Samsung SM-G906S, Βελτιωμένη έκδοση του Samsung Galaxy S5;

Το Samsung Galaxy S5, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα στην MWC 2014, δεν χρησιμοποιεί οθόνη QHD, καταρρίπτωντας όλες τις φήμες. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις της Samsung, η κατασκευή μίας συσκευής με οθόνη QHD βρίσκεται στον ορίζοντα.

Σήμερα, μία νέα Samsung συσκευή έκανε την εμφάνιση της στην λίστα του GFXBench με κωδική ονομασία SM-G906S, παρόμοια με αυτή του Samsung Galaxy S5 (SM-G900*).

Όπως φαίνεται, το SM-G906S έχει οθόνη QHD ανάλυσης 2560 x 1440 pixels, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν πρόκειται για Qualcomm ή Exynos μοντέλο.

Ο επεξεργαστής και η μνήμη παραμένουν άγνωστες, σύμφωνα όμως με το Phonearena, πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό μοντέλο, καθώς ξεπερνά την Exynos έκδοση του Samsung Galaxy S5 (SM-G900H) στο GFXBench Manhattan test. Από την άλλη πλευρά όμως, το T-Rex test εμφανίζει σκόρ 17.8 fps, σχεδόν 10 fps λιγότερο από το Samsung Galaxy S5.

Παλίοτερα, υπήρξαν αναφορές για δύο διαφορετικές εκδόσεις του Galaxy S5 στο AnTuTu, όμως η συσκευή είχε όνομα SM-G900R4 και όχι SM-G906S. Λέτε τελικά η Samsung να έχει στα σχέδια της κάποια παραλλαγή του Samsung Galaxy S5 με βελτιωμένα χαρακτηριστικά;
, Samsung SM-G906S, Βελτιωμένη έκδοση του Samsung Galaxy S5;, Samsung SM-G906S, Βελτιωμένη έκδοση του Samsung Galaxy S5;, Samsung SM-G906S, Βελτιωμένη έκδοση του Samsung Galaxy S5;
Πηγή 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μιχαλης

Δεν πάει να βγαλει και κινητό με 4k οθόνη sd805 και 4gb ram . Με τόσο όμορφα κινητά που έχουν βγει φέτος (HTC one , xperia z1, Lumia 930 ) δεν έχει καμία ελπίδα .

Merkouris

Προσωπικά θεωρώ άχρηστη την 4k οθόνη… μπαταρία θα τρώει και τίποτα άλλο , Αφού στην FHD όσο κοντά κι αν πάς δεν διακρίνεις pixel! Μόνο με μικροσκόπιο !

Merkouris

Για smartphone 5-6 ίντσες για tablet ειναι καλή η QHD!

Dimitris F.

Μπορει να είναι το note 4…

dark_master

Για νέο Note δεν νομίζω καθώς αυτή η κωδική ονομασία δεν ταιριάζει με την ονομασία του Note. Μάλλον για κάποιο ανανεωμένο μοντέλο της σειράς S μου φαίνεται. Αργά ή γρήγορα θα μάθουμε πάντως.

giannogeorge

Χρήστης πρώτα Galaxy S κι εδώ και ενάμιση χρόνο, S3. Παρόλα αυτά, θεωρώ κοροϊδία αυτό που γίνεται. Οπότε, άντε γεια, Samsung. Άντε γεια. Μέχρι να βάλεις μυαλό. Ελπίζω μόνο να μην είναι αργά για ‘σένα.

Mimis

+1 μιχαλης
+1 giannogeorge
Πειτε τα!
Μπράβο!

ahahaahahaha

Και καλα εσεις ολοι(giannogeorge etc) εχετε σαμσουνγκ αλλα παρολα αυτα βγαζεται το αχτι σας και καλα ΦΑΝ ΤΗΣ ΣΑΜΣΟΥΝΓΚ ΠΟΥ εφυγαν απο το κοπαδι και τα βαζουβ με τηβ σαμσουνγκ. Λες και σας αναγκασε να παρετρ το σ5. Μακαρι να ισχυουν φημες και να ναι ενα premium s5 παρα να μην βγαλει καθολου. Ελεος μπλαμπλατζιδες οσοι ερχεσται σε ασχετα θεματα σε σχεση με το κινητο που προτιματε ( βλεπε: μιχαλης) να μας πειτε οτι δεν προτιμαται την ταδε ετερεια (αναφερομαι σε ολες οχι μόνο σε σαμσουνγκ) και μας μιλατε γοα κατι αλλο. Παλι καλα που μας κάνετε και γελαμε 😀

σπυρος

Βελτιωμένη ως προς τι; την αναλυση; η οποία μόνο καταναλωση μπαταρίας θα προσφέρει… ως προς την κατασκευη; δλδ αν το s5 το απλο ας πούμε κοστίζει 759 τότε αυτό πόσο;

Johnny

Ίσως ένα Samsung galaxy s5 με QHD οθόνη, 3Gb Ram και τον snapdragon 805 (Λέμε τώρα)

