Το ιδανικό μέγεθος οθόνης smartphone, αποτελέσματα δημοσκόπησης Techblog

Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος της οθόνης των smartphones για εσάς; Αυτή ήταν η ερώτηση που τέθηκε στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Techblog και στην οποία ψηφίσατε 6.232 φίλοι της τεχνολογίας. Οι περισσότεροι επιλέξατε τη διαγώνιο των 5 ιντσών με το συνολικό ποσοστό όσων προτιμούν οθόνες μεταξύ 4.5″ και 5 ιντσών να αγγίζει το 63%!

Πως βλέπετε τα αποτελέσματα; Εσείς τι ψηφίσατε;

ιδανικό μέγεθος οθόνης, Το ιδανικό μέγεθος οθόνης smartphone, αποτελέσματα δημοσκόπησης Techblog

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

5 ιντσες ειναι οτι πρεπει για κινητο..

George N.

Φυσιολογικά τα αποτελέσματα. 4,5” έως 5” είναι η ιδανική οθόνη.
Το μόνο που θα είχα να παρατηρήσω είναι ότι δεν υπήρχε ηλικιακός διαχωρισμός γιατί άλλη χρήση κάνει ο 20χρονος και άλλη ο 50χρονος, άρα υπάρχουν και διαφορετικές απαιτήσεις απο την οθόνη.
Αυτό θα ήταν ένα ενδιαφέρον στατιστικό και για σας του techblog, για να δείτε πως κατανέμονται ηλικιακά αυτοί οι 6.232 που ψήφισαν, για μελλοντικές παρουσιάσεις.

Darth

@ Χρήστος όχι κινητό αλλά smartphone για κινητό 3 το θεωρώ όριο μην σου πω

Solon

Εγώ διαβάζω λίγο διαφορετικά τα αποτελέσματα.
Αυτό που βλέπω είναι ότι το 55,13% δηλαδή πάνω από το μισό των ψαγμένων χρηστών προτιμούν οθόνες από 4.3 έως 4.7 ίντσες και δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τις εταιρίες στην ανεξέλεγκτη αύξηση του μεγέθους της οθόνης των Hi Tech μοντέλων τους. Μόνο το 32,17% των χρηστών ακολουθούν τις εταιρίες που βγάζουν συνεχώς μεγαλύτερα μοντέλα κα πιστεύουν ότι οι οθόνες από 5 ίντσες και πάνω είναι βολικές.
Νομίζω ότι οι εταιρίες έχουν αρχίσει και εισπράττουν από την αγορά αυτήν την απροθυμία των χρηστών για τόσο μεγάλες οθόνες στα smartphones.
To γεγονός αυτό τις κάνει να αρχίζουν να κυκλοφορούν μοντέλα με Hi Specs και μικρότερο μέγεθος οθόνης όπως το Sony ZX1 και το Sharp AQUOS PHONE SERIE mini SHL24.
Η άποψή μου είναι ότι αυτή η τάση θα αυξηθεί και σύντομα όλες οι εταιρίες θα έχουν μοντέλα με Hi Specs και οθόνες μικρότερες από 5 ίντσες.
Απλά πάνω από 4.7 είναι παντόφλα.

makismali7

Για τους περισσότερους μια οθόνη μεταξύ 4,5 -5 ίντσες είναι το ιδανικό…από κ και πανω ξεφεύγει λίγο το πράγμα αλλά πρέπει να πούμε ότι πολλούς τους βολεύουν τα ταμπλετοφωνα είτε λόγω δουλειάς είτε πιο σπάνια βέβαια λόγω προβλημάτων όρασης είτε επειδή έχουν μεγάλα δάχτυλα!! Απλά καλό θα είναι οι εταιρείες να μην ξεφύγουν κ φτιάχνουν μόνο τεράστια κινητά…πρέπει να βγάζουν κ πιο φυσιολογικά σε μέγεθος κινητα π βολεύουν άλλωστε κ τους περισσοτερους

nikoss

συμφωνώ με τον solon, το θέμα είναι ότι με τις έρευνες μπορείς να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις (χωρίς απαραίτητα να κάνεις νοθείες)
πάντως βλέποντας και εγώ το αποτέλεσμα , θα μπορούσα να βάλω τίτλο ” Μόνο το 23% επιλέγει οθόνες των 5 ιντσών”

