Νέος Snapdragon 800 APQ8084 2.5GHz;

Από το δημοφιλές λογισμικό μετρήσεων benchmarks AnTuTu προέκυψε ότι υπάρχει και δοκιμάζεται νέος επεξεργαστής Snapdragon 800 χρονισμένος στα 2.5GHz με κωδική ομομασία APQ8084 και τη GPU που χρησιμοποιεί να αναφέρεται ως Adreno 440. Ο τωρινός ισχυρότερος Snapdragon 800 είναι ο APQ8074 2.3GHz με GPU Adreno 330.

Snapdragon 800 APQ8084, Νέος Snapdragon 800 APQ8084 2.5GHz;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spyros

οι καλυτερεσ gpu με διαφορα ειναι οι power vr, οι υπολοιπες ειναι μαπα πραγματικα.

tiamat

νομιζω οτι εως οτου φτασουμε σε αναλυσεις 4κ σε κινητα, ο 800αρης που κυκλοφορει τωρα ειναι υπερ αρκετος.

μη ξεχναμε οτι μεγαλα ταμπλετ με Ανάλυση 2560 x 1600 οπως το Galaxy Note 10.1 2014 Edition πετανε με τον παρον 800αρη επεξεργαστη

demetris

tiamat έχεις το note 10.1 2014 edition? γιατί ενδιαφέρομαι

Χρήστος

παιδια το note 2014 φοραει τον exynos

Xρήστος Στάμος

Χρειάζονται πάντως και συνεχόμενες βελτιώσεις στην πολυδιεργασία του λειτουργικού του android. Ακόμα και με τετραπύρηνους επεξεργαστές των 2Ghz υστερεί (απειροελάχιστα είναι αλήθεια) συγκριτικά με διπύρηνα του 1Ghz σε ios και windows phone, πράγμα απαράδεκτο…

Darth

ήδη έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα με υπερθέρμανση στον 800 με αυτό τι θα γίνει θα κάνουμε κλήση και θα βγάζουμε καπνούς?

patentas

Φίλε Darth μην λέμε οτι ναναι.. όταν κάνεις κλήση δεν ζορίζεται καν ο επεξεργαστής (3 απενεργοποιημένοι και 1 στα 300mhz) και μάλλον θα το γνωρίζεις αυτό. Αν είναι να ζεσταθεί αυτό θα γίνει στα games κ.λ.π… Και δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερος επεξεργαστής* απο τον S800. Είναι οτι καλύτερος αυτή την στιγμή οπότε respect..

*Δεν ξέρω τι γίνεται με τον 8πύρηνο MediaTek..

chris

φίλε patentas ρίξε μια ματιά στο myphone για τα παράπονα υπερθέρμανσης που έχουν οι χρήστες του note 3.Ο snap800 ζεματάει.Οι snapdragon πάντα ζεσταίνονταν υπερβολικά απο εποχής wm και hd2. Αμα είναι να έχεις αυτό το θηρίο cpu μόνο για τηλέφωνα,χαίρω πολύ.Τι πήρες smartphone; Πρέπει πλέον η quallcomm να βρει τρόπο για καλύτερη ψύξη της cpu της

Αλέξανδρος

Ο 600άρις δεν ζεσταίνεται εκτός απο πολύωρη χρήση όταν κάνω αρκετές εφαρμογές παράλληλα σε Lg g pro αλλά και στο Nexus 7 ο 400άρις τα ίδια. Σε παιχνίδια όλοι ζεματάνε.

patentas

Φίλε Chris και το δικό μου το One S που είναι διπύρηνο οταν παίζω zone defence 2 το ακουμπάω πάνω στο χέρι μου (να μεταφέρω την θερμότητα) γιατί το λυπάμαι.. τόσο που καίει! Αυτό είναι καλό! Το ότι νιώθεις την θερμότητα είναι καλό και σημαίνει καλή επαγωγή – μεταφορά θερμότητας στο περιβάλλον. Θα πρέπει να σας παραξενεύει οταν ΔΕΝ ζεστένεται ενα κινητό που έχει 4πύρηνο επεξεργαστή-τουμπανο. Σημαίνει οτι δεν ψύχεται και ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες εσωτερικά. (Είναι δεδομένο οτι ανεβάζουν θερμοκρασία οι καλοι-δυνατοι επεξεργαστές). Στο δικό μου φτάνει τους 60 βαθμούς. Εντάξει, μπορεί να ήταν στην περιφέρεια του wafer το cpu με αποτέλεσμα να ζεστένεται πιο πολυ, αλλά είναι φυσιολογικό. Όποιος δεν ξέρει έτσι λέει. Είναι φυσιολογικό… Αποψή μου.

