Συνέντευξη του Kirai CEO της Sony στον Guardian

Sony CEO εταιρεία δεν ανταγωνιστεί Apple Samsung smartphones, Συνέντευξη του Kirai CEO της Sony στον Guardian

Η Sony έχει μακρά ιστορία στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών. Από φωτογραφικές μηχανές και τηλεοράσεις, μέχρι προϊόντα αναπαραγωγής ήχου, παιχνιδομηχανές και κινητά τηλέφωνα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σχεδόν παντού.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια δεν είναι και τα καλύτερα για την Sony. Αναφορικά με την βιομηχανία των smartphones, ο Κορεάτης Ιάπωνας κατασκευαστής δεν θυμίζει σε τίποτα τον κολοσσό του παρελθόντος. Παρ’όλ’αυτά, η εταιρεία εξακολουθεί να διαθέτει αξιόλογα μοντέλα στο καταναλωτικό κοινό, ενώ δεν λησμονεί να τα αναβαθμίζει σε νεότερες Android εκδόσεις. Τελικά όμως, ποια είναι η πραγματική θέση της Sony στην αγορά των κινητών τηλεφώνων; Ετοιμάζει κάποια δυναμική επιστροφή; Θα επιχειρήσει να πάρει τα ηνία από τους κορυφαίους κατασκευαστές όπως είναι οι Apple, Samsung και Huawei; Την απάντηση έδωσε ο γνωστός CEO της εταιρείας, Kaz Hirai.

Sony CEO εταιρεία δεν ανταγωνιστεί Apple Samsung smartphones, Συνέντευξη του Kirai CEO της Sony στον Guardian

Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο TheGuardian, ο Kirai προχώρησε σε δηλώσεις που ίσως απογοητεύσουν μερικούς, αλλά αποτελούν αποδοχή της πραγματικότητας. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ο λόγος που η εταιρεία παραμένει στην αγορά των smartphones είναι η διατήρηση στενής επαφής μαζί της και η παρακολούθηση των τεκταινόμενων σε αυτή, εννοώντας στην ουσία πως δεν θα ανταγωνιστεί τις πρώτες τις κούρσας, Apple, Samsung και Huawei. Συνέχισε εξηγώντας πως θέλει να σιγουρέψει την παραμονή της Sony γενικά στην αγορά των επικοινωνιών, για να μπορέσει ίσως να εκμεταλλευτεί την επόμενη μεγάλη καινοτομία ή εφεύρεση που θα την φέρει ξανά στην κορυφή (πχ. όπως έκανε η Apple με το iPhone).

Ο Kirai αναγνωρίζει την θέση του κατασκευαστή στην παρούσα χρονική στιγμή και μοιάζει να είναι ρεαλιστής. Μπορεί μεν η Sony να εξακολουθήσει να διαθέτει smartphones, μερικά εκ των οποίων ίσως αποδειχτούν εκ των κορυφαίων της κατηγορίας τους, όμως έχασε το… τρένο της κορυφής μερικά χρόνια πριν και τώρα περιμένει το επόμενο. Έτσι, οι συγκεκριμένες δηλώσεις σηματοδοτούν έμμεσα την παραίτηση άλλου ενός κολοσσού από το κυνήγι της πρωτιάς στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Ο άνθρωπος δεν ανφέρει την τρίτη εταιρία αλλά το κάνουμε εμείς επειδή τους χρωστάμε;

Αγγελος

Οταν τα λες εσυ ο ιδιος σαν sony οτι δε μπορεις περισσευουμε εμεις.μου κανει φοβερη εντυπωση παντως αυτη η δηλωση.πως μπορουν αλλες μικροτερες εταιρειες να κανουν κινητα συγχρονα και να μη μπορει η sony με τετοια δυναμικη.

Andrew cat

Παιδιά λέγοντας πως δεν μπορεί να ανταγωνιστή τους αντιπάλους, είμαι σίγουρος πως απευθύνεται στις πωλήσεις και στο μερίδιο αγοράς. Δεν μιλάει για ποιότητα και τεχνογνωσία

Vladimiros

Μια χαρα κινητα βγαζει η Sony,απλα αν προσεξη πιο πολυ και την καμερα θα ειναι καλα..στα αλλα για μενα ειναι οκκ..λειτουργικο αριστο,κατασκευη καλη,ηχεια μια χαρα κ.τ.λ,
Οπως λεει κ το αρθρο παραμενει στην κινητη,γιατι ισως καποια μερα κανει μια μεγαλη επιστροφή κ να βρεθει στην 3αδα π.χ..οπως βρεθηκε η Huawei..
Τωρα με αυτα που ειπε ο CEO της Sony παει το μυαλο μ οτι ισως ξαναδουμε ίδια Ναυαρχιδα…πιστευω πρεπει να δοκιμασει κατι διαφορετικο δεν εχει να χασει εξαλλου τιποτα η Sony!! Ελπιζω να τα παει καλα..🤔🤔

alekos

Δεν είναι η Sony Κορεάτης κατασκευαστής.Είναι Ιαπωνικός κατασκευαστής!
Η samsung είναι Κορεάτική.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

με τετοιους ηττοπαθεις ceo που να μη φτανεις το 1%….

