Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Μετά από πολλές αναβολές η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο Tizen smartphone της, το οποίο ονόμασε Samsung Z. Το Samsung Z έχει 4.9 ιντσών 1280×720 Super AMOLED οθόνη, 2.3GHz quad-core επεξεργαστή (μάλλον ο Snapdragon 800), 2GB RAM, 16GB ενσωματωμένη μνήμη που επεκτείνεται μέσω microSD, 8 MP εξωτερική και 2.1MP εμπρόσθια κάμερα, LTE, NFC, IR sensor, 2600mAh μπαταρία και Tizen 2.2.1.

Οι διαστάσεις του είναι 138.2 x 69.8 x 8.5mm και ζυγίζει 136g.

Επιπλέον, Samsung Z έχει fingerprint sensor, μετρητή καρδιακών παλμών, Download Booster και S Health 3.0 όπως και το Samsung galaxy S5. Δεν φαίνεται να έχουμε κάτι ιδιαίτερα καινούριο ή ελκυστικό όσον αφορά το Tizen OS όμως η Samsung υπόσχεται γρήγορη απόδοση, γρήγορο multitasking και υψηλή ποιότητα web browsing. Το UI είναι παρόμοιο με του Samsung Galax s5.

Θα αρχίσει να διατίθεται μετά τον Ιούλιο με πρώτη αγορά κυκλοφορίας τη Ρωσία και αργότερα σε άλλες αγορές, τιμή δεν γνωρίζουμε ακόμη.

Samsung Z Tizen, Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Samsung Z Tizen, Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Samsung Z Tizen, Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Samsung Z Tizen, Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Samsung Z Tizen, Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Samsung Z Tizen, Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Samsung Z Tizen, Samsung Z, επίσημα το πρώτο Tizen smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Akn

πιο άσχημο δεν πεθαίνεις. .

Alexis

Το σχέδιο μου θυμίζει παλιότερα LG! Για το tizen πάντως ανυπομονώ!

geo123

ότι κουμπιά περίσσεψαν από το lg optimus I7 τα πήρε κοψοχρονιά η samsung δεν εξηγειται αλλιώς

Οδυσσέας

Ωραίο πορτοφόλι!!!!!

stelios

Eιπαμε αυτη η εταιρεία πληρώνει τσαμπα το σχεδιαστικο τμημα δεν μπορω να βλεπω αλλα σαμσουνγκ ΑΙΣΧΟΣ¿

Μαρκος

αυτο το κινητο μιαζει με το optimus l7

Nio

Geo +1 χαχαχα

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Είδωμεν!

stef

Εμετικό design…

Johnny

Τόσο καιρό ακούγαμε και ξανακούγαμε για το Τizen και EΠΙΤΕΛΟΥΣ το βλέπουμε.Άντε να πιάσουμε και το Τizen smartphone στα χέρια μας να δούμε πως τα πήγε η Samsung (αν φυσικά κυκλοφορήσει σε Ελλάδα-Κύπρο).
Πάντως ο σχεδιασμός της Samsung πάει από το κακό στο χειρότερο…

THAN

ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!

jonjon

Είμαι περίεργος να δω; την αποδοχή του γενικά.

temasek

Και εγώ που νόμιζα ότο χειρότερο δεν παει…

nikos

Μα γιατι ολοι κολλατε στα ασημαντα πραγματα και δεν βλεπετε το πιο σημαντικο?ΔΕΝ λεγετε galaxy!Αυτο και μονο ειναι πρωτοποριακο για την Applesung!Προφανως καταλαβε οτι δεν αντεχουμε αλλο με τα “διαστημικα” κινητα της και ειπε να βγαλει κατι πιο γηινο αλλα το ιδιο ασχημο με τα υπολοιπα εξωγηινα!

Τομ

Το κινητο μετριο. Εγω θελω να δω το λειτουργικο τι μπορει να προσφερει και σε ταχυτητα και σε εμπειρια.

George E.

Πιο Samsung πεθαίνεις….

Αντώνης

Εγώ πιστεύω θα μηνυθει από την LG για την σχεδίαση..

βασιλης

ποιο LG πεθαινεις καλυτερα

βασιλης

πιο LG πεθαινεις καλυτερα..

Sot11

Ωπ, ένα κακασχημο lg που γράφει samsung! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας…

dimitris

Εχω το note 2 που ειναι 2012 μοντελο και ειναι 10 φορες πιο ομορφο

Genesis

ποιο άσχημο πεθαίνεις

kostas

Ειναι σαν ενα lg να εφαγε ενα note3 που ειχε φαει νωριτερα ενα s5…λιγο απ ολα..!!!

