Samsung: Συζητά με Huawei, Vivo, Xiaomi για να δώσει την Dual Edge οθόνη

Η Samsung αν έχει κάπου το πάνω χέρι έναντι άλλων κατασκευαστών, τότε είναι σίγουρα οι edge οθόνες, τις οποίες χρησιμοποιεί στα high-end smartphones. Από το Samsung Galaxy Note Edge το 2014, οι Κορεάτες βάζουν κάθε χρόνο edge οθόνη στη ναυαρχλίδα τους.

Όπως φαίνεται, η Samsung θέλει να ξεκινήσει να δίνει την συγκεκριμένη τεχνολογία και στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Για την ακρίβεια οι πληροφορίες λένε ότι η Samsung είναι σε συζητήσεις με διάφορους Κινέζους κατασκευαστές, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τις edge οθόνες για τα μελλοντικά smartphones τους.

Κάποια από τα ονόματα είναι Huawei, Xiaomi και Vivo, κατασκευαστές οι οποίοι χρόνο με το χρόνο αναπτύσσονται όλο και περισσότερο στην αγορά smartphones. H Xiaomi μόλις ανακοίνωσε το Xiaomi Mi 5, οπότε μάλλον συζητά για την επόμενη ναυαρχίδα ή μια pro έκδοση του Mi 5. H Vivo όμως ετοιμάζει το Vivo Xplay 5, το οποίο εμφανίζεται με κυρτή οθόνη αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως της Samsung.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι edge οθόνες θα καταφέρουν να γίνουν trend όχι μόνο από τη Samsung και τους Κινέζους, αλλά και από άλλα μεγάλα ονόματα όπως για παράδειγμα Apple, LG, Sony κλπ.

θα θέλατε περισσότερα smartphones όπως το Samsung Galaxy S7 edge;

samsung edge display chinese oems, Samsung: Συζητά με Huawei, Vivo, Xiaomi για να δώσει την Dual Edge οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Νομίζω ότι πραγματικά είναι αυτο που το 2015 έκανε τη διαφορά στα smartphones ..αλλά στην πράξη είναι άβολο και στο κράτημα αλλά και στις κατα λάθος *εντολές ..

VasilisA3

Αν είναι σε κάθε κινητό που παράγεται να βγάζει το κέρδος ίσο με το κέρδος του S7 ας το δώσει αλλιώς ουτε για αστείο.

txds

nikos πραξη δεν ειναι αβολο ουτε στο κρατημα ουτε γινονται καταλαθος εντολες , τωρα αν εχεις ενα νοτε edge και πας να το δουλεψεις με το ενα χερι σιγουρα θα ειναι αβολο , οχι λογο της κυρτης οθονης αλλα απλα και μονο λογο μεγεθους.
καλα κανει η samsung και καποιοι τετοιοι κατασκευαστες και κοπανανε… ( ειμαι φαν των μεγαλων κινεζικων , χιαομι,μειζου κλπ ) για να μπορεσουν οι κινεζοι και να μας πεταξουν ενα χιαομι μι5 4κατοσταρικα τι καναν ? παραγγειλαν ,συναρμολογισαν ,συσκευασαν και στειλαν. 0 λεφτα για οποιαδηποτε ερευνα , μονο για το καταπληκτικο miui. απο την αλλη η samsung λεφτα για να αναπτυξη ο8ονες , επεξεργαστες , καμερες κλπ . ε εμεις θα τα πληρωσουμε αυτα.

giannis13

0 λεφτα για ερευνα η xiaomi ; και εισαι και φαν της δηλ παρακολουθεις τι και πως !
ακουσες τι ειπε ο Barra στην παρουσιαση του mi 5 ; ακουσες τι εκαναν ας πουμε για να μην πεταγεται η καμερα πισω οπως στα s6/s7 λιγοτερο ; ειναι δυνατον να λεγονται τετοια πραγματα ;

400$ το εβαλε γιατι μπορει και ακομα κι ετσι βγαζει κερδος ! αυτο σημαινει οτι σαμσουνγκ, lg , apple βγαζουν τα κερ@τ@ τους και δεν κανουν ουτε μια μειωση !! ας πουμε το g g2 ειχε ερθει με τιμη 599Ε επισημη και δες τα g3, g4 μετα ποσο πρωτοηρθαν ! καλα για σαμσουνγκ και απλ δεν το συζηταμε

KostasB

Το ότι η samsung display έβγαλε μια κυρτή οθόνη δεν πάει να πει ότι θα μείνει και σε samsung συσκευές. Έτσι δεν θα είχαμε ποιοτικές amoled οθόνες σε αλλά smartphones εκτός των samsung. Αν οι άλλες εταιρείες αντέχουν το κόστος μακάρι να τις πάρουν θα κάνουν καλό και στον ανταγωνισμό.

txds

δηλαδη μου συγκρινεις την ερευνα παπαντζα με την καμερα με την ερευνα για οθονες , επεξεργαστες – καμερες μπαταριες κλπ.
400 ευρω το εβγαλε γιατι ο μισος πληθυσμος για να το παρει πρεπει να το παραγγειλει απο κινα.
γιατι δεν εχει πουθενα ενα μαγαζι σερβις και αλλα πολλα. α , και γιατι τα αγορασε ολα ετοιμα.
για να ολοκληρωσω , και γαμω τις συσκευες ειναι και θα την παρω , αλλα μην βλεπουμε μονο την μια πλευρα

One

Οι edge οθονες είναι αχρηστες. Αντανακλουν το φως του ηλιου, δεν είναι συμβατες με vr headset, καταναλώνουν περισσότερη ενεργια χωρις να προσφερουν διαφορετικη εμπειρια, και αν θες να σου βγαζεις τις εφαρμογές από το πλαι το πετυχαίνεις με ένα custom launcher. Δεν θα αγόραζα ποτε τετοια οθονη.

anergos13

Για να έχει την άνεση να δώσει αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικο …παει ν πει οτι έχει στα σκαριά και την εξέλιξη της οθόνης (foldable)…γενικά στο θέμα οθόνη είναι αρκετά μπροστά και δεν φοβάται να δώσει και αλλού..άλλωστε από την κίνηση αυτή θα έχει λογικά ένα σημαντικό έσοδο….

Kostas

@One μια χαρα παιζουν με τα vr μην λετε πραγματα που δεν ισχυουν.

Ανακιν

Πάντως ρε παιδιά εντάξει δεν είναι και τρομερά κυρτη η οθόνη πολύ λίγο είναι μερικοί δεν την βλέπουν καν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.