Γνωρίζεις τι ακτινοβολία SAR εκπέμπει το κινητό σου;

Συζητώντας με ένα φίλο αυτές τις μέρες για τα νέα smartphones που βγαίνουν διαρκώς στην αγορά με τις υπέροχες οθόνες, τις καλές κάμερες, τα λειτουργικά συστήματα με τις χιλιάδες εφαρμογές και άλλα τέτοια ωραία features, κάποια στιγμή φτάσαμε στην ακτινοβολία SAR που εκπέμπουν τα κινητά.

Ντρέπομαι που το λέω, αλλά ούτε εγώ, ούτε εκείνος γνωρίζαμε τι ακτινοβολία SAR εκπέμπουν τα κινητά μας.

Καταρχήν, ας δούμε τι είναι η ακτιβολία SAR:
Η τιμή SAR ή αλλιώς Specific Absorption Rate που στα ελληνικά θα πει «Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης» δείχνει σε τι βαθμό απορροφάται η ακτινοβολία από τον οργανισμό και είναι χαρακτηριστική για κάθε συσκευή.

Οι κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων μάλιστα δίνουν δύο τιμές, μία για το κεφάλι και μία για το σώμα, όπου στο κεφάλι είναι πάντα μεγαλύτερη η δόση εξαιτίας της πλήρους λειτουργίας της συσκευής όταν μιλάμε με τον συνομιλητή μας αλλά και επειδή η απόσταση μεταξύ της συσκευής και του κεφαλιού μας είναι πολύ μικρή.

Στην Ευρώπη η μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή είναι 2.0 W/Kg σε 10g ιστού, ενώ στις ΗΠΑ 1.6 W/Kg σε 1g ιστού.

Η χαμηλότερη – ιδανική τιμή SAR που μπορούμε να πετύχουμε σε κινητό είναι έως 0.4, μέτρια χαρακτηρίζεται η τιμή από 0.4 έως 0.7, από 0.7 έως 1 δεν είναι ό,τι καλύτερο («καιγόμαστε» που λέμε), ενώ κινητά με ακτινοβολία SAR από 1 και πάνω καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Δυστυχώς, η ακτινοβολία SAR δεν είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κοιτάμε οι περισσότεροι όταν σκοπεύουμε να αγοράσουμε νέο smartphone, αν και θα έπρεπε, ενώ και οι περισσότερες εταιρίες (αν όχι όλες) βάζουν την ακτινοβολία SAR στα «ψιλά γράμματα» στα χαρακτηριστικά των συσκευών τους.

Προτού δούμε τι ακτινοβολία SAR έχουν τα πιο δημοφιλή smartphones που πωλούνται στη χώρα μας αυτή την περίοδο, αξίζει νομίζω να σας παροτρύνω να χρησιμοποιείτε ακουστικά handsfree ή Bluetooth όταν μιλάτε στο κινητό (όσοι δεν το κάνετε).

Έψαξα λοιπόν να δω τι τιμή SAR (για το κεφάλι) έχουν τα πιο δημοφιλή κινητά που διατίθενται στο εμπόριο αυτή την περίοδο.

SAR, Γνωρίζεις τι ακτινοβολία SAR εκπέμπει το κινητό σου;

Από την έρευνά μου αυτή, διαπίστωσα ότι τα κινητά με την μικρότερη ακτιβολία SAR είναι αυτά των Samsung και LG. Για παράδειγμα το Galaxy S4 έχει τιμή SAR μόλις 0.28 W/kg και το Note 3 τιμή SAR 0.29 W/kg, ενώ από την LG η τιμή SAR του G2 είναι 0.41 W/kg και του Nexus 5 0.49 W/kg.

Την υψηλότερη τιμή SAR έχουν τα iPhone της Apple. Η τιμή SAR των iPhone 5s και 5c είναι 1.00 W/kg, ενώ του iPhone 5 0.95 W/kg.

Ακολουθούν οι τιμές SAR κινητών όλων των εταιριών:
Υπενθυμίζω ότι το όριο για την Ευρώπη είναι 2.0 W/Kg.

