Snapdragon 820: Στα ίσια η κόντρα με τον Apple A9

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Qualcomm Snapdragon 820 αποτελεί από τα πιο αναμενόμενα κομμάτια των smartphone για τη φετινή χρονιά και τα benchmarks δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Πρόσφατα benchmarks δείχνουν ότι κοντράρει και ξεπερνά τις ναυαρχίδες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά όπως το Galaxy Note 5 και το iPhone 6s Plus, δείχνοντας τα δόντια του στον Apple A9.

Μεγάλη αγωνία για τις επιδόσεις και αποτελεσματικότητα του Snapdragon 820 για τη φετινή χρονιά μιας και όχι μόνο αναμένεται πως θα “φορεθεί” πολύ φέτος από τις ναυαρχίδες των εταιρειών αλλά και επειδή έχει αναλάβει την ευθύνη να αποβάλλει τη “ρετσινιά” με τα περσινά θέματα της υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810, επαναφέροντας την αξιοπιστία του στο έπακρο και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Οι πιθανότητες στο να επιτύχει είναι αυξημένες από τη στιγμή που η Samsung βοηθάει την Qualcomm στην κατασκευή του Snapdragon 820, η οποία έδειξε το 2015 τι μπορεί να κάνει. Ο Exynos 7420 SoC ο οποίος βρίσκεται στην “καρδιά” των Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ και Note 5 τα οποία ήταν εκ των κορυφαίων smartphone για την περσινή χρονιά, οπότε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως η συνεργασία αυτή θα κάνει τον νέο επεξεργαστή πανίσχυρο, κάτι το οποίο φαίνεται και στα benchmarks που έρχονται στο φως.

Μια νέα σειρά δοκιμών του τι μπορεί να κάνει ο νέος επεξεργαστής εμφανίστηκαν στο GFXBench και αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν. Ο Snapdragon 820 πατάει γκάζι και αφήνει πίσω το Galaxy Note 5 ενώ ανταγωνίζεται το iPhone 6s Plus και σε ορισμένες δοκιμές το ξεπερνάει, σε άλλες το iPhone είναι ακόμα μπροστά. Φυσικά αυτό παίζει ρόλο στο ότι ο Snapdragon 820 έχει να τροφοδοτήσει συσκευή με οθόνη ανάλυσης λίγο μεγαλύτερη από Quad HD άρα και πολύ περισσότερα pixels, οπότε στην παρούσα φάση η απόδοσή του είναι δικαιολογημένη.

Ο Snapdragon 820 παρατηρούμε ότι δοκιμάστηκε σε αγνώστου ταυτότητας συσκευή η οποία διαθέτει οθόνη 6.2 ιντσών ανάλυσης 2560×1600, ελάχιστα μεγαλύτερη από ανάλυση Quad HD και με μνήμη RAM που φτάνει τα 4GB. Επίσης, η συσκευή “τρέχει” Android 6.0 Marshmallow και διαθέτει κύρια κάμερα 20MP και εμπρόσθια στα 12MP. Είναι άγνωστο αν πρόκειται για συσκευή κάποιας εταιρείας ενώ είναι πολύ πιθανόν να αποτελεί συσκευή δοκιμής του Snapdragon 820 και τίποτα παραπάνω.

Όπως είδαμε και στην πρόσφατη έκθεση CES 2016 το πρώτο κινητό με Snapdragon 820 είναι το Le Max Pro της εταιρείας LeTV η οποία πρόσφατα άλλαξε το όνομά της σε LeEco, αλλά η συσκευή δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη προς πώληση. Έτσι φαίνεται πως η Samsung θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει σε μαζική παραγωγή το Snapdragon 820 μέσα στα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 Edge κάτι που αναμένεται να δούμε στην παρουσίαση των συσκευών στο Unpacked Event στις 21 Φεβρουαρίου 2016 στα πλαίσια της έκθεσης MWC στη Βαρκελώνη.

Snapdragon 820: Στα ίσια η κόντρα με τον Apple A9, Snapdragon 820: Στα ίσια η κόντρα με τον Apple A9

Snapdragon 820: Στα ίσια η κόντρα με τον Apple A9, Snapdragon 820: Στα ίσια η κόντρα με τον Apple A9

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

60 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NickTheGreek

Το s7 θα ειναι το πρωτο με τον 820?!?!?!?ή θα το κανει παρεουλα και το lg g5 οοεεεοοοο!?!?!?!?φετος νομιζω θα εχει τεχνολογικη ανοδο σε ολα τα επιπεδα!!οψομευα!!!!!

VasilisA3

@NickTheGreek ίσως το G5 να βγει 3 με 4 εβδομάδες αργότερα σε σχέση με τις 11/03 του S7. Σε 3 βδομαδούλες η Samsung προλαβαίνει να ξεstockάρει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) τα 5 εκατομμύρια που έχει για αρχή ;-p

Chris_BMW

Μάλιστα .. Ισοπαλία λοιπόν!! Βέβαια αναγνωρίζω οτι ο 820 έχει να διαχειριστεί περισσότερα πιξελ αλλα από την άλλη καταλαβαίνεις ποσο δυνατό επεξεργαστή έχει το 6s καθότι ο A9 είναι περσινός .. Αυτά βέβαια στα χαρτιά καθότι η εμπειρία χρήσης είναι κάτι το τελείως διαφορετικό ..

TechGeek

VasilisA3 Ναι γιατί ως γνωστό η Samsung φοβάται την LG που από το G2 έχει να βγάλει κινητό της προκοπης και οι πώλησης της πάνε χαλια μαυρα σε σύγκριση με τις τουλάχιστον σταθερές της Samsung.

lneam

Οσοι παρατηρησαν με προσοχη την 2 φωτο. θα ειδαν πως οι 4 πυρηνες του 820 δεν εχουν την ιδια συχνοτητα λειτουργιας. Ισως γιατι η Qualcomm δεν εχει ξεπαρασει τα προβληματα θερμοκρασιας σε chips υψηλων επιδωσεων.

lneam

Να προλαβω την απαντηση απο αλλους, ο 820 δεν ειναι big.little

ChrisG

μ’αρέσει πάντως που κάποιοι λένε τον Α9 περσινό.ένας μήνας πέρασε του 2016 και ο 820 σχεδιάστηκε μέσα στο 2015 όπως και ξεκίνησε να κατασκευάζεται μέσα στο 2015 και συγκεκριμένα στο q4 2015.τα μεγαλοποιούνε λές και κάποια είναι μουσεία και άλλα αιώνες μπροστά για δηθεν δικαιολογίες.και ο 8890 μέσα στο 2015 σχεδιάστηκε καιο ξεκίνησε να παράγεται αλλιώς δεν θα προλάβαινε να μπέι στις τωρινές συσκευές που έρχονται.αντικειμενικά η διαφορά 2 επεξεργαστών στο θέμα αρχιτεκτονικής και χρονολογίας είναι πολύ κοντά.να μιλήσουμε για κάρτες γραφικών όπου έχουν 2 και 3 χρόνια διαφορά να το καταλάβω…ο 8890 θα είναι λίγο πιο ισχυρός και με περισσότερα features.

ChrisG

@ lneam κάνεις λάθος.δεν έχει σχέση αυτό που λές με την υπερθέμανση.στην καινούρια αρχιτεκτονική των Multicores των android υπάρχουν μισοί πυρήνες χαμηλού χρονισμού για energy efficiency λειτουργία σε εφαρμογές με χαμηλές απαιτήσεις και υψηλού χρονισμού για Multitasking(real)για τις πιο απαιτητικές και βαριές εφαρμογές(και στους eyxnos το ίδιο συμβαίνει).ψάξε και διάβασε λίγο στο internet και θα καταλάβεις.θεωρείται η καλύτερη αρχιτεκτονική αυτή την στιγμή και έχει πολύ μέλλον μπροστά το multicore.ακόμη δεν είδαμε τίποτε.εάν στο android γίνει ακόμη περαιτέρω optimize στον κώδικα,στο kernel κλπ εκμεταλλευόμενο πλήρως αυτή την αρχιτεκτονική το android δεν θα έχει αντίπαλο.υπάρχουν διαγράμματα πραγματικών μετρήσεων και benchmarks όπου θα δείς ενδιαφέροντα πράγματα και πώς εφαρμογές και games τους εκμεταλλέυονται.

Gvirginia

@lneam Από άρθρο του anandtech με τίτλο “Qualcomm Snapdragon 820 Experience: HMP Kryo and Demos”:

On the CPU side, while the claims of either doubled performance or power efficiency have been discussed before, new details on the CPU include that the quad core CPU is best described as an HMP solution with two high-performance cores clocked at 2.2 GHz and two low-power cores clocked at 1.6 or 1.7GHz when looking at previous Qualcomm SoCs with two clusters that share an architecture. Qualcomm also disclosed that the CPU architectures of both clusters are identical, but with differences in cache configuration. However, the differences in cache configuration weren’t disclosed. I wasn’t able to get an answer regarding whether this is an ARM big.LITTLE design that uses CCI-400 or CCI-500, but given that there’s an L3 cache shared between clusters it’s more likely that this is a completely custom HMP architecture.

vasilist

Δεν γίνετε να συγκριθούν σαν CPU έχοντας διαφορετικό λειτουργικό, το android είναι πιο advanced και πιο βαρύ σαν OS έχοντας λειτουργίες που δεν έχει το ios ενώ το ios είναι πιο απλό και ελαφρύ με πολύ καλή εμπειρία χρήσης προς τον απλό χρήστη.
Αλλά μπορούν να συγκριθούν τα τηλέφωνα σαν εμπειρία χρήσης καθώς με τον συνδιασμό ios και A9 η apple είναι στην κορυφή με τα android flagships..
προσωπικά πιστεύω ότι αν ή apple έβαζε τον 820 σε iPhone θα βλέπαμε τρέλα νούμερα γιατί πιστεύω σαν CPU είναι καλύτερος από τον A9 αλλά τον κρατάει το android σε λογικά επίπεδα.