Οτιδήποτε κι αν είναι πάντως εμένα με αφήνει αδιάφορο.Εγώ κινητό με την εμφάνιση του galaxy s5 και τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιεί η Samsung δεν το κοιτάζω (ότι specs κι αν έχει)

john

Οποιο κινητο και να παρετε σαν το s5 δεν θα ειναι κανενα…
εχει οτι εχουν ολα τα αλλα στην αγορα και ακομα παραπανω που τα εχει μονο αυτο…
παρτε το χαμπαρι η samsung απλα κανει οτι θελει ειναι πρωτη σε τεχνολογια…
ασχετα αν μας την δινει σιγα σιγα…
πρεπει να αφησει και κατι για του χρονου…

Μιχαλης

@ahahaha πρώτον premium έκδοση δεν πρόκειται να βγει και το είπε και ο CEO της samsung . Δεύτερον ήμουν να αγοράσω το note 3 αλλά λέω ας περιμένω μέχρι να βγει το s5 που θα ειναι καλύτερο και λίγο μισό μικρό . Μόλις το ανακοίνωσαν έφαγε τόσο κράξιμο από εμένα και από άλλους 1000000000 ανθρώπους γιατί ειναι το πιο άσχημο κινητο φέτος με χαρακτηριστικά περσινής γενιάς . Οπότε ποιος ο λόγος να το Αγορασεις και να μην πας σε ένα g2 που ειναι στην μισή τιμή + κάτω . Επίσης άμα αρχίσει πάλι να ανακοινώνει κινητά βασισμένα στην ναυαρχίδα πάλι και καλύτερα θα καταστραφεί γιατί δείχνει πως κοροϊδεύει τους πελάτες της μέσα στα μούτρα . Δες και λίγο τα poll να δεις τι θέση ειναι το s5 . Απλά αδιάφορο

mitsaras

Κατάντησε αηδίας η Samsung. βγάζει ένα μοντέλο πού το αγοράζεις 750 ευρώ και μετά από 1,5 μήνα σου βγάζει το ίδιο μοντέλο με κάτι διαφορετικό (επεξεργαστή, οθόνη ). Ενω η htc, LG, Sony βγάζουν την ναυαρχίδα τους και του χρόνου ξανά.

Tom

Τελειως χαζη κινηση. Καμι βελτιωση ισα ισα χειροτερα ειναι. Και σε αποδοση και σε διαρκεια μπαταριας χειροτερο θα ειναι το κινητο χωρις να κερδιζει σε κατι. Εδω απο 720p σε 1080p οριακα την καταλαβαινεις την διαφορα.

Αυτο το πραγμα με το LG G2 σε καθε θεμα εχει καταντησει κουραστικο. Πρεπει να καταλαβαιτε οτι ολα καλα με το G2 ολα ανθηρα αλλα σε καποιους δεν αρεσει ρε παιδια! Ελεος..

Τομ

Μητσαρα καθε ποτε βγαζουν ναυαρχιδα LG και Sony? 😀 Καλα ρε φιλε μου σοβαρα τωρα; Δηλαδη get your facts straight που λεει και ο λαος. Μετα φταιω εγω που γκρινιαζω..

john

Γιατι για σενα το βγαζει…?
Το s4 που εχουμε στην ελλαδα ενα δεν ειναι…?
το octa s4 ηταν για αλλες αγορες…
οπως και το lte-a που ηταν για την κορεα…

anergos13

Η κινηση ειναι λογικη.(θυμηθειτε οτι στην παρουσιαση του s5 ανεφερε το episode 1 ….αρα τωρα ερχεται το episode 2) Δεν υπηρχε περιπτωση να μεινει σχεδον 4 μηνες πισω η sammy .
(Μαιο βγαινει ο 805…note 4 βγαινει τον 9/14).
Με αυτη την κινηση θα μπει σφηνα στο g3 και θα αναχαιτησει τις οποιες απωλειες θα εχει απο τους υπολοιπους συμπαιχτες του android αλλα και θα θεσει ισχυρες βασεις για να αντιμετωπισει με τον ποιο πειστικο τροπο το επερχομενο iphone 6.
Θα ειναι νομιζω η ολοκληρωση σε ενα υψηλοτερο επιπεδο του s5 που δυστυχως το αδικει μονο ο σχεδιασμος γιατι σε ολα τα υπολοιπα ( οθονη , καμερα ,μπαταρια) απ οτι διαβαζω τα παει εξαιρετικα…
Επισης η στιγμη που εμφανιζεται η συγκεκριμενη πληροφορια ειναι πολυ σωστη γιατι ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΒΓΕΙ ΤΟ S5 ….θα γνωριζουν οι υποψηφιοι αγοραστες οτι ερχεται και επομενη ανωτερη εκδοση.
Το ερωτημα που παραμενει βεβαια ειναι ο σχεδιασμος…εγω περιμενω Εκπληξη..,

