Η Samsung οφείλει να καταβάλει στην Apple επιπλέον αποζημίωση 290 εκατομμυρίων δολαρίων

Νέο ορόσημο στην δικαστική διαμάχη της Apple με την Samsung, με την τελευταία να οφείλει επιπλέον στην αμερικάνικη εταιρεία 290 εκατομμύρια δολάρια για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών της. Όπως είναι γνωστό, στο παρελθόν το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η Samsung, έπρεπε να καταβάλει στην Apple ποσό $1 δισεκατομμυρίου για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών. Το πρόστιμο μειώθηκε μετά από συνέχιση της δικαστικής διαμάχης στα 599 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα μία νέα δικαστική απόφαση, υποχρεώνει την Samsung να καταβάλει στην Apple επιπλέον $290 εκατομμύρια ή $290.456.793 δολάρια για να είμαστε ακριβείς.

Η Apple ζήτησε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους $380 εκατομμυρίων, ενώ η κορεάτικη εταιρεία υποστήριξε ότι οφείλει στην Apple όχι περισσότερα από $52 εκατομμύρια. Τελικώς επιδικάστηκε το ποσό των $290 εκατομμυρίων και έτσι συνολικά, η Samsung είναι υποχρεωμένη να καταβάλει συνολικά στην Apple το ποσό των 890 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Φυσικά η κορεάτικη εταιρεία, θα προσπαθήσει με έφεση να μειώσει περαιτέρω το ποσό των $290 εκατομμυρίων.

Ακολουθούν οι δηλώσεις (στα αγγλικά) των δύο εταιρειών μετά την νέα δικαστική απόφαση.

Apple Samsung, Η Samsung οφείλει να καταβάλει στην Apple επιπλέον αποζημίωση 290 εκατομμυρίων δολαρίων

Apple:
“For Apple, this case has always been about more than patents and money. It has been about innovation and the hard work that goes into inventing products that people love. While it’s impossible to put a price tag on those values, we are grateful to the jury for showing Samsung that copying has a cost.”

Samsung:
“We are disappointed by today’s decision, which is based in large part on a patent that the US Patent and Trademark Office has recently deemed invalid. While we move forward with our post-trial motions and appeals, we will continue to innovate with groundbreaking technologies and great products that are loved by our many customers all around the world.”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρεας

Ποοο έλεος ! Πόσα θα βγάλει η apple?

Titribit

Περαστικα…

Darth

γουστάρωωωωω δυο εταιρίες που δεν συμπαθώ μαλώνουν
αυτά ειναιιιιιιι

giog

Υποθετω θα τα δωσει κι αυτα σε 5λεπτα ή ακομα καλυτερα σε διλεπτα ή μονολεπτα να γουσταρουμε;

johnix666

Αυτό δεν είναι technews …πόσο μας νιάζουν τα λογιστικά / νομικά τους?
αλλά οκ,
μόνο τους haters ίσως ενδιαφέρει και τα στελέχη.
Από νομικής άποψης ,για να το κάνει κάτι θα ξέρει η apple παραπάνω…Δεν έχει να κάνει με το τζίρο της εταιρείας μια τέτοια κίνηση ,προστατεύει το κεφάλαιο που επενδύει σε καινούργιες τεχνονολογίες / πατέντες …μάλλον.

johnix666

τρελά ποσά όμως ..έτσι?

Nio

Μας κοροιδευουν παγκοσμιως μου φαινεται κ εμεις καθομαστε κ χαφτουμε τα παραμυθια τους…

johnix666

@Nio σε ποιο ακριβώς το σημείο αυτής της δικαστικής διαμάχης νιώθεις ότι εξαπατήθηκες ?
εκτός και αν σου κλέψανε και οι δυο τις πατέντες …οπότε σε συμβουλεύω να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα σου και από τους δυο …300 από την apple και 300 από τη samsung..

kVel

Είναι σαν να έχει πάρει πίσω ότι έδωσε για τα τους επεξεργαστές, τις οθόνες και δεν ξέρω τι άλλο φτιάχνουν για αυτούς…

Nio

https://www.youtube.com/watch?v=NCwBkNgPZFQ
Να τι ισχυει για τις εν λογω εταιρειες…
Δεν εξαπατουμαι εγω ακριβως σε αυτην την δικαστικη διαμαχη. Αστο ειναι πολυ μεγαλο το θεμα. Απολαυσε το βιντεακι με την τραγελαφικη αληθεια…..

