Samsung, Φεύγει από την Κίνα. Χτίζει εργοστάσιο στο Βιετνάμ που έχει φθηνότερα εργατικά

Οι μισθοί των εργατών στην Κίνα είναι αρκετά φαίνεται υψηλοί πια για την Samsung. Οι μισθοί στην Κίνα, που κυμαίνονται μεταξύ 400 δολαρίων και 800 δολαρίων ανά εργάτη, χωρίς υπερωρίες, είναι αρκετά υψηλοί πια, και για αυτό η Samsung, σχεδιάζει να φύγει από την Κίνα και να κατασκευάσει μία νέα μονάδα στο Βιετνάμ, όπου οι μισθοί είναι σημαντικά χαμηλότεροι.

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Samsung θέλει να κρατήσει τα περιθώρια κέρδους της στο ίδιο επίπεδο, αλλά για να το κάνει θα πρέπει να μειώσει τα κόστη αλλού. Η ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, οδήγησε σε αύξηση των μισθών, ωστόσο η εργασία στο Βιετνάμ είναι φθηνότερη και επομένως αποτελεί πια μία πιο δελεαστική περιοχή για εταιρείες.

Η Samsung θα δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το νέο εργοστάσιο της στο Βιετνάμ, το οποίο θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στα όρια της παραγωγής το 2015. Μέχρι τότε, στην Κίνα θα παράγει το 40% των mobile συσκευών της. Το νέο εργοστάσιο, θα μπορεί να παράγει 120 εκατομμύρια συσκευές τον χρόνο.

Samsung Βιετνάμ, Samsung, Φεύγει από την Κίνα. Χτίζει εργοστάσιο στο Βιετνάμ που έχει φθηνότερα εργατικά

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wrangler

Και δεν τα πάει στην Αιθιοπία για ακόμα φθηνότερα εργατικά?Να μην παίρνει μόνο το S4 φωτιά αλλα όλη η γκάμα.Επίσεις θέλουν να έχουν όλη την πίτα για πάρτη τους μην σηκώσει κεφάλι ο εργάτης μην δώσουν ένα δολλάριο παραπάνω.

jonjon

Τελικά το χρήμα είναι αυτό που κινεί τα πάντα!

jonjon

Βέβαια μπορεί να έρθει Ελλάδα μισθός 400 υπερωρίες δεν υπάρχουν και βιοτικό επίπεδο πίσω στο 1980.

Nio

Ρε τους Κινεζους. Τα ιδια λεφτα με εμας παιρνουν….
Εδω θα πεσουν κ αλλο οποτε ας το φερουν εδω. Εμεις δουλευουμε κ τσαμπα για κανα εξαμηνο.
αχαχααχαχαχ ρε την samsung.

Θοδωρής

Κακό αυτό.
Πιστεύω κανένας δεν θέλει συσκευές που προέρχονται απο εκμετάλευση και σίγουρα σκεπτόμενος τη χώρα προέλευσης θα αποφεύγει τη συσκευή-εταιρία.Η motorola με την USA-συναρμολογηση κέρδισε πόντους.
Εχεις την αίσθηση τουλάχιστον πως κρατάς ευρωπαικών προδιαγραφών συσκευή.Και σίγουρα ένας καλά αμοιβόμενος εργάτης είναι πιο έμπειρος εξειδικευμένος και σέβεται τις συσκευές που κρατά/συναρμολογεί.
Ακουστηκαν και οι φήμες πως οι εργάτες έφτυναν τα PS4 στη παραγωγή αν θυμάμαι καλα..
Όλα παίζουν ρόλο.Κακή κίνηση απο sammy.

wrangler

Θα γούσταρα πολύ να τους έλεγε ο Κινέζος “Θέλετε να φύγετε ?Ωραία.. και γω λοιπόν θα απαγορεύσω την εισαγωγή των προϊόντων σας στην χώρα.Στο καλό.”

Spukie

ελατε ελλαδα..κ εμεισ σε λιγο σαν το βιετναμ θα ειμαστε.

Darth

καλά πόσο απληστία έχει ποια αυτή η εταιρεία…….

πάντως ας έρθει εδώ Ελλάδα εδώ με 250 ευρώ ξέρω πολλούς που χτυπάνε 10 ώρα και

Lefteris

480 ευρω με 84 ώρες υπερωρια… και κάθεστε ακόμα Κίνα κάντε το εδώ βρε γατάκια αφού σίγουρα θα πέσει κι άλλο ο μισθός εδώ! Χειρότερα από τη Κίνα ήμαστε!

VasiliSIII

Δεν πειράζει και άλλες χώρες έχουν ανάγκη, Όλοι τρέχουν στην Κίνα. Αλλά όντως αν είναι έτσι η Ελλάδα έχει χαμηλότερους μισθούς απο την Κίνα πλέον!!!!