anergos

Η κινηση ειναι λογικη.(θυμηθειτε οτι στην παρουσιαση του s5 ανεφερε το episode 1 ….αρα τωρα ερχεται το episode 2) Δεν υπηρχε περιπτωση να μεινει σχεδον 4 μηνες πισω η sammy .
(Μαιο βγαινει ο 805…note 4 βγαινει τον 9/14).
Με αυτη την κινηση θα μπει σφηνα στο g3 και θα αναχαιτισει τις οποιες απωλειες θα εχει απο τους υπολοιπους συμπαιχτες του android αλλα και θα θεσει ισχυρες βασεις για να αντιμετωπισει με τον ποιο πειστικο τροπο το επερχομενο iphone 6.
Θα ειναι νομιζω η ολοκληρωση σε ενα υψηλοτερο επιπεδο του s5 που δυστυχως το αδικει μονο ο σχεδιασμος γιατι σε ολα τα υπολοιπα ( οθονη , καμερα ,μπαταρια) απ οτι διαβαζω τα παει εξαιρετικα…
Επισης η στιγμη που εμφανιζεται η συγκεκριμενη πληροφορια ειναι πολυ σωστη γιατι ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΒΓΕΙ ΤΟ S5 ….θα γνωριζουν οι υποψηφιοι αγοραστες οτι ερχεται και επομενη ανωτερη εκδοση.
Το ερωτημα που παραμενει βεβαια ειναι ο σχεδιασμος…εγω περιμενω Εκπληξη..,

Sot

@anergos
Εμένα όλα αυτά μου θυμίζουν… The walking dead, season 4, episode 16.
😀

Ventura07

η σονυ βγαζει ναυαρχιδα αν 6μηνο

Alexandros

Τι να πείς, εμένα με εκνευρίζει η “τσιγκουνιά” στη RAM, αντι για ΙΜΑΧ αναλυση στο κινητο δωστε κι αλλη RAM ρε παιδιά. Βαλτε 6gb ή 8 και μη μας παιδευετε με 1 – 1,5 – 2 – 3.

Tom

@anergos

“Θα ειναι νομιζω η ολοκληρωση σε ενα υψηλοτερο επιπεδο του s5 που δυστυχως το αδικει μονο ο σχεδιασμος γιατι σε ολα τα υπολοιπα ( οθονη , καμερα ,μπαταρια) απ οτι διαβαζω τα παει εξαιρετικα…”

Αυτο ακριβως φιλε μου. Το GS5 σε καθε τομεα θα ειναι σχεδον τελειο αλλα οχι στον σχεδιασμο. Με μια ωραια θηκη φτιαχνει αυτο. Το ξερω ειναι μετριο επιχειρημα οτι ουτως η αλλως θα βαλεις θηκη αλλα ετσι γινεται. Καποιες φορες ομως θες να το χαρεις και σκετο.

@Alexandros οσο αχρειαστη ειναι η αναλυση αλλα τοσο αχρειαστη ειναι και η παρα πολυ RAM. Κινητα ειναι ρε παιδια τι κανετε video editing? 😀

Theo

Ελεος πια με αυτους που μας τα εχουν @@ οτι το gs5 εχει περσινα χαρακτηριστικα. Γτ τα αλλα τι παραπανω εχουν ; Μονο το z2 εχει 3 gb ram. Ε και τι εγινε ; Οταν η σαμσουνγκ εβγαλε το note 3 με 3 gb ram ειπαν τπτ ; Δεν γινεται να μας δινει καθε χρονο οτι καλυτερο κυκλοφορει γτ δεν θα μας δωσουν τπτ του χρονου. Και ουτως η αλλως ο s805 βγαινει μαιο, δεν υπαρχει τπτ καλυτερο απο τον s801. Οποτε αραξτε. Θα συμφωνησω οτι το s5 θα ειναι οτι καλυτερο και ολοκληρωμενο και εννοω ολα αυτα που βαζει η σαμσουνγκ μεσα στο λογισμικο, τα εφετζιδικα.

Lefteris

Παιδιά υπάρχουν νέες πληροφορίες, πρώτον το s στο τέλος υποδηλώνει μοντέλο αποκλειστικά για την Κορέα…χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει στις υπόλοιπες χώρες! Δεύτερον στο Gfx benchmark δείχνει ότι είναι με 805 adreno 440, 3gb ram και οθόνη 5.2 ίντσες! Τέλος υποψιάζομαι όμως μία έκδοση που δεν θα κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες όπως έγινε και με το 4 με τον 800!

Lefteris

Σορρυ adreno 420 και ο 805 χρονισμενος στα 2.5 https://gfxbench.com/device.jsp?benchmark=gfx30&os=Android&api=gl&D=Samsung+SM-G906S&testgroup=info

minas

Εγώ πάντως που έπιασα στα χέρια μου το s5 σε σταντ μεγάλου γερμανικού καταστήματος ηλεκτρονικών, εχω την άποψη οτι είναι πολύ καλύτερο από οτι νόμιζα από τις φωτό και τα βίντεο. Αν δεν δω πως μου κάθεται στο χέρι ένα κινητό δεν αγοράζω. Επιμένω οτι τα specs στις ναυαρχίδες δεν παίζουν κανένα ρόλο. Όλα θα ικανοποιήσουν τον χρήστη. Αυτό που μετράει είναι το ui και το αισθητικό. Αν έχει 3 ή 2 gb ram δεν παίζει κανένα ρόλο αυτή την στιγμή στο android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.