ChrisG

η apple όπως πολύ σωστά είπε και ο φίλος @vasilist έχει ελαφρύτερο os σε λειτουργίες και features.ο A9 είναι ιδανικός γιάυτό το λειτουργικό και τίποτε άλλο.δεν σημαίνει όπως είπε με απλά λόγια οτι ο A9 είναι ισχυρότερος του 820 και άλλων multicores cpu.μιλάμε για διαφορετικά λειτουργικά και φιλοσοφίας.σκεφτείτε ότι το android πρεπει να ανταπεξέλθει σε real multitasking 5 εφαρμογών ταυτόχρονα,έχει πολύ πιο παραμετροποιήσιμο λειτουργικό,build on file manager κ.α.μην τα συγχέουμε όλα σε ένα τσουβάλι.για να αποφανθούμε 2 επεξεργαστές ποιός είναι πιο ισχυρός θα πρέπει να “τρέξουν” επι ισοις όροις.το multicore είναι το μέλλον και θα το δείτε σύντομα πως θα αλλάξει και η apple αρχιτεκτονική όσο θα προσπαθεί να μιμηθεί το android.

Chris_BMW

ChrisG@ Επειδή αναφέρεσαι σε μένα κ επειδή εσένα σου αρέσουν τα νούμερα ΝΑΙ όσο κ να θέλεις να το αλλάξεις αυτό ο επεξεργαστής του I phone είναι περσινός κ συγκεκριμένα 6 μήνες πίσω .. Πως να το κάνουμε δηλαδή . Έλεος τι σχέση έχει αν το 2016 μπήκε τωρα. Επίσης έλεος με την εμπάθεια σου για την Apple .. Δηλαδή όταν βγει το 7 τον Σεπτέμβρη κ προφανώς θα έχει ποιο δυνατό επεξεργαστή κ καλύτερα σκορ θα σου πω α κ τα δυο είναι τηλέφωνα του 16;; Ναι μεν έτσι θα είναι αλλα κ πάλι άδικο θα είναι για την Samsung γιατί αυτή έχει παρουσιάσει τον δικό της 6 μήνες νωρίτερα ..Αν πάλι η Apple δεν καταφέρει να ξεπεράσει τον 820 αυτό θα είναι υπέρ της Samsung η οποία έχει παρουσιάσει τον δικό της 6 μήνες νωρίτερα .. Απλα πράγματα …Ξεκολλα ρε φίλε λίγο κ πάψε να εισαι πνεύμα αντιλογίας .. Κ δες λίγο τα πράγματα αντικειμενικά …

Chris_BMW

ChrisG@ Εκεί συνεχίζεις εσύ ! Αφού συνεχίζεις λοιπόν για πες μου σε ποιο ακριβώς multitasking αναφέρεσαι σε αυτό που ξανά φορτώνει τις μισές εφαρμογές;;; Εσείς πάψτε να παραπληροφορείτε . Το I pad air 2 που έχω μια χαρά κάνει δυο κ τρία πράγματα ταυτόχρονα με τη μισή RAM κ χωρίς να ξανά φορτώσει τίποτα με επεξεργαστή προπερσινο.. Για να μην λέμε οτι θελουμε ….

Simeonidis24

Ο vasilist έχει απόλυτα δίκιο. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα για να σταματήσετε να παραμυθιαζεσται

ChrisG

@ Chris_BMW πρώτον δεν έχω εμπάθεια αλλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός…όσο μου το επιτρέπει η apple…χαχα…και δευτερον η αλήθειες πονάνε.
το ξέρω.
μέσα σε μια χρονιά ΚΑΝΕΝΑΣ επεξεργαστής δεν είναι παλιός και αν είχες ιδέα απο τεχνολογία θα το ήξερες.ίδια χρονιά,ίδια λιθογραφία.
αυτά.

flash

Ο 820 μπαίνει σε κινητά του 2016 και θα πρέπει να συγκριθεί με επεξεργαστές της ίδιας χρονιάς συνεπώς με τον Α10 της apple όπου και θα φάει τρελό πήδημα!

ChrisG

@ Chris_BMW στο real multitasking βρε (multiwindow)που στο Android τρέχεις 5 εφαρμογές ενώ η apple το έβαλε στο Ipad air 2 πρώτη φορά μετά απο πολλάαα χρόνια και το είπε με 2 εφαρμογές SplitView σου μιλάω και σου εξηγώ.
ούτε αυτό δεν ξέρεις και κατά άλλα παραπληροφορώ εγώ…έμ δεν ξέρετε έμ και μιλάτε με τόση σιγουριά.αλλά ξέχασα…δεν προλαβε να στο πεί η apple.
τέλος σταμάτα το παραμύθι και την καραμελα με το memory leak του touchwiz της Samsung ανάγωντάς το ως πρόβλημα γενικό του Android.η Sony,Lg,Xiaomi,Νexus και όλες οι εταιρείες έχουν ΑΨΟΓΟ multitasking proccess όπως αυτό του ios και μάλιστα ΙΣΟΤΙΜΟ.το youtube έχει αμέτρητα βίντεο κάθισε και δες κάποιο αν δεν με πιστέυεις.
μετά λές οτι παραπληροφορώ εγώ…η “χαρά” της αντικειμενικής ενημέρωσης είσαι.χαχα…

@flash ο 820 είναι επεξεργαστής του q4 2015 και πρέπει να συγκριθεί με επεξεργαστές της ίδιας χρονιάς.αν η apple έχει μείνει κάτι χρόνια πίσω σε hw δεν νομίζω οτι και όλοι οι υπόλοιποι ελιναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την apple για να συγκρίνουν τα “μήκη” τους.απλή λογική είναι.
Αν το πάμε έτσι και το Iphone 7(Α10) θα είναι κάτι μήνες μεταγενέστερο του 820 και τέλος του 2016.μην λέτε πράγματα όπως σας βολέυει με τις επιδόσεις της apple.

Αλέξανδρος

@Chris_BMW αυτό είναι αληθινό multitasking: https://drive.google.com/folderview?id=0B1_VA_CB_93oWHJUem85UWw2Qkk&usp=sharing Πέρα από τα παράθυρα τι έχεις να τρέχει όπως λες, 2 και 3 πράγματα ταυτοχρόνως; Πέρα από τις διεργασίες κάποιων εφαρμογών και τις εφαρμογές τις apple τι άλλο τρέχει; Πάλι καλά να λέτε που φέτος έχετε και ένα media player να τρέχει σε παράθυρο ( floating ) μαζί με το split screen. Όταν λέμε αληθινό Multitasking είναι αυτό που έχουμε στα pc μας και φυσικά στο android. Πέρα από αυτό που είδες τρέχει ΜΟΝΙΜΑ στο παρασκήνιο από εφαρμογές τρίτων: Torrent greenify soft keys screen standby floating windows ( είναι μια μπάρα στα δεξιά για γρήγορο multitasking καθώς και κάποιες μικροεφαρμογές σε παράθυρα που σε διευκολύνουν ) taskbar ( είναι το αντίστοιχο κουμπί των windows ) rotate ( για να εξαναγκάζει και τις εφαρμογές που δεν είναι σε landscape να γυρνούν σε landscape ) ram manager ( γιατί το screenshot που είδες είναι από το Sony xperia z ultra που επίσης έχει 2gb ram ) Τις άλλες μικροεφαρμογές π.χ. gmail, καιρός, ημερολόγιο κ.λ.π. δεν τις λογαριάζω γιατί αυτά τρέχουν και στο ios. Η διαφορά στο android με τα άλλα m. os είναι ότι σε εμάς τρέχουν όλα στο παρασκήνιο και όχι “κάποιες” εφαρμογές όπως το… Συνέχεια »

