Samsung Galaxy S5, Μάλλον απίθανο να είναι “μεταλλικό”;

Πολλά έχουν γραφτεί για το Samsung Galaxy S5 και το μεταλλικό “σασί” του τελευταία, αλλά στην ιστοσελίδα Digitimes δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις συγκεκριμένες απόψεις ή φήμες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας που προέρχονται από Ταϊβανούς κατασκευαστές, οι πιθανότητες να παρουσιάσει η Samsung το νέο Galaxy S5 με μεταλλικό “περίβλημα” είναι ελάχιστες.

Χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο η Samsung να εξετάζει αυτή την περίπτωση, να παρουσιάσει δηλαδή μεταλλικό σασί για την επερχόμενη ναυαρχίδα της, υποστηρίζουν ότι κανείς από τους κατασκευαστές δεν έχει ξεκινήσει την παραγωγή κάποιου σασί.

Επιπλέον λένε, πως εφόσον η Samsung κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών Android χρησιμοποιώντας το πλαστικό, γιατί να αλλάξει “τακτική” την ώρα που κάτι τέτοιο θα αυξήσει σημαντικά το κόστος κατασκευής του κινητού;

Θεωρούν επίσης ότι μελλοντικά, είναι πιο πιθανό η Samsung να επιλέξει συνθετικά υλικά fiberglass/plastic ή carbon fiber/plastic για τα κινητά της με στόχο να μειώσει περαιτέρω τα κόστη. Για να δούμε…

Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5, Μάλλον απίθανο να είναι “μεταλλικό”;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DIMIS

Δυστυχώς μερικά πράγματα είναι καταδικασμένα να μένουν για πάντα ίδια και να μην εξελίσσονται. Samsung and plastic are together for ever!

Δημητριος

Εδω αλλοι κι αλλοι απο μεταλλικο πηγαν σε πλαστικο για να μειωσουν το κοστος παραγωγης, η Σαμυ γιατι να κανει το αντιθετο αφου πουλαει σαν τρελη;;
Μονο αν μειωθουν οι πωλησεις της θα παει σε μεταλλικο..

Darth

Εδώ θέλει να πάει από πλαστικό σε κάτι χειρότερο για να μεγιστοποιησει τα κέρδη της και μάλιστα θα μετακομίσει σύντομα τα εργοστάσια της στο Βιετνάμ, μάλιστα από ότι λένε μετά από αυτές της κίνησης το κόστος παραγωγής μιας ναυαρχίδας θα κατέβει κάτω από 100 δολάρια!!!! (θα το πουλάει στους καταναλωτές στα ίδια χρήματα βέβαια)

rantafiles

Θα ειναι ομως παντα τοσο καλυτερο απο τους αλλους και γι αυτο και μονο χαλαλι

island

Είναι χειρότερο (Το S4) και από το G2 και από το One και από το Z1….τα ίδια προβλέπονται και για το 2014.

Chris

Εγώ θέλω να μείνει το πλαστικό και να έχει επίσης αποσπώμενη μπαταρία. Γιατί σας ενοχλεί τόσο δεν μπορώ να καταλάβω… Στην τελική το πλαστικό και να χαλάσει το αλλάζω και το έχω πάλι καινούργιο. Το μεταλλικό θα είναι εκεί μια ζωή με γρατσουνιές. Συγνώμη δεν το έχω για αξεσουάρ το κινητό αλλά για εργαλείο.Το μόνο πρόβλημα που παραμένει άλυτο είναι η αυτονομία.

Θοδωρης

Φανταζομαι οτι το 90%+ εδω μεσα, χρησιμοποιειτε θηκη για το κινητο σας. Αρα και η εμφανιση αλλα και η αισθηση του πλαστικου ή του μεταλλου χανονται. Γιατι ειναι λοιπον τοσο σημαντικο να αλλαξει μια εταιρια πρακτικη που της αποφερει απτα οικονομικα αποτελεσματα ρισκαροντας τα με το να ανεβασει τις τιμες 50€ ή 100€.

dark_master

@Chris το S4 που είναι πλαστικό είναι πολύ πιο ευθραστο σε πτώσεις κ χτυπήματα. Μια διαρροή εσωτερικού εγγράφου της Samsung αυτό έδειξε.
Επίσης από τη στιγμή που στα κινητά προστίθενται συνέχώς νεα χαρακτηριστικα είναι φυσιολογικό το εξωτερικό περίβλημα να γίνεται πιο ανθεκτικό για πτώσεις και χτυπήματα γιατί πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά για να λειτουργήσουν απαιτούν τη χρήση sensors.
@rantafile ένα κινητό δεν χαρακτηρίζεται καλο μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και από την εμπειρία χρήσης. Όσο η Samsung δεν βελτιώνει το touchwiz το κινητό θα lagάρει ακόμα και με 3Giga Ram.Και πριν με πεις Hater η ίδια η Samsung Πρόσφατα το παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει θεματα με το software.

nick2010

Συμφωνώ 100% με Chris .

Το πρόβλημα δεν είναι το πλαστικό πίσω καπάκι της Samsung (αυτό εξάλλου βοηθά και στο συνδυαζόμενο πλεονέκτημα της αποσπώμενης μπαταρίας).

