Samsung: Συνεχίζεται η κάθοδος των smartphones, ανέβηκαν τα tablets

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Apple για τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου που της έδωσαν ρεκόρ εσόδων ύψους 75.9 δισ δολ., σήμερα είναι η σειρά της μεγάλης αντιπάλου Samsung, να ανακοινώσει τις δικές της επιδόσεις.

H Samsung γα το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε ότι οι αποστολές smartphones παρουσίασαν πτώση σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο. Μαζί με τις επαναλαμβανόμενες πτώσεις στις αποστολές, η Samsung είχε πτώση και στις πωλήσεις και θεωρείται ότι σε αυτό συμβάλει το γεγονός ότι ευνοούνται οι συσκευές μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας.

Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι η άνοδος στις πωλήσεις των tablet, που για το συγκεκριμένο τρίμηνο πήγαν στα 9 εκατ., χάρη στα Samsung Galaxy Tab A και Samsung Galaxy Tab S2. Η αύξηση εντυπωσιάζει λόγω του ότι η αγορά των tablet ακολουθεί φθίνουσα πορεία, για παράδειγμα η Apple ανέφερε 25% πτώση στις πωλήσεις iPad. Για το τρίμηνο που διανύουμε η Samsung περιμένει μονοψήφια αύξηση τόσο στα smartphones όσο και στα tablets.

Η Samsung μέσω της καινοτομίας θεωρεί ότι μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις των smartphones επιστρέφοντας ξανά σε κέρδη διψήφιων αριθμών. Να θυμίσουμε ότι στη λίστα με τις εταιρείες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), η Samsung είναι πρώτη, οπότε δίνει μεγάλη σημασία στο πως θα καινοτομήσει. Για το προηγούμενο τρίμηνο τα κέρδη της από τα smartphones ήταν στο 8.9%, ελαφρώς βελτιωμένα από το 7.5% του 2014. Για το 2016 στόχος της είναι να αυξήσει τις πωλήσεις σε tablet, wearables αλλά και την χρήση του Samsung Pay.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2015, το τμήμα mobile της Samsung έκανε πωλήσεις 21 δισ. δολαρίων, μειωμένες κατά 4.9% σε σχέση με το 2014 και 6% από το προηγούμενο τρίμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη είναι στα 1.85 δισ. δολ (13.8% άνοδος από πέρσι αλλά 7% κάτω από το 3ο τρίμηνο).

Συνολικά για όλο το 2015, το τμήμα mobile έκανε 87 δισ. δολ. πωλήσεις, με τα λειτουργικά κέρδη να είναι στα 8.5 δισ. Αυτό σημαίνει 7.3% πτώση σε πωλήσεις από το 2014 και 30% πτώση κερδών.

samsung smartphones tablet sales, Samsung: Συνεχίζεται η κάθοδος των smartphones, ανέβηκαν τα tablets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

ειναι που το 2015-2016 η sammy θα ειχε κατατροπωσει την apple! ετσι λεγανε οι φανς.. αλλα οκ εμεις τα ακουγαμε και γελαγαμε! ουτε μια καινοτομια και του χρονου θα βαλει 3d touch … που ειναι το long press οπως λεγανε οι σχετικοι – hacker – power users του android χρηστες

ChrisG

η Huawei πρωτη μίλησε για force touch και μετέπειτα η apple.ακόμη και το Theverge το αναφέρει που κουβαλάει την appleτιτιδα.Δεν υπάρχει τεχνολογία που να μην έχει αντιγράψει η apple(μέχρι επεξεργαστές,apple watch sensors κ.α).τα έχουμε διαβάσει.όλοι έχουμε ιντερνετ.ακόμη και το slide unlock άλλου είναι.τώρα…το ποιός το έβαλε στην παραγωγή μαζικά,το ποιός πούλησε,το πότε θα δείς κάτι απο τα χαρτιά στην υλοποίηση κλπ…εκείνο έχει να κάνει με τους καταναλωτές.όταν έχεις εκατομμύρια καταναλωτές είναι λογικό και επόμενο να διαδοθεί πιο γρήγορα και να γίνει ευρέως γνωστό.επειδή κάτι γίνεται ευρέως γνωστό απο κάποιον δεν σημαίνει ότι του ανήκει.σιγά σιγά θα μας πείτε ότι το σήμα κινητής τηλεφωνίας το ανακάλυψε η apple.οι ιδέες οι οποίες είχαν υλοποιηθεί στο παρελθόν(και λόγω έλλειψης τεχνολογίας) αντιγραφήκανε απο την apple και σήμερα έχοντας πολλά επίπεδα τεχνολογίας παραπάνω υλοποιούνται.και οι διπλοί,πολλαπλοί φακοί και αυτοί άλλων είναι.δεν είναι καινούρια τώρα.απλά τώρα βελτιώνονται.τώρα υπάρχει η γλώσσα προγραμματισμού καιο το hardware να υλοποιηθεί πιο σωστά. συνεπώς(μιάς και μιλάτε μερικοί συνεχώς για φανατισμό αλλά τον ευατό σας ποτέ δεν τον διαβάζετε)κόψτε την καραμέλλα της αντιγραφής,απολάυστε ότι σας δίνει ο καθένας,διότι μόνο ο ανταγωνισμός προάγει την τεχνολογία.να φανταστώ οτι η λειτουργία battery save,οι γνωστοποιήσεις,τα toggles κ.α και ότι άλλο μπήκε απο την apple είναι αντιγραφή… Συνέχεια »