Τομ

Παιδια οσοι λετε για Ελλαδα, εκτος απο την περιπτωση στην οποια αστειευεστε για την κακη κατασταση της χωρας, δεν ξερετε τι λετε σορρυ κιολας..

Tony Cool

Θοδωρή ‘κανένας δεν θέλει συσκευές που προέρχονται απο εκμετάλευση’ ; Προφανως αστειευεσαι φιλε μου.Οταν η apple (βλεπε foxconn) και η Samsung πουλανε σε μια μερα οτι ολες οι υπολοιπες εταιριες μαζι πουλανε σε ενα μηνα τοτε ‘μαλλον’ δεν πολυ ισχυει αυτο! Δωστε στον κοσμακη galaxy και iphone και ας ειναι η οθονη φτιαγμενη απο κρυσταλλωμενα δακρυα μωρων,κανεις δε νοιαζεται…

Darth

@Tom για πες ποια είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα? Στην Θεσσαλονίκη που είμαι τώρα 7 στους 10 νέους( έως 30 ετών) δεν έχουν δουλειά και άλλοι 2 δουλεύουν σε δουλειές 400 450 ευρώ μόνο 1 στους 10 έχει κάτι παραπάνω και αν…
Κάθε μέρα βλέπω και μεγαλύτεροι να χάνουν δουλειά να κλείνουν επιχειρήσεις (μόνο φαγαδικα ανοίγουν), κάθε τόσο βλέπω και ακούω για κάτι δουλειές τύπου “υπογράφεις για 4 ώρες 4 ημέρες την βδομάδα και δουλεύεις 10+ ώρες 6 ημέρες και τελευταία βλέπω και 7 και σου πετάνε ψωρο 285 ευρώ και αυτό αν είσαι τυχερός… Άλλες τόσες εταιρείες (όσες απέμειναν έχουν τους υπαλλήλους τους για 3 4 μήνες απλήρωτους)
Γενικός αυτή είναι η εικόνα (κοινός πέσαμε κατο από τα επίπεδα Βουλγαρίας κλπ αλλά με κόστος διαβίωσης μιας ευρωπαϊκή χώρας…)

Τώρα αν εσύ έλεγες ότι είναι καλύτερα τα πράγματα μάλλον ζεις ένα προσωπικό σου παράδεισο (και χαίρομαι που έστω κάποιος είναι καλα)
Εκτός και αν εννοούσες ότι είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα τότε δεν διαφωνώ

Sotiris

Μπράβο τους τι να πω, μόνο εκμετάλλευση και κέρδος….. Αισχος

filippos

χαχα παιδιά χαλαρώστε…όσο ξέρουν ότι βάζοντας ένα παραπάνω πιξελ και 1-2 ιντσες στο ήδη υπάρχον μοντέλο θα βγάλουν δις επειδή θα βρεθούν κάποιοι είτε πάμπλουτοι είτε με τον βασικό είτε άνεργοι που θα το αγοράσουν όσο και να κάνει και επίσης επειδή ξέρουν ότι έχουν αφήσει πίσω όλες τις άλλες εταιρείες(σχεδόν) θα κάνουν οτι θέλουν και αυτά που λέτε τ’ακούνε βερεσε!!!!! και εσείς όλοι που τους κραζετε το ιδιο θα κανατε σε μια τέτοια προοπτική!

gtar13

θα έχουμε φθηνότερο galaxy?αν είναι έτσι καλώς.είχα την εντύπωση οτι οι σχιστοματηδες έπαιρναν 100$/μήνα .μάλλον ξέφυγαν κι αυτοι….

Νικος

Ελλάδα να έρθουν πιο φτηνά θα τους έρθει.και μείς όλοι τα καταναλωτικά ζώα τους αγοράζουμε τις συσκευές και τους εδραιωνουμε.

Darth

@gtar13 φτηνότερο ούτε καν……… μεγαλύτερο κέρδος για την samsung όμως ναι……….

και ναι τοστ παίρνουν αυτοί χοντρικά στα εργοστάσια απο 300 μεχρι και 1000 δολάρια (απλός εργάτης)

Λακης Ραπτακης

@jonjon φίλε μου 400 ευρω στο Βιετνάμ είναι προϋπολογισμός ολόκληρου χωριού μιλάμε για μισθούς των 5-10 δολαρίων το μήνα

Κώστας D.