Kilplix

Γιατι κραζετε τοσο πολυ βρε παιδια… πραγματικα μερικοι ακουτε Samsung και απλα βγαζετε χολη.. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι απιθανο.. 4.9 οθονη ειναι η πιο ιδανικη για μενα με 720p και 800αρη Snap…Tα specs ειναι πολυ ωραια, το μονο που με χαλαει ειναι το fingerprint.

john

Εμενα μου αρεσει…
Και πρεπει να ειναι και πολυ γρηγορο λογο tizen 800αρι επεξεργαστη και 720p
Οθονη που ειναι ελαφρια…

mAnos

Kilplix= Sammy fanboy. Απο ποτε οι 4.9 ειναι ιδανικες για 720p;;; Χαχαχα μ αρεσουν οι δικαιολογιες σας sammyships!

Δημήτρης

Άν αποδειχθεί πολύ καλό το λειτουργικό,το έχει χαντακωσει απίστευτα με αυτή τη συσκευή.Μα είναι δυνατόν να λανσάρεις καινούργιο λειτουργικό με μια συσκευή που δεν κάνει σχεδιαστικά αίσθηση ούτε στο ελάχιστο(μόνο στο ότι μοιάζει με παλαιάς κοπής LG) Και με χαρακτηριστικά που σου αφήνουν γλυκόπικρη γεύση;ειδικά αν είναι pentile η οθόνη,τα pixel θα κάνουν πάρτι στα μάτια μας.χίλιες φορές να έμπαιναν στο παιχνίδι με entry level συσκευές να δοκιμαστεί πρώτα.γιατί σίγουρα η τιμή του συγκεκριμένου θα είναι τσιμπημενη αποτρέποντας τους περισσότερους να δώσουν Μια Πρώτη ευκαιρία στο λειτουργικό

kilplix

Manos δεν θα πεσω στο επιπεδο σου .. εδω ειναι τεχνολογικο blog και ειπα την γνωμη μου χωρις να σε προσβαλλω… Δεν υποστηριζω εταιριες εχω και ζωη να ζησω βλεπεις, ουτε με πληρωνουν..
Παρε σε παρακαλω το χουλιγκανιλικι σου απο δω μεσα γιατι ρεζιλευεσε που θα πεις οτι 720p δεν ειναι καλα σε 4.9″… Εγω προσωπικα σε αυτο το σιτε δεν ξαναμπαινω..Απο το κακο στο χειροτερο…Μπαινεις λες γνωμη και σε κραζουν..Αντε γεια

tiamat

xaxaaa!!!! σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας λεει ο αλλος…!!!! +100 απο μενα…

αδοξος τροπος να φερεις στη ζωη κατι τοσο πολυαναμενομενο οσο το τιzen .επρεπε να ηταν πολυ πιο προσεγμενος ο τροπος που η σαμσουγκ θα επρεπε να το πραγματοποιησει αυτο. για παραδειγμα note 4 android και note 4 tizen .κατι τετοιο

αρα λοιπον η σαμσουγκ δε του δινει και τοσο σημαντικοτητα και δε προκειται ποτε να το δουμε να πρωταγωνιστει και να παιρνει μεγαλο % απο την πιτα των λειτουργικων. τουλαχιστον οχι στον ορατο χρονικο οριζοντα.

@kilplix ,οσοι -οσες εχουν συναισθηματικες ευαισθησιες με τη γνωμη τους για τα κινητα και βαζουν ευκολα τα κλαματα με το παραμικρο η’ ακομα προερχονται απο το δουκατο του μιλανου και του λουξεμβουργου δε πειραζει, ας μας κανουν τη χαρη να πανε “αλλου…” “δοξα το θεο..!!” υπαρχουν forums και sites που λες “ΡΕ” και σε φιμωνουν με ban και block. οι κομπλεξικοι εκει λοιπον!!…ας μας αδειασουν τη γωνια!
και το λεω εγω που εχω φαει κραξιματα οσο λιγοι! αρα δικαιουμαι να μιλαω και να παιρνω θεση..

gathan

Εδω μιλάει για το λειτουργικό το άρθρο και όλοι λένε άσχημο το κινητό.Λες και σε μια συσκευή θα μπει το ανέπτυξαν μόνο για αυτό.Ο άλλος λέει μέτρια χαρακτηρίστηκα..σε όλα υπερβολή υπάρχει πάντα, τι ήθελες δηλαδή i7 επεξεργαστή και οθόνη 4Κ;Αυτές είναι οι αηδίες του android αντί να κοιτάς αν σου κάνει κοιτάς να κοκορευεσαι..θα βγουν τα μάτια από τα πιξελ!!!τώρα γράφω σε 840:480 το 630 και νομίζω βλέπω ακομη