Don mitso mou

‘η Huawei πρωτη μίλησε για force touch και μετέπειτα η apple”

Η ιστορία με την Huawei είναι υπέροχη, αλλἀ ποιό υπέροχη είναι αυτή η λεκτική ανακυβίστηση. Παλιά λέγαμε “η τάδε το χρησιμοποίησε/παρουσίασε/κατασκευασε πρὠτη”, τωρα πλεον λεμε η Huawei πρωτη μίλησε για force touch”….Δηλαδη για να καταλαβω. Οταν είναι να υποστηρίξουμε πως η Apple αντέγραψε κάποιον, πλεον και το οτι καποιος απλα μιλησε για κατι, κατοχυρωνει πνευματικη ιδιοκτησια ( ασχετα που ΔΕΝ πωλειται ΑΚΟΜΑ μετα απο 5 ΜΗΝΕΣ αυτο το φανταστικο Huawei και ασχετα που πολυ πιο πριν η Apple παρουσιασε αυτη τη μεθοδο αλληλεπιδρασης και στα macbook αλλα και στο apple watch.) Δεν μπορουμε ρε παιδι μου….πρεπει να το αντεγραψε απο καπου η Apple….Καποιοι εχουν περασει πλεον σε ενα μαγικο κοσμο…..

ChrisG

τα παράπονα στο Theverge.νομίζα έγραψα ελληνικά.όχι κινέζικα.
δεν φταίω εγώ:)

don mitso mou

Το ότι στηρίζεις μία επιχειρηματολογία σε ένα, το λιγότερο αστείο, άρθρο δεν δίνει βαρύτητα στη δική σου δήλωση. Για αυτὀ που ανέφερα δεν είπες τίποτα ομως και συνήθως εσύ μου είσαι λαλίστατος. Να το εκλάβω σαν σιωπηρή αποδοχή?

ChrisG

μα δεν είπες τίποτε σοβαρό.ποια επιχειρηματολογία και ποιά σιωπηρή αποδοχή;τα είπα με κάθε λεπτομέρεια και σου έδωσα αντίστοιχα παραδείγματα ένα σωρό.να σου απαντήσω για τις ανακυβιστήσεις;ποιές;και τι λαλίστατος και τρίχες κατσαρές…αυτά που είπες στύλ κουτσομπολιού ήταν.

viel

@ ChrisG οχι φιλε μου το 3d touch υπηρχε στο watch και στο mac πριν το ανακοινωση η huawei! και οταν το εβαλε στο iphone λεγατε ειναι το long press(που η apple εχει long press apo to 2007) διοτι δεν μπορουσατε να καταλαβαιτε την διαφορα! και εγω λεω οτι εχω μια ιδεα τα τηλεφωνα να βγαζουν 3d φωτο… αρα αν καπιος το υλοποιησει θα πρεπει εγω να κανω μυνηση? επιδη απλα σκευτηκα κατι και δεν εβγαλα ποτε? προσπαθειτε με νυχια και με δοντια να κραξετε την apple σε οτι και αν κανει αλλα αυτη ειναι που πουλαει, αυτη κονομαει και αυτη εξελησετε! οι αλλοι απλα ακολουθουν στις περισσοτερες περιπτωσεις (και η apple εχει ακολουθησει σαφως). αν υπηρχε καινοτομα εταιρια θα ειχε ξεχωρησει στο android και απλα δεν υπαρχει. η μονη που θα μπορουσε ηταν η htc (ειχε το ποιο ωραιο android ui, το πιο lag free, και καινοτομιες αλλα ειχε αλλα προβληματα).