Αργυρης

@ Chris_BMW πολυ σωστα τα λες αλλα μη περιμενεις να κανεις σοβαρη συζητηση με ατομο οπως ο ChrisG που αναφερει και απο μονος του οτι προσπαθει να ειναι αντικειμενικος.Λοιπον για να τελειωνει το θεμα αναφερομαι στους κολλημενους που καθε φορα μπαινουν και διαβαζω αστεια σχολια τους.Ο 820 ακομα δεν εχει μπει πουθενα σε κανενα κινητο για να γινει συγκριση με τον Α9 και οσα benchmarks και να βγουν τα απλα νουμερα δεν λενε τιποτα.Η χρηση δειχνει τα δοντια του καθε επεξεργαστη.Μακαρι να ναι καλυτερος απο τον Α9 γιατι ο περσυνος ακυρωσε πολλες ναυαρχιδες και ειχε τεραστια θεματα υπερθερμανσης.Απο την αλλη ο Α9 φετος εβαλε γυαλια σε ολα τα smartphones σε εμπειρια χρησης και Multitasking,τελος!Δεν εχει real και δε ξερω και εγω τι και δεν με νοιαζει στην τελικη.Αυτο που ενδιαφερει τον χρηστη ειναι να κανει τη δουλεια του σωστα να ανοιγει εφαρμογες και να μενουν στο παρασκηνιο και το καινουργιο 6ς το κανει αριστα.Οσες εφαρμογες και να εχω ανοιξει δεν μου χει κανει καμια reload σε σχεση με ολα τα υπολοιπα android που ειχαν θεμα.Ακομα και το 6p τελικα κανει και αυτο επιλεκτικα reload σε παιχνιδια οταν τρεχουν αρκετες εφαρμογες στο παρασκηνιο και πρεπει να ξανα φορτωσει το παιχνιδι κατι… Συνέχεια »

vasilist

@flash εγώ πιστεύω πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να βάλει και άλλον πυρίνα η apple, δεν έχει άλλη επιλογή αν θέλει να δείξει νούμερα στα benchmark και να μείνει στο παιχνίδι, και μετά να δώ αυτούς που έλεγαν ότι το android θέλει 4 πυρίνες ένω το ios με 2 πετάει τι θα λένε.
Και δεν έιναι κακό να βάλει και άλους πυρήνες, αλλά με την φόρα σας μερικοί να δικαιολογήσετε τα λεφτά που χαλάσατε πετάτε πατάτες και μετά όταν τα ανατρέπει η apple δεν ξέρετε τι να πείτε.
Οσο για το πήδημα χαλάρωσε γιατί πιος όρισε ότι πρώτη η apple έβγαλε τον Αx και μετά η samsung ακολούθησε? και γιατί να μην έβγαλε πρώτη η samsung και η apple απλά ακολουθεί μήνες μετά για να δείξει νούμερα έχοντας δει τι έχει κάνει ο ανταγωνισμός.
Μόνο προς θεού μην λέτε ότι Αx θα πατήσει η θα πηδήσει τον 820 γιατί καμιά μέρα κανένας τρελός hacker θα βάλει android στον A9 η και 10 και μετά θα κλαίτε γιαυτά που λέγατε και θα γελάνε μαζί σας με τα νούμερα που δείτε.
Να ήσαστε αντικοιμενικοί Α9 πετάει με το ios και τέλος.

ChrisG

Πές τα φίλε Vasilist διότι θα μας τρελάνουν οι iphoneακηδες.ο 820 ειναι Q4 2015 και συγκρίνεται με ίδιας λιθογραφίας και χρονιάς.ο Α10 θα μπεί στο iphone 7 και μήνες μετά τον 820.επειδή η apple είναι κάτι μήνες πίσω σε τεχνολογία σε σχέση με τον ανταγωνισμό είδες πως τα λένε και τα γυρνάνε;όσο για το hacking που είπες νομίζω ήδη γίνεται με το mac os.τρέχει καλυτερα σε windows hardware.ΥΓ:ρε παιδιά γιατι κοβετε τα σχολια μας;

giorgosg

Τι περιμενετε οτι η Apple θα βαλει βαλει κατευθειαν ολη την τεχνολογια πανω στα iphone, δεν εχει αναγκη να βαλει αφου ειναι τοσο εμπορικη που πουλαει απο μονη της για το ονομα . Απαιτησεις τα iphone δεν εχουν τιποτα τρελες και το ios ειναι ενα κλειστο λειτουργικο , με εναν καλο επεξεργαστη πετανε, ουτε πυρινες χρειαζονται ουτε τιποτα , ετσι κι αλλιως τι να τους κανεις με αυτο, βοηθανε και οι εφαρμογες που ειναι στα μετρα της. Οποτε τωρα ισως σου πεταξουν 3 gb ram , καμερα ισως 12 mp που μου φαινεται θα την βλεπουμε σε πολλα επομενα ιphone που θα βγουν, οθονη αναλυσης το πολυ FHD εκει που και οι τελευταιες κινεζικες εταιρειες θα εχουν 4K οπως πανε τα πραγματα (2Κ σιγουρα) και αυτο ειναι ολο, μακαρι να δουμε τις oled που ακουμε (τωρα ακουγονται καλες αυτες). Απο εκει και περα θα σου πεταξουν καινοτομιες τυπου οθονη flash , κανα multi window , τιποτα air gestures και το μονο που πραγματικα ελπιζω ειναι να δω ειναι αναγνωστης ιριδας ματιου που δεν το κοβω . Με λιγα λογια παρε ενα κινητο με ενα μηλο 1000 ευρω για να μπαινεις facebook και να τραβας σελφι η απλα να τα μοστραρεις,… Συνέχεια »

viel

@ChrisG αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι οτι ο Α9 ειναι ΝΑΙ ΠΕΡΣΥΝΟΣ! καθε χρονο ολες οι εταιριες βγαζουν απο ΜΙΑ ναυαρχιδα! ο 820 θα φοριεται σε ναυαρχιδες του 2016 και ο Α10 σε ναυαρχιδα iphone του 2016 ΑΡΑ ο Α9 ειναι περσυνος! οταν βγει ο Α10 στην χρονια του θα ειναι παλυ καλυτερος τελεια και παυλα. οποιος δεν το καταλαβαινει απλα δεν το εχει σκευτει σωστα, ειναι απλα αυτα που σου γραφω και ετσι ειναι. με το ζορι και καλα οτι η apple δεν εχει καλο hw? τρομερο εχει τερμα!

Viel

@ vasilist εσύ που το ξερεις οτι το ιος ειναι πιο ελαφρυ? εχεις γραψει τους κωδικες και τα εχεις συγκρυνει? τι ειναι αυτα που γραφετε? που τα διαβαζετε? για πες μας τι services τρεχουν στο ενα και τι στο αλλο? νομιζεις επιδη το android εχει πχ επιλογη να διαβαζεις την SD ειναι πιο βαρυ? αυτα δεν τα λεει ουτε ο ποιο ασχετος απο τεχνολογια! σε προκαλω πες μου και αποδειξε μου γιατι ειναι ελαφρυ το ios… το ξερεις οτι το ios τρεχει UI Dynamics (αν ξερεις τι ειναι αυτα) σε ολο το UI full time? το ξερεις οτι αυτη η απλε home screen του ios διαβαζει μια “βαρυτητα” (μεταβλητη που εχει δωθει απο το συστημα) και πχ οταν κατεβαζεις το notification screen αναλογα με ποση δυναμη βαζεις παιζει και το αναλογο effect? τι μας λετε τωρα ειναι ελαφρυ! τιποτα δεν ξερετε απλα διαβαζετε χαζομαρες

vasilist

@ veil Καλά αλήθεια δεν έχεις διαβάσει καθόλου για το πως τρέχουν τα λειτουργικά, τι είναι αυτά που λές για τα services… Για να μαθαίνεις και να μην γράφεις πράγματα που μετά δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω το ios τρέχει σε objective-c που είναι πιο χαμηλού επιπέδου γλώσα και πιο καθαρή απο το VM-java με jit compiler που χρησιμοποιεί το android, ξέρεις τι είναι αυτό? με απλά λόγια το android είναι δύο στρώσεων λειτουργικό. Δηλαδή η c του ios επικοινωνεί άμεσα με το hardware ενώ το android πρέπει να πάει μέσω java virtual machine που με την σειρά του επικοινωνεί με το hardware, διάβασε να μάθεις τι είναι τα virtual machines και πως λειτουργούν.(το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές) Το ios είναι φτιαγμένοι και κομένο και ραμένο για συγκεκριμένους επεξεργαστές ενώ το android είναι universal λειτουργικό για πληθόρα cpu απο arm μέχρι χ86 για desktop με αποτέλεσμα να έχει πολύ περισότερο έξτρα κώδικα που δεν χρειάζεται σε κάθε συσκευή. Ειλικρινά δεν ξέρω απο που να αρχίσω και που να τελειώσω και λες πως ξέρεις και απο τεχνολογία… Και επιμένω πως αν βάλεις android στον A9 δεν ξέρω αν θα έχει διαφορά απο έναν dual core SD του 2012.… Συνέχεια »

ChrisG

@Viel έχω καταμετρήσει στο Note 4 340(services) περίπου χωρίς τις εφαρμογές και το κινητό κάνει πτήσεις χαμηλές.στο ios είναι περίπου 60 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ και την δυνατότητα να ενεργοποιήσεις-απενεργοποιήσεις,να δείς τα services χωρίς κάποια τριτη εφαρμογή.στο ios χωρίς itunes δεν κάνεις τίποτε και στο android ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ούτε κάν έχω εγκατεστημένο smartswitch και λοιπές εφαρμογές.άνοιξε το μενού του ios να ανοίξουμε το μενού του android και να δούμε ΤΙ κάνει το ένα(τι παρέχει)και ΤΙ κάνει(παρέχει)το άλλο.να συγκρίνουμε ένα προς ένα.όλοι ξέρουμε πόσο ανοιχτό είναι το android και παραμετροποιήσιμο είναι(που σημαίνει πολλά extra services και πόρους)και πόσο κλειστό και φτωχό είναι το ios.είναι ειρωνικό τουλάχιστον εσύ να ρωτάς πόσα έχει το ένα και πόσα έχει το άλλο.τις χαζομάρες άλλοι τις λένε.και με το θέμα του επεξεργαστή στο ξαναλέω.ο 820 είναι του 2015 και με αυτούς συγκρίνεται.το ΑΝ μπεί το καλοκαίρι ή που θα συνεχίσει να μπαίνει μέχρι και σε κινητά του 2018(να τον συγκρίνουμε και με τον Α25 άν είναι) δεν σημαίνει ότι θα τον συγκρίνουμε και με τον Α12.έλεος με το κατά πόσο σας βολεύει. αν η apple είναι πίσω σε επιδόσεις μήνες-χρόνια και πρέπει να την περιμένουμε για να συγκρίνουμε τα μήκη μας αυτό είναι πρόβλημα της.όπως είπα μάλιστα και… Συνέχεια »

viel

@ vasilist φιλε μου developer ειμαι ξερω πολυ καλα τι λεω και τι γραφω! αν με νομιζεις κανενα ασχετο μην μου απαντησεις ξανα!

