Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones [poll]

Αφορμή για τούτο εδώ το poll είναι οι πληροφορίες ότι το νέο Nexus 6 θα έχει λέει οθόνη 5.9 ίντσες κάτι που έχει κάνει τους περισσότερους από εσάς να δείξετε δυσαρέσκειά μέσα από τα σχόλιά σας. Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης ενός smartphone για εσάς; Ψηφίστε στο μεγάλο poll του Techblog και αφήστε ένα σχόλιο με τη γνώμη σας.

Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones, Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphones [poll]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

75 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gio

Μεχρι 5′ ειναι το οριο για να κρατας με το ενα χερι τη συσκευη εκτος και εισαι μπασκεμπολιστας με παλαμη-κουπι

killbillgr

Παντα σταθερα 4,5″-4,7″ Nokia lumia 920

Than

Το πολυ μέχρι πέντε ειναι κινητο, που το κρατάς, σχεδόν, άνετα. Μετα ξεφεύγει πολυ, μονο που το εχεις στο αυτί σου φαινεται πολυ χαζό!!!

tsirif

Καλημέρα. Εξαρτάται και από τα bezel κάθε τηλεφώνου….αν είναι μικρά ασ πάει και 5.2 ή 5.5….αλλά πολύ μικρά….

Κυριακος

για μένα δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος οθόνης, αν και ψήφισα τις 5 ίντσες.
υπάρχει μέγεθος κινητού.
νομίζω ότι το 130 mm μήκος και 70 mm πλάτος είναι το ιδανικό, τουλάχιστον για τα δικά μου χέρια.
ό,τι μεγαλύτερο είναι προβληματικό γιατί δεν φτάνεις την απέναντι πάνω γωνία.
το G2 που έχω αυτή τη στιγμή είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε, αν και τελικά βολεύτηκα και θεωρώ πως είναι το καλύτερο κινητό που είχα ποτέ.

πάντως, κάτω από 4,5 ίντσες πλέον μου πέφτει μικρό.
μπορεί το ίδιο να λέω για κάτω από 5 ίντσες σε δύο χρόνια!!

Kωνσταντινος

Oσες ίντσες ειναι και το πολυαγαπημενο μου oneplus one, 5,5

VasiliS4mini

2,7″ με 3,2″ μικρό κινητό
3,2″ με 3,5″ κινητό (ιδανικό)
3,5″ με 4,0″ μεγάλο κινητό
4,0″ με 4,5″ phaplet
4,5″ με 5,0″ μεγάλο phablet
2011
3,5″ με 4,0″ μικρό κινητό
4,0″ με 4,7″ κινητό (ιδανικό)
4,7″ με 5,2″ μεγάλο κινητό
5,2″ με 5,7″ phaplet
5,7″ με 6,3″ μεγάλο phablet
2015
4,0″ με 4,7″ μικρό κινητό
4,7″ με 5,2″ κινητό (ιδανικό)
5,2″ με 5,7″ μεγάλο κινητό
5,7″ με 6,3″ phaplet
6,3″ με 7,0″ μεγάλο phablet

ε απο το 2016 θα αρχίσει το δίπλωμα των κινητών οπότε….

JohnWave

Ψήφισα τις 4.7 ίντσες αν και λόγω μεγάλου σχετικά χεριού μπορώ να χειριστώ με το ένα χέρι και κινητά 5 ίντσών και οριακά τις 5.2 ίντσες του G2. Όπως είπε και ο φίλος Κυριάκος πιο πάνω παίζουν μεγάλο ρόλο και τα πάνω/κάτω bezels που επηρεάζουν το συνολικό ύψος της συσκευής. Το συνολικό ύψος του G2 είναι το όριο για μένα. Το πλάτος του όμως θα ήθελα να ήταν λίγο μικρότερο.

Ελπίζω ότι δημοσκοπήσεις σαν αυτή θα γίνουν και σε sites του εξωτερικού ώστε οι εταιρίες να πάρουν το μήνυμα και να σταθεροποιηθούν στις 4.7 με 5.0 ίντσες.

Χρηστος

Μεχρι 5 ιντσες ειναι αρκετο πιστευω ωστε να ειναι βολικό και με το ενα χερι…

pantzos

Εγώ πιστεύω δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος είναι θέμα συνήθειας και γούστου του κάθε ενός,τη εννοώ. Είχα o το sony xperia p 4 ιντσες οθόνη με βόλευε μια χάρα τώρα έχω το samsung ativ s 4,7 ιντσες οθόνη το συνήθισα και τώρα σε λίγο καιρό θα πάρω το nokia lumia 1320 6 ιντσες οθόνη.