VasiliSIII

καλά 11 λεπτάκια να αυξήσει η Samsung τις μνήμες που διαθέτει στην Apple την έβγαλε την χασούρα σε ενα χρόνο!

johnix666

@nio το βιντεάκι είναι εντελώς άκυρο για τους εξής λόγους.
1) τα Like και τα “χαζά” μη πρακτικά apps δεν είναι είναι η apple ή samsung,αλλά είναι θέμα dev. Που φτιάχνουν apps. πχ αν γράψω εγώ κώδικα “hello world” και το πουλάω και βρεθεί κόσμος να το αγοράσει ? Και το σίγουρο οτι δεν είναι στην θέση κανένός να κρίνει ως πρόβατα/robot για το τι βρίσκει αναγκαίο και το αγοράζει .
2) γράφεις απο το pc σου σε περιβάλλον bactrack os , σωστά? αν είχες τα χρονάκια σου …και δεν είσαι αρκετά Nios θα σου θυμίσω διαμάχες μεταξύ intel-amd για cpu και γενικά corporate fights που γίνονται και θα γίνονται και γινόντουσαν. είτε αυτό λέγεται hp vs oracle ,είτε toshiba vs Lexar Media Inc ( για τους ssd)
κοκ.
εκτώς αν έχεις σκοπό να ζήσεις στο βουνό σαν τσοπάνης …οπού και εκεί θα έχεις διαμάχες αν σου κλέψει κάποιος τα πρόβατα …για μια ακόμη φορά ρωτάω
που ακριβώς σε εξαπάτησαν ..έστω και περίπου ?
φιλικά πάντα…δεν έχω όρεξη για τσακωμούς εδώ μέσα.

azriel84

@johnix666

+1. Πες τα γιατί θα γυρίσουμε στο Nokia 3210. Το θέμα είναι να ελέγχουμε την τεχνολογία και όχι να μας ελέγχει, εκεί είναι η μαγκιά. Επίσης, κάποιος θα μπορούσε να πει στα παλικάρια που το έκαναν, πως αν δεν υπήρχε αυτό το i κάπου εκεί στο 2007, πολύ πιθανό να μην έβλεπαν το βιντεάκι τους σήμερα τόσοι χρήστες από iOS, Android, WP κτλ…

johnix666

και αυτό πάει σε όσους κράζουν οτι οι εταιρείες βλέπουν τους καταναλωτές ως πορτοφόλια με πόδια..πρόβατα κλπ.
ευτυχώς που μας βλέπουν σαν πορτοφόλια γιατί αλλιώς εγώ προσωπικά δεν θα έδινα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ…τίποτα άλλο για αντίτιμο των υπ-e-ρισιων τους.
Τι να πουν και αυτές οι εταιρίες που τις βλέπω σαν άψυχα αντικείμενα.. ?
η φάση είναι απλή “buy it or leave it”
ένα έχω να πω …
Ο Βλαχάκης φταίει ..για όλα… ας μηνύσουμε τον Κώστα όλοι για τις χαμένες εργατοώρες μας.

tech21man

Ψιχουλα. Θα τα δωσουν σε 10 λεπτα ελπιζω!