Apple
• iPhone 5s: 1.00 W/kg
• iPhone 5c: 1.00 W/kg
• iPhone 5: 0.95 W/kg
• iPhone 4s: 0.99 W/kg

Samsung
• Samsung Galaxy S4: 0.28 W/kg
• Samsung Galaxy S4 mini: 0.33 W/kg
• Samsung Galaxy Note 3: 0.29 W/kg
• Samsung Galaxy S4 zoom: 0.14 W/kg
• Samsung Galaxy S3: 0.21 W/kg
• Samsung Galaxy S3 mini: 0.52 W/kg

Sony
• Sony Xperia Z1: 0.77 W/kg
• Sony Xperia Z1 compact: 0.74 W/kg
• Sony Xperia Z: 0.48 W/kg
• Sony Xperia Go: 0.89 W/kg
• Sony Xperia SP: 0.79 W/kg

LG
• LG G2: 0.41 W/kg
• LG Nexus 5: 0.49 W/kg
• LG Optimus G: 0.43 W/kg
• LG Optimus G Pro: 0.32 W/kg

HTC
• HTC One: 0.86 W/kg
• HTC One mini: 0.90 W/kg
• HTC Desire 500: 0.50 W/kg

Nokia
• Nokia Lumia 1520: 0.64 W/kg
• Nokia Lumia 820: 0.84 W/kg
• Nokia Lumia 620: 0.84 W/kg

Συντακτης: Γιάννης Καρακατσάνης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

60 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
elpida

Δυστυχώς ούτε εγώ το κοιτάζω πριν πάρω ένα κινητό…αλλά ευτυχώς απ ότι βλέπω το s3 είναι μια χαρά!

Δημητρης

εγω που εχω το lumia 520 SAR: 1.09 W/kg
με πυροβολει κανονικα ε??

giannogeorge

Ναι ναι, το S3 μου την έχει καλά! Δεν θα γίνω φλαμπέ!

Γιωργος

Δημητρης, χαχαχα ετσι λεω:Ρ
εγω με nexus 4 νομιζω ειμαι καλα στα 0,550!

Panagiotis G

Έτσι εξηγείτε γιατι όλοι οι χρήστες iPhone είναι καμένοι. 😛
πάντως εκεί στην Κορέα το προσέχουν πολύ. Τα περισσότερα Samsung είναι κάτω απο 0.30

Κωστας

τοσο σέβεται η apple τους πελάτες της.. δίνουν 700 ευρώ και χαίρονται “ποιότητας” κατασκευής!

Dimitris S

Xiaomi Mi2S και SAR στα 0.44. Μια χαρα με βρισκω….

#include

Παίρνεις iPhone και έχεις 2 σε 1 συσκευη(κινητό-φούρνος μικροκυμάτων).

enigma

Βέβαια άλλο να σου λένε την μέγιστη εκπομπή sar και άλλο να σου λένε την μεση…Κοινώς μπορεί να αλλάζει η κατάταξη σε κανονικές συνθήκες (μ.ο) και ένα μοντέλο με χαμηλό γενικά sar (σε μέγιστες τιμές) να έχει παραπάνω sar από άλλο το οποίο σε μέγιστες τιμές να είναι πολύ κακό…

Κοινώς κάτι είναι το ένα νούμερο που σου λένε αλλά θα ήταν πολύ κατατοπιστικό να μας ανακοίνωναν και μέσες τιμές, όπως και γιατί είναι διαφορετικά τα νούμερα σε Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο έχοντας την ίδια μονάδα μέτρησης…

Δεν είναι ότι έχω σκάλωμα με τις samsung/lg και πως να έχω όταν είμαι με s2 και σκοπεύω να πάω σε nexus5 ή g2, απλά τα νούμερα δεν λένε και όλη την αλήθεια πάντως.

Τέλος έχει παρατηρηθεί ότι τα nokia/motorola που έχουν βαρβάτα νούμερα, έχουν καλύτερες επιδόσεις σαν τηλέφωνα σε σήμα και ποιότητα κλήσεων…

Dimitris

Ως πρώην χρήστης iphone ένας από τους λόγους που την ¨έκανα¨ήταν και αυτός..Με note 3 νομίζω είμαι καλά και με το sar και με το σήμα του κινητού και με πολλά ακόμα…Ίσως το ποιο πρακτικό τηλέφωνο που έχω δουλέψει…

