Samsung, Κλειδώνει τα smartphones της;

Η είδηση έχει κάνει την εμφάνισή της στο ίντερνετ και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους φίλους της Samsung, η οποία φέρεται να κλειδώνει τις συσκευές που παράγονται από τον Ιούλιο του 2013 και έπειτα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει τοπικός περιορισμός χρήσης ενός Samsung Galaxy Note 3, το οποίο για παράδειγμα εάν το αγοράσει κανείς στην Ελλάδα δεν θα μπορεί να του βάλει μία αμερικανική SIM εάν ταξιδεύει στις ΗΠΑ.

Update: Λάβαμε την επίσημη τοποθέτηση της Samsung Hellas για το regional SIM lock.

Όπως μας ενημερώνει το Forum XDA developers, σε κάθε τηλέφωνο υπάρχει ένα Mobile Country Code (MCC) το οποίο συνοδεύεται από ένα Consumer Software Customization (CSC) πακέτο, το οποίο ξεκλειδώνει τη συσκευή σε μία λίστα από προκαθορισμένες χώρες. Οι πληροφορίες λένε ότι καλύπτεται μεγάλο γεωγραφικό εύρος, πράγμα που σημαίνει ότι ένα Note 3 θα λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη και ορισμένες περιοχές εκτός Ευρώπης, αλλά όχι στην Αφρική ή την Ασία.

Έχουμε ζητήσει διευκρινίσεις από την Samsung Electronics Hellas, αλλά δεν έχουμε λάβει -μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές- επίσημη απάντηση ή σχόλιο. Μόλις συμβεί αυτό θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Samsung, Samsung, Κλειδώνει τα smartphones της;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
HtcFun

Νομίζω ότι λίγα είναι τα ψωμιά της πλέον.
Η Samsung Είναι σαν μια έφηβη που ξαφνικά έγινε star, εθίστικε στην κοκαϊνη και μέσα στην δημοδιότητα της αυτοκαταστρέφεται.

kostas-Doha

πολυ εξυπνο κολπο marketing….αν και δεν τους εχω για τοσο εξυπνους…..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ…..

tech21man

Αμα ειναι η samsung εφηβη κτλ, η htc ειναι…μετα εμμηνοπαυσικη και δεν τη σωζει τπτ.

MEDS

Ποιός ο λόγος για κάτι τέτοιο;

alexis

@htc fanboy βρηκες εταιρια να πεις οτι ειναι λιγα τα ψωμια της. Μαλλον αυτο θα ηθελες εσυ. Να σαι σιγουρος πως πρωτα θα πεσουν οι υπολοιποι και υστερα η Samsung.

Αποστόλης Ρόδος

Αδιανόητο κάτι τέτοιο για μένα… θα είναι τεράστιο λάθος αν συμβεί.

Gvirginia

@alexis Τα ίδια λέγανε για Nokia/Blackberry. Πάντως τα σχόλια για αυτό το νέο, και σε άλλα site, είναι αυτού του στυλ, δηλαδή μεγάλη γκάφα και θα επηρεάσει την εικόνα της (αν ισχύουν).
Επίσης καλό θα ήταν να μην επιτίθεσαι έτσι εδώ, HtcFun είναι το όνομα και τον αποκαλείς με τη μία fanboy επειδή είπε τη γνώμη του και δεν ανέφερε πουθενά ότι “η HTC είναι καλύτερη” κτλ…

Chris

Κάτι αυτό, κάτι το ΚΝΟΧ, όλο και απομακρυνόμαστε από την σάμμι όσοι θέλουμε να πειράζουμε τα κινητά μας.

Akis

παρομοιο μαρκετινγκ, παρομοια τακτικη στο σχεδιασμο, θελει tizen, βγαζει χρυσα κινητα… τωρα τα κλειδωνει. Θελει να γινει βεζιρης στη θεση του βεζιρη. Μονο που θα πανε για φουντο χερι-χερι. Ο νοων νοειτω.

HtcFun

@Gvirginia

Πολύ σωστά, δεν σημαίνει τίποτα το name μου δεν είναι fanboy της htc (θα έλεγα περισσότερο της apple). Aπλα και αντικειμενικά λέω ότι βλέπω ότι η Samsung δεν έχει κανέναν λόγο να κελιδώσει τα κινητά της που φημίζονται για την ελευθερία των επιλογών που προσφέρουν και στην ουσία είναι ένα θετικό που πάνε να το βγάλουν και ρωτώ γιατί;

Νομίζω ότι όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται λένε.

