Snapdragon 7+ Gen 2: Έκανε ντεμπούτο

Η Qualcomm μόλις ανακοίνωσε το νέο chipset SD 7+ Gen 2, ένα περίεργο όνομα αφού δεν υπήρχε SD 7+ Gen 1 και SD 7 Gen 2.

Το SoC υπόσχεται ουσιαστικές βελτιώσεις στην απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Ο κύριος πυρήνας Kryo της CPU είναι χρονισμένος στα 2,91 GHz και ολόκληρο το πακέτο CPU 1+3+4 προσφέρει πάνω από 50% βελτίωση στην απόδοση σε σύγκριση με τον SD7 Gen 1.

Μια ανώνυμη GPU Adreno πετυχαίνει διπλάσια αύξηση απόδοσης, ενώ η αποδοτικότητα είναι βελτιωμένη κατά 13% σε διάφορα σενάρια.

Λεπτομερείς προδιαγραφές της CPU ή του πακέτου GPU δεν υπάρχουν αλλά οι συσκευές που θα τροφοδοτούνται από το SoC θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν μέσα στο μήνα. Επομένως θα μάθουμε τα πάντα σύντομα.

Άλλα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας περιλαμβάνουν την αυτόματη σκίαση μεταβλητού ρυθμού που αποδίδει σκηνές παιχνιδιών στο προσκήνιο σε υψηλή ανάλυση και αφήνει το φόντο σε χαμηλή ανάλυση για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Ενσωματώνεται επίσης το Volumetric Rendering.

Ο ISP έχει αναβαθμιστεί σε 18-bit Triple για βελτιωμένη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό, στοιβάζοντας 30 εικόνες σε μία. Υποστηρίζονται επίσης αισθητήρες 200MP, καθώς και λήψη βίντεο HDR με τριπλή έκθεση από δύο κάμερες ταυτόχρονα.

Όσον αφορά το AI, το AI Engine της Qualcomm προσφέρει 2 φορές βελτιωμένη απόδοση και 40% εξοικονόμηση μπαταρίας ανά watt.

Για συνδεσιμότητα, το Snapdragon 7+ Gen 2 χρησιμοποιεί το Snapdragon X62 5G Modem-RF System με λήψη έως και 4,4 Gbps. Ακόμα, τα τηλέφωνα που το τρέχουν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα 4G/5G Dual-Sim Dual Active (DSDA).

Επεξεργάστηκε την 17 Μαρτίου 2023 12:56

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.