω θα το λεω και εγω αυτο το αστειο!!!!

alex

αυτη την καραμελα οτι ειναι ψευτικα τα χρωματα της amoled και oversaturated ποτε θα την σταματησετε??βρειτε καμια αλλη δικαιολογια να πειτε,παλιωσε αυτην απο την εποχη του s4.το οτι εισαι φωτογραφος δεν σημαινει οτι η αποψη σου ειναι αντικειμενικη…απλα τα πραγματα σε οποιον δεν αρεσει ας παει να παρει αλλο κινητο.

nikos7

Το ακριβότερα ξέχασες!! Χαχα

gkoutsos

ελπιζω με αυτα τα λογια, να μην εννοει οτι πεφτουν για χαρη τους, σε δευτερη μοιρα οι επιδοσεις και τα χαρακτηριστικα (μιλαω για mid και low end συσκευες).

Bottox

@ΓιαννηςΡ διάβασε προσεκτικά…

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-note-4-has-the-best-screen-9876/

Δεν γίνετε ΕΣΥ να διαψεύσεις μια εταιρεία που ειδικεύεται σε δοκιμές οθονών όσο επαγγελματίας και να είσαι.

Φιλικά πάντα

Alexis

Να πεταξει την amoled. Εχεις δίκιο ας βαλει TFT. Ας γελασω και γω με την σειρα μου. Αυτες οι οθόνες ειναι η τεχνολογία του μέλλοντος.

δημήτρης

κωστα να σε ρωτησω,το καπακι δεν βγαινει του s6 ετσι?

Sot11

Για μεγαλύτερες μπαταρίες ουτε λόγος…

VasilisA3

Ένα έχω να πω. Έχω 3 μέρες το Α3 και πραγματικά έχω ενθουσιαστει και με την ποιότητα και με την ταχύτητα του κινητού. Για την τιμή του είναι πάρα πολύ καλό και δεν υστερεί πουθενά.

realman1

παλιο amoled? wtf τι λεει το παλικαρι τα ποιο ομορφα χρωματα η ποιο ομορφη οθονη plz go home you are drunk :p

realman1

προς ολους τους ειδικους φωτογραφους που αρνιουνται τις amoled δαιβαστε λιγο το αρθρο του κορυφαιου εωρικου φωτογραφου τι λεει για αυτες τις οθονες. αποκλειεται να μην ειδατε τις tvs τις σαμσουνγκ ειδικα τις κυρτες γιατι χρωματα οθονες κτλ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ μην λεμε οτι θελουμε παιδια και μην δυσφημιζεται την δουλεια σας. προσωπικα ο φωτογραφος που λεει ειναι για παιδακια μαλλον δεν το σπουδασε το επαγγελμα σορρυ ετσι ειναι η αληθεια

Alexander

@ΓιαννηςP ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ PC ΔΙΚΥΑΣ ΜΕ CCNA ΣΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΑΝ AMOLED ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ 4K MONITOR-TV-SMARTPHONES ΚΤΛΠ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΥΓΕ !!!!

GiannisMix

παιδια. τα πραγματα ειναι απλα. όλοι οι επαγγελματίες ακομα και τις φωτογραφιες απο κινητό που ίσως τραβήξουν τις περνούν στους υπολογιστές για να δουλέψουν. κατα συνέπεια ποιος νοιάζεται (σε επαγγελματικό βαθμό) πως φαίνεται μια φωτογραφία στην οθονη ενός κινητού;

akislgg3

Αν και δεν είμαι κατοχος Samsung μιας και έχω το lgg3,θα διαφωνήσω. Ειδικά το note4 που έχω περιεργαστει , έχει ότι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου σε κινητο.Δε χρειάζεται να μου πουν οι ειδικοί, παρόλο που οι ειδικοί τυχαίνει να λένε ότι είναι η καλύτερη οθόνη. Προσωπικά θα προτιμούσα το δικό μου κινητό, παρά την πολύ καλή οθόνη του,να μη μου δείχνει τόσο ξεθωριασμενο.Στα συν επίσης ότι είναι λιγότερο ενεργοβόρα.