Κυριακος

Εμενα ηταν ενας απο τους λογους που πηρα lg και μαλλον θα ξαναπαρω.
Παντως και με το καλυτερο κινητο, οταν δεν υπαρχει καλο σημα ο εγκεφαλος γινεται φρυγανια.
Δε σας εχει συμβει να εχετε πονοκεφαλο οταν μιλατε πολυ σε περιοχη χωρις σημα;

Yiannis Gkikas

Ποια είναι η πηγή των δεδομένων που αναφέρετε, παρακαλώ;
Δώστε μας τα links.

john

εγω παλι το πρωτο που κοιταω ειναι sar και μπαταρια με το note 2 ειναι 0,17 W/kg (head)
και το LG L9 II 0.47 W/kg (head).

akis

Πάντα το αναζητώ πριν αγοράσω κινητό. Εντύπωση μου έκανε πως το μηλόφωνο έχει τόσο μεγάλο SAR.

AntonisCh

Xperia SP
Το καλύτερο στην τιμή του!

Panos7GR

Συμφωνώ απόλυτα με τον enigma και το έχω ξαναγράψει εδώ στο Techblog. Καλό να κοιτάτε το SAR, αλλά δεν λέει όλη την αλήθεια. Το SAR που λένε επίσημα οι εταιρίες στα χαρακτηριστικά τους είναι το μέγιστο. Ένα κινητό δεν εκπέμπει όμως συνέχεια την μέγιστη ακτινοβολία. Μέγιστη ακτινοβολία θα εκπέμψει όταν είναι σε περιοχή με πολύ κακό σήμα ή και καθόλου. Οπότε εξαρτάται από την απόσταση που είμαστε από την κεραία κινητής τηλεφωνίας. Όσο πιο κοντά, τόσο καλύτερο σήμα, άρα το κινητό δεν θα “ζορίζεται” και θα εκπέμπει απειροελάχιστη ακτινοβολία, άρα το SAR σχεδόν μηδενίζεται και επίσης (αν κοιτάξουμε και πέρα από το SAR) η μπαταρία κρατάει περισσότερο αφού ο πομπός λειτουργεί νορμάλ και δεν χρειάζεται παραπάνω ενέργεια όπως όταν “ζορίζεται”. Τέλος συνοψίζοντας θέλω να πω πως αν είστε σε περιοχές με καλό σήμα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για το SAR, όσο οι άλλοι που είναι μακριά από κεραία. Δεν λέω να μην νοιάζεστε καθόλου, αλλά δεν είστε σε “κόκκινη περιοχή”. Επίσης όπως λέει και στο άρθρο, οπωσδήποτε hands-free ή Bluetooth (αν και για το δεύτερο δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι από ακτινοβολία), ειδικά για αυτούς που μιλάνε πολύ στο τηλέφωνο. Το λέω γιατί ο ρυθμός απορρόφησης (SAR) υποδιπλασιαζεται από… Συνέχεια »

ΚωσταςD.

το πρωτο πραγμα που κοιταω ειναι η ακτινοβολια γι αυτο το l9 2 και σε ακτινοβολια και χαρακτηριστικα για την τιμη του μου καθησε μια χαρα! τωρα οσον αφορα τα iphone ψηνουν κανονικα τους κατοχους τους και χρησοπληρωνουν την apple….οι ξαδελφες πχ που εχουν iphone μονο με hf μιλουν… τι να το κανεις ομως. samsung the best σε ολα….!

Fotis

0.50 W/kg (head)     0.66 W/kg (body)
HTC droid DNA εντάξει καλα είμαστε!!

dimitRis

το core μου 0.29.τέλεια!

anergos13

Αυτο ειιναι…. μιλας με μηλο κομποστα!!!
και μετα λεμε για τα κινεζικα……
αρε sammy τεραστια…..!!!!

Giorg

Παντως εχω παρατηρησει οτι οσο μικροτερο το SAR, τοσο χαμηλοτερο το σημα που πιανει. Ειναι tradeoff, αν θες να πιανεις παντα καλο σημα, παιρνεις κινητο με SAR>0,8 και μιλας με Bluetooth, ενω αν δεν σε νοιαζει το σημα παίρνεις ενα Samsung και προσεύχεσαι να εχει κεραια κοντα.

Alexis

@ Giorg μολις την πεταξες! Ξερεις ποια!