don mitso mou

Άστο Chris αγόρι μου, άστο.Μου άρεσε το κομμάτι που λες “τα είπα με κάθε λεπτομέρεια και σου έδωσα αντίστοιχα παραδείγματα ένα σωρό”.Νομίζω πως, αναφορικά με το τί εστί διάλογος και τί παραδείγματα ( που ὀλο αναφέρεις αλλά ποτέ δεν φαινεται να εμφανίζονται- γιατί αυτο που γράφεις ονομάζεται αόριστος μονόλογος) πάσχεις από τρικυμία εν κρανίω. Δεν πειράζει, κάποιοι δεν ξεπέρασαν ποτέ το γεγονός πως διάλογος και επιχειρηματολογια για αυτους είναι η προσπαθεια να πεισουν τους γονεις τους να πανε πενταημερη.

ChrisG

@viel φίλε μου δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι απλό.στην συντριπτική πλειοψηφία η apple έχει μαζέψει απο δεξιά και αριστερά πράγματα και με την τεχνολογία τα έχει υλοποιήσει.απο πατέντες και ιδέες υπάρχουν εκατομμύρια.για να υλοποιηθεί όμως κάτι χρειάζεσαι έναν κατασκευαστή,κάποιον δηλαδή που θα μπορεί να σου το δώσει.και το fingerprint της motorola ήταν.η τεχνολογία όμως στην εποχή εκείνη δεν μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω.απλό είναι.σήμερα που ευδοκίμησε το έδαφος βελτιώθηκε.επειδή το έβαλε η apple είναι δικό της;εάν δείς έργα επιστημονικής φαντασίας το 90% πριν δεκαετίες σήμερα βρισκεται εκεί.και το iris scanner κ.α.όλοι απο κάπου ξεκινάνε.δεν κατηγορώ την apple ότι αντέγραψε(διότι είναι υγιές να προχωρά η τεχνολογία)απλά πήρε ιδέες και υλοποίησε και κάποιος άλλος στο μελλον θα το βελτιώσει ακόμη περισσότερο και με άλλες παραλλαγές κ.ο.κ.αυτό παντού γίνεται.ακόμη και το force touch με το 3d touch έχουν πάλι διαφορά.άλλα επίπεδα πίεσης κλπ.η γκρίνια της “αντιγραφής” με πειράζει ενισχυόμενη με φανατισμό(που εσείς λέτε και κατηγορείτε).και το BT το είδαμε πριν δεκαετίες.λίγο καιρό έχει που η apple το έβαλε.να την κατηγορήσω για αντιγραφή;πόσα πράγματα ανέφερα που έβαλε;είδες πουθενά κράζω για αντιγραφή;όταν αυτή κλέβει…έχει φράγκα να πλήρώσει γιατί όλοι οι άλλοι δεν έχουν τα οικονομικά.όταν όμως της “αντιγράφουν” μία οξειά…ακόμη και τις γωνίες του design… Συνέχεια »

Γιώργος

@viel
Είναι λογικό ότι θέλεις να στηρίξεις την αγορά που έκανες, δηλαδή το τεχνολογικά παρωχημένο τηλέφωνο μόδας που βγάζει η Αμερικανοκινέζικη Apple-HonHai , όταν βάλεις και εσύ κορυφαία οθόνη AMOLED , κάμερα top of the top και μπαταρία που θα κρατάει παραπάνω απο μια ημέρα τότε τα ξαναλέμε. Φιλάκια.

viel

γιωργο γιατι h retina δεν ειναι κορυφαια? ειναι 4 χρονων τεχνολογια και ακομα ειναι στην κορυφη πλακα μου κανεις? κινεζικη ειναι η apple? μαλλον κατι δεν εχεις διαβασει καλα… η καμερα δεν ειναι top ? δεν ειναι μεσα στις καλυρερες που υπαρχουν σε smartphone αυτη τη στιγμη? επισης εχει και το πιο γρηγορο burst με auto focus απο οτιγηποτε αλλο στην αγορα, παλι αδιαβαστος εισαι… επισης η μοδα που κολαει? εγω αγορασα iphone για μοδα? δεν με ξερεις για να το λες αυτο

zabarakatranemia

@ Γιώργος

Σκέφτομαι να αγορασω κινητό από την εταιρία που ξεκίνησε πουλώντας ζαρζαβατικά, και τωρα πέρα από κινητά φτιάχνει και τοστιέρες, ψυγεία και πλυντήρια πιάτων. Δεν ξερω τί λενε οι άλλοι, αλλά αν έχει κορυφαία οθονη και κάμερα τελείωσε, αυτἀ κανουν το καλο κινητο οπως και η δουλειά τους αντρες. Τί κι αν ελεγε ο Bill Gates πως το λειτουργικο είναι παντα αυτο που εχει σημασια, τί ηξερε αυτος, εγω ακουω μονο τον Γιωργακη μου