Darth

@MEDS που ο λόγος? κόβεις όλες της παραεισαγωγες (ξεχνάμε δλδ φτηνά κινητά samsung από το skroutz) και είσαι άρχοντας (η νομίζεις ότι είσαι άρχοντας…….. και μετά ξυπνήσανε αλλά το βασίλειο θα έχει καταστραφεί) (για samsung μιλαω)

btw βάλανε και το knox αν κάνετε επόμενο Update δεν μπορείτε να κάνετε ροοτ χωρίς να χάσετε παντελώς την εγγύηση

όταν εγώ λέω οτι samsung είναι κάτι σαν apple wannable και ότι έχει καβαλήσει το καλάμι από όλες της πλευρές πέφτουν να με φάνε αρκετοί εδώ……..

chris

about knox: Μόνο αυτό? ούτε προγενέστερη stock rom Μπορείς να βάλεις ούτε μεταγενέστερη custom rom. όλο και απογοητεύει η sammy.

sosimple

Τι ανχωνεστε? Χαζομαρες εκανε η apple, φυγαμε απο εκει και πηγαμε Samsung. Θελει η Samsung να κανει και αυτη χαζομαρες? Παρα πολυ ωραια. Υπαρχουν lg, κατι κινεζικες που ανεβαινουν ραγδαια κλπ.. Το μοναστηρι (λεφτα) να ειναι καλα, και υπαρχουν και αλλου μανταρινιες να κανουν πορτοκαλια..

Darth

είναι όπως παλιά με την htc που εβγαζε κάτι γαματες συσκευές σε καλή τιμή κλπ και μετά καβάλησε το καλάμη μέσα σε δύο χρόνια έχασε σχεδόν τους πάντες…… και όσοι μείνανε κλπ μόνο και μόνο γιατί htc από θέμα ποιότητας είναι αρκετά ανώτερη (τώρα άρχισε κάπως να διορθώνει της βλακείες που έκανε)
samsung Όμως? ούτε από θέμα ποιότητας είναι οκ……. αν συνεχίσει ετσι στο θέμα mobile θα την εξαφανίσουν ανταγωνιστές στο τσακ μπαμ (ειδικά Κινέζοι που έχουν πάρει πάνω τους και φτοιαχνουν κάτι διαστημικές συσκευές (oppo/huawei/meizu/xiomi)

chris

Σωστός ο Darth.
Πελάτες είμαστε, πάμε σε όποια εταιρεία φαίνεται να μας ικανοποιεί σε όλα (αν είναι δυνατόν).
Και ναι, τα κινέζικα κινητά είναι αστέρια πλέον !

tiamat

κανεις μας δε θελει να του κανουν κουμαντο και να τον περιοριζουν.

αν δε μας υποστηριζει ολους εμας που την στηριζουμε ολα αυτα τα χρονια θα μας χασει απο φιλους της

τη βλεπω να γινεται η νεα νοκια αν ειναι αληθεια ολα αυτα…

κριμα samsung

Xaris

Άμα η ενεργοποίηση γίνει όμως με κάρτα από εκεί που το πήρες τότε δουλεύει παντού.

Kostas

Έχω προβλέψει εδώ και αρκετό καιρό και χωρίς να υποστηρίζω ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία εταιρεία ότι το τμήμα κινητών της Samsung κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και η θα κλείσει η θα πουληθεί και αυτό γιατί η Samsung στον τομέα των κινητών έχει καβαλήσει όχι το καλάμι αλλά ολόκληρη την καλαμιά και στην εποχή του ίντερνετ που ζούμε στην λεγόμενη διαστημική εποχή που ο κόσμος έχει αρκετά υψηλό επίπεδο νοημοσύνης αυτές τις γελοίες νοοτροπίες και συμπεριφορές δεν της ανέχεται και μάλιστα όταν πληρώνει και όπως λένε και στο νησί μου (Με τα λεφτά μου μαμάω και την κυρά μου.)και επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος θα πάθει η εταιρεία Βατερλώ κάποια στιγμή όπως έπαθε η ΝΟΚΙΑ ποίος πίστευε ποτέ πως η ΝΟΚΙΑ που στην δεκαετία του 1990 ήταν η κορυφαία εταιρεία των κινητών και ΓΚΟΥΡΟΥ του χώρου,οπότε τέτοιου τύπου μαγκιές αγαπητή Samsung να τις κάνεις στους ΖΟΥΛΟΥ και στους ΚΑΦΡΟΥΣ και όχι στους καταναλωτές της Δύσης και εγώ προσωπικά με το που το διάβασα αυτό το νέο εδώ με τα κλειδώματα αμέσως αντιδρώ και εκεί που περίμενα να αγοράσω το Samsung s4 γύρω στα τέλη Νοεμβρίου το ακυρώνω και θα αγοράσω το Sony Xperia Z1 και η Samsung έχασε έναν πελάτη και πιστεύω ότι… Συνέχεια »