George

Huawei honor 2 με sar 0.37!!!και πιάνει καμπανα λογω της κεραίας του μιας και ως γνωστόν κορυφαία στα ασύρματα δίκτυα η Huawei!!

Sot11

Ναι εσυ Giorg πάρε κινητό με sar 2.0 για να έχεις καλό σήμα και μετά δεν θα σου βρουν ουτε τα κόκκαλα! Τι αλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα………………

Δημήτρης

Μήπως τελικά η πλαστικούρα του samsung βοηθά στα χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας;
Χωρίς να ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο, φαντάζομαι όταν η ακτινοβολία περνά μέσω μετάλλου σίγουρα δεν είναι το ίδιο να περνά μέσα απο πλαστικό.
Αν και είμαι υποστηρικτής των καλύτερων υλικών κατασκευής σήμερα προβληματίστηκα λίγο γιατί καλή είναι η χλίδα αλλα καλύτερη είναι η υγεία μας.

panosha

Πηγές δεν βλέπω, αλλά βλέπω λανθασμένες πληροφορίες για τις συσκευές της Apple, τουλάχιστον…
https://www.apple.com/legal/rfexposure/iphone6,2/el/
https://www.apple.com/legal/rfexposure/iphone5,4/el/
https://www.apple.com/legal/rfexposure/iphone5,1/el/
https://www.apple.com/legal/rfexposure/iphone4,1/el/

Αθανάσιος

Παιδια, το SAR ενός κινητού είναι ο ρυθμός απορρόφησης ανα γραμμάριο σε διάρκεια έξι λεπτών . Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση της ΕΕΤΕ. Οπότε μην λέτε για λίγο σήμα η καθόλου η πολύ. Είναι μέση τιμη.

KN

Ειναι σημαντικές οι επισημάνσεις που έκανε το άρθρο με μόνο λάθος για το Bluetooth. H ακτινοβολία μειώνεται εώς μηδενιζεται μόνο με τα hands free μόνο με καλώδιο. Αντίθετα, οποιαδήποτε τύπου ασύρματη τεχνολογίας παράγει επιπλέον ακτινοβολία και χαρακτηριστικό ειναι το Bluetooth. Για αυτό συστήνεται η μη χρήση του απο όλες τις έρευνες και ινστιτούτα υγείας με ποιο συχνή συμπτωματολογία απο τη χρήση του Bluetooth ημικρανίες, μειωμένη συγκέντρωση και αιμωδιες στην περιοχή του προσώπου.

kotsios1998

Εγώ έχω παρατηρήσει ότι κατά γενική ομολογία οσο πιο μεγάλο είναι το κινητό έχει και λιγότερο SAR

Konstantine73

Το note2 μου που δεν αναγράφεται μέσα, είναι στα 0.17!

Darth

το ενα κινητό που εχω έχει δλδ 0,45 σε πλήρες ισχύ (όταν είναι χαμηλό το σήμα δλδ) (find 5)

το δεύτερο έχει 1.18 (λίγο έως πολύ ψησταριά είναι ξέρω) (iphone 4s)

όπως και να έχει κλήσεις κάνω μόνο με bluetooth

Omiros

Το S4 έχει 0.42 και όχι 0.28 …
https://www.gsmarena.com/samsung_i9500_galaxy_s4-5125.php

Darth

@Giorg καμία μα καμία σχέση……… πχ το find 5 πιάνει καλύτερα από το 4s (1 και μερικές φορές 2 γραμμές) και εχει μικρότερο sar……….

sar εξαρτάτε απο πολλά πράγματα………..

1. πόσο δυνατό είναι σήμα στιν περιοχή (οσο χαμηλότερο σήμα στην περιοχή τόσο μεγαλύτερο sar καθώς κινητό χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ ώστε να πιάσει ικανοποιητικό σήμα)

2. κατασκευή κινητού (το που είναι η κεραία και πόσο κοντά σε μεταλλικό αντικείμενα είναι (κοινός σε μεγαλύτερες συσκευές χει ευχέρεια σωστής τοποθέτησης ενώ σε μικρές όχι τόσο (στα τέρμα πλαστικά κινιτα δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό)

3. radio chipset και το baseband που διαχειρίζονται όλο αυτό

so……… είναι λίγο ποιο πολύπλοκα τα πράγματα από ότι λες……

dimitris

Συμπερασμα…η Samsung και η LG οχι μονο βγαζουν τα καλυτερα smartphones αλλα και τα πιο χαμηλα σε ακτινοβολια..ειναι πολλοι οι λογοι που ο κοσμος τις προτιμα και εχουν τετοια ποσοστα πωλησεων…τιποτα δεν ειναι τυχαιο….