Solon

4.7 με 5. Από εκεί και πάνω γίνετε άβολο.

Νικόλας

5.36″ με μηδενικά bezel, όπως είναι το Meizu MX4. Αυτό είναι το ιδανικό, μέγιστο μέγεθος!

Genesis

5,2 αλλά σε LG bezels μέχρι εκεί.

kwstas

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΤΟ G3 EIXA 4.7 ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ.ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 5.5 ΕΙΜΑΙ ΤΖΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ…ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5.5 ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

Αλέξανδρος

@VasiliS4mini ωραίος και με χιούμορ.
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος. Έχω το Lg g pro 5.5″ και το γουστάρω πολύ αλλά όταν πιάνω το κινητό του Ξαδέρφου μου π.χ s duos 4″ και μετά το δικό μου λέω:
“Τι παντόφλα είναι αυτή”;
Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν πάω να διαβάσω κάτι από 4 μέχρι 4.5 (στις 4.7 είναι κάπως καλά τα πράγματα) λέω καλύτερα να έχω παντοφλάκι παιδικό στα χέρια μου (που θέμα συνήθειας είναι και αυτό ακόμη και το μέγεθος) παρά να βγάζω τα μάτια μου.
Εν ολίγοις δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Πάντως η γνώμη μου αν το θες για κινητό καλά είναι 5 με 5.2″ όχι παραπάνω και εννόειται πολύ μαζεμένα περιθώρεια-bezel.
Τώρα αν το θες όπως στην περίπτωση την δική μου και για κινητό και για εργαλείο δουλειάς 5.5-5,7″ είναι καλά για να έχεις οθόνη να κάνεις “άνετα” την εργασία που θέλεις.

Gagarin

Ο φίλος Κυριάκος τα είπε ΟΛΑ!!!
Παίδες μέγεθος οθόνης ναι οκ κ εγω 4,5 ψήφισα αλλα το παν ειναι το μέγεθος συσκευής…
Πόσο μάγκας ειναι ο σχεδιαστής – τακτοποίηση εξαρτημάτων κλπ κλπ να πετύχει μικρά-ελάχιστα bezel κ να εχει μεγαλη οθόνη σε μικρη συσκευή…
Δλδ πιο απλά: το nexus 6 θα εχει το ίδιο μέγεθος με το iphone 6 plus αλλα μεγαλύτερη οθόνη…
Εγω έχω το iphone 5 που άνετα η οθόνη του κινητού αυτού με μικρότερα bezel έφτανε τις 4,3″…

Αποστόλης Ρόδος

4,7 ίντσες για μενα και max στις 5 …. να εχουν και το λιγότερο δυνατό μικρά bezels ώστε να μπορεί κανείς να το αγκαλιάζει με το ενα χερι.
Αυτή όλη μανία των εταιρειών να βγάζουν μεγαλύτερες οθόνες δεν την καταλαβαίνω.
Θα προτιμούσα στα ίδια specs, οι ναυαρχίδες να εβγαζαν 2 συσκευές με 2 διαφορετικές αναλύσεις οθόνης και να επιλέγει ο καταναλωτής.

Χρήστος Παπαβασιλείου

Η ιδανική συσκευή για να την αποκαλείς κινητό είναι στις 4.7 ίντσες με ανύπαρκτα σχεδόν bezels για να μπορείς να κάνεις άνετη χρηση με ενα χέρι όχι απλα να τα καταφέρνεις. Στο μέλλον πιστεύω εκεί θα γυρίσουν όλοι οι κατασκευαστές μιας και όλοι έχουμε και ένα tablet για media device.

giannis13

5.2″ με ελαχιστα μπεζελς οπως το lg g2 που εχω ή 4,6″ οπως το sony z3 compact

Δημήτρης

5.2 με περιθώρια g2.Αυτή η συσκευή δεν έχει αντίπαλο πραγματικά.ουτε καν το g3.τελεια αναλογία.