αυτο που λες με το virtual machine εχεις δικαιο (το θεωρω απαραδεκτο να τρεχει ενα τηλ σε vr) ΑΛΛΑ υποτυθετε οτι με το ART αλλαξε αυτο μιας και το compile δεν γινετε on the fly αλλα την ωρα που εγκαθηστας την εφαρμογη. εκτος και αν μας κοροιδευει η google και εξακολουθει να ειναι βαρη για αυτο το λογο αρα αδικα χαιροσασταν για το ART!

τωρα εκτος του VR – ART κανεις δεν ξερεις πως λειτουργει ενα λειτουργικο!

εγω πχ οταν φτιαχνω εφαρμογες στο ios ξερω οτι ενα uiTableView διαβαζει και εχει στην μνημη μονο τα cells που ειναι visible στον χρηστη για να κανει τελεια διαχειρηση μνημης! αυτο δεν ξερω αν γινετε στο android η αν το εχει παρει και το android απο το ios! αν δεν γινετε και εχει ολα τα cells στην μνημη τωρα ναι ειναι πιο βαρυ το android αλλα οχι επιδη εχει περισσοτερες λειτουργιες αλλα επιδη ειναι κακογραμμενο! εχει σημασια τι ενοεις βαρυ… για εμενα βαρυ ειναι ενα λειτουργικο που τρεχει πολλα services οχι αυτο που ειναι σκατογραμμενο

vasilist

To android διάλεξε κακή προσέγγιση απο την αρχή της λειτουργίας του αλλά έχει κάνει μεγάλα βήματα με android 5-6, δυστηχώς το art δεν βοήθησε και πολύ και πιστέυω ότι όσο χρησιμοποιεί java virtual machine και δεν χρησιμοποιεί καθαρό κώδικα θα θέλει την διπλάσια ισχύ CPU απο ότι στο ios. Ενα απλό παράδειγμα είναι στο ίδιο το PC σου που έχεις και κάνεις Post, τώρα τρέχει μια χαρά και γρήγορα αλλά όταν σηκώσεις virtual machine δηλαδή windows μέσα στα windows τότε θα σέρνεται και για να πάει καλά θα θέλει 4 πυρίνες + kai 4gb ram + με απλό i3 dual core θα γονατίσει. Το native λειτουργικό του pc σου που πάει καλά είναι το ios με καθαρή γλώσσα c και το virtual machine είναι το android, γιαυτό σας ξανα λέω μην πέφτετε στην παγίδα του τύπου ο A9 είναι καλύτερος απο τον SD xxx γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει αλλά ισχύει ότι ο A9 πετάει με ios, το ios είναι που κάνει όλη την δουλειά. Ελπίζω να κατάλαβες γιατί το ios είναι ποιο ελαφρύ, δεν αμφιβάλω ότι είσαι developer η ότι ξέρεις πράγματα για το πως δουλέυει ένα λειτουργικό αλλα όταν είπες πως το ξέρω που το ios είναι ποιο… Συνέχεια »

ChrisG

και μόνο που το android μπαίνει σε εκατοντάδες συσκευές και δεκάδες κατασκευαστές παρέχοντας όλα αυτά στους χρήστες του πετώντας απο το kitkat(απο αυτή την έκδοση άρχισε να ωριμάζει και λογικό),αυτό σημαίνει ότι το android είναι και πιο βαρύ αλλά και ταυτόχρονα αποδοτικό και διαχρονικό.ας προσπαθήσει η apple να κάνει το ίδιο και τα ξαναλέμε.το ότι το android δεσμέυει περισσότερες κατά πάρα πολύ services και πόρους αυτό δεν είναι ζήτημα προς διερέυνηση.είναι δεδομένο.αυτά που προσφέρει και όπως τα προσφέρει σε όλους τους κατασκευαστές είναι το ζητούμενο.και η πραγματικότητα τουλάχιστον το αναδεικνύει.στο android κάνω τα πάντα χωρίς τρίτη εφαρμογή.στο ios χωρίς itunes κάθεσαι και το βλέπεις.μόνο που έχω file manager και με ένα usb μεταφέρω τα πάντα στον υπολογιστή αυτό είναι υπεραρκετό.στο android κάνω backup εφαρμογής στην sd και την ξαναβάζω όποτε θέλω στην στιγμή.στο ios γινεται;χαχα…ελάτε ρε παιδιά…όλοι δουλεύουμε androids και ios συσκευές.ξέρουμε και τα θετικά και τα αρνητικά.το ζητούμενο είναι η ελευθερία κινήσεων και να κάνεις την ζωή σου εύκολη και όχι δύσκολη.
@vasilist έχεις δίκαιο.απλά και κατανοητά.η ισχύ που έχει o 820 και ο 8890 είναι πολλαπλάσια του Ax επεξεργαστή.

vasilist

Ετσι είναι ChrisG, και λόγο του ότι το hardware έχει προχωρήσει τόσο πολύ τα μειονεκτκηματα του android στην απόδοση έχουν καλυφθεί απο πού δυνατό hardware.
Στο κάτω κάτω της γραφής το αποτέλεσμα είναι πάνω κάτω το ίδιο σαν εμπιρεία χρήσης και το Iphone πάει γρήγορα και το android η μόνη διαφορά είναι που το android κάνει παπάδες και παραμετροποιείς τα πάντα κάτι το οποίο ο χρήστης iphone δεν ενδιαφέρεται και να κάνει εδώ που τα λέμε.

Agnostos13

Δηλαδη θελετε να μας πειτε καποιοι οτι ο 820 παραγεται απο αρχες του 2015 ενω ο Α9 βγηκε μια μερα πριν παρουσιαστει το iphone;
Επισης μην γραφετε για android και αποδοτικοτητα θα καουν οι servers του Κωστα! Το android ειναι οντως τροχοπεδι για τη συσκευη αλλα οχι γιατι εχει πολλα χαρακτηριστικα αλλα γιατι εχει πολλα σκουπιδια (ανεκαθεν ετσι ηταν).
Τελος αυτοι που λενε οτι multitasking ειναι αυτο του pc τους να μας πουν γιατι τα windows με 5 ανοιχτες εφαρμογες κολλανε ενω το OSX δεν κολαει ουτε με 50…

viel

@ ChrisG τι backup se sd βρε φιλε μου, το iOS εχει back up στο cloud εδω και χρονια. οτι και να παθει η συσκευη χωρις καν pc η mac μετα απο rstore εχεις τα παντα οπως τα ειχες με επαναφορα πλακα μου κανεις! η apple ειναι ετη φωτος μποροστα στο backup..

@ vasilist σορρυ αν σε αποπειρα απλα σαν dev θελω να μιλαω με αποδιξεις. οταν ακουω γενικα τρεχει services δεν νου λεει κατι, εγω πρεπει να ξερω τι ειναι και τι κανει αυτο το service.

οταν τερχεις ενα app κανεις μα κανεις δεν ξερει τι γινετε απο πισω επιδη δεν εχουμε τον κωδικα! μπορει το ios να εχει 40 variables στην μνημη και το android 30 για να κρατησει στο flow αυτη την εφαρμογη αρα το ios θα ειναι πιο βαρυ! αυτα δεν τα ξερουμε και για αυτο το λογο δεν μπορει να πει κανεις πιο ειναι οιο βαρυ απο το αλλο. στο θεμα java σαφως και εχεις δικαιο

ChrisG

@viel δεν περίμενα ειλικρινά να έχεις τόση άγνοια.μία εφαρμογή που την έχω εγκαταστημένη μπορώ να κρατήσω backup το apk στην sd καθώς είμαι ΜΕΣΑ στο λειτουργικό,και να την ΞΑΝΑεγκαταστήσω την ίδια στιγμή.τι δεν καταλαβαίνεις μερικές φορές;έπιασες ποτέ σου android κινητό ή τα διαβάζεις όλα εξωγήινα;σιγά τα έτη φωτός.ένα sync κάνεις και ένα icloud.ΟΛΟΙ το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια.τα έτη φωτός του Android μήπως σε προσπεράσανε εδώ και χρόνια και ακόμη ψάχνεις να τα βρείς;

viel

@ ChrisG γιατι στο iPhone δεν μπορω να την εγκασταστησω ξανα? απλα το κανω online απο τα purchused! τι δεν καταλαβενεις? πρεπει να εχω κατι σε sd? εσύ για ν ακανεις backup εχεις αναγκη την sd εγω οχι κραταει backup στο cloud! και οχι sync ασχετε backup ειπα oti ρυθμησεις εχω, οπως τις εγω, τα εικονιδια στην σειρα που τα εχω, και τα apps που εχω και σε ποιους folder τα εχω….