Δημήτρης

Οι oled οθόνες ήρθαν για να μείνουν και στις tv και στις mobile συσκευές. Υπερέχουν σε πολλά σημεία έναντι των αντιπαλων υλοποιήσεων, έχοντας ταυτόχρονα τα λιγότερα αρνητικά. Η samsung όμως καλά θα κάνει τώρα που έπεσε το κόστος κατασκευής των oled(μέχρι Πέρσυ ήταν σχεδόν διπλάσιο) να σταματήσει να χρησιμοποιεί pentile τεχνική για να γλυτώνει ακόμα περισσότερα φράγκα. Έκανε το μπαμ με την plus του s2, εδραιώθηκε και άρχισε τις τσιγκουνιες μετά πάλι με pentile.Αν δείτε 2k/4k rgb matrix amoled panels είναι η μέρα με τη νύχτα. Γι αυτό και οι διάφορες οπτικά αναμεσα σε 2κ pentile και 1080P lcd είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε θέμα sharpness και σκιών

Γιώργος

Την πέταξες ρε Γιάννη την αρλούμπα , όλες οι εταιρείες AMOLED θα έβαζαν αν μπορούσαν και θα πετούσαν τις IPS που είναι απαράδεκτες σε αντίθεση και με ξεπλυμένα χρώματα. Είναι όμως οικονομικό το θέμα γιατί κοστίζουν παραπάνω και επίσης λίγοι έχουν την τεχνογνωσία (Samsung κυρίως και LG κατά δεύτερο λόγο).

realman1

@γιαννης μηπως τρολαρεις φιλε? δεν εξηγειται διαφορετικα. αλλο να πεις δεν μου αρεσει(που και παλι δεν πεζει) και αλλο να πεις οτι ειναι για τα παιδακια OMG και 2.5LOl το μισο το επεξα πριν λιγο 😉

νικο

οταν λέγαμε ότι η σαμυ πουλάει τις πλαστικούρες για premium πέφτατε να μας φάτε ζωντανούς….τι έγινε τώρα?..κολοτουμπίτσες περι ποια ειναι τα premim υλικά?…καλώς άλλαξε πολιτική η εταιρεία και βελτίωσε την ποιότητα.βέβαια σχεδιαστικά μόνο το edge μπορεί να μου πει κάτι,με τιμές όμως απαγορευτικότατες.
αποδείχθηκε περίτρανα ότι πούλαγε λόγω κεκτημένης ταχύτητας και όχι λόγω ποιότητας.
τέλος φαίνετε ότι θέλει να γίνει μήλο στη θέση του μήλου….και μην με φάτε σα τον φωτογράφο ποιο πάνω,lg g2 έχω και όχι iphone και ούτε θα ψώνιζα iphone.

Sot11

Έλεος με μερικούς εδω μεσα, τι κάνετε έτσι; Σε πολυ κοσμο δεν αρέσουν οι amoled, γιατι πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο; Ουτε εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα, αν αλλαξεις βέβαια την default επιλογή στις ρυθμίσεις οθονης δείχνουν πολυ καλύτερες για εμένα. Νομιζω ειχε μια επιλογή natural η Samsung που μου άρεσε περισσότερο!

giwrgos

@ΓιάννηςΡ στην χώρα μας ότι δηλώσεις είσαι. Να υποθέσω είσαι φωτογράφος με ασπρόμαυρη φωτογραφική που παίρνει φιλμ

inblx

Πολλοί φωτογράφοι μαζεύτηκαν εδώ μεσα 😉

Τέσπα, εγώ ασχολούμαι με την φωτογραφία, όχι επαγγελματικά, απλα μου αρέσει. Δεν σηναινεο πως ειμαι φωτογραφος. Τέλος πάντων.
Όσοι λένε για τις AMOLED, και εμένα δεν μου αρέσουν πολύ. Oversaturated, με μπόλικο Contrast είναι για να δείχνουν ωραίες. Θυμάμαι με το Galaxy S4, τραβήξαμε ενα λουλούδι κόκκινο φωτογραφία με κάμερα ( Nikon D5200 ) και στην οθόνη του S4 ηταν πιο κόκκινο απ’ότι στην πραγματικότητα.
Και φιλος πιο πανω που λέει πως οι IPS είναι ξεβαμμένες, δες την οθόνη του iPhone 6/6 plus και τα λέμε.