Και επειδή λες για παράπονα άλλων θα σου πω οτι έχω ακούσει πολλούς που “ξέρουν” να λένε οτι “έπαιζα και ο επεξεργαστής έφτασε τους 45 βαθμούς – ζεστάθηκε πολύ!”. Ε, φταίς να του πεις “φίλε αυτό είναι η θερμοκρασία της μπαταρίας, ο επεξεργαστής ξεπερνάει τους 50 άνετα”. Δεν ξερουν όλοι. Φιλικά

patentas

Και ξέχασα να πω. Είπες “Πρέπει πλέον η quallcomm να βρει τρόπο για καλύτερη ψύξη της cpu της” μόνος σου απάντησες έτσι… Το ότι θα καίει όταν παίζεις είναι επειδή βρήκε τον καλύτερο τρόπο ψύξης (η κάθε εταιρία είναι πιο πολύ υπεύθυνη για αυτό όπως στα laptop)! Κάπου θα πάει η θερμοτητα… στο χέρι σου! 😉
Εκτός και αν εννοείς γενικά να βρεί εναν τρόπο να μην ζεστένεται τόσο. Εδώ θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο οτι η κάθε εταιρία κάνει προσπάθειες για αυτό..

Kostas

Ρε παιδιά να μην λέμε ότι νάνε το νοτ 3 το έχω έχω αγορασμένο από public είναι το πιο κρύο smartphone που είχα ποτέ στην ζωή μου γιατί από τα χέρια μου πέρασαν ουκ ολίγα s2 s3 not2 s4 και τώρα νότ3 το καλύτερο σε ταχύτητα και θερμοκρασίας είναι το νότ3 ότι και να το κάνω απλά χλιαρό,δεύτερο καλύτερο ήταν το νοτ 2 τα άλλα τρία και ποιο πολύ το s2 και s4 ψήνει σουβλάκια στην οθόνη Ειδικά όταν είσαι στο 3g, τώρα αν υπάρξουν κάποιες προβληματικό συσκευές δεν το ξέρω η αν υπάρχουν κάποιοι καλόθελητες η βαλτοί που ανήκουν σε άλλη μάρκα και απλα θέλουν να δισφημισουν πάλι δεν το ξέρω το μόνο που ξέρω είναι από ότι ακούς μην πιστεύεις τίποτα το νότ3 το έχω εγώ και ένας κολλητός και τα δύο πάγος τώρα οπότε όσα γράφουν στο φόρους έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό δεν ξέρω τι να πω.

tech21man

Spyros στα 1080p offscreen η power vr του 5s δεν μπορεσε να ξεπερασει την 330 …αναρωτιεμαι πως θα τα παει η 440.

Το ποσοι πυρηνες λειτουργουν ειναι ενα θεμα. Ο οκταπυρηνηος της mediatek ειναι παλιας κοπης ανα πυρηνα και εχει δεν εχει αποδοση σαν ενα s600. Το iphone 5s με δυο πυρηνες το διαλυει που λεει ο λογος.

Δε βαριεσαι, παντως η qualcomm φαινεται να κανει παιχνιδι πλεον.

Οσο για την υπερθερμανση παιδια, με ip57 υπαρχει και η υδροψυξη, βουτηξτε για κανα 5 λετπο σε κανα ποτηρακι νερο οταν λιωνετε 4 ωρες σε παιχνιδια που θυμιζουν παλια αναμασημενα παιχνιδια pc …ελεος! Τα smartphones δεν ειναι pc, δεν ειναι καμερες, δεν ειναι παιχνιδομηχανες της προκοπης απο οποια σκοπια και να το δεις. Ειναι ενα καλο λιγο απο ολα που το εχεις παντα μαζι σου.

Αληθεια στο web browsing ποσοι πυρηνες λειτουργουν?

george

@Kostas

Ρε φίλε μου βγήκανε τα μάτια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».