Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

3D αισθητήρες smartphones, Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone και κυρίως αυτοί που βρίσκονται στην Κίνα παραμένουν διστακτικοί στην υιοθέτηση τρισδιάστατων αισθητήρων λόγω του κόστους τους, το οποίο παραμένει υψηλό.

Πολλοί προμηθευτές ευελπιστούσαν ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση της ζήτησης των ανταλλακτικών για 3D αισθητήρες στο α΄τρίμηνο του έτους, καθώς φημολογούταν ότι η Apple θα υιοθετήσει αισθητήρες 3D τεχνολογίας στα νέα της iPhone τα οποία θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στο έτος.

Ωστόσο, η προμήθεια κάποιων υλικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή των συγκεκριμένων αισθητήρων είναι χαμηλή, λόγω μειωμένης παραγωγής τους, γεγονός που διατηρεί τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή οι τιμές των ανταλλακτικών των 3D αισθητήρων κοστίζουν μεταξύ 30 και 50 δολάρια το τεμάχιο. Τα σχέδια της Apple να επεκτείνει την 3D τεχνολογία και σε άλλες συσκευές της πολύ πιθανό να “επιδεινώσουν” την κατάσταση με τις προμήθειες και έτσι να καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολη την υιοθέτηση από άλλες κατασκευάστριες. Το άρθρο αναφέρει ότι η Samsung Electronics έχει προς το παρόν αποφασίσει να μην ενσωματώσει εφαρμογές που απαιτούν 3D αισθητήρες στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά τους οι Qualcomm, MediaTek και Unigroup Spreadtrum & RDA έχουν μετατοπίσει το ενδιαφέρον τους στην ανάπτυξη λύσεων που επικεντρώνονται στο ΑΙ αντί για την προώθηση τρισδιάστατων αισθητήρων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.