13.Darth Σωστός φίλε. Και στο τέλος χειρότερα από βιετναμ θα μας κάνουν. Αρκεί να σκεφτείς ότι το χώμα της Ελλάδας που πατάμε είναι “χρυσάφι”. Χρυσός μέχρι πετρέλαια και ουράνιο…! Και φυσικά όλα αυτά χρειάζονται φθηνά εργατικά χέρια για βγουν… Δε λέω αλλά γιατί στο τέλος κάποιοι θα πεταχτούν και θα πουν για συνομοσιολογίες και λοιπά. Θα τα δουν όμως στο άμεσο μέλλον…

Darth

@Κώστας D. το έπιασες το νόημα φίλε 😀
δεν είναι συνωμοσία κλπ είναι απλός εύκολος τρόπος απόκτησης πώρων

sosimple

Επειδη καποιοι νομιζουν οτι υπερβάλουν οσοι λενε οτι οι μισθοι ειναι μικροτεροι και απο κινα στην Ελλαδα, να τους ενημερώσω: Στα νοσοκομεία (δεν τα ξερει ο κόσμος γιατι δεν τα λενε στις Ειδήσεις καθολου τα καναλια. Ασχολούνται μονο με τη οπλο προπονηται ο Κασιδιαρης της χα), απολύθηκαν οι μονιμες καθαριστριες των 650€ (τοσο ειχαν φτασει) και στη θεση τους μπηκαν ιδιωτικές εταιριες που αναλαβαν το εργο της καθαριότητας. Αυτές βαλανε εργατες δικους τους. Τους πληρωνουν 250€ για την ιδια δουλειά. Δεν ξερω για ποσες ωρες τυπικα ειναι, αλλα πρακτικα δουλευουν 8ωρο. Καποιος που δουλευει σε νοσοκομείο μου ελεγε οτι διαμαρτυρόταν καποια και της λεγανε: Αμα θες, αμα δεν θες παρακαλανε 1000λιαδες. Και δυστυχως αληθεια της λέγανε.
Φιλη μου λογιστρια της λεει το αφεντικο. Επειδη δεν υπάρχει δουλεια, αμα θες σε κραταω με 200€ (χωρις ασφαλεια) και αν φτιαξουν τα πραγματα βλεπουμε.. Η συγκεκριμένη εφυγε γιατι οι βενζινες μονο για να παει κοστιζουν παραπανω.. Αυτα στην επαρχια. Τωρα ο Τομ ή δημόσιος υπαλληλος ειναι ή ετυχε να εχει καποια καλη δουλειά και δεν καταλαβαινει γιατί μιλαμε..

Darth

@sosimple μην το ψάχνεις πολύ………… όπως ει πα μερικοί ακομι ζουν στο δικό τους προσωπικό παράδεισο με κλειστά παράθυρα και νομίζουν όλα είναι τέλεια,
εκτός και αν τρελλαρει ο τύπος τότε τι να πω

jacob

εχω θελω να δωσω αλλη διασταση. (ουτε θετικη-ουτε αρνητικη)
Στην Κινα χανουν τη δουλεια τους ανθρωποι που κερδιζουν στο Βιετναμ.Λεγεται ελευθερια κίνησης κεφαλαιου και δημιουργική καταστροφή. Η εταιρεια ειναι λογικο να το κανει. Οι εταιρειες παιδια δεν εχουν κοινωνικη υποσταση, αλλά οι πολιτες και οι κυβερνησεις. 😉 Οικονομικα σπουδαζω και σας λεω να μην πεφτετε απο τα συννεφα. Ζουμε σε ένα συστημα Παραγωγης [=Καπιταλισμος], (ουτε οικονομικο ουτε τπτ αλλο) που πατάει σε Νόμους της Φυσης, ο θάνατος σου η ζωη μου.

Λευτέρης

Χαλαρώστε…Άπειρο ελάχιστοι είναι αυτοί που τους νοιάζει από τι χέρια προέρχεται το κινητό.Το θέμα είναι να είναι ένα καλό έξυπνο τηλέφωνο και προσωπικά αυτό θα με ένοιαζε. Έχω το s4 δεν θα με ενδιέφερε αν είναι από οποιαδήποτε χώρα.Και αυτό που κάνει η εταιρία είναι το λογικό καμιά εταιρία δεν θέλει να πληρώνει μεγαλύτερους μισθούς ενώ μπορεί να πληρώνει χαμηλότερους.

KOSTAS

Αυτοι δεν φταινε σε τίποτα.
εμείς οι βλάκες φταίμε που αγοράζουμε πανακριβα τα κολομηχανήματά τους και αυτοί ζητάνε ακόμα περισσότερα, ήθελα να ήξερα δεν έχουνε παει ποτε σε κανένα νεκροταφείο να δούνε που θα καταλήξουνε;
ειτε έχουν 1 € ειτε τρις.

marios

πάει χάλασε και η samsung . θα βάζει όλα τα κινέζικά στα κινητά που είναι πάμφθηνα . Τότε γτ το εργοστάσιο να είναι στην κίνα και όχι στη βουλγαρία ή κάπου αλλού με φθηνά χέρια ? πολύ καβάλησε το καλάμι …..

manolis11

Μου θυμίζει το θέμα με το οτε αυτών των ημερών που απο τη μια απολυει με εθελουσια και από την άλλη κάνει προσλήψεις με μισθούς ασε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.