peos

Απο ποτε ρε @mAnos υπάρχουν τα samsungoπλοια? Αν και σωστος λαθος μου η σαμσουνγκ κατασκευαζει και πλοια και πολεμικα και τα παντα στην νοτια κορεα οποτε γραψε λαθος οντως υπάρχουν τα σαμσουνγκοπλοια +1 mAnos the great appleship (sheep) αχαχαχαχα

nikos

tiamat+10000000000000 για την τελευταία παράγραφο!Είπαμε να μην ξεφεύγουμε αλλά όχι να παρεξηγούνται κάποιοι και με το παραμικρό!Τον είπε ο άλλος sammy fanboy και μόνο τα κλάματα δεν έβαλε (δεν είμαι και σίγουρος για αυτό!)
@kilplix οκ κακώς σε πρόσβαλε αλλά παρα είσαι ευαίσθητος αδερφάκι μου!Δηλαδή εμένα που ο άλλος με έστειλε να πάω να γ@μ#θω σε ένα post πριν λίγες μέρες χωρίς να του κάνω τίποτα τι έπρεπε να κάνω?Μύνηση κατά αγνώστου για εξύβριση?

tiamat

@peos axaxaxaa μου ειχε ξεφυγει!!!!!..δε το παρατηρησα!!! 😀 αλλα ομως ειναι τοσο θεικη η γκαφα του,που δημιουργησε νεα λεξη το ατομο χωρις να το καταλαβει!!!! ανετα αλλαζω το nick μου και το κανω sammyship για παρτυ του τιμης ενεκεν…!!!!

tsou re

Δράμαααα…Όταν φτιάχνεις κάτι καινούργιο οφείλεις σαν εταιρεία να το προσαρμόσεις στην εποχή και αν γίνεται να το πας και ένα βήμα μπροστά..αυτό το πράγμα είναι από πλευρά σχεδίασης τουλάχιστον 3 χρονια πίσω και σε μια κατηγορία smartphone μέχρι 200 ευρώ όπως είπαν και μερικοί ποιο πάνω είναι σαν παλιό LG..Κακή αρχή έκανε η Samsung.Η γνώμη μου είναι πως το tizen για να πουλήσει πρέπει να μπει σε μοντέρνα σχέδια με υψηλής ποιότητας στα υλικά κατασκευής μέχρι να πάρει ένα μέρος της αγοράς και φυσικά ολο αυτό με πλήρη υποστήριξη εφαρμογών.

peos

@tiamat(sammyship) ahahhaha καντο φιλε τελικα δικιο ειχε το παιδι ειναι πολυ μπροστα εγω εκανα λαθος lol :p.https://www.newsbeast.gr/world/arthro/617396/etoimazetai-to-megalutero-ploio-tou-kosmou/. Και για να μην κουραζω παραθετο το σημαντικο κομματι( Υπεύθυνο για το «τέρας» των θαλασσών είναι μάλιστα το ναυπηγείο της Samsung Heavy Industrie) αρε @mAnos γιγαντα εισαι πολυ μπροστα.

JohnWave

Παλιότερα ήμουν κάτοχος επί 2 χρόνια του Samsung Wave I και του Samsung Wave III. Aπό θέμα κατασκευής και design θεωρώ ότι ήταν άψογα την εποχή τους. Επίσης το Bada που φορούσαν κυλούσε πιο όμορφα από το android εκείνης της εποχής. Όλες οι εφαρμογές άνοιγαν γρηγορότερα σε σχέση με το android και δεν υπήρχε lag. Aυτά ήταν τα καλά.

Το μεγάλο κακό σε εκείνο το λογισμικό ήταν το app store του. Ήταν τόσο μάπα που μέχρι κι εγώ που δεν έχω σπουδάσει προγραμματιστής, έβγαλα εφαρμογές ( καιρούς και πολύ basic launchers βασισμένους σε free κώδικες τρίτων ) και πούλησαν τρελά. ( τσέπωσα και 1700 ευρώ – σε καλό μου βγήκε, lol ). Κανένας σοβαρός dev δεν ασχολήθηκε, το app store παρέμεινε μάπα και στο bada 2.0 και το λειτουργικό απεβίωσε.

Δεν ξέρω αν στο Tizen συμβεί το ίδιο πράγμα. Πιστεύω πως αυτή τη φορά η Samsung και οι devs θα το υποστηρίξουν περισσότερο από τον πρόγονό του. Το κακό είναι ότι δεν λανσάρεται το νέο λειτουργικό σε ωραία συσκευή ώστε να δελεάσει τον κόσμο. Ίσως να τον δελεάσει με την τιμή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold 6: Απογοητευτικά τα νέα για το σύστημα κάμερας

Η πιο πρόσφατη δημοσίευση του leaker Ice Universe παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα για το Galaxy Z Fold 6 της Samsung.