Λεωνίδας

Εγώ όταν πήρα το gs2 στις 4,3” μου φάνηκε τις πρώτες μέρες μεγάλο. Σε μία εβδομάδα το συνήθισα μια χαρά. Στις 5” που περιεργάστηκα το grand duos neo (με σχετικά μεγάλα περιθώρια) και το s4 φίλου, μου φάνηκε άνετη η χρήση και πρακτικό το μέγεθος. Στις 5-5.2 (μαζεμένο όπως lg g2) καταστάλλαξα ότι είναι ιδανικό ένα smartphone για μένα…

pazzo

εγώ 4.7 ψηφισα γιατί 4.5 θεωρώ minimum σαν οθόνη και πάνω από 5 υπερβολικό, αλλά λόγω μεγέθους συσκευής. την καλ;yτερη δουλεια την έχει κάνει ή LG με το G2 και καλό θα ήταν όλοι η κατασκευαστές να παραδειγματιστούν από αυτή την συσκευή. και αν είσαι htc one, moto g2014 κλπ που θες ηχεία για stereo ήχο, κάνε την μαγκια και επενδισε στο να τα βάλεις τα ηχεία στο πλάι της συσκευης, μαζι με μικροφωνο και ακουστικό. και ας είναι το πάχος 10-11 χιλιοστά.
Γιατί απότι βλέπω, εκει που πριν 3 χρόνια έκαναν όλοι ένα μεγάλο άλμα στα bezels της συσκευής, τώρα είναι στάσιμοι και ασχολούντε με το πάχος της.

Savvas

Επειδή αυτό το poll δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το techblog, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι ψήφιζε ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι για να δούμε πόσο αλλάζουν οι προτιμήσεις των καταναλωτών.
Βέβαια, όπως λέει και ο Κυριάκος θα ήταν προτιμότερο να ψηφίζαμε για μέγεθος κινητού και όχι οθόνης, καθώς τα bezel όλο και μικραίνουν. Εγώ προσωπικά, με Huawei Honor 3c που έχει μικρά περιθώρια περιμετρικά της οθόνης (5”), το βρίσκω μεγάλο.

nikos

βασικα για μενα δεν εχει να κανει η οθονη αλλα καθαρα το μεγεθος και το λεω αυτο γιατι τα bezzels παιζουν μεγαλο ρολο π.χ εγω εβαλα μεχρι 4,7 (απο 126-133 mm)που παει να πει απο nexus 4 133,4mm και κατω πχ moto x (2013) z1-z3 compact (το τελειο μεγεθος για κιν)
lumia 925 -1020 αντε και το νεο το 735 αν και 135mm εχει μικρο μηκος μολις 68,5 πολυ βασικο και αυτο για το χερι.

bromoxitos

127-134mm και μηκος 64-71mm εν ολιγοις z1-z3 compact (το τελειο μεγεθος),nexus 4,lg optimus g e975,lumia 925-1020,s5 mini.

Σπύρος Ακρίβος

Είχα samsung galaxy grand neo ( 5″ πρώτο μου smartphone ) και μόλις πέρασαν 4 μήνες μου φαινόταν μικρό…
Αποφάσισα να τερματίσω την υπόθεση μέγεθος και εδώ και μία εβδομάδα έχω το sony z ultra
( 6,44″ ) το οποίο το συνήθησα και αυτό…
Όλα σχετικά είναι και σε άμεση συνάρτηση με την καθημερινότητα του καθενός.
Σαν ιδανικό μέγεθος ψήφισα τις 5.7″ πάντως…

Enzo

Όπως προαναφέρθηκε, το μεγεθος του κινητού ειναι το σημαντικό. Ψήφισα 5” (προσωπικά έχω το ΝΟΤΕ 3 και μου έρχεται κάπως μεγάλο, αλλά τα specs δεν παίζονται).

Savvas

aki γενικά ναι είμαι ευχαριστημένος, εγώ έχω το 3g, αλλά για να μην βγαίνουμε off topic, μπορείς να πάρεις πολλές πληροφορίες στο thread που υπάρχει στο myphone.