ChrisG

@viel ρε φίλε καταλαβαινόμαστε ή μιλάμε στον βρόντο;μιλάμε για services και “βάρος” στο android και στο ios σου λέω λειτουργίες που έχει το android και features το ΙΔΙΟ το λειτουργικό και μου λές…γιατί online δεν μπορώ να το κάνω;χαίρω πολύ χαιρόπουλος.σίγουρα είσαι dev;επιασες ποτέ σου android συσκευή;πήγαινε να δείς πόσα proccess τρέχουν στο ios 9 σου…ούπς…δεν μπορείς.πήγαινε να δείς πόσα services τρέχουν στο κινητό σου…ούπς δεν μπορείς.πήγαινε να απενεργοποιήσεις στον app manager κάποιο απο αυτά…ούπς δεν μπορείς.πήγαινε να καθαρίσεις την Cache σου…Ούπς…δεν μπορείς.πήγαινε να κάνεις backup apk…ούπς…δεν μπορείς.πήγαινε να χρησιμοποίησεις τον file manager σου…ούπς…δεν έχει…δεν μπορείς.πήγαινε…εάν συνεχίσω θα γελάσει το παρδαλό ερίφιον.και αυτό το λές “έτη φωτός”;άντε και του χρόνου χειρότερα.το ότι με την έκδοση Ios 9 ούτε τρίτοι devs που είχαν εφαρμογή για backup apps(στο ios 8) σας την αφαίρεσε η apple δεν το ξέρεις;ξέρεις πόσες εφαρμογές που πλήρωσαν χρήστες γιάυτό δεν λειτουργούνε;είναι που το ios είναι “βαρυ”…στα μυαλά μερικών μπορεί.το ότι χωρίς online υπηρεσία της apple δεν θα μπορείτε σε λίγο(που ΗΔΗ συμβαίνει)αναπνέεται το έχετε πάρει χαμπάρι;αυτό εσύ το λές έτη φωτός και βαρύ;σου καταμέτρησα τα services στο Note 4 και στο ios αλλά δεν σε είδα να κάνεις έστω και μία νύξη.

viel

@ ChrisG σορρυ που δεν με αγηνει αφηνει το συστημα τον καθε ασχετο να απενεργοποιησει τον app manager, αληθεια για ποιο λογο να τον απενεργοποιησεις? πες μου εναν… σορρυ που δεν νπορω να καθαρισω την cache και αφηνο το συστημα να την διαχειριστει οπως αυτο ξερει σωστα! εσύ νομιζεις οτι καθαριζοντας την cache κατι κανεις? μου θυμηζεις οταν ημουν 16 και ψαχνομουν αλλα μετα εμαθα τι ειναι η active-inactive-free-reserved μνημη και πως πρεπει το συστημα να την διαχειριζετε και οχι εγω, εκτος και αν εσύ εισαι ποιο εξυπνος στην διαχειρηση απο το adroid (αυτο τιμα εσενα και οχι το android) ευτυχος που δουλευει σωστα το sandbox model και δεν μπορω να περασω ενα κακοβουλο apk στο συστημα μου και να το κανω και backup, οτι θελω υπαρχει στο app store και με ασφαλεια. ευτυχος που δεν μπορω ργω που δεν ξερω να πειραξω τα αρχεια του συστηματος, να κανω καμια χαζομαρα και να παω σε restore… συνεχισε και λεγε ολο και περισσοτερο με κανεις να πιστευω οτι η google δεν ξερει να διαζειρηζετε το os της και δινει σε εσενα την επιλογη μπας και το κανεις καλυτερο. εμενα το ios με 30 app στο background τρεχει νερακι και ξεχναω και… Συνέχεια »

ChrisG

@ όλα αυτά που είπες πακετάρονται σε 2 λέξεις.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ της συσκευής σου.και hacks,roms,κλπ δεν έκανα ποτε.μα ΠΟΤΕ.πάντα stock και unrooted.πήγαινε για την cache να δείς παράπονα χρηστών και βλέπουν να μικραίνει ο χώρος της συσκευής του σε ios.με μία κίνηση την φρεσκάρω.εσύ περίμενε την apple να σου την διαχειριστεί.κακόβουλο δεν πρόκειται(καθώς δεν έβαλα ποτέ antivirus και δεν είχα ποτέ πρόβλημα)να βάλω γιατί κατεβάζω απο playstore.να σου θυμήσω το κρούσμα των εκατοντάδων μολυσμένων εφαρμογών της apple απο το xcode.ο file manager ασχετούλη δεν σου δίνει πρόσβαση στα αρχεία συστήματος που επηρεάζουν το σύστημα.αλλά σου δίνει δυνατοτητα να μετακινείς τα αρχεία σου απο και προς την sd και όποια άλλη πηγή προορισμόυ των δεδομένων σου ΧΩΡΙΣ την διαμεσολάβηση τρίτων εφαρμογών.τόση άγνοια και τόσο marketing που σας πουλά η apple πώς την αντέχετε ειλικρινά;χαχα…ανάσα παίρνετε ή πρέπει να ρωτήσετε το ios 9;το δικό μου κινητό αυτή την στιγμή έχει 50 και κάνει χαμηλές πτήσεις.φαντάζομαι πρέπει να παώ στα βραβεία oscars ε;ότι νάναι…και χαίρεσαι μάλιστα.φίλος έχει 100 και σε 2 ram συσκευή.αν το πιάσεις στα χέρια σου θα ντραπείς αν δείς πως δουλέυει.όλα αυτά που λές συνεπώς ειναι σεβασμός της google προς τον χρήστη και ελευθερία.προστατέυει το σύστημά σου αλλά παραλληλα σου… Συνέχεια »

viel

ολο αυτο λεγετε “αχταρμας os” αλλα αφου εσύ νιωθεις καλα με την αγορα σου εμενα δεν με αφορα!

ChrisG

το δικό μου axtarmas os το δικό σου mhn paro anasa OS…σίγουρα επιλογές.αλλά το παραμύθι του γεματου “βάρος” ios μην το πείς αλλόυ.να μείνει μεταξύ μας.πόσα services τρέχουν είπες στο ios;χαχα…δεν ξέρεις.το ξέχασα…new feature ios.
κάτσε τώρα να βάλω το OTG στο νοτέλι μου και να περάσω όλα τα δεδομένα σου στον 3ΤΒ δίσκο μου μέσα σε 5 λεπτά…χαχα…εσύ ελπίζω να έχεις δεδομένα μπαταρία 4g…καλού κακού εφοδιάσου.
και μάλιστα αμφιδρομη επικοινωνία του OTG χωρίς εφαρμογή.σου το λέω αυτό διότι κυκλοφορεί otg και για ios(leef iBridge κ.α)και χωρίς εφαρμογή(επειδή το ios δεν έχει fila manager stock)πάπαλα το otg.κάτσε να τους τραβήξει κανα κλείδωμα και εδώ η apple και θα μείνουν με τα…στικάκια στο χέρι.(των 90 ευρώ και άνω).
αχ βρε viel…

viel

απο τον τροπο που μιλας και μονο θα πρεπει να εισαι 15-16! ξερω εφηβια…
OTG ε? εγω εχω air drop! και χωρις συνδεση αλλα δεν πειραζει εσύ ξερεις καλυτερα. δεν ξερω ποσα services τρεχω εσύ που ξερεις τι κερδισες? εγινε καλυτερο το τηλεφωνο σου? τι κανεις με τα service που τρεχουνε? τα σβηνεις και νιοθεις χαρουμενος?

για πιο λογο μπορεις να τα σβησεις? αν δουλευανε σωστα δεν θα επρεπε να μπορουσες να το κανεις! μηπως κατι δεν δουλευει σωστα και χρειαζετε η δικη σου επεμβασει για να δουλεψει? εμενα δεν χρεαιζετε η επεμβαση μου το os τα διαχειριζετε ολα super! σαν προτερημα μου το λες αυτο?

ChrisG

εγώ 15-16 εσύ 8(παιδικός σταθμός)…στους αριθμούς δεν τα χαλάω με κανέναν.δικαίωμά του καθενός να πιστεύει ότι θέλει.τα services τα απενεργοποιείς.δεν τα σβήνεις.και εξοικονομείς πόρους για ότι δεν χρειάζεσαι(άλλος μπορεί να το χρειάζεται,η δύναμη της ελευθερίας βλέπεις),καθώς και να τα ενεργοποιείς όταν τα χρειαστείς.μπορείς να ρυθμίσεις και στα γραφικά μετάβασης τιμές 0,5,1,1,5,να δείς ποιά σημεία του λειτουργικού χρησιμοποιούνε τα γραφικά σου περισσότερα με το debug gpu κ.ο.κ…αλλά που να ξέρεις απο το ios που είναι ή on ή off;μάλλον και αυτά τα θέλεις βαριά ή καθόλου στο ios και είσαι ευχαριστημένος.ίσως να σας το δώσει η apple κάποια στιγμή και νάρθει ακόμη ένα innovation.ποτέ δεν ξέρεις.άλλωστε για ότι πήρε σήμερα το ios απο το android και είναι αρκετά ήταν περισσια κάποτε,feautures τώρα.super δουλέυουν σε όλα.και σε android και σε wp.απαντήσεις δεν παίρνουμε για το βαρύ σου ios.εγώ ξέρω τι έχω στο συστημά μου.εσύ ξέρεις;όχι.πώς αποφαινεσαι τότε για αυτά που λές;χαίρεσαι όμως όιτι έχεις βαρύ os.μα εσείς δεν λέτε οτι το ios είναι ελαφρύ;κάπου μπερδευτήκατε…σας δικαιολογώ.όταν μάθεις άν είναι βαρύ ή ελαφρύ έλα να το συζητησουμε.μέχρι τότε τα βασικά.όσα σου δίνουν.