ΓιαννηςΡ

Inblx δεν χρειαζεται να ασχολεισαι με κοσμο ανιδεο!Οπως τα λες ειναι!Οι ips χρησιμοποιουνται απο ολους τους φωτογραφους που κανουν edit και σε ολα τα φωτογραφικα εργαστηρια ειναι η μοναδικη τεχνολογια οθονης που καταφερνει και εχει ακριβεια στα χρωματα μετα απο calibration!Οι amoled οπως ειπε μπορει να σας φαινονται ωραιες σε εσας τον κοινο κοσμακι που δεν ΞΕΡΕΤΕ απο οθονες γιατι τις εχουν κανει να μοιαζουν ωραιες!Προσωπικα με κουραζουν και φαινονται ψευτικες!Δουλευω σε calibraρισμενη οθονη ips 2560×1440 απο κινητα εχουν περασει απο τα χερια μου ουκ ολιγα,και samsung και ξερω μερικα πραγματα παραπανω απο εσας ειτε το θελετε ειτε δεν το θελετε!Οι οθονες τους ειναι ανακριβειας oversaturated full contrast σε βαθμο που χανεις λεπτομερειες!Λυπαμαι που μιλαω ασχημα αλλα δεν το καταλαβαινεται και λετε τα δικα σας σαν να ξερετε!!Δεν λεω πως δεν ειναι καλες απο αποψη ευκρινιας κλπ κλπ!Μπορει να σας αρεσουν σαν οθονες να παιζεται παιχνιδια με εντονα χρωματα αλλα απο ακριβεια ειναι για τα σκουπιδιαΤα ειπα οσοι θελετε το καταλαβαινεται οι υπολοιποι συνεχιστε να πιστευετε πως ειναι το μελλον και οι καλυτερες!ββ

Tpctsu

Τα ποιο λεπτά τι τα θέλουν? Δεν βάζουν καμία μεγαλύτερη μπαταρία να κρατάει 1 μέρα φουλ χρήση και όχι ώρες. Όλο ποιο λεπτά τα κάνουν όλοι

ανδρεας

ΓιαννηςP Φιλε αμα θες να λες τετοιες χαζομαρες πηγαινε σε κανενα αλλο site αφου θελεις να διαψευσεις τα forum που ειπαν οτι η amoled και στο θεμα ευκρινιας και στο θεμα χρωματων ειναι η καλυτερη οθονη που υπαρχει ειναι προβλημα σου απλα μην τα γραφεις εδω γιατι εδω οι περισσοτερη ξερουν κατι παραπανω απο εσενα στον τομεα τεχνολοιγια

Sot11

Αυτό το πραγμα εδω μεσα που όλοι τα ξέρετε ολα και όλοι είστε ειδικοί και τσακώνεστε ποιος ξέρει τα περισσότερα, πραγματικά με ξεπερνά! Που βρεθήκατε όλες οι διάνοιες εδω μεσα βρε;

Sot11

Υ.Γ τωρα που στον τομέα ‘τεχνολογια’ τα ξέρετε ολα, δεν ξεκινάτε να μάθετε και κανέναν αλλο; Όπως ορθογραφία, συντακτικό, γραφή γενικότερα…

τομας

Ρε παιδιά γιατί δίνετε τόση έκταση στο λεγόμενα του ΓιαννηςΠ??
Η άποψη του είναι,αυτά πιστεύει και αναλόγος πράτει…
Ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες και γι’αυτο άλλωστε υπάρχουν και διαφορετικές οθόνες…
Φιλικά πάντα

ανδρεας

Sot11 είσαι για γελοία ρε φίλε ειλικρινά…
Οκ αφού το θέλει ο φίλος μας είμαστε όλοι άσχετοι παιδιά!!!
Τώρα υπάρχει κανένας που να μπορούμε να κάνουμε αντικείμενικη συζήτηση? και εννοώ άτομα που πραγματικά θα εκφράσουν κάποια πραγματική αντίθεση ανάμεσα σε amoled και υπόλοιπες οθόνες για κινητά! !!

Sot11

Ανδρέας όπως έλεγα, ορθογραφία, ανάγνωση… Μπας και καταλάβεις τι γράφω! Και επιτέλους μάθε να δέχεσαι τις διαφορετικές απόψεις! Η οθόνη ειναι υποκειμενικό ζήτημα.