Darth

@dimitris όχι συμπεράσμα είναι ότι Samsung βγάζει τα ποιο πλαστικά κινητά και σε κάποιες περιπτώσεις και LG

Γιαννης

Πού είναι καμιά ψωνάρα τώρα με i-phone να πει κάτι??? Ο λογικός χρήστης κοιτάζει πρώτα το sar και ύστερα μάρκα, δυνατότητες και εμφάνιση. Ελπίζω τα καβαλημένα καλάμια να λειτουργήσουν στο εξής βάση λογικής και όχι βάση ενστίκτου φιγούρας, με πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.

makismali7

Xperia z 0,48… Καλά ειμαστε!!!!

stelios04

Το πρώτο που κοιτάζω πριν αγοράσω κιν. Γι αυτό είμαι με note 2 και HTC radar. Χρόνια η Sammy εχει τις χαμηλότερες τιμές μακράν του δεύτερου. Sony και μηλαράκι ψησταριές

Marios

Ο κύριος λόγος που η apple έχει υψηλότερο SAR είναι γιατί στην Αμερική τα όρια είναι κατα πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας Ευρωπαϊκά.

Nthegrpap

Πριν 3 βδομαδες παρελαβα το Note 3 και το πηρα ποιο πολυ για το χαμηλο Sar.
Η προηγουμενη συσκευη που ειχα ηταν το Motorola Razr xt910 0,36 sar Αλλα τοτε
Δεν το προσεχα πολυ, πολυ το sar “τυχερος” που πηρα τοτε Razr 2χρόνια το ειχα.
Τωρα βλεπω πρωτα το sar…
Γιατι εχω κατι θεματακια με την υγεια μου.
Πριν μερικους μηνες ηθελα να παρω το iocean x7. “ΚΙΝΕΖΙΚΟ” και δεν εβρησκα τι sar εχει.
Ευχαριστω τον @Darth. Που εδωσε την πληροφoρια. Το sar του απ’ οτι θημαμε ηταν στα 0,47 ποιο???
το “ΚΙΝΕΖΙΚΟ”???
Ας το ακουνε οι υποστηρικτες των iphone…..

tech21man

Τα samsung γενικα εχουν χαμηλο “επισημο” SAR.

Μεγαλη κατασκευη (παντοφλα) και που ειναι η κεραια οπως προαναφερθηκε βοηθαει.

Ωστοσο αν θυμαμαι (?) καλα το SAR ειναι για περιπτωση που κρατας το κινητο ΟΧΙ πανω-κολλημενο στο αυτι αλλα ενα δυο εκατοστα πιο πισω…

Darth

@tech21man Στα 1,5 cm το μετράνε

Φανης

Πού να δειτε και τις τιμες των blackberry, που ειναι και περισσοτερο συσκευη για ομιλια (εννοω οτι αυτοι που τα εχουνε δεν τα περνουνε για multimedia αλλα για πολλλεεςςς κλησεις και messaging)!!!!

Beowolf

Σε πρόσφατο θέμα, (φήμες για το galaxy S5 νομίζω) έγραψα ότι χρόνια τώρα, μιλάω –> ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ, και σε απόσταση 20-25cm, και παρότρυνα τους αναγνώστες να κάνουν το ίδιο.

To σχόλιο μου σβήστηκε -προφανώς θεωρήθηκε – off topic…

Δεν πειράζει,…τα θέματα ΥΓΕΙΑΣ, για μένα είναι πάντα ΤΟ ΤΗΕ POINT.

azriel84

Το GSM Arena από το οποίο προφανώς έχουν αντιγραφεί οι τιμές SAR, έχει λάθος στα iPhone καθώς έχει αντιστρέψει τις τιμές σώματος/κεφαλιού. Ή αυτό ή η επίσημη μεταφρασμένη στα Ελληνικά σελίδα της Apple σχετικά με το SAR είναι λάθος. Επίσης, όπως αναφέρουν και άλλοι αναγνώστες πιο πάνω, η Apple μετράει SAR στα 5mm για τα 5S/5C και 10mm για 5/4S ενώ η Samsung πχ στο 1.5cm.