viel

@ ChrisG φιλε μου οι τεχνολογιες (αυτεσ που λες δεξια και αριστερα) υπαρχουν ειναι δωρεαν και ειναι για ολο τον κοσμο! ο καθενας εχει το δικαιωμα να παρει μια τεχνολογια και μια αλλη και να δημηουργησει κατι… ετσι εξελισετε η τεχνολογια! καποιος ευφηβρε το ρευμα, καποιοσς αλλος με το ρευμα ευφηβρε τα κυκλοματα, ο αλλος με τα κυκλοματα ευφηβρε τα tranzistors, ο αλλος περνονατς την τεχνολογια των tranzistor ευφηβρε τις σημερηνες cpu κτλ… ολα μια συνεχεια ειναι…. ο καθενας εχει δικαιωμα να εννωσει τεχνολογιες που υπορχουν στον κοσμο και να κανει κατι νεο, αυτο κανει και η αππλε! δλδ η αpple ευφηβρε την multitouch capacitive οθονη που πλεον ολα τα smartphone εχουν… αρα οσα smartphone υπαρχουν ειναι κλεμενα??? η δεν θα επρεπε να υπαρχουν? το κινητο σου που εχεις και καυχιεσαι εχει multitouch οθονη που εχει ευφεβρει η apple! ti εκλεψε ακριβως μπορω να μαθω?

ChrisG

@viel παντού υπάρχουν γρήγοροι φακοί.ο φακός του Iphone ποιανού κατασκευαστή είναι;αυτό δεν έχει σχέση με την apple.μέχρι πρότινος όλοι sony φακούς βάζανε και τώρα η samsung άρχισε τα τελευταία χρόνια να βάζει και δικούς της.άλλωστε dslr έβγαζε εδώ και χρόνια.την τεχνολογία την έχει.τα samsung έχουν το 95% hardware δικό τους η apple κομμάτια απο εδώ και απο εκεί.χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό αυτό.αυτές είναι διαπιστώσεις.τίποτε άλλο.
κάποτε η apple είχε βγάλει πατέντα ενός(αντι-βαρυτικού μηχανισμού)ώστε να πέφτει η συσκευή με συγκεκριμένο τρόπο.που είναι αυτό;αν δεν έχεις την τεχνολογία και τον κατασκευαστή πως θα το υλοποιήσεις;το μηχάνημα π.χ λιθογραφίας των επεξεργαστών το κατασκευάζει η samsung και αυτοί τους apple επεξεργαστές και δικών της.αν δεν υπήρχε η samsung ΤΙ θα παρήγαγε η apple;τίποτε.απλά.πές μου σήμερα τι έχει ένα κινητό ένα laptop που να το κατασκέυασε η apple και να το σχεδίασε απο το μηδέν.πές μου…

ChrisG

@viel…DiamondTouch(2001)…διάβασε.πουθενά δεν υπάρχει η πρωτιά όπως την εννοείς.συμφωνούμε ότι απλά κάποιοι το εξελίσουν και το κάνουν καλύτερο.ούτε οι θύρες usb,το πληκτρολόγιο,οι οθόνες,τα ποντίκια,οι μητρικές πλακέτες,το BT,το NFC,οι υπέρυθρες,οι επεξεργαστές,τα power banks κ.ο.κ είναι της apple.αλλά το 99% των συσκευών της αποτελείται απο αυτό.να φανταστείς έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ για τον άνθρωπο που ανακάλυψε το usb πρωτόκολο ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ούτε ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ένα σέντς για το έργο του.το πρόσφερε στην τεχνολογία αφιλοκερδώς.σταματήστε λοιπόν να καυχιέστε μερικοί και απολαύστε…απλό είναι.