C

SAMSUNG είναι.. ότι θέλει κάνει πια..

Σου λέει “εγώ” είμαι και κανένας άλλος.. Βέβαια “έχει ο καιρός γυρίσματα” λέει ο λαός μας.

Darth

@C ο καιρός έχει γυρίσματα φίλε μου τα ίδια έπαθε η htc

Αποστόλης Ρόδος

Εμένα πάντως παιδια άρχισε να με κουράζει η Sammy… Μετα απο τόσα galaxy s (1,2,3) το 4 με άφησε παγερά αδιάφορο.
Βαρέθηκα τη σχεδίαση της τα υλικά της εδω και 2 κοντα χρόνια.
Βαρέθηκα που ενώ ´εχει το απόλυτο μαύρο στην amoled οθόνη της δεν προωθεί επίσημη κατάμαυρη έκδοση των συσκευών της… Βαρέθηκα να βλέπω κινητά που αγοράζεις 730€ σε 4 μήνες να ξεφτιλιζονται και 300€ κατω… Βαρέθηκα τις κλωνοποιησεις της σε 10αδες παρόμοιες συσκευές που ανακοινώνει κατα ριπάς.. Βαρέθηκα να περιμένω updates της… Με θύμωνουν πολυ τα 4-5 διαφορετικά gs4 που παίζουν με την νοημοσύνη μου… Οπως και τα 8gb ελεύθερα στα περισσότερα απο αυτα … Και τώρα … Ερχεται και το κερασάκι στην τούρτα με ενα νέο σαν αυτο.
Ήδη έχω κανονίσει να δώσω το s3 μου (32gb) και να χτυπήσω το HTC one …
ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΟΥ ΠΟΝΑΝΕ.

Darth

@Αποστόλης Ρόδος σε καποια πράγματα εχεις δίκαιο σε καποια άδικο

άδικο
1. αυτό με την τιμή μόνο καλό μπορεί να είναι όχι κακό όποιος βιάζετε τα σκάει (δικιά του επιλογή) όποιος έχει υπομονή αποκτάει κάτι καλώ με τα μισά λεφτά (και λιγότερα μερικές φορές) (το ίδιο γινετε με όλα τα android και windows phone και μόνο καλό μπορεί να είναι)
(ελάχιστοι καίγονται για μεταπολιτική αξία αν θες να ευχαριστηθείς την συσκευή)
2. πολλές συσκευές μόνο καλό κανουν (εκτός και αν όλες είναι παραλλαγές της ίδιας συσκευής………….)

δίκαιο
σε όλα τα άλλα και αρκετά άλλα που δεν εχεις πει

dimisk

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι το Samsung Galaxy S4 είναι δυνατό κινητό. Η ‘λύσσα’ όμως της εταιρείας να κονιορτοποιήσει την Αpple δεν ξέρω τελικά αν απέδωσε τα αναμενόμενα. Δεν μπορείς να λανσάρεις ως ναυαρχίδα ένα τηλέφωνο full plastic!!! (κάποιοι το ονομάζουν ‘μυγοσκοτώστρα’, ‘παντόφλα’ και τα συναφή).Αναμφίβολα το σχεδιαστικό κομμάτι της Samsung χωλαίνει!!!

jonjon

To region lock θα είναι μάλλον τύπου Ευρώπη , Αμερική , Ασία δεν αξίζω να αλλάξει σε εμάς κάτι.

Vasilis_G

1ο) ΔΙΑΒΑΣΤΕ και λίγο απο μόνοι σας ΠΡΙΝ κάνετε οποιοδήποτε σχόλιο…..ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!!