Όπως και να χει, οι Κορεάτες πραγματικά είναι μπροστά στο θέμα SAR για όποιον ακόμα μιλάει με το τηλέφωνο στο αυτί και δυστυχώς είναι αρκετοί. Και άντε, η γενιά μας μπορεί να έφαγε χρόνια με κινητά χωρίς bluetooth ή hands free αλλά είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε εναλλακτικές στα παιδιά μας εφόσον τα κινητά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

IsovithsSpy

s3 Μ Ο Ν Ο !!!

Darth

@azriel84 μπορεί να είναι λάθος αλλά μέχρι ένα σημείο…………

όταν μιλάω με το find 5 μετά από κάνα 20 λεπτο αρχίζει να μου πονάει το κεφάλι και να νιώθω μια ζέστη….. ενώ με το 4s μέσα σε 7 8 λεπτά το παθαίνω αυτό…….

ναι μπορεί να είναι λάθος δεν λέω αλλά όχι τόσο μεγάλο

azriel84

@Darth

Δεν αμφισβητώ πως τα iPhone έχουν τουλάχιστον διπλάσιο SAR από τους άμεσους ανταγωνιστές τους, απλά επισημαίνω το λάθος του άρθρου για ορθότερη ενημέρωση.

Προσωπικά, είτε το κινητό είναι το 5S ή το Nexus 5 μου, δεν με ενδιαφέρει το SAR. Ποτέ δεν θα θυσίαζα μια γενικότερη ευκολία και εμπειρία χρήσης μιας συσκευής που τη χρησιμοποιώ ακόμα και στον ύπνο μου, λόγω της ακτινοβολίας. Έχω να κοιτάξω τα SAR των κινητών τουλάχιστον 4 χρόνια τώρα και οι λόγοι είναι δύο: Earpods και Plantronics. Έχω μιλήσει με όλα τα iPhone από το 4 και μετά με τους δύο παραπάνω τρόπους και ούτε ψήσιμο ούτε τίποτα. Και νομίζω, περισσότερο αυτός ήταν ο σκοπός του άρθρου, πως να αποφύγουμε το γενικότερο ψήσιμο ανεξαρτήτως SAR.

k.boug

Νote 3… Και δεν ειμαι καλααααα!!!!!!!
παντως αυτο με το ι4s το εχω παρατηρησει οτι αν μιλας ωρα..

παρατηρω παντως οτι οσο πιο premium σε υλικα ειναι μια συσκευη τοσο μεγαλυτερο sar..η ειναι τυχαιο?

apple>htc>sony>nokia>lg>samsung

dimitris

Darth@ Εγω μιλαω με βαση τα στοιχεια για το οτι Samsung και LG εχουν το μικροτερο sar…τωρα εσυ που το εβγαλες αυτο το συμπερασμα ενας θεος ξερει…κι ακομα κι αν ισχυει εν μερει, το πλαστικο εχει μεγαλυτερη αντοχη απο κατι ευαισθητα γυαλια και αλουμινια…..που εχουν και μεγαλυτερο sar εκτος αυτου….

Darth

@dimitris με βάση του περισσότερο πλαστικό λεπτού τύπου λιγότερο sar…….

και σύμφωνο απολυτό μαζί σου πλαστικά έχουν πολύ καλύτερη αντοχή από τα γυαλιά κλπ………..
όχι όμως και τα πλαστικά της samsung που είναι οτι χειρότερο εχω δει από θέμα ποιότητας και αντοχής κλπ (lg είναι σε καλύτερή μοίρα όχι κάτι τρομεροί αλλά δεν είναι σε τέτοιο χάλι)

+ προτιμώ να εχω sar ~0.6 (το κινητό μου έχει 0,54 και είναι ατσάλι + χοντρό πλαστικό grade a σαν του lumia) παρά να εχω 0,46 0,5 και να είναι σάπιο κινητό……….

