Samsung KNOX, Σοβαρό κενό ασφαλείας στα Galaxy Note 3 και Galaxy S4

Με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία Samsung KNOX, η Κορεάτικη εταιρεία εισήλθε στην αγορά των επιχειρήσεων. Πρόσφατα όμως, μία ευπάθεια ή αν θέλετε ένα κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στο Samsung KNOX από Ισραηλινούς ερευνητές μπορεί να αποτελεί σοβαρός λόγος ανησυχίας για όσους έχουν επιχειρησιακά δεδομένα στην συσκευή τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στη Νεγκέβ στο Ισραήλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάποιος κακόβουλος χρήστης θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα email αλλά και να παρακολουθεί τα δεδομένα επικοινωνίας των κατόχων συσκευών Samsung Galaxy Note 3 και Samsung Galaxy S4. Τα συγκεκριμένα smartphones έρχονται με ενσωματωμένο το χαρακτηριστικό Samsung Knox στο Android 4.3.

Για όσους δεν γνωρίζουν, χοντρικά το Samsung KNOX λειτουργεί σαν ένα “δοχείο ασφαλείας”, το οποίο παρέχει προστασία ενάντια σε απειλές όπως επιθέσεις malware, απόπειρες phishing και κλοπή δεδομένων ενώ όλες οι εφαρμογές που “τρέχουν” μέσα στο “container” έχουν ασφαλή τα δεδομένα τους από όσους δεν έχουν δικαιώματα πρόσβασης.

Το κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές, δίνει την δυνατότητα σε κάποιον κακόβουλο χρήστη να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που υποτίθεται ότι κρατάει ασφαλή το Knox, οπότε στην ουσία…. ακυρώνει το χαρακτηριστικό. Ας ελπίσουμε ότι η Samsung θα εργαστεί για να κλείσει το σοβαρό αυτό κενό ασφαλείας το συντομότερο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κορεάτικη εταιρεία απασχολεί την επικαιρότητα με κενά ασφαλείας στο λογισμικό των συσκευών της.

Samsung KNOX, Samsung KNOX, Σοβαρό κενό ασφαλείας στα Galaxy Note 3 και Galaxy S4

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lorentzos

Και πότε το android ήταν ασφαλές;;; Από τότε που βγήκε έχει θέματα ασφάλειας… Οχι οτι τα άλλα λογισμικά πάνε πίσω αλλά εδώ είναι μπατε σκύλοι αλέστε!!

kalagas

@lorentzos
Τι σχέση έχει τώρα το Android με το Knox? Το Knox τρέχει μέσα στο Android και υποτίθεται ότι φτιάχτηκε για εταιρικούς πελάτες και ασφάλεια των εταιρικών δεδομένων (αλλά και για ιδιώτες που επιζητούν ασφάλεια). Το συγκεκριμένο λοιπόν είναι καθαρά πρόβλημα της υπηρεσίας της Samsung (Knox) και ουδεμία σχέση έχει με το πόσο ασφαλές ή όχι είναι το Android.

Mike GTi

Εντάξει όμως για το 99% των χρηστών που δεν έχουν και δεδομένα για το πώς θα πάει ο άνθρωπος νε αυτοκίνητο στην σελήνη η υπηρεσία αυτή είναι κάτι παραπάνω απο κορυφαία. Αν κάποιος γνωρίζει απο hacking μπαίνει και στης αστυνομίας και στην Nasa και όπου θες…….οπότε όλους εσάς εδώ που δεν έχει επιχείρηση τρισεκατομμυρίων ώστε να αξίζει να ασχοληθεί κάποιος να σας υποκλέψει δεδομένα μην μασάτε…..

Darth

@lorentzos καμία σχέση το android με αυτό
και πληροφοριακά και μόνο 95+% κενών που υπήρχαν ήταν στις προσθήκες τρίτον (δλδ touchwiz κλπ)
μοναδικά δύο σοβαρά κενά απο την αρχη μεχρι τώρα ειναι το bug με dialer (redirected call) και ένα bug με sms (remote activation)

και στην παρούσα μορφή είναι σχεδν bug free και χωρίς κενά……….(για aosp μιλάω πάντα….. το τι γίνετε με τα λογισμικά των τρίτον κατασκευαστών όπως samsung κλπ εχεις δίκαιό. εκεί είναι ΤΟ ΧΑΟΣ

Σταθης

Μερικες φορες καλο ειναι να μην αποδιδουμε μεγαλη σημασια σε αυτα τα προβληματα,ουτε η αλλως για να κανει καποιος hacking στο λογισμικο του knox πρεπει να ειναι γνωστης του knox, να αφιερωσει πολλες ωρες σε συγκεκριμενο τηλ. Που σιγουρα θα ψαχνει για κωδικους τραπεζων κτλ.που ανηκουν σε ανθρωπο πολλων εκατομυριων,αρα εμας τους απλους χρηστες αυτο δεν μας αφορα.Δυκολα αυτο το θεμα θα μας προβληματισει,καλο ειναι να λυθει,αλλα παντα θα υπαρχει κενο ασφαλειας, και παντα ποτε δεν ειμαστε αρκετα ασφαλεις με οποιοδηποτε λογισμικο,παντα θα υπαρχουν hacker, οπως παντα ολλα θα εξελισονται τεχνολογικα και παντα καποια ατομα θα δουλευουν για εμας ωστε να εχουμε εξελιγμενη τεχνολογια στα χερια μας με αντσγωνιστικες τιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Smartphones Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4: Αποζημίωση 10 δολάρια θα λάβουν οι κάτοχοι για τα fake benchmark

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια οφείλει στους κατόχους Samsung Galaxy S4 αποζημίωση για τα ψεύτικα benchmarks που είχε παρουσιάσει το 2013.

News Android Android Smartphones Samsung

Galaxy Note 3 (N9005): Αναβάθμίζεται σε Android Lollipop από σήμερα

Το Ευρωπαϊκό Samsung Galaxy Note 3 λαμβάνει επιτέλους την πολυπόθητη αναβάθμιση σε Android Lollipop 5.0. Η αναβάθμιση είχε πρωτοκυκλοφορίσει για τα Ρώσικα Galaxy Note 3, όμως από σήμερα θα είναι διαθέσιμη και για τα τετραπύρηνα Ευρωπαϊκά μοντέλα με τον επεξεργαστή Snapdragon 800 (με κωδική ονομασία N9005) ωστόσο όχι για το μοντέλο με τον επεξεργαστή Exynos.

News Samsung Samsung Galaxy Note 3

Έφτασε το Lollipop για το ρώσικο Galaxy Note 3

Σύμφωνα με πηγές, σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διάθεση του Android 5.0 Lollipop για το Galaxy Note 3 (SM-N900) και τους κατοίκους της Ρωσίας. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός στους κατόχους του Galaxy Note 4, καθώς περίμεναν να είναι πρώτοι στη λίστα προτεραιότητας των συσκευών που θα λάμβαναν την ενημέρωση.