Ιωάννης jb

VasiliS4mini…. Μιλάς πολύ σωστά φίλε μου….. Θεωρώ πως το ιδανικό μέγεθος ενός κινητού σε κάποιον λογικό άνθρωπο το πολύ να ανέβει 0,5 – 0,7 ίντσες άντε το πολύ πολύ 1 ίντσα!!! Μη γελιέστε με την φετινή εξέλιξη στα iphone οι περισσότεροι αν τους ρωτήσεις (επειδή κάνουν πολλές multimedia εφαρμογές και μπαίνουν internet) θα σου πουν ότι τους φαινόταν μικρα τα 3gs, 4, 4s. Με το 5 κάτι έγινε, αλλά πάλι λίγο μεγαλύτερο οι περισσότεροοι θα το ήθελαν. Εγώ για παράδειγμα το 2011 (απο παλιά θεωρουσα μικρά τα κινητα και όταν λέω παλιά εννοώ 2005-06 και πάντα κάτι κινητά με 3 ίντσες οθόνη σε σχέση με άλλα που είχαν 2,6 ή 2,8 μου αρέσαν πιο πολύ) οταν είδα το arc λέω να κάτι που μου κάνει (με χαλούσε το ότι δεν έχει μπροστινή κάμερα αλλά το προσπέρασα) κάτι iphone 4, κάτι xperia ray, κατι nokia 500 αλλά και άλλα τέτοιου μεγέθους μου φαινόταν μικρά. Εδώ και 3 χρόνια το ιδανικό μέγεθος για μένα σε κινητό (σε εκατοστά) είναι το…… 14 ύψος, 7 πλάτος και 0,8 πάχος δηλαδή 4,7 έως το πολύ 5 ίντσες, γιατί πάντα μου άρεσε σαν ιδέα το να βλέπω και καμιά ταινιούλα στο κινητό (είχα σχολιάσει και πριν… Συνέχεια »

Nick

5″ παιδιά είναι το Max παραπάνω δεν λέγεται Smartphone.
Η επόμενη κατηγορία μετά τις 5″ είναι Phablet

patikas14

Αν είναι τύπου LG G2, ας πάμε και στα 5.2″
Έβαλα την ψήφο μου στις 5″ πάντως!

jonjon

Ψήφισα τις 5 ίντσες , αν με το note2 ποτέ δεν είχα πρόβλημα:-) τώρα με το s5 νομίζω εκεί ειναι το όριο μού.

Georgos

Ψήφισα 5.7″ επειδή έχω το Note 3 αλλά και 6″ δεν με χαλάει (Nexus 6 , Mate 7), ευτυχώς έχω μεγάλα χέρια και δεν έχω θέμα με τον χειρισμό του Note , και στις τσέπες μου χωράει άνετα , (ειδικά τον Χειμώνα που φοράω και μπουφάν) δεν υπάρχει κανένα θέμα.

sammyjim

Στις 5.9 ειναι το οριο για μενα, με το Ζ ultra εχω δυσκολευτεί σε μερικες εφαρμογές ,το ΜΑΤΕ ομως ηταν η Χρυση τομη για τα παντα!

Αγγελος Τ

Απο 4.7 μεχρι 5.2 πιστευω ειναι ιδανικο…5.5 δυσκολα…αν εχει πολυ λεπτα bezels ισως…

Manos21

Σίγουρα 4.7……τα Χριστούγεννα θα πάρω το lg g2 mini και γενικά το προτιμώ σαν μέγεθος!!!

kostas

το καλυτερο για μενα; 12 – 15 ιντσες

Τομ

4.7. Και 5.5 για φαμπλετ

Pavlos

Σε λιγο καιρό θα κουβαλάμε μονιτορ……ηδη τώρα εμφανίζεται γελοίο να βλέπεις κάποιον με μια παντόφλα στο αυτι

Φίλιππος

Ψήφισα 4,7″ από 4,5″ που είχα ψηφίσει τη τελευταία φορά, αλλά όπως είπαν και πολλοί, το συνολικό μέγεθος της συσκευής μετράει. Ζ3 compact το τέλειο μέχρι στιγμής για μένα!

ΥΓ.: Μου αρέσει που πολλοί εδώ μέσα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το μήκος απ’το πλάτος αλλά παρόλα αυτά έχουν άποψη και ψηφίζουν κιόλας!

demetrius

Είχα συσκευή 4 ιντσών.μου είχε βγάλει τα μάτια λόγω και της χρήσης.πηρα Nokia Lumia 1320 με οθόνη 6αρα clear black και βρήκα τον καθημερινό συνεργάτη μου.άνετο από όλες τις απόψεις.