viel

@ChrisG εχδεις μπερδεψει τον σχεδιασμο με την μαζικη παραγωγη! η samsung στις cpu κανει μαζικη παραγωγη δεν σχεδιαζει ουτε ξερει πως θα ειναι η cpu του iphone! περνει τα αρχεια και τα βαζει στο cnc και κοβει! το πως θα ειναι η cpu τα κυκλοματα τα παντα τα σχεδιαζει και τα τεσταρει η apple και οταν φτασει στο τελικο προιν το δινει στην samsung που εχει εργοστασιο που μπορει να παραγει μεγαλη ποσοτητα για τα φτιαξει. η cpu ειναι σχεδιασμενη απο την apple οχι apo την samsung. ενας φακος ειναι ενας φακος η αππλε δεν ειναι εταιρια που φτιαχνει φακους καμερας… λογικο ειναι να παρει το προιον απο καποιον που φτιαχνει, η apple ομως θα πει πως θελει να ειναι ο φακος (προσφατα πατενταρε ειδικο τροπο σχεδιασης φακου) και αυτη θα φτιαξει τους drivers και το λειτουργηκο για να διαβαζει το software το hardware.. η samsung πρωτες υλες απο που περνει? βαζει τους εργαζομενους σατ ορυχεια? οχι περνει απο καποια εταιρια που κανει αυτη την δουλεια και μετα η samsung κοιταει τι θα κανει αυτο που αγορασε. ειναι απλα τα πραγματα. επισης cpu φτιαχνει και η tsmc οχι μονο η samsung. ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ τα παντα η… Συνέχεια »

John N

Λογομαχηστε και μαλωστε σαν τις κοτες για το ποια εταιρεια αντιγραφει και ποια πρωτοπορει. Ειστε πιο γελιοι των ιδεωδων που προφασιζεστε. Η αναπροσαρμογη- αντιγραφή καποιας τεχνολογιας στα δεδομενα της εκαστοτε εταιρειας συνιστα την εξελιξη. Και η εξελιξη ειναι αναγκαια και αναποδραστη. Εσεις τωρα αμα προσκολλατε στο ποια κατεχει τα ηνια, τοτε τι να πω? Ναι τεχνολογικο σαιτ είναι εδω, ναι -υποτιθεται- γιγνωσκουμε κατιτις περισσότερο σαν καταναλωτες αλλα ημαρτον. Κατι να επισημανθει επισης. Συνηθως οι πατεντες λαμβάνουν υποσταση και εξαγονται στο καταναλωτικο κοινο μετα απο τρια χρονια. Θυμαμαι το 2012 που κυκλοφορησαν κατι πατεντες για pencil της apple και ιδου περυσι παρουσιαστηκε το ipad pro με ipencil. Επομενως, γυρω στο 2018 οψομεθα λογικα αυτην την τεχνολογια που προανεφερε ο ChrisG και φανταζει πολλα υποσχομενη.

ChrisG

ο σχεδιασμός όσων υπάρχουν στον τομέα της τεχνολογίας είναι λίγων.και σίγουρα όχι της apple.για να κατασκευάσεις ΠΡΕΠΕΙ να σχεδιάσεις.αυτά που λές και δεν στέκουν και δεν υπάρχουν πουθενά.όλα είναι παραλλάγές των πρότυπων ιδεών.πρώτη στα 14nm ήταν η samsung.όπως και παλιότερα και ίσως στο μέλλον η Intel κ.ο.κ.επεξεργαστές και αρχιτεκτονικές υπήρχαν πολύ πριν την apple.μην λέτε ότι νάναι.επειδή σχεδιάζει τους Α Series dual core ώστε να είναι πιο αποδοτικοί στο ios δεν σημαίνει ότι ανακάλυψε τώρα τους επεξεργαστές.κομμάτια πάνω σε ένα πάζλ είναι όλα που εξελίσονται και μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο.απλά πράγματα.
όπως π.χ ο άνθρωπος που κατασκεύασε το usb πρωτόκολο.

viel

ChrisG αν νομιζεια οτι η λιθογραφια ειναι αυτο που παιζει μονο ρολο σε μια cpu τοτε καλυτερα να σταματισω να μιλαω μαζι σου… ειδαμε και την samsung στο 6s στα 14 τι χαλια δουλεια εκανε που της tsmc στα 16 ειχε καλυτερη καταναλωση… για αλλη μια φορα η apple σχεδιαζει απο το 0 τα παντα, τα κυκλοματα, το που θα ειναι και ποσα τα transistors, και instructions per cycle, τους χρονισμους ταπαντα, και αφου καταληξει σε κατι που δουλευει οπως θελει στελνει τ σχεδια σε ενα κατασκευαστη και κανει μαζικη παραγωγη! αν δεν το καταλαβαινεις εσυ χανεις οχι εγω