Deductive Reasoning

@ΓιαννηςΡ πραγματικά, το κορυφαίο ανέκδοτο του μήνα! Αλήθεια, το ότι είσαι φωτογράφος όπως δηλώνεις τι ακριβώς δείχνει; Και δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά μιλάμε για οθόνες κινητών και όχι υπολογιστών στις οποίες θα κάνεις επεξεργασία φωτογραφίας! Παρεπιπτόντως, όλοι μάθατε να χρησιμοποιείται ένα photoshop και γίνατε και φωτογράφοι!
Είμαι HTC fun και έχουν περάσει σχεδόν τα πάντα από τα χέρια μου (δεν είχα ποτέ και ούτε πρόκειται Note!)…Καλύτερη οθόνη, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, είναι οι amoled. Και σε όσους φαίνονται τα χρώματα υπερκορεσμένα κτλ. (που στην προεπιλογή πράγματι είναι), αλλάζεις τη ρύθμιση σε επαγγελματική φωτογραφία ή κινηματογράφο και έχεις ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά! Αν και δεν πολυγουστάρω τη Samsung (τη θεωρώ υπερτιμημένη σαν την Apple!), η οθόνη του S5 είναι ότι καλύτερο έχει περάσει απ’τα χέρια μου μέχρι στιγμής!
@Sot11, όπως λέει και ο Ανδρέας, είσαι για γέλια! Το έγραψα σωστά ή θα με διορθώσεις κι εμένα; Πήγαινε να υπερασπιστείς την Apple καλύτερα.

Deductive Reasoning

χρησιμοποιείτε με Ε…Λάθος λόγω βιασύνης. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα μας διορθώσει και ο επιστήμονας Sot11!

ΓιαννηςΡ

@Deductive Reasoning δειχνει πως γνωριζω απο εικονα.Εφοσων μπορω να εχω ακριβεια στο smartophone μου αυτο ειναι που θελω!Η φραση το ολοι μαθατε να χρησιμοποιειται ενα photoshop xaxaxa εισαι αστειος.Το λες σαν να ειναι κατι απλο,εσυ ξερεις?Παρεπιπτοντως δεν ξερω να χρησιμοποιω τοσο καλα το photoshop,χρησιμοποιω περισσοτερο lightroom kai bridge!Οσο για το τι φωτογραφος ειμαι ασε να το ξερουν αυτοι που εχουν δει εργα μου εσυ εφοσων δεν ξερεις δεν μιλας!Αυτο με την επιλογη στα σαμσουνγκ να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα!Και μιας και το πηραμε με site για το ποια ειναι η καλυτερη παραθετω και εγω το πρωτο που βρηκα https://www.phonegurureviews.com/ips-vs-amoled/

mech.al.

Στην Ελβετία είχαν τέσσερεις φορές παραπάνω ζήτηση από το αναμενόμενο στο S6, ‘όπα!’ σου λέει ‘εδώ είμαστε!’

beowolf ahates

@Techblog.gr
Aνεβάστε παρακαλώ κι ένα άρθρο για τον Γιάννη τον φωτογράφο….έχει πιο πολλά σχόλια απ το S6.
Ανορθόγραφοι, ασύντακτοι, εν τρικυμία εγκεφάλου…”κοπανάν” κάποιον που έγραψε κάτι (σωστό/λάθος), αντί να κοιταχτούν στους καθρέφτες. Τα smartphones τους μάραναν…

ανδρεας

Sot11 δε πας κάπου αλλού να ανταλλάξεις τις απόψεις σου που θα έχουν πέραση?
Φίλε, λες για τη δική μου συνοχή στη γραμματική αλλά και εσύ δε πας πίσω! !
Υποκειμενική συζήτηση η οθόνη ρε φίλε, πας καλά? Και ξανά λέω η συγκεκριμένη οθόνη για κινητά είναι η καλύτερη από κάθε άποψη μπες και δες…. Υπάρχουν πληθώρα site τα οποία μιλάνε για αυτή την οθόνη και έχει ΒΡΑΒΕΥΤΕΊ η καλύτερη οθόνη….
Τώρα αν θες να παραμύθιαζεις τον εαυτό σου και να λες ασυναρτησίες δημόσια, δικό σου πρόβλημα… Εσύ γίνεσαι ρεζίλι όχι εγώ. ..
Και ξανά λέω υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μιλήσει σοβαρά?

Sot11

Μάλιστα, έτσι σας μαθανε οποίος έχει διαφορετική άποψη να τον βάζετε κάτω;
Α Deductive Reasoning που εισαι και ‘htc fun’ (!) fun σημαίνει διασκέδαση! Fan ειναι ο οπαδός!
Ανδρέα που ψάχνεις κάποιον να μιλήσεις σοβαρά, για να μιλήσεις σοβαρά πρεπει πρώτα να ξέρεις να μιλάς!