Υ.Γ.Έχω ύψος δυο μέτρα και παλάμη ανάλογων διαστάσεων!! 😁

kralex

Τελικά μου φαίνεται οτι οι Ελληνες όλοι ψήλωσαν πολύ και μπορούν και χειρίζονται άνετα 5″ κινητό με το ΕΝΑ ΧΕΡΙ (διότι αν χρησιμοποιώ και τα δύο ας πάρω ένα phablet)! Εγώ και κανά δύο τρείς άλλοι φαίνεται μείναμε κοντοί (1,75 υψος ) και με μικρά χέρια για αυτό ψήφισα 4,3″

Genesis

πλέον για μένα και για αρκετούς που ξέρω με 5′ και 5,2′ είναι το τέλειο αλλά και με 4,7 πάντα όμως εξαρτάτε από τα bezels του κινητού ένα κινητό με λίγο ακόμη καλύτερα bezels από lg g2 γίνετε ακόμη ποιο άνετο.

εγώ βασικά δεν έχω πρόβλημα και με 6′ αλλά ψήφισα 5,2′

Γιάννης Rous

Δεν υπάρχει ιδανικό!! Ο καθένας κρατάει στα χέρια του οτι θέλει και οτι τον βολεύει ανάλογα με τις ανάγκες του!! Και δεν είναι θέμα μεγέθους οθόνης αλλά γενικά συσκευής! Αν υπάρχει κινητό με 6αρα οθόνη και μηδενικά περιθώρια στο χέρι θα εφαρμόζει σαν γάντι!

George

Η ιδανική διάσταση είναι λίγο υποκειμενική.. 2 (3) πράγματα παίζουν κύριο, ρόλο το μέγεθος της παλάμης και το bezel. Είχα ένα moto XT 910 με 4,3″ και το θεωρούσα σχεδόν ιδανικό (ήθελα ένα κλικ παραπάνω σε μέγεθος οθόνης μετά από λίγο καιρό). Πλέον έχω το LG G2 με 5,2″ και το συνολικό μέγεθος της συσκευής είναι οριακά μεγαλύτερο από το ΧΤ 910. Έχω ύψος 1,90 και πιστεύω πως θα δυσκολευόμουν με μεγαλύτερο.
(Το 3ο που παίζει ρόλο είναι τα κουμπιά πλοήγησης. Στο motorola ήταν capasitive – super βολικά, ενώ στο G2 είναι on screen – δεν κρύβονται σε όλα τα παιχνίδια.. Αλλά κερδίζεις σε διαστάσεις)
Καλύτερα να κάνετε poll για τα κουμπιά! Capasitive Vs on-screen Vs Hard

Τομ

Το τελειο μεγεθος για τον καθενα εινα του κινητου που εχει τωρα μεχρι να αλλαξει το κινητο του κια αρα να αλλαξει το ιδανικο μεγεθος. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι η εργονομια μετραει περισσοτερο.

Alexis

5 ιντσες για μενα με bezels οσο το δυνατον μικρότερα. Διαστάσεις s4 περιπου. Phablet το ιδιο 5.5 ίντσες με οσο το δυνατον μικροτερα bezels.

πιτερ

αυτες τις μερες που δεν χρησιμοποιώ smartphone λόγω βλάβης, και εχω στα χερια μου το παλιό καλο νοκια Ε52 εχω εκτιμησει το μεγεθος και τις διαστάσεις των κινητών με πληκτρολόγιο και το πόσο εύκολα τα μεταφέρεις χωρίς τους περιορισμούς των τεράστιων σημερινών ‘κινητών’. νομίζω ότι στο μέλλον θα μειωθούν οι ίντσες στις διαστάσεις και στο μέλλον θα γελάμε με αυτά που κυκλοφορούν σήμερα. ιδανικές ίντσες 2.8 με φυσικό πληκτρολόγιο.

nikolakis

Έχω το Nexus 5 και νομίζω ότι μέχρι 5 ίντσες είναι το μέγιστο που θα μπορούσα να “αντέξω”..Μετά μάλλον μιλάμε για tablet και όχι κινητό.!.!

kostas

πιστευω απο 5,5 εως 6 με την οθονη του τηλεφωνου να φτανει γυρω γυρω μεχρι τα ακρα

apostolos

η αληθεια ειναι οτι οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο για τον χρηστη, και εγω θα ηθελα ενα κινητο με 10 ιντσες αλλα μετα θα ηθελα και τσαντα παντου.
το πιο βολικο για εμενα ειναι στις 4.7 με ελαχιστα bezels.