viel

@ εχει σχεδιασει η samsung τον twister? οτι θελετε λετε μου φενετε

ChrisG

τα 14nm δεν ήταν χάλια.διότι αν κατασκέυαζε μόνο η samsung τους επεξεργαστές της δεν θα έπαιρνες ποτέ χαμπάρι και τις διαφορές.οι TSMC είναι στα 16ΝΜ.αν υπήρχε και τρίτος κατασκευαστής στα 18nm πιθανόν και σχεδόν σίγουρα θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα.άλλωστε οι επόμενοι 88xx θα κατασκευαστούνε στα 14 δεύτερης γενιάς.
χωρίς την λιθογραφία ΔΕΝ υπάρχουν επεξεργαστές και ούτε θα υπήρχαν,χωρίς το μηχάνημα που τους κατασκευάζει και αυτό με την σειρά του σχεδιάστηκε,δεν θα υπήρχε ούτε λιθογραφία.απλά πραγματάκια.χωρίς μπετόν δεν θα είχες σπίτι.το μπετόν είναι νερο-χαλίκι,τσιμέντο portland.χωρίς το Portland τώρα θα έχτιζες με ασβέστη.αυτό με την σειρά του είναι μείγμα άλλων υλικών.ούτε το ρεύμα όυτε ο χρονισμός είναι της apple.χαλάρωσε και απόλαυσε…η ζωή είναι ωραία.κάθισε εσύ να πιστέυεις σε παραμύθια.

viel

αρα h samsung που δεν παραγει πρωτη υλη δεν ειναι τιποτα δικο της απο αυτα που φτιαχνει μιας και ο σιδηρος ο χαλκος που χρησημοποιει αγοραζονται απο αλλη εταιρια ΟΚ σε καταλαβα

ChrisG

τέλος μην ξεχνάς το κομμάτι”βιομηχανική κατασκοπεία”.αν οι περισσότεροι εργαζόμενοι επάνω στο apple car είναι της tesla…καταλαβαίνεις πόσο apple car θα είναι:)αυτά τα λεώ για ΟΛΟΥΣ.εμείς είμαστε πολύ μικροί για να ξέρουμε τι συμβαίνει στον κόσμο.φιλικά πάντα.μπορείς να έχεις την άποψη σου όπως και εγώ την δική μου.δεν είναι κακό.

viel

και που ξερεις εσυ πιοι εργαζονται στο car? επιδη βγηκε ενα αρθρο που λεει οτι η αππλε προσλαμβανει υπαλληλους που δουλευαν στην tesla? εισαι μεσα στην ομαδα του apple car και ξερεις?

ChrisG

η tesla και η apple ξέρουν την αλήθεια.και για να μην αμφισβητεί τα δημοσιεύματα η apple της tesla…καταλαβαίνεις.;
άλλωστε το κομμάτι car…είναι πιό σύνθετο απο την ιστορία της εταιρείας.δεν έχει την τεχνογνωσία και χρειάζεται ανάλογο προσωπικό.εκτός κι άν η apple ήξερε απο περιελίξεις μοτέρ,τροχούς,μπαταρίες,καλοριφέρ,κλιματισμούς κλπ…και απο χθές:)

viel

@ChrisG κανεις δεν ειπε οτι ηξερε (και αναροτιεμαι και γιατι θελει να μπει σε αυτο τον κλαδο) αλλα απο αρθρα γελιοτητες (αυτο του musk οπου μετα τα επερνε πισω) δεν βγαζω συμπερασματα! η tesla για εμενα ειναι η καλυτερη εταιρια στον κοσμο στα αυτοκινητα και μακαρι να συνεργαζοταν με την apple στο car

ChrisG

μα εγώ σου απάντησα δια μέσου των σιωπηρών δημοσιευμάτων της apple.για να μην αμφισβητεί και να ρίχνει μηνύσεις ως συνήθως(…)άρα θα ισχύει(και ότι θέλει apple car και ότι παίρνει άτομα-προσωπικό της tesla).η tesla είναι πολύ μπροστά σε αυτόν τον χώρο και μέχρι το 2020 θα υπάρχουν ΠΛΗΡΩΣ αυτοκινούμενα οχήματα και με 700-800 χιλιόμετρα αυτονομία.το πώς θα εξελιχθεί μετά αυτό ο χρόνος το δείχνει.
το άν η apple θα περπατήσει με το apple car ή θα φάει τα μούτρα της αυτό δεν με ενδιαφέρει προσωπικά.πάντως οι μετοχές της κατρακύλησαν και κατρακυλάνε.μπές στο Investing και δές τα τελευταία 2 χρόνια περίπου μέχρι και σήμερα.