sosimple

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι στις 5.2 ιντσες του g2 δουλευω πολυ καλυτερα απο τις 5 του s4 (κυριως portrait γιατι ειναι αρκετα ποιο πλατια η οθονη, και δε χρειάζεται τοσο συχνα να γυρναω landscape) ενω ταυτόχρονα στο θεμα μεταφορα εχει το ιδιο μέγεθος με το s4..
Με λιγα λογια σημασια έχει και το συνολικό μέγεθος του κινητου. Οχι μονο η οθονη.

Darth

@sosimple δεν διαφονο αλλά αν κινητό είναι 5,5 και σκέτο οθόνη να είναι πάλι μεγάλο είναι έτσι το μέγεθος κινητού κάπου στο g2 σταματάει από εκεί και πέρα ξεφεύγουν

+ με gpad 8 ιντσών κάνω πολύ καλύτερα την δουλειά μου από ότι 5 ιντσο κινητό που εχω….. εμ εχω ένα θέμα όμως δεν μπορώ να το κουβαλάω μαζί μου…………….

SJ-HELLAS

Solon +1. Ψήφισα 4,7 in.

Νίκος

3,7-4inch το καλυτερο

tiamat

για μενα υποκειμενικα το καλυτερο μεγεθος το εχει το g2 και το note, απο 5,2-5,7 ιντσες δηλαδη,αλλα αντικειμενικοτερα το καλυτερο μεγεθος οσο αναφορα της χρυση τομη στο συμβιβασμο της μεγαλης,ευχρηστης οθονης και της ευκολιας χρησης κατα την καθημερινοτητα την εχει το sony xperia T με τις 4,55 που και χορταστικη οθονη εχει και ειναι μια χαρα φορητο για τηλεφωνο

Alan

Κρίνοντας από τα χέρια μου πιστεύω, και ψήφισα, κάπου σε αυτή την περιοχή, 4,5″-5″. Για αντρικές παλάμες είναι αρκετά βολικά κινητά, κάθονται ωραία στο χέρι και φτάνεις όλη την οθόνη εύκολα και με το ένα χέρι, όπως μας διαφήμιζε η Apple για το iPhone4 (ελπίζω να ήταν το 4). Τώρα για τις μικρότερες οθόνες, κακά τα ψέματα, είναι χαμένη μάχη. Σε 3.5″ βρίσκεις μόνο entry-phones και όχι τουμπανάκια και λοιπές ναυαρχίδες.

Δημήτριος

Τοσο μικρο ποσοστο στις 4″ κι ολοι ετρεξαν να παρουν 5S.. :Ρ

filippos

μεχρι 5 ιντες ειναι το ιδανικο νομιζω, μετα απο κει υπαρχει προβλημα ..

ΓιάννηςC

Χαίρομαι που η συντριπτικη πλειοψηφία ψήφισε υπερ λογικότερων μεγεθών… μεταξυ 4.3-4.7 ιντσων. Οντας κάτοχος 5ιντσου με μικρά κιολας bezel, η λογική και η εμπειρία λεει πως η διασταση αυτή ειναι overkill και δεν ειναι βολική στην χρήση. Το trend θα πρεπει να πάει κάτω απο 5, και όχι 5+…

Kimonas

Η samsung κέρδισε τις δύο προηγούμενες χρονιές το βραβείο καλύτερου smartphone (s2, s3) με οθόνες αρχικά 4,3 και ύστερα 4,8 ίντσες ,εκτός από τα υπόλοίπα πρωτοποριακά στοιχεία που είχαν τα κινητά. Τώρα το s4 ζήτημα αν θα βγει στο τοπ 3 ,μην πω πως υπάρχει και πιθανότητα μεγαλύτερη από αλλες χρονιές να μην είναι καν android το κορυφαίο.. Οπότε αυτό ίσως να δείχνει μια τάση προς πιο λογικές διαστάσεις

Αντρέας

Εγώ ψηφίζω 5 αλλά και με τα bezel tou g2 θα έπαιρνα και στις 5,5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.