giorgosgek

Το θεμα ασχετα με λειτουργικα και επεξεργαστες , ειναι οτι και τα δυο τρεχουν πανω κατω το ιδιο σε real world tests.Ακριβως επειδη στο android εχεις ολη την ελευθερια που θες και μπορεις να περασεις μια rom που εκτοξευει την επιδοση η απλα να το αφησεις οπως το πηρες απο την μανα του και να εχεις την ασφαλεια, που παλι συνηθως πετανε. Παιρνεις ενα κινητο , βαζεις ολα τα αρχεια σου μεσα, καθε τυπου, φτιαχνεις ενα τραγουδι, δεν χρειαζεται να το περασεις με πατεντα μεσα η κατι αλλο, περνας βιντεο απο παλιες καμερες,εχεις συνδεσιμοτητα με ολες τις συσκευες σχεδον (εκτος απο apple), να ερθει καποιος με iphone να ανοιξει τo bluetooth να του στειλω κατι, ενα μικρο βιντεακι ας πουμε. Δεν μπορω να προσπερασω οτι με καθε ενημερωση ακομα και με το ios 9 η apple καταστρεφει τα προηγουμενα της μοντελα εκτος του 6, τρεχουν την εκδοση το ιδιο με τα καινουργια για την προσαρμοσε η apple οπως τα προσαρμοζει ολα η απλα τα αχριστεψε; Με το “error 53”, ναι καταλαβα μη εξουσιοδοτημενο service . Γιατι κανεις δεν μιλαει γι’αυτα , για απλα πραγματα που θα σε βοηθησουν στην καθημερινη ζωη ,οχι να στην κανουν πιο δυσκολη. Παιρνεις ενα smartphone… Συνέχεια »

Agnostos13

Καλα τα τελευταια σχολια για το iOS εκτος τοπου και χρονου…
Τι οτι δεν εχει multitasking (google: “split screen”)
Τι οτι δεν εχει file manager (google: “documents” & “ifile”)
Τιο οτι δεν στελνει με bluetooth (google: “airdrop” & “instashare”)
Τι οτι δεν σου δινει ελευθερια να παταμετροποιησεις τη συσκευη σου (google: “jailbreak”)

Πως φαινεται οτι πολλοι που κραζετε δεν εχετε ασχοληθει ποτε με το iOS και λετε οτι ακουτε…

ΥΓ. Οταν γραφετε για ελευθερια στο android εννοειτε το ελευθερας που δινετε στη google να συλλεγει και να διαχειριζεται τα δεδομενα χρησης σας ετσι;
ΥΓ2. @ChrisG: αν καταφερεις εκει που πειραζεις τον task manager να κλεισεις τα ads και τα διαγνωστικα της google εγω θα σε παραδεχτω…

ChrisG

@Agnostos13 δεν διαβάζεις καλά και το κάνεις επιλεκτικά.
Το Multiwindow επιτρέπει 5 εφαρμογές ταυτόχρονα(εξόυ multicores).το ios 9 2(SplitView)2 cores.
Ο file manager στο android αυτά που κάνει stock πρέπει να κάνεις jailbreak στο ios για να το έχεις.(και δεν μιλάμε αν το κατάλαβες για root και jailbreak).Συνεπώς πάει στράφει η παραμετροποίηση που είναι όντως έτη φωτός στο android STOCK και ΜΗΔΕΝΙΚΗ στο ios.
Έχουμε και ios…μην ανησυχείς.δεν είναι αποκλειστικότητά σου.
ΤΕΛΟΣ βλέπω και τα διαγνωστικά στο ios που μαζεύονται στην στιγμή στίβα ολόκληρη και τα δεδομένα ιστοτόπου.τυφλοί δεν είμαστε.
για το Airdrop και BT το ξέρω και δεν είπα προσωπικά κάτι προσωπικά.άχετα αν μπήκε κάτ χρόνια μετά του android:).
να μην αναφέρουμε ότι για να διαγράψεις τα διαγνωστικά του IOS ασχέτως και αν δηλώνεις ότι δεν θέλεις αποστολή,αποθηκευονται και διαγραφόνται(απο την συσκευή αφού…) στο Itunes και μετά αποστέλονται απο εκεί:)άν θέλουμε τώρα πιστέυουμε οτι το κλίκ(να μην αποστέλονται ισχύει).μην τρώτε τα παραμύθια κανενός.όλοι την ίδια δουλειά κάνουν.αλλιώς δεν θα ξέρανε τι θέλετε και τί γίνεται στην συσκευή σας.δεν είναι Windows Desktop να κάνεις ότι θέλεις.
για να έχεις ΠΛΗΡΩΣ έλεγχο στην συσκευή πρέπει να κάνεις root και jailbreak.

Agnostos13

@ChrisG: To splitview το είπα για να καταλάβουν κάποιοι ότι οι εφαρμογές που τρέχουν παράλληλα στο ios (multitasking) δεν κλείνουν όπως λέγεται λανθασμένα. Η διαφορά είναι ότι στο iOS δεν εμφανίζονται πάνω από δύο ταυτόχρονα στην οθόνη (στο iPad Pro θα είναι 4) ενώ στο android εμφανίζονται μέχρι 5 (φαντάζομαι κατανοούμε την διαφορά τρέχω και εμφανίζω). Το jailbreak είναι μια δυνατότητα του iOS. Αν μιλάμε για power user και customization γιατί να αποκλείουμε αυτή τη δυνατότητα (εκτός αν με τον όρο παραμετροποίηση εννοείς μόνο το να αλλάζεις themes και γραμματοσειρές); Μάλλον μπερδεύεις τα διαγνωστικά με τα cookies και τα app data… Λοιπόν τα cookies και τα app data διαγράφονται μια χαρά και για όσους δεν ξέρουν να το κάνουν τα διαγράφει το ίδιο το iOS όταν η ελεύθερη μνήμη φτάσει κάτω από 100mb! Αυτό με το iTunes δεν το πολυκατάλαβα αλλά μάλλον θες να καταλήξεις ότι η apple συλλέγει τα δεδομένα σου χωρίς τη συγκατάθεση σου… Εγώ δεν έχω ενδείξεις για κάτι τέτοιο…εσύ έχεις; Ίσως επηρεάζεσαι από τη google που το κάνει…μόνο που εκεί έχεις συμφωνήσει! Συμφωνώ ότι δεν είναι σαν τα Windows που κάνεις ότι θέλεις και έχεις πλήρως τον έλεγχο, εκεί βέβαια μπορούν να κάνουν και άλλοι ότι… Συνέχεια »

ChrisG

@Agnostos13 όχι φίλε για να ξέρουμε τι λέμε και να μην υπάρχει σύγχυση,μιλάω ΚΑΘΑΡΑ για διαγνωστικά στην καρτέλα(απόρρητο).τα cookies κτλ είναι στον safari.μάλλον εσύ δεν ξέρεις και νομίζεις ότι η apple με το συμπάθειο “ουρεί” κάπου αλλού.γκουγλάρισε “διαγνωστικα ios” και το πρώτο αποτέλεσμα είναι γιάυτο που μιλώ.αυτά λοιπόν τα διαγνωστικά μαζευόνται στίβα ολόκληρη μέσα σε λίγη ώρα browsing και λειτουργίας του ios και αφορά ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην συσκευή σου(που σερφάρεις,craslogs και λοιπά).για να τα σβήσεις ΑΝ ΔΕΝ είσαι jailbreak ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις Sync με το Itunes.αυτά πηγαίνουν στον φάκελο στα appdata ως διαγνωστικά με το που ΣΥΝΔΕΕΙΣ την συσκευή και φυσικά δεν παραμένουν εκεί.
εγώ θα σας τα μαθαίνω όλα;εσείς λέτε ότι είστε ειδήμονες του ios αλλά βλέπω δεν τα έχετε καλά ψαγμένα.μάλλον τυφλή εμπιστοσύνη θα το έλεγα:)
τέλος όπως στο jailbreak χάνεις εγγύηση και φυσικά ασφάλεια λογω root απο την αρχή μιλαω για stock-mama και στο android.στο tasking proccess οι εφαρμογές απλά παγώνουν και συνεχίζουν απο εκεί που τις αφήνεις.στο πραγματικό Multitasking(5 εφαρμογές)και 2(SplitView)οι εφαρμογές έχουν συνεχόμενη ροή όπως και στα dekstops.απλά και κατανοητά.