viel

ποιες μετοχες κατρακηλανε γιατι εγω τα 2 τελευταια χρονια αγοραζω τον μαιο πουλαω τον σεπτεμβρη και περνω δωρο το νεο iphone! τωρα η μετοχη ειναι πολυ χαμηλα, μαλιστα και σε επιπεδο μεγαλου βαθους αλλα η εταιρια καθε χρονο εχει αυκηση κερδων! αρα τι σημασια εχει η τιμη? τις τιμες να ξερεις τις κρατανε εκει που θελουν οι εταιριες σαν την αππλε, για να ειναι εκει καποιος κατι ξερει και καποιος θα βγαλει πολλα λεφτα

viel

περυση μαλιστα αν θυμαμαι καλα ειχε πιασει το μεγαλυτερο high στην ιστορια της αν αυτο ειναι κατρακηλα τι να πω.. 😛

ChrisG

το Q2 του 2015 είχε φτάσει στο 33% περίπου και τώρα είναι στο 2,2%.δεν τα λέω εγώ και δεν είπα ότι είχε διαρκή πτώση.κάτι που ανησυχεί τους πάντες.ο κορεσμός των smart συσκευών φτάνει σιγά σιγά και όσες επενδύσανε μόνο σε αυτό το κομμάτι θα έχουν δύσκολο μέλλον.
υγ:αφού έχεις και μετοχές άρα είσαι Power appleτης ε:)προσωπικά εγώ απέχω εντελώς απο αυτά.

viel

δεν εχω πλεον μετοχες και φετος δεν θα παρω. καποια στιγμη ειχε γινει split και απο 300$ επεσε στα 93$ μηπως ειδες αυτο και νομιζες στο γραφημα οτι ειχε πτωση

ChrisG

όχι υπάρχει σημερινό δημοσίευμα.μπές και δές…με τίτλο…στις οικονομικές εφημερίδες.
“Apple: Παρασύρονται από την κατρακύλα της μετοχής οι τιμές-στόχοι”

fotis

Η samsung το τεταρτο τριμηνο του 15 ειδε τα κερδη της να πευτουν 39.7% στα 2.67 δισ δολλαρια απο τα 4.7 δισ δολλαριο που ειχε το 4 τριμηνο 14.επισης για ολο το 2015 τα κερδη της επεσαν απο τα 21.922 δις δολλαρια στα 16.72 δισ δολλαρια πτωση 20 %.οσο για την μετοχη της apple πριν το split ηταν στα 700.μετα στο split ειχε 100 δολλαρια τον απριλιο εφτασε τα 151 δολλαρια και τωρα εχει φτασει στα 93 δολλαρια

ChrisG

12% πτώση απο το 2013 και η αιτία…μειωμένη ζήτηση αποτιμάται απο Κίνα μεριά.η διαμόρφωση της τιμής της μετοχής είναι η χαμηλότερη απο τον Ιούλιο του 2014.αυτά…σημερινό δημοσίευμα.36 δίς εξαφανίστηκαν απο την αξία της apple σε μία συνεδρία.

Γιώργος

@viel
Για ποιόν λόγο να αγοράσει κάποιος iphone εκτός από την μόδα? Θες να δούμε συγκριτικό οθόνης?
https://www.youtube.com/watch?v=5Wx7zDnXOTQ

Θέλεις να δούμε συγκριτικό κάμερας?
https://www.youtube.com/watch?v=aybrBYKmqZg

Με εξαρτήματα ότι έμεινε στα ράφια εδώ και 2-3 χρόνια το πολύ πολύ να φτιάξουν οι Αμερικανοκινέζοι μια υπερτεκτιμημένη μετριότητα. Μόνο ο επεξεργαστής αξίζει αλλά και αυτόν η Samsung τον κατασκευάζει αλλιώς δεν θα ήταν τόσο καλός.

Prankster100

Συνελθετε εσείς τα Apple fan boys (π.χ σε αυτό το ποστ ο viel) ρε αγορι μου γλυκό ή apple το μόνο που παράγει είναι μάρκετινγκ developers (εκεί κερδίζει τα πάντα )και λίγο αν@Μάλια, ειδικά πλέον με τέτοιο πρόεδρο και αυτά που πετάει. Αααα και κάτι που κάνει 30 χρόνια τώρα ΛΟΓΙΣΜΙΚΌ.όλα τα άλλα τα φτιάχνουν άλλες ετερειες και συγκεκριμένα για την Apple ή σαμσουνγκ. 14 nm cores 14 nm και η Apple. ram η Samsung ddr4, ddr4 και η apple (πως είναι ένα παιδάκι οοοο τι είναι αυτό θέλω και εγώ από αυτό) ΔΕΝ ΠΑΡΆΓΕΙ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΆΖΕΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ. Όταν έχεις μια ιδέα να έχεις την τεχνογνωσία να την παράγεις. Εδώ ολόκληρη amd παραχωρεί την σκυτάλη στην σαμσουνγκ για να αντιμετωπισει την ίντελ στο κομμάτι των επεξεργαστών. Πάρε σαμσουνγκ φτιάξε κάτι τρομερό σε pc chip και μαμησε λιγο την ίντελ προσπάθησε εστω (γιατί intel είναι η intel δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω). Είναι καλύτερο το iphone υποκειμενικό αλλά δεκτο. Παράγει κάτι η apple εκτός από αυτά που ανέφερα? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ μην φαντάζεστε πράγματα. Είναι ένας αχρηστος γίγαντας που παράγει ένα μη ολοκληρωμένο λογισμικο (γιατί ολοκληρωμένο θεωρείται το windows) αλλά για τις δουλειές που κάνει αναλύσεις χαμηλές ψευτοmultitasking και άλλα… Συνέχεια »