Το πρόβλημα (γενικότερα) είναι η αυτονομία της συσκευής όταν μάλιστα πρόκειται για ένα “τα πάντα όλα” ενεργοβόρο smartphone τελευταίας τεχνολογίας.

Wolf

Πραγματικά κρίμα γιατί συσκευές όπως το Z1 είναι από κατασκευαστικης απόψεως 10 κλασεις πιο πάνω από το s4. Προφανώς το γνωρίζουν εκεί στη Samsung ότι πλέον ενδιαφέρει τον καταναλωτή όλο και πιο έντονα η ποιότητα των υλικών κατασκευής μιας ακριβής συσκευής αλλά κάνουν τους Κινέζους για να κρατάνε χαμηλά τα κόστη και προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν εκεί με κάτι πλαστικά δέρματα και πλαστικά που μοιάζουν με μέταλλο εμφανισιακά. Δεν λέω.. η Samsung δίνει παραδοσιακά την καλύτερη εμπειρία χρήσης,τις καλύτερες οθόνες, τα καλύτερα specs και πραγματικά έξυπνες καινοτομίες… βλέπε note 3 π.χ. που είναι μια μοναδική συσκευή..! Αλλά από κατασκευαστικης απόψεως πάσχουν πολύ οι συσκευές της, για αυτό και δεν θα δει ποτέ τις πωλήσεις που θέλει απο το s5.

tech21man

Δεν μου αρεσει ιδιαιτερα ενα μεταλλικο πλαισιο σε κινητα. Δεν θα ηταν δηλαδη και ο λογος επιλογης.

Αλλα ειμαι υπερ του να δειχνει και να εχει αισθηση ακριβου.
Το οποιο η samsung δεν πολυποιανει δυστυχως για μενα. Θα προτιμουσα παντως ανθρακονημα αντι για μεταλλικα στοιχεια.

Η motorola δινει ξυλινες πλατες.

Το g και το nexus 4 ειχαν πολυ ενδιαφεροντα κολπα με το γυαλι, αλλα οσα ειδα μετα απο καιρο ειναι χαλια. Σιγουρα δεν ειναι ο κανονας αλλα τα ειδα. Δεν μου αρεσει. Μου φαινεται λογικο να βαζουν αλλα υλικα.

Η nokia για καποιο λογο δινει ποιοτικη αισθηση με τα δικα της. Η apple οχι στο πλαστικο!

Το s5…ας κοιταξει να ειναι καλυτερο απο ολα τα αλλα εκει που πρεπει και τα υλικα, το μερος κατασκευης και αλλα ισως να μην ειναι προβλημα.

Μαγκια της αν παει βιετναμ και κανει ποιοτικες συσκευες. Κινα…βαρεθηκα. Ας χασουν και αυτοι λιγο στο ιδιο παιχνιδι!

σπυρος

@rantafiles φιλαρακι το σχολιο σου είναι πολύ πετυχημένο ακου εκεί καλύτερη σε ολα….

zois

μια φορα μονο μια φορα να μην πέσουν με τα μουτρα ολοι οι fans της sammy σε ένα αρθορ και να την βγαλουν ως η παντοδυναμη εταιρια….

Lefteris

Δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία όλων με το μεταλλικό η το αλουμίνιο.Οσοι γνωρίζατε από υλικά θα γνωρίζατε ότι σε περίπτωση που λυγισεις το πολυκαρβονικο δεν θα σπάσει η τουλάχιστον δεν θα σπάσει τόσο εύκολα όσο το μεταλλικό.Επιπλεον όταν θες να αλλάξεις το καπάκι του κινητού σου θα πληρώσεις περισσότερα για ένα μεταλλικό απ ότι για ένα πολυκαρβονικο.Δεν είναι μειονέκτημα επομένως το πολυκαρβονικο.Μπορει να μην έχει την αίσθηση του μεταλλικού αλλά φυσικά και είναι ανθεκτικοτερο και φθηνότερο για όσους έχουν κινητό με τέτοιο υλικό.

Λευτέρης

Μακάρι να γνωρίζατε υλικά όλοι εσείς που θέλετε μεταλλικό…Samsung συνέχιζε έρχεται και το επόμενο χτύπημα με το s5! Κρυφτείτε haters!

Byron

Γιατι να δωσω 750-800 ευρω για ενα galaxy S5 που δεν χωραει καν στο χερι ( τεραστια οθονη ) που ειναι full πλαστικο , που εχει adroid το οποιο δεν ειναι καν αποδωτικο και δεν ικανοποιει;;; waste of money!
Συγνωμη samsung αλλα δεν θα παρω … Ενα iphone ειναι πολυ πιο ευχρηστο και πολυ πιο αποδοτικο , δινεις τα ιδια χρηματα και εχεις αισθηση ΚΙΝΗΤΟΥ … Δεν εχει ιχνος πλαστικου , παρα πολυ γρηγορο (5s) touch ID ( πολυ πιο ευκολο απ το να κοιτας 15 χρονια την οθονη του galaxy για να ανοιξει) , αρκετα ελαφρυ … Slow motion καμερα , και το πιο σπουδαιο καινοτομο design και το APPLE STORE οτι καλυτερο υπαρχει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.