Agnostos13

@ChrisG:
Μαλλον εννοεις τα crash reports τα οποια οντως μενουν στη συσκευη και ειναι απολυτως προσπελασιμα (ετσι βλεπεις τι στοιχεια περιλαμβανουν) και φυσικα επιλεγεις αν θες να σταλουν στην Apple ή οχι (αν βρεις αντιστοιχη δυνατοτητα στο android κερναω λουκουμι)… Επισης αν δεν επιλεξεις να αποστελονται υπαρχει ενα οριο στα reports που αποθηκευονται!
Το jailbreak ειναι μια πληρως αναστρεψιμη διαδικασια και ως εκ τουτου δεν επηρεαζει την εγγυηση. Για την ασφαλεια συμφωνω αλλα στο android δεν υφισταται καν (ανεξαρτητως αν εχει γινει root…ή οχι).
Για καποιο λογο επιμενεις οτι τρεχουν μονο οι εφαρμογες που βλεπουμε. Δηλαδη οτι δεν βλεπεις δεν υπαρχει;

Aργυρης

@ChrisG Εισαι μια παραπλανηση σκετη.Απ’αυτα που λες και ισχυει σιγουρα δεν εχεις πιασει ποτε στα χερια σου iphone και λες οτι να ναι.Δεν εχεις ιδεα και αναφερεις πραγματα που δεν γινοντουσαν στο ios πριν απο 3-4 χρονια.Πλεον και την cache μπορεις να διαγραψεις με το battery doctor και την μνημη ραμ μπορεις να αδειασεις και να δεις και ποσα ελευθερα εχεις και ολα.Επισης και file manager υπαρχει πλεον στο ios για οσους δε το γνωριζουν και χωρις κανενα jailbreak.Οποτε οτι κανει το ενα κανει και το αλλο και μαλιστα το ios πολυ καλυτερα.Οποτε αν πιασεις ποτε στα χερια σου iphone καποια στιγμη ευχομαι να καταλαβεις τι χοντραδες λες και να λογικευτεις.Δεν εχεις ιδεα και λες λογια του αερα.Εχεις μεινει στην εποχη του 2011-2012 και ολοι το καταλαβαινουν μ’αυτα που γραφεις.Ολα πλεον αποθηκευονται στο icloud και γενικοτερα οτιδηποτε γινεται μεσω ιντερνετ χωρις να κουβαλας SD flashakia κλπ.Δεν ξερω αν στους αλλους κανεις για 15-16 εμενα μου φαινεσαι παντως παππους με συμπεριφορα 15 χρονου.Και το θεμα ειναι ξανα λεω οπως και σε προηγουμενα σχολια οτι σε κραζουν ολοι και ακομα δεν καταλαβαινεις γιατι πολυ απλα εισαι ενα κολλημενο android fan boy που δεν θελει να παραδεχτει πραγματα.Το να μπαινεις και να γραφεις… Συνέχεια »

ChrisG

@Aργυρης τα 2.5/3 που έγραψες ηταν σχολιασμοί.όταν θα μάθεις να μιλάς διότι εσύ μάλλον είσαι πολύ “μάγκας” και “νέος” στις ιδέες έλα να μας κάνεις μαθήματα τεχνολογίας.σε ότι αναφέρθηκα μίλησα STOCK(ότι έχει το λειτουργικό).άν κάνω jailbreak,Root και αν βάλω 20 apps για να πετύχω κάτι που το κάνει ούτως ή άλλως το android απο μόνο του εκείνο δεν ήταν και ούτε είναι στην συζήτηση,και τον γαιδαρό μου αν του βάλω φτερά θα πετάξει.cache καθαρίζεις χωρίς άλλο app;ΟΧΙ!διεργασίες και εφαρμογές κ.α όπως τα βλέπεις στο android Μπορείς;ΟΧΙ.μία ΑΠΛΗ μεταφορά αρχείων ΧΩΡΙΣ itunes μπορείς σε υπολογιστή;ΟΧΙ.και ότι άλλο ανέφερα μίλησα STOCK.ξεστραβωθείτε λοιπόν μερικοί τι συζητάει ο άλλος και οι εξυπνάδες και τα μαγκίστικα στον εαυτό σας.που εμείς είμαστε 16 και εσείς 6.μάθετε να μιλάτε για να μην αλλάξω επίπεδο και εγώ και καταλάβεις μετά με τι ηλικία μιλάς.χ*****α άν θα έχεις icloud όπως και ότι άλλο σας πουλάει ο κάθε π*****ς.εγώ μιλάω για ένα ελέυθερο λειτουργικό και άνετα προσβάσιμο στον χρήστη;έχει κάθε δικαίωμα όταν πληρώνει ένα κάρο χρήματα.όταν δεν θα έχεις την δυνατότητα γιάυτο,να μπορείς να το κάνεις και αλλιώς.μιλούσαμε για βαρύ και ελαφρύ λειτουργικό και πετάγεσαι χωρίς να έχεις διαβάσει τίποτε να πείς τις εξυπνάδες σου.κράτα τες για τον εαυτό σου.αλλιώς… Συνέχεια »

Aργυρης

@ChrisG ποιος μιλαει με μαγκια φαινεται ξεκαθαρα δεν χρειαζεται να πω κατι…αλλα οι αληθειες οπως λες και εσυ πονανε.Και οπως κλασικα περιμενα γραφεις παλι δικαιολογιες.Λοιπον 1 εφαρμογη χρειαζεται για να τα κανει αυτα οπως το ιδιο ειναι με το clean master στο android.Ειχα ενα htc mini και file manager δεν ειχε απο stock οποτε μη πετας οτι θες.Επειδη το χει η samsung δεν σημαινει οτι το χουν ολα τα κινητα.Kαι εκτος αυτου κανεις δε μιλησε για jailbreak στο τελευταιο μου σχολιο.Ειπα οτι ολα αυτα τα κανει και το ios πλεον διχως κανενα jailbreak.Tωρα αν το χει το ενα στοκ και το αλλο πρεπει να βαλεις αλλα 25 mb για να κατεβασεις το app που κανει πολλα πραγματα μαζι και πειραζει εσενα δικαιωμα σου.Και κλασικα αλλο ξεκινησαμε να συζηταμε αλλα πετας παλι για να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.Apple fan boy δεν ειμαι γιατι πολυ απλα εχω δουλεψει και ios και android και το stock των nexus και windows phone.Εχω αλλαξει παρα πολλα κινητα φιλε μου για να ακουω το καθε ψεμμα που λες εδω μεσα.Εισαι πολυ λιγος για να μου πεις το οτιδηποτε και εξαλλου εγω απεδειξα τι γνωριζω και τι οχι.Ποτε δε το παιξα σπεσιαλιστας και ειδικος ουτε επιστημονας εσυ μας… Συνέχεια »

ChrisG

χαίρομαι που ζεις εσύ και κάποιοι άλλοι στην πραγματικότητα.θα σου αδειάσω την μήλο γωνία σου για να μας δώσεις εσύ τα τεχνολογικά σου φώτα και εγώ θα κρίνω με το ίδιον τροπο τα σχόλια σου όπως εσύ τα δικά μου.αφου το θέλεις και εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα έτσι θα το έχετε.να δεις ποσό εύκολο θα είναι από την δίκη μου πλευρά.απο χαρακτηρισμούς και μπλα μπλα όσα θέλεις.αφου μάλιστα το απέδειξες και έχεις και πτυχίο εδώ μέσα δεν θα σου είναι δύσκολο.εσυ με το δαγκωμένο μήλο εγώ με την πατάτα μου…θα ανοίξουμε λαϊκή.η μαγκιά πάντως ξεκίνησε και συνεχίζει απο την πλευρά σου.διαχυτη άλλωστε και με τεχνολογική ουσία άλλωστε και επιχειρηματολογία.περιμενω λοιπόν μέγα γκουρού…τρέλανε μας.

Agnostos13

@ChrisG:
Συνεχίζεις να αξιολογεις την πραγματικοτητα συμφωνα με το συμφερον σου…
Γράφεις iOS δεν ειναι το jailbreak…iOS δεν είναι τα Apps…
Συγνωμη αλλα iOS ειναι ολα αυτα μαζι!
Αν μπορω να εχω file manager με app, εχω file manager!
Αν μπορω να διαμοιραζομαι αρχεια με Η/Υ με app (χωρις itunes), μπορω να διαμοιραζομαι αρχεια χωρις itunes!
Αν μπορω να καθαριζω cache (γινεται και απο το iOS) με app, μπορω να καθαριζω cache!
Σε λιγο θα μας γραψεις οτι το bloatware που φορτωνει η Samsung στο Touchwiz ειναι καλο χαρακτηριστικο του android…

ChrisG

σταμάτησα εδώ και λίγη ώρα να συζητώ με Apple boys.ο μέγα γκουρού αποδεδειγμένα κα με πτυχίο θα σου δίνει όσες απαντήσεις στα ερωτήματα σου έχεις Agnoste.εγω δεν ξέρω τίποτα και είμαι εκτός πραγματικότητας.

giorgosgek

Δηλαδη usb, καρτες μνημες ,φλασακια και bluetooth ειναι αρνητικα ,δεν ειναι απλα επιπλεον πλεονεκτηματα, μονο και μονο επειδη δεν τα εχουν τα iphone, μπορεις να διπλασιασεις μεχρι και την χωρητικοτητα του κινητου σου. Δηλαδη για να κανεις κατι απλο , να μεταφερεις κατι πρεπει να εγκαθιστας εφαρμογες και να εχεις ιντερνετ.Τελευταια φορα που πηγε να συνδεθει iphone στον υπολογιστη μου να περασουμε κατι , το αναγνωριζε αλλα δεν επιτρεποταν τιποτα . Αμα θες να δεις στειλεις κατι σε καποιον μια γρηγορη η ειστε και ερημια , τι θα του πεις , για instashare και airdrop ; Να ψαχνεις wifi δηλαδι , τι smartphone ειναι αυτο , αμα εχει windows phone που συνδεονται με ολα και παντου , αμα εχει ας πουμε ενα Nokia 10ετιας οπως ο πατερας μου και θελω να του στειλω μια απλη εικονα, θα του πω δεν γινεται, κανουμε τις ζωες μας πιο ευκολες , δεν βαζουμε εμποδια . Μην πω οτι με android τετραετιας κανεις τα ιδια και περισσοτερα , δεν χαλας 1000 , επιδοσεις δεν θα εχει αλλα τη δουλεια του την κανει , αλλιως παιρνεις ενα τωρα με 200 και καλυτερες καμερες και οθονες και αναλυσεις, για να τα βλεπεις ολα καλυτερα απ’οτι σε… Συνέχεια »

viel

@ChrisG


Το Multiwindow επιτρέπει 5 εφαρμογές ταυτόχρονα(εξόυ multicores).το iOS 9 2(SplitView)2 cores.”