Don mitso mou

Prankster100
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον ιατρικά και ηθικά σωστο τροπο να το βάλω στο κεφάλι σου να το εμπεδώσεις πως ΑΛΛΟ σχεδιάζω ΑΛΛΟ κατασκευάζω. Κι ο τρορναδορος κατασκευάζει αλλα του πηγαίνουν τα σχέδια έτοιμα. Η Apple παντα σχεδίαζε τις μητρικές τις για παράδειγμα. Ειδικά στα Mac Pro. Και οι επεξεργαστές της σειράς A είναι δίκης της σχεδίασης. Τί σημασία εχει ποιος τους κατασκευάζει, δεν καταλαβαίνω τί κόλλημα είναι αυτο που σας πιάνει ώρες ώρες.
Για του λόγω το αληθές

https://youtu.be/IbWOQWw1wkM

ChrisG

@Don mitso να φανταστώ ότι σχεδίαζε και τους επεξεργαστές των iPhone 5S, 6, 6Plus και iPad Air και Mini…τουτέστιν…A7, A8, A9X για τα οποία ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ απο το δικαστήριο του Μάντισον στο Ουισκόνσιν για κλοπή πατέντας έναντι των 862 εκ δολλαρίων έτσι;

Don mitso mou

ChrisG

Δεν φτάνει που έχεις γίνει γκουρού του wiki και του google search, δεν κάνεις και σωστό search πανάθεμά σε.

1ον. Το ποσό που ‘καλείται να πληρώσει” ( γιατί πολλές φορές τα ποσά αυτά μετά τις προσφυγές πέφτουν ακόμα πιο κάτω) η Apple είναι 234 εκ. όχι 862εκ.

2ον. Δηλαδή με βάση το ασόβαρο σχόλιό σου, το γεγονός πως η Apple βρέθηκε “πρωτόδικα¨ένοχη ( κι όχι τελεσίδικα) για ΜΙΑ πατέντα. σημαίνει πως ολόκληρος ο σχεδιασμός των τσιπς είναι κλεμμένος ( που στον σχεδιασμό των τσιπσ μπορεί και να χρησιμοποιουνται απο μερικές δεκάδες εως και εκατονταδεσ πατεντες)

Και 3ον και πιο σημαντικό, να υποθέσω πως σύμφωνα με τα λεγόμενά σου και η INTEL δεν σχεδιαζει τους επεξεργαστές της, μιας και αυτή δέχτηκε μήνυση και μάλιστα πλήρωσε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για ακριβώς την ίδια πατέντα. Να υποθέσω πως όπως έκρινεςι για την Apple, και εβγαλες το ευφυες συμπερασμα πως δεν σχεδιασε τα τσιπς η ίδια το ίδιο θα ισχύει και για την INTEL για το ίδιο χρονικο διαστημα ε?

Σκέτη τρικυμία εν κρανίω είσαι αγόρι μου…

Prankster100

@ Don mitso mou σιγά κύριε μπούρδαρολογε θα χάσετε τον ύπνο σας προσπαθώντας να δικαιολόγησετε την apple. Τόσο φανατισμός. Συνελθε και δεξου τι ισχυει μέχρι και ο Tim cook παραδέχτηκε ένα μικρό κομμάτι. Παραδέχεται η ίδια η apple αλλά όχι τα fan boiiiiiis (youlo) δις ισ τρατζικ σιριουσλι μαν. Και δεν θέλω να μου δώσεις να καταλάβω τίποτα θέλω να μην ξανά ασχοληθώ με την apple αλλά γράφεις όλο γκουχ. Καλή συνέχεια και πολλα iphone σου εύχομαι μπας και ηρεμήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.