το ξερω θα μου κακοφανει αν φυγω απο τις 5,2 το g2 μου αλλα και με τις 4,7 ιντσες κανω το ιδιο καλα την δουλεια μου και μπορω να το βαλω στην τσεπη του τζιν.
ξερω πια γιατι θελω το κινητο, και οχι απλα για να εχω το καλυτερο για να το δειχνω στον φιλο μου

Νικόλας Λαφαζάνος

Νομίζω ότι οι 5″ είναι το ιδανικό μέγεθος. Αν και κάτοχος Galaxy Note 3 με οθόνη στις 5.7″, το οποίο με έχει βολέψει πολύ.

Όταν πιάνω ωστόσο στα χέρια μου πεντάιντσα κινητά μου φαίνονται παιχνίδι.

Darth

από την αρχή αρχή (τότε που ακόμη όλα ηταν στα 3,5-4 max) θεωρούσα
μεχρι 5 ίντσες οκ θα το αντέξω απο εκεί και μετα ξεφεύγουμε το τι είναι κινητό (άντε 5,2 αν είναι σαν το g2)

Κώστας

Έχω το lg l90 με οθόνη 4.7, αλλά ψήφισα 4.5 όχι γιατί δεν ειμαι ικανοποιημένος απο την οθόνη του κινητου μου αλλα επειδη έχω δει και αλλα κινητα με οθονη 4.7 ιντσες και φαινονται παντοφλες. Τωρα όλα αυτα είναι υποκειμενικά παντως για εμενα 4.5 και 4.7 αντε το maximum 5 ειναι ιδανικα

Αντώνης Καραμάνης

Πλέον το μέγεθος των οθονών έχει αλλάξει ,και δεν μπορώ να πω ότι με δυσαρεσκεί το μέγεθος ιδιαίτερα αν έχει ωραίο design και να μη φαινεται άσχημα……αν και έχει μόνο μια επιλογή τα ιδανικό μέγεθος οθόνης είναι 5,2-5.5 ….

nikosx

5.5 παιδιά…μπορεί να σας φαίνεται πολύ μεγάλο το κινητό αλλά μετά απο 1-2 μέρες θα δείτε πόσο βολεύει..

Jason Blackeye

Αν και έχω 5.5″ στο Oneplus μου έχουν λείψει λίγο οι 5.2″ του G2!

john

4.7 που σημαινει πως δουλευετε με ενα χερι οπως το galaxy alpha που εχω… απο εκει και πανω πας με δυο χερια και δεν εχεις θεμα πας στις 5-5.5 μεχρι εκει για να μπαινει και στην τσεπι…

Κώστας R.

Εγώ πάντως παρατηρώ ότι περίπου το 90% όσων απάντησαν έχουν μεγαλύτερους αντίχειρες απο αυτούς που υπολόγιζε η Apple όταν παρουσίαζε την πρωτοποριακή, τέλεια σε διαστάσεις οθόνη του iPhone 5.
Και για να έρθω στην ουσία του poll, εγώ με μια 5άρα οθόνη του s4 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, νομίζω είναι η χρυσή τομή στις διαστάσεις ενός κινητού. Ρόλο βέβαια παίζουν και τα bezel, η κοπέλα μου έχει ένα Doogee DG450 με 4.5 ίντσες οθόνη και έχει ίδιες εσωτερικές διαστάσεις με το δικό μου Samsung S4!

τζο

Ψήφισα 4.3 αφού προτιμώ να χειρίζομαι το κινητό άνετα με το ένα χέρι! Πίστετω όμως ότι μέχρι 5 ίντσες (κυριότερο είναι το πλάτος της συσκευής κ όχι το ύψος) υπάρχει και φορητότητα και λειτουργικότητα!

Makis

Εγώ θα ήθελα να κάνετε και ακόμη ένα poll με τις δουλειές που κάνει ή υπαίνισσεται ο κάθε χρήστης, με το smartphone, γιατί ακούω για πολλές “δουλειές” αλλά θα ήθελα ν’ακούσω και κάτι πιο συγκεκριμένο 🙂

ΚωσταςD.