2ο) Γέλασα πολύ με κάποια σχόλια….αλλά ξεχώρισα μία πρόταση συγκεκριμένη σε ένα απο αυτά…..σας το παραθέτω όπως είναι:
σχόλιο18 #Kostas “….στην εποχή του ίντερνετ που ζούμε στην λεγόμενη διαστημική εποχή που ο κόσμος έχει αρκετά υψηλό επίπεδο νοημοσύνης αυτές τις γελοίες νοοτροπίες και συμπεριφορές δεν της ανέχεται και μάλιστα όταν πληρώνει και όπως λένε και στο νησί μου (Με τα λεφτά μου μαμάω και την κυρά μου.) ”
Μπορώ να σχολιάσω μόνο ότι μετά το αρκετά υψηλό επίπεδο νοημοσύνης…..το οποίο καταφανέστατα σπαταλάμε αφειδώς στο ποιό smartphone να πάρουμε και δεν μάς μένει δράμι όταν έρθει η αποφράδα ώρα να ψηφίσουμε…..μετά ήρθε στο καπάκι το με τα λεφτά μου μαμάω και την Κυρά μου και με ΣΚΟΤΩΣΕ εν ψυχρώ………ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΩΣΤΑ…!!!!

Vasilis_G

….Να για παράδειγμα κάτι που μπορείς να διαβάσεις ΠΡΙΝ κράξεις…. https://gigaom.com/2013/09/27/samsung-region-locks-for-our-galaxy-smartphones-only-apply-the-first-time-you-insert-the-sim/

Darth

@Vasilis_G μια χαρά καταλάβαμε το εννοεί είναι άλλη μια παραπάνω ταλαιπωρία όσο μικρή και ασήμαντη και αν είναι και για κάποιες παραεισαγογες θα είναι δυσκολία
+ αυτό για το knox δεν το εχεις δει να φανταστο?
κοινός το καβάλησε το καλάμι τσαντίζει λάθος μερίδα αγοραστικού κοινού (την μικρή μερίδα που προτείνει σχεδόν σε όλους τους άλλου τι συσκευή να αγοράσουν)

Kostia

Μια απορία έχω: εγώ έστω ότι ζω Ελλάδα, αλλά για τους όποιους λόγους φεύγω για να ζήσω αλλού, πχ στην Αμερική, κι έχω ένα SGS3 και το θέλω μαζί μου, δεν θα λειτουργεί με άλλη sim πέραν της ελληνικής;

someone

Φυσικά, αν δεν κάνω λάθος πας στον πάροχο που θέλεις στην Αμερική πχ και στο ξεκλειωνει.

Κώστας

Και σιγά μην παίρνατε απάντηση απο την Samsung Electronics Hellas. Βάζω στοίχημα οτι απο εσάς το άκουσαν πρώτη φορά. Aυτοί με το ζόρι θα ήξεραν οτι βγήκε το Note 3.

nick2010

The product is only compatible with a SIM-card issued from a mobile operator within the region identified on the sticker of the product package. When the device is activated with a SIM card issued from the other region, the device may be automatically locked until it is released at the dedicated service centre.

Once a device is activated normally, the regional SIM lock is automatically released. Users can enjoy the roaming service as usual and can use other region’s SIM card when travelling.

Τουτέστιν, το αγοράζεις κλειδωμένο και το ξεκλειδώνεις με sim καρτα συμβατή για τη συγκεκριμένη συσκευή (για ευρώπη θέλει ευρωπαϊκή συσκευή και ευρωπαϊκή sim, για ΗΠΑ κάτι αντίστοιχο, για Ασία το ίδιο) και αφού το ξεκλειδώσεις μπορείς να το χειριστείς κανονικά ακόμη κι αν αλλάξεις ήπειρο ταξιδεύοντας κλπ.

Προφανώς παλεύουν να εξαλείψουν τις δι-ηπειρωτικές αγορές, όπου μπορείς να βρεις την ίδια συσκευή πολύ πολύ φτηνότερα…

kostas

Η samsung electronic hellas το παλεύει με πιο ελκυστικό τρόπο. Αυτό το έκανε πέρυσι τα Χριστούγεννα : http://www.samsung.com/gr/cashback . Εγώ το εκμεταλλεύτηκα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.