για το iphone δεν συζητάω ψησταριά είναι (ευτυχώς εχω bluetooth)

Marinos

Συγγνωμη,επειδη ενδιαφερομαι να παρω το Xiaomi MI2S και εχω ψαξει αρκετα για τον δεικτη Sar δεν εχω βρει κατι αξιοπιστο.Στη μια σελιδα μου βγαζει 1,37 (https://sarshield.com/radiation-chart/) και σε κατι αλλα blogs χρηστες υποστηριζουν το 0,44 οπως προανεφερε καποιος παραπανω (@Dimitris S) .Μπορει καποιος να μου δωσει με ακριβεια τον δεικτη Sar για το συγκεκριμενο κινητο καθως και την πηγη του; Ευχαριστω εκ των προτερων

https://www.youtube.com/watch?v=qJtDxWNgovw

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό για τους κινδύνους της ακτινοβολίας του κινητού σε εσάς και τα παιδιά σας.

Στελιος

πωω!ευτυχώς που το xperia tipo που είχα μου χάλασε στους 2.5-3 μήνεςςς!Έχει 1.6 SAR,,O.o

Χρήστος

Μόλις σήμερα παρήγγειλα το Motorola moto g 2nd gen. dual sim και πραγματικά δε γνωρίζω ποιά είναι η τιμή του δείκτη sar. Ανησυχώ μήπως βιάστηκα να το παραγγείλω, μη λαμβάνοντας υπ’ όψη και αυτό το σημαντικό δεδομένο. Αν κάποιος γνωρίζει ας το γράψει μήπως και ακυρώσω την παραγγελία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

aggelos

Όλοι ζωάρα κάνετε…soxy xperia u έχω 1,62 sar! και με την πρώην μιλoύσα και κανένα 4ωρο την ημέρα..πάω για εξετάσεις αύριο! παρεπιπτώντος το πουλάω 50ευρω.. άμα ”ψήνεται” κανένας :p

vivian95

παιδιά ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Huawei G7 ή το P7 και έχω διαβάσει ότι ο δείκτης SAR τους είναι στο 1,50 στο σύνολο. Ισχύει κάτι τέτοιο? Ας με βοηθήσει κάποιος.Ευχαριστώ.

Τολης

iPhone 5s με ακουστικά ή Bluetooth. Συν ενα power bank και κανένα πρόβλημα. Όλα σούπερ.
Εχω και το S3. Κορυφή, υποδειγματικό κινητό. Αλλά android. Αναβαθμίσεις και νεα συσκευή στα android κάθε χρόνο, αναβαθμίσεις κ η ίδια συσκευή στην Apple. Άρα, συμφέρει η δεύτερη λύση που ειναι και ποιοτικότερη.

CHRISTINA

Το Huawei Honor 7 εχει δεικτη SAR 1,13 W/kg.
Αρα τα iPhone δεν ειναι τα χειροτερο. Επίσης λείπει το samsung το s5,s6 ενώ κυκλοφορησαν σε κοντινες χρονικές με τα iphone 5s/c, 6/6+.

giannis

ti deikth sar exei to huawei p9 lite?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones SAR

Τα κινητά με το μεγαλύτερο δείκτη SAR για το 2018

Το γνωστό site Phonearena συγκέντρωσε τα κινητά με το μεγαλύτερο αλλά και το μικρότερο δείκτη SAR για το 2018, με τις πρώτες θέσεις να κατέχουν δυο συσκευές της Google ενώ φαίνεται πως τη μικρότερη ακτινοβολία εκπέμπει το Sony Xperia XZ3.

Smartphones FCC SAR

FCC στις ΗΠΑ, Επανεξέταση των ορίων ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το κινητό τους, για συχνότερες κλήσεις, μεγαλύτερης διάρκειας, γεγονός που έκανε την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commissions-FCC) να αναρωτηθεί κατά πόσο είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν τα όρια ασφάλειας ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία.

Smartphones SAR

Απόσταση… Το σημαντικότερο SAR

Στη σημερινή εποχή το κινητό έχει γίνει πρωτίστως απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας και κατεπέκταση ψυχαγωγίας. Το πόσο επηρεάζει δυσμενώς την υγεία δεν το ξέρουμε επακριβώς καθώς δεν υπάρχει κάποια έρευνα πού να έχει καταλήξει σε κάποια ξεκάθαρα συμπεράσματα επί τούτου. Σε κάθε περίπτωση για να υπάρχει μια στοιχειώδης προστασία έχουν καθιερωθεί διεθνώς ανώτατα όρια ακτινοβολίας των […]