Αν και πιστευα οτι πανω απο 4.3 δεν παλευοταν τελικα στο δικο μου χερι οι 4.7 με μικρα περιθωρια στυλ l9 2 και οχι iphone… ειναι οκ. Ακομη και το g2 ψιλοπαλευεται λογω μικρων περιθωριων… Αλλα για τωρα ψηφιζω 4.7 ~ 4.5 με μικρα περιθωρια

Giatampaza

4 ίντσες

Batel

Ψηφίζω 5.5″ γιατί έχω το One Plus One και με έχει βολέψει πολύ σαν μέγεθος οθόνης , θα ήθελα όμως να είχε λίγο μικρότερα bezels (αν και δεν είναι και τραγικό σαν το iphone 6 plus).

dimitra

Το Ζ3 compact έχει ιδανικό μέγεθος 4,6 ίντσες και είναι πολύ βολικό . Το τιρκουάζ Ζ3 compact είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει σε smartphone

forneverarrow

Αν και είμαι καλά με τις 4″ του 5s, σκέφτομαι να επενδύσω στο εξής σε ένα nexus 5. Οι 5″ είναι υπερβολή ως μέγεθος, αλλά μιας και έγινε πια καραμέλα το μέγεθος tablet και στα smartphones θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Φίλιππος

@ Makis +1000
Πολύ σωστός…κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι! Πήξαμε στους “επαγγελματίες” σ’αυτό το site και όταν βλέπω φωτογραφίες απ’τα workshop ψάχνω να τους βρω!!! Μάλλον οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες gamers, δεν εξηγείται αλλιώς! Εδώ ο άλλος ήταν υδραυλικός και έγραφε ότι μόνο με το Note 3 μπορεί να κάνει τη δουλειά του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μάλλον το Note περνάει και σωλήνες! Δηλαδή αν ήταν σε καμιά MI6 ο τύπος τι κινητό θα χρειαζόταν;;;;

@ dimitra συμφωνώ απόλυτα, αν και το τιρκουάζ δεν θα μου πηγαίνει και πολύ! 😛

Georgos

Επειδή βλέπω ότι κάποιοι γράφουν άσχετα λόγω άγνοιας ,σας ενημερώνω ότι μικρή οθόνη 4-4.6″ , μεσαίο μέγεθος 4.7-5.2″ , phablet από 5.3-6.9″. Tablet από 7″ και πάνω. Όποιος αμφιβάλλει τον παραπέμπω σε όλα τα γνωστά site (πχ. Phonearena).

nina

xperia Z3 με 5,2 ίντσες που έχει καικαλή κάμερα σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού έχοντας και πολύ καλή μπαταρία που κρατάει πολλές μέρες

βαγγέλης

LG G3 το καλύτερο κινητό στον κόσμο για μένα 5,5 ίντσες και καθαρίσεις

βαγγέλης

LG G3 το καλύτερο κινητό στον κόσμο για μένα 5,5 ίντσες και καθαρίσεις

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

βαγγέλης

LG G3 5,5

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

geowolf1000

Οι εταιρείες πλεον προσανατολιζοντε στην αυριανή τεχνολογία που είναι τα smart watches
Μας δίνουν μεγαλύτερες οθόνες για να δεχτούμε την χρηση τους ευκολοτερα
Σε ενα δυο χρόνια τα stand alone watch θα είναι γεγονος ηδη υπαρχουν μπαταρίες που υα κρατάνε στην αρχή την μέση χρηση και ανυποψίαστοι θα πάμε να τα αγοράζουμε σοριδον
Με τοσα gesture η χρηση μιας εξαρας οθόνης
η χρηση φωνητικών εντολών είναι παιχνιδι για ενα ηδη μυιμενο στην android
Τα besel προσαρμόζονται μονο για την μεταφορά να μπορει να μπαίνει σε μια τσέπη και να χρησιμοποιείται το smart watch και το bluetooth για α την χρηση τηλεφώνου

runner

Ιδανικο max τις 4.7 ιντσες με καλα bezel.

Chris966

Τώρα που τα bezels σιγά σιγά εξαφανίζονται από τους κατασκευαστές των κινητών η σωστή ερώτηση που θα έπρεπε να υποβληθεί στον κόσμο θα είχε να κάνει με το μέγεθος της συσκευής συνολικά κι όχι με το μέγεθος της οθόνης..
Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ ιδανικό το μέγεθος του iphone XS, άντε και ελάχιστα μεγαλύτερο, το οποίο είναι στα 143,6 χιλιοστά.
Φιλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.