Nio

Η καταναλωτικη μανια φιλε johnixx που σου περνανε υποσυνειδητα στον εγκεφαλο δεν ειναι κατι καινουριο. Ειναι ολοκληρη επιστημη με ψυχολογους, διαφημιστες κ πολλα αλλα. Αν εχεις περασει απο το λυκειο κ εκανες το μαθημα Εκφραση-Εκθεση θα το μαθαινες.
Πολλα πραγματα αγοραζεις ασκοπα οχι μονο συσκευες η εφαρμογες.
Το οτι δεν θελει καποιος να ειναι θυμα (120ευρω 16gb μνημη) δεν σημαινει απαραιτητα οτι πρεπει να γινει τσοπανης. Αυτο θα το σκεφτοταν μονο ενας πραγματικος τσοπανης…
Αzriel αν δεν ηταν η απλ θα ταν καποιος αλλος οποτε αυτην την καραμελα δεν μπορω να την ακουω. Δεν ειναι η εταιρεια ειναι τα μυαλα πισω απο αυτη τα οποια θα ταν σε αλλη εταιρεια η οποια μπορει να λεγοταν potato. Κ οι ιδεες ερχονται κ σε αλλους ανθρωπους αργα η γρηγορα.
Το θεμα ξεφευγει κ δεν θελω να ασχοληθω με μικροπραγματα τυπου δικαστικες διαμαχες απλ κ σαμσουνγκ. Δεν εχει καποιο νοημα… Ηδη πολλα ειπα.

johnix666

@nio μην βασίζεται στο έκφραση έκθεση του λυκείου.ειναι για μικρά παιδιά.
Εσύ λες θύμα όποιον δίνει 120 ευρώ για 16gb εγώ λέω δικά του ειναι τα ευρώ για να τα δίνει δεν μου πέφτει λόγος . Και καλά κάνει και τα δίνει.
Το ίδιο συμβαίνει και με εσένα όμως
Το PC σου έχει κόστος παραγωγής 150 εύρω πχ… Εσύ έδωσες +μάρκετινγκ +brand +φόρους + έξοδα μεταφοράς +κέρδος μαγαζιού + κερδος εταιριας
Με την ίδια λογική σου και εσύ πρόβατο είσαι διότι πληρώσεις 3 φορές πάνω από την τιμή του.

Αλέξανδρος Σ.

@jonhix666 ακριβώς επειδή είναι για “μικρά παιδιά” που μόνο μικρά δεν είναι, ακριβώς για αυτό καταλαβαινεις ότι αν σε κάτι τόσο απλό όσο αυτό το μάθημα, μαθαίνεις να προβληματιζεσαι για το πως λειτουργεί ο κόσμος φαντάσου τι θα καταλαβαιναμε αν διδασκομασταν και έκθεση – έκφραση “ανώτερου επιπέδου” .

Nio

@johnixx τα λεφτα δικα του ειναι σιγουρα…. Αλλα ειναι θυμα λογω παραπλανησης.
Εγω το pc μου το εφτιαξα μονος μου (οπως εκατομμυρια αλλοι) κ διαφημιση του hardware δεν ειδα πουθενα..!!!!!! Εννοειται να βγαλει κερδος η εταιρεια. Στο μονο που με επιασαν κοτσο ειναι ο φορος του κρατους. Που ΒΕΒΑΙΑ αν υπαρχουν ανθρωποι του στυλ “με την ιδια λογικη” με εσενα θα συνεχισουμε να πληρωνουμε ακομα περισσοτερους φορους. Αφου δεν εχουμε προβλημα να πληρωνουμε τα 16gb 120 ευρω τοτε φιλε μου ΕΣΥ πληρωνε κ την βενζινη 10 ευρω το λιτρο. ΔΙΚΑ σου ειναι τα λεφτα… ααααααχ……..

Johnix666

Nio φτιάξε μια εναλλακτική που να αξίζει μάζεψε ενα team και έλα στο επόμενο startup pitching contest (γιατί αυτό που έγινε χτες και σήμερα το έχασες ) και σου υπόσχομαι ότι θα σε χρηματοδοτήσουν αν αξίζει αυτό που προσφαιρεις .
Αν ειναι να κραζεις τους ανθρώπους που πληρώνουν 700 ευρώ για iPhone έτσι επειδή τους θεωρείς πρόβατα τότε … Τι να πω … Από εκεί που ένιωθες ότι οι εταιρίες σε εξαπατούν τώρα επιτιθεσαι και στους καταναλωτές .. Διάλεξε με ποιους θα τα βάλεις …Τι να πω… Για όλα φταίει που μας ψεκάζουν μάλλον .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.