χαχαχαχαχαχα νομιζεις οτι καθε πυρηνας ειναι και ενα app? xaxaxaxaxaxaxax

οκ φιλε σταματα να το παιζεις σχετικος! κατσε και διαβασε πως λειτουργει μια cpu και μετα γραψε.

δλδ αν εχεις 8 εφαρμογες σταματανε τα background tasks και τα services επιδη δεν μενει αλλος πυρηνας! ωρε φιλε η ασχετοσυνη σε ολο της το μεγαλειο…. συνεχισε ετσι

Aργυρης

@viel +100000 πες τα γιατι ο τυπος ζει σε αλλο συμπαν.Εχω βαρεθει να βλεπω σχολια να τον κραζουν. @giorgosgek Μην γραφεις οτι σε συμφερει.Εγραψα ξεκαθαρα πανω την αποψη μου επι του θεματος.Καλα πραγματικα εχετε παει μερικοι απο εσας σχολειο;Ξερετε να διαβαζετε;Ειπα οτι καλυτερη επιλογη για εμενα να τα χω ολα σε ενα cloud απο το να κουβαλαω φλασακια sd cards κλπ.Αυτο για τη χωρητικοτητα που δεν μπορεις να την αυξησεις συμφωνω αλλα δε μπορεις να ακυρωνεις προσωπικα με την εμπειρια τη δικια σου το itunes επειδη εσυ δεν ξερεις να το χρησιμοποιησεις.Δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα απο το itunes ειχα ακουσει σημεια και τερατα πριν αγορασω apple συσκευη και οταν το πρωτοχρησιμοποιησα το μονο που με δυσκολεψε ηταν να καταλαβω πως γινεται ο συγχρονισμος.Ολα τ αλλα γινονται με απλο drag and drop οπως και στα υπολοιπα κινητα απλως μεσω itunes. Τωρα για τα αλλα που ειπες οτι ενα κινητο των 200 ειναι το ιδιο με το Iphone δεν θα το σχολιασω.Ειναι αστεια αυτα που λες!Και στην τελικη αμα ειναι καλυτερο το κινητο των 200 γιατι εισαι με iphone 5,4s τι εχεις.Ξανα λεω αυτο ειναι το τραγικο της υποθεσης μερικων εδω μεσα.Δεν εχετε επιγνωση των οσων λετε και διχως να χετε… Συνέχεια »

giorgosgek

@Aργυρης Αυτο ακριβως εινα το προβλημα ,δεν συνδεεται με τιποτα,επισης δεν παιρνεις ενα κινητο σαν να λεμε για την παρτη σου και να μη μπορεις να συνδεθεις με αλλους , οι αλλοι δηλαδη τι να κανουν , που εχουν και μια χαρα τεχνολογια για να επικοινωνουν με τις υπολοιπες συσκευες , κινητα υπολογιστες μηχανηματα , αν ειναι να μην μπορουν να συνδεθουν με εναν που εδωσε τοσα πολλα λεφτα για ενα μηλο που ειναι σαν να εχει κλειστει στον εαυτο του και δεν το νοιαζει τιποτα αλλο ενταξει . Προτιμω να δωσω 200 ευρω τωρα για ενα κινητο που θα ειναι καλυτερο απο το 5s και δεν θα κολλαει και θα ειναι πιο απλο , π.χ. απλα θα περνας τα mp3 και τα flac χωρις πολλα πολλα . Επισης και τα καινουργια τηλεφωνα εχουν υπερυθρες το οτι εχουν πραγματα παραπανω δεν σημαινει οτι ειναι ξεπερασμενα και αχρηστα, μονο και μονο επειδη δεν τα εχει το iphone , οποτε μην κοιτας τι σε συμφερει η για να μη σε προσβαλω , μη κοιτας τι σε βολευει εσενα (στην καθημερινοτητα) .Επισης αμα ξεμεινεις απο ιντερνετ και δεν εχεις φλασακια την εκατσες , η στην πιο τραβηγμενη περιπτωση επιστημονικης φαντασιας, χακαρουν την apple… Συνέχεια »

giorgosgek

@Aργυρης Επισης πλεον υπαρχουν ποιοτικα καλυτερες και πιο αξιοπιστες συσκευες και με 150 ευρω , αλλα και με 100 και 70, δεν ειναι πια 2012 , δεν ειναι ολα πλαστικουρες , οι κατασκευαστες εμαθαν και μαθαινουν η google μαθαινει , η apple εχει βοηθησει απιστευτα , οπως και αυτη δανειστηκε πραγματα για να γινει καλυτερη, απλα ο μαθητης ξεπερναει τον δασκαλο , αυτη ειναι η αληθεια . Οσο για εμενα εχω windows phone , τη δουλεια μου την κανω ανετοτατα ,δεν κολλαει σε εμενα τουλαχιστον, εφαρμογες δεν εχει αρκετες οντως , αλλα με αυτες που εχει εισαι μια χαρα , καλυτερα δεν παει και ποιοτικα ειναι εξαιρετικες , οι δικες μου , γιατι ενταξει δεν ειναι και ολες ετσι . Επισης μη βγαλεις συμπερασμα δεν ειναι αυτες οι συσκευες για τις oποιες μιλουσα απο 70 μεχρι 200 , μιλουσα για android, ενα καρο εταιρειες διαλεγεις και περνεις, μην δω τυπου γι’αυτο ειναι αχταρμας γιατι βλεπουμε και απο apple στα λιγα μοντελα που εχει τι εχει κανει . Μια χαρα ειναι το android πλεον και οι περισσοτερες μαρκες, αν τωρα ειναι τοσο ανευθυνες καποιες που καταστρεφουν καποια μοντελα τους , αλλο θεμα . Κανεις ερευνα και διαλεγεις , οτι θα σου… Συνέχεια »

Aργυρης

@giorgosgek Προς θεου δεν ακυρωσα κανενα τηλεφωνο κατωτερο στη τιμη ουτε android ουτε windows phone και ποτε δεν θεοποιησα την Αpple.Εννοω απλα οτι ο,τι πληρωνεις παιρνεις!Τα wp επειδη τα εφερες ως παραδειγμα εχουν λιγες αλλα πολυ σταθερες εφαρμογες χωρις να κολλανε αλλα υστερουν σε χαρακτηριστικα σε σχεση με android και ios.Πχ το viber δεν εχει βιντεοκληση στα wp οπως εχει στις υπολοιπες εταιριες.Αν ειχε το ιδιο μεριδιο εφαρμογων δεν κρυβω το γεγονος να ξεπερνουσε και καποιες πολυ γνωστες εταιριες.Εχω δουλεψει και εγω αρκετα wp και γνωριζω οτι εχουν ενα πολυ καλο λογισμικο ελαφρυ,απλο που δεν κουραζει τον χρηστη ομως για τα βασικα.Δηλαδη για καποιον πιο απαιτητικο ισως να μην τον καλυπτει αλλα και παλι αυτο εχει να κανει με τον ιδιο τον χρηστη και την επιλογη που κανει.Τωρα οσον αφορα το android εχω χρησιμοποιησει 3 διαφορετικες εταιριες huawei,htc,samsung.Δεν θα μιλησω για την σταθεροτητα γιατι αυτη μονο στο htc μου την ειδα αλλα ξανα λεω για να μη παρεξηγηθω με τους προλαλλησαντες εμενα με κουρασαν.Δηλαδη τα μικρο κολληματακια,τα πολλα features που προμοταραν και στην ουσια για εμενα δεν μου παρειχαν καμια ουσιαστικη διευκολυνση και γενικα αυτη η τσαπατσουλια και η μη αξιοπιστια.Αυτο που με ενοχλει πιο πολυ ειναι αυτη η διακριση… Συνέχεια »

Aργυρης

@giorgosgek Eπισης για να απαντησω και στο αλλο που ειπες:”Αυτο ακριβως εινα το προβλημα ,δεν συνδεεται με τιποτα,επισης δεν παιρνεις ενα κινητο σαν να λεμε για την παρτη σου και να μη μπορεις να συνδεθεις με αλλους , οι αλλοι δηλαδη τι να κανουν , που εχουν και μια χαρα τεχνολογια για να επικοινωνουν με τις υπολοιπες συσκευες , κινητα υπολογιστες μηχανηματα , αν ειναι να μην μπορουν να συνδεθουν με εναν που εδωσε τοσα πολλα λεφτα για ενα μηλο που ειναι σαν να εχει κλειστει στον εαυτο του και δεν το νοιαζει τιποτα αλλο ενταξει” Εισαι λαθος γιατι οταν αγορασω κινητο θα κοιταξω τις αναγκες τις δικες μου πρωτα να καλυψω και οχι του καθενος.Δηλαδη ειμαι υποχρεωμενος εγω επειδη ο αλλος εχει ενα κινητο παναρχαιο να παρω κατι που καλυπτει και τις δικες του αναγκες; τι λες τωρα…δεν στεκει αυτο που λες.Οτι θελω αγοραζω για την παρτυ μου και ειμαι υπευθυνος γι αυτο.Δεν μπορεις να μ λες εσυ τι ειναι χρησιμο και τι οχι.Χρησιμο για εσενα και τη δικη σου καθημερινοτητα οχι για εμενα.Θα το δεχομουν μονο αν ειχα μια επιχειρηση ή δουλευα καπου και χρειαζομουν αναγκαστικα το bluetooth.Mην γινεσαι εξαρτημενος με καθε νεο feature που φερνει καθε εταιρια… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».