JohnWave

Δεν γίνεται ο ceo της Sony να λέει τέτοια πράγματα. Αντί να βρίσει τους κοιμισμένους οπαδούς των μικρών bezels, των oled οθονών και των καλών καμερών κάθεται και λέει ανοησίες. Αντί να ακούσει τι λέει και τι πιστεύει το 0% ώστε να πάνε οι πωλήσεις πιο κάτω και από τον πάτο, κάθεται και κλαίγεται. Ντροπή και αίσχος.

Κωνσταντινος

H Huawei απο ποτε θεωρειται ισοτιμη των apple samsung;

merci

+1000 @alekos

Giorgos

1) @alekos πεστα. Πολλοί για κάποιο λόγο νομίζουν ότι είναι κορεάτικη εταιρία ενώ είναι ιαπωνική

2)Οταν λέει ότι Δν τα πάει καλά εδώ και χρόνια εννοεί στις πωλήσεις Γτ από τεχνικά χαρακτηριστικά τα SONY XPERIA είναι κορυφαία
3) αυτό που είπα στο νούμερο 2 μπορώ να το επιβαιβαιωσω μιας και έχω χρόνια XPERIA μοντέλα
Τώρα έχω το SONY XPERIA X

fotojim

Επειδη διάβασα τη συνέντευξη στη πηγή…. Σε ποιο ακριβώς σημείο λέει οτι εγκαταλείπει τον ανταγωνισμό απέναντι σε Apple & Samsung?

sasuk1z

Προφανως αφου δε μπορει να βγαλει σωστα κινητα. Τωρα ενα αλλο ερωτημα ειναι απο ποτε η Huwei θεωρειται (sic!) μεγαλη εταιρια ή καλη εταιρια

Ιωάννης jb

Είναι δυνατόν να λέει κάποιος αυτό το πράγμα;; Πόσο μάλιστα όταν αυτός ο κάποιος είναι διευθυντής εταιρείας; Είστε σίγουροι;
Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για τραγικά πράγματα..

Όταν η Sony πουλάει κατά μέσο όρο 400 δολάρια το κάθε smartphone και είναι δεύτερη πίσω από την Apple…
Όταν είναι η εταιρία με την κορυφαία συσκευή εκεί έξω…
Και αυτός λέει κάτι τέτοιο τότε είναι οφθαλμοφανες ότι είναι πουλημενος!
Ο τύπος τα έχει πάρει χοντρά από Apple και Samsung..
Για να λέει αυτά..
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να τον βάζουν να τα πει διότι αλλιώς δεν θα του πάρουν τους αισθητήρες ή έχει να κάνει με χοντρή παραγγελία αισθητήρων..
Τρίτο σενάριο να το παίζει πάπια και από φέτος να ξεκινήσει δυναμικό μπάσιμο…
Νομίζω τα δύο πρώτα που είπα είναι πιο πιθανά σενάρια το τρίτο πιο χλωμό να συμβαίνει

Ιωάννης jb

fotojim.. Νομίζω πως έχεις δίκιο δε μπορεί να έχει πει κάτι τέτοιο..
Αν είπε είναι ξεκάθαρο ότι τα πήρε χοντρά γιατι η Sony είναι η μοναδική που χτυπάει στα ίσια ξέρετε ποιους

Eredin

Λάθος πηγές έχετε στο Techblog, εχει δίκιο ο Fotojim, στο Guardians δεν λέει τίποτα τέτοιο…

Παραπληροφόρηση σκέτη…

fotojim

@ Τασος νικολακόπουλος

Η αρχική συνέντευξη είναι που μετράει, ακόμα και το site που αναφέρεις κανει ερμηνεία αυτων που λέει το Phonearena δεν έχουν ειπωθεί αυτα τα πράγματα.

Δημοσιογραφικά πρέπει να δείς την αρχική πηγή και την είδηση, η ερμηνεία μπορεί να είναι απο κάθε έναν διαφορετική

fotojim

Δεν αναφερει φιλαρακι για το αν κυνηγάει η όχι την Apple/Samsung , συνεπώς επαφίεται στην κρίση του κάθενος να το ερμηνεύσει. Η δήλωση είναι οτι περιμένουν την επόμενη μεγάλη αλλαγή, σιγουρα ξέρουν οτι δεν είναι ηγέτες αλλα δεν σημαινει οτι παύουν να τους ανταγωνίζονται…

fotojim

Δεν το βλέπω να μην ποντάρει αν αυτα που λένε είναι αλήθεια για νέο 4Κ κινητό με Oled οθόνη…. Για μαρκετινγκ δεν γνωρίζω ποσα διατείθετε να ξοδέψει…. Αν δηλαδη λες οτι δεν θα ανταγωνιστει Apple/Samsung σε θεμα μαρκετινγκ τοτε θα σου πω “σιγα τα νεα” γιατι νομίζω ήδη δεν το κάνει.

One

Μια χαρά είναι τα τηλέφωνα της Sony απλά δε δίνει δεκάρα τσακιστή στο μαρκετινγκ και για να τα προωθήσει στα καταστήματα, γι’ αυτό δεν έχουν μεγάλες πωλήσεις όπως οι Apple, Samsung & Huawei.
Εγώ πάντως τα αγοράζω γιατί είναι γρήγορα, αξιόπιστα, αντέχουν στο χρόνο και παίρνουν γρήγορες αναβαθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.