Mary

@deductive reasoning και @ανδρεας με σας να δείτε πόσοι γελάνε! Τι προσπαθείτε να αποδείξετε δηλαδή;

ανδρεας

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-note-4-has-the-best-screen-9876/
+sot11, mary
εγω μιλησα για κατι που ισχυει εσεις που μπηκατε και με κραζετε τι εχετε να δειξετε?
Πηγαιντε να μαθετε τα βασικα πρωτα και μετα μιλαμε!!

Panos7GR

Πέσατε πάνω στον ΓιάννηςP, γιατί; Γιατί είπε την άποψή του και μάλιστα τεκμηριωμένα με επειχηρηματα γιατί δεν του αρέσουν οι AMOLED; Για σοβαρευτειτε! Όλοι οι υπόλοιποι που τον αντικρούουν δεν βλέπω να δικαιολογειτε την άποψή σας. Μόνο ότι είναι για γέλια και ότι τα site τη βγάζουν καλύτερη. Ποιά site; Γιατί τη βγάζουν καλύτερη; Σε ποιό τομέα είναι καλύτερη η AMOLED; Στην διαχείρηση ενέργειας; Στην απόδοση των χρωμάτων; Στις γωνίες θέασης; Μιληστε με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ! Έτσι γίνονται οι σωστές συζητήσεις! Μόνο να πεσετε πάνω στον άλλο ξέρετε… Έτσι κάνουνε στη ζούγκλα τα πιθικια, όχι ο άνθρωπος.

By the way, κι εμένα δεν μου αρέσουν οι AMOLED χωρίς να τις διαγραφω από τον χάρτη, γιατί όντως τις θεωρώ το μέλλον, απλά θέλουν ακόμα δουλειά για την πιστότητα των χρωμάτων.

ανδρεας

Panos 7GR ναι και στις γωνίες θέασης η amoled είναι καλύτερη και εξερεύνησης τις retina γιατί αυτή την οθόνη σε αυτό τον τομέα δεν την έχει! !!
Επίσης και στα χρώματα έχει διαφορά από τις άλλες οθόνες τα δίνει πιο ζωντανά.
Επίσης όπως και είπες και στη μπαταρία έχει διαφορά. ..
Και να πω και κάτι τελευταίο μιλάνε για οθόνες όχι για τις φωτογραφίες που παίζουν οι οθόνες!! Έχει διαφορά το ένα με το άλλο..
Μια photo με την ίδια ανάλυση αλλιώς θα παίξει σε μια tft αλλιώς σε μια lcd και αλλιώς σε μια amoled!

ανδρεας

Εξερω * όχι εξερεύνησης! !!

JohnWave

Νομίζω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση όσο αφορά την κόντρα ips vs super amoled. Πράγματι η ips απεικονίζει πιο σωστά τα χρώματα με εξαίρεση όμως το μαύρο όπου εκεί η amoled το απεικονίζει πραγματικά σωστά. Ωστόσο η ips έχει κάνει βήματα προόδου ως προς το μαύρο και η amoled ως προς την πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Πάντως κανένας μα κανένας, ούτε ο σπουδαιότερος φωτογράφος στον κόσμο δεν μπορεί να ορίσει στον άλλον τι γούστο να έχει και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι κάτι που του αρέσει εκείνου περισσότερο είναι και το καλύτερο. Επίσης κανένας μα κανένας επαγγελματίας φωτογράφος δεν κάνει τη δουλειά του από το κινητό.

Στο θέμα του άρθρου τώρα, επικροτώ την κίνηση της Samsung. Λατρεύω τα λεπτά και μεταλλικά κινητά ( πρώην κάτοχος P6 και νυν κάτοχος Galaxy Alpha). Όσο για την ανάλυση, νομίζω πως αναλύσεις που παίζουν στα 300+ ppi είναι μια χαρά. Εξάλλου σκεφτείτε ότι η μέγιστη πλειοψηφία των καταναλωτών έχουν οθόνες υπολογιστή με πολύ λιγότερα ppi και ούτε καν τους προβληματίζει. Εστιάζουμε στις πολύ μικρές ίντσες των κινητών αντί να ασχολούμαστε με την ανάλυση και τα ppi στις πολλές ίντσες της οθόνης του υπολογιστή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.