Sony: Συνεχίστηκε η μείωση των πωλήσεων smartphone στο δ΄τρίμηνο του 2017

Sony οικονομικά αποτελέσματα δ΄τρίμηνο, Sony: Συνεχίστηκε η μείωση των πωλήσεων smartphone στο δ΄τρίμηνο του 2017

Μειωμένες εμφανίστηκαν οι πωλήσεις smartphone της Sony Corporation στο δ΄τρίμηνο του έτους που μας πέρασε, παρά τα κέρδη ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία στο ίδιο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Sony δημοσιοποίησε τα στοιχεία του γ΄τριμήνου του οικονομικού έτους 2017 (δηλαδή του δ΄τρίμηνου του έτους).

Η γνωστή εταιρεία είδε την κερδοφορία της από τον τομέα των κινητών να μειώνεται κατά 5,4% στα 143 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν σε κάτω από 2 δισ. δολάρια, καταγράφοντας ετήσια πτώση που ξεπέρασε το 31%.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση της Sony επανέλαβε τη δέσμευσή της να συνεχίσει να κατασκευάζει smartphone καθώς βλέπει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο τομέας της κινητής, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στο next big thing των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών.

Στα υπόλοιπα, η Sony είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 11,5% σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 23,6 δισ. δολάρια και τα 3,1 δισ. δολάρια σε λειτουργικά κέρδη.

Με βάση τα αποτελέσματα, η εταιρεία αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος 2017, αναμένοντας κέρδη ρεκόρ περίπου 6,5 δισ. δολαρίων.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Kaz Hirai ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 31 Μαρτίου από τη θέση του ως Πρόεδρος και CEO της Sony, καθώς εκπλήρωσε τον σκοπό του να κάνει την εταιρεία κερδοφόρα. Ο ίδιος ανέφερε: «Η Sony επέστρεψε». Τον Kaz Hirai θα αντικαταστήσει ο Kenichiro Yoshida, CFO της εταιρείας. Ο Kaz Hirai θα διατηρήσει τα υπόλοιπα αξιώματά του στην εταιρεία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

πως γίνεται μια εταιρεία να γίνει κερδοφορα απο ζημιογόνα ενω συρικνωνονται διαρκώς οι πωλήσεις αυτής??

κοβει απο παντου! απο rnd απο portfolio απο μισθους εργατικού δυναμικού

Mac

@Παπαροκάς δεν πουλάει μόνο κινητά, μέχρι και ασφαλιστική εταιρεία έχει.

Gregorio

Παπαροκά σου διέφυγε το σημείο που λέει (H Sony είδε την κερδοφορία της από τον τομέα των κινητών να μειώνεται κατά 5,4% στα 143 εκατ. δολάρια, oι πωλήσεις της μειώθηκαν σε κάτω από 2 δισ. δολάρια, καταγράφοντας ετήσια πτώση που ξεπέρασε το 31%.) και το σημείο που λέει (Στα υπόλοιπα τμήματα, η Sony είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 11,5% σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 23,6 δισ. δολάρια και τα 3,1 δισ. δολάρια σε λειτουργικά κέρδη) χωρίς να θέλω να σε προσβάλω σου έχουν διαφύγει τα 2/3 του άρθρου και με βάζεις σε σκέψεις, πως ή απλά μπήκες για να κράξεις ή απλά διάβασες μόνο την επικεφαλίδα…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

για τη sony mobile λεω τι με νοιάζει αν εχει εσοδα η sony music!

One

Από το Playstation και τους αισθητήρες βγάζει τα τρελά λεφτά. Ειδικά οι αισθητήρες έχουν πολύ μέλλον τα επόμενα χρόνια και δεν θα μπαίνουν μόνο στα κινητά άλλα ακόμα και στα αυτοκίνητα και σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας.

Gregorio

Παπαροκά Γράφεις στο 1ο σου σχόλιο -> ( πως γίνεται μια εταιρεία να γίνει κερδοφόρα από ζημιογόνα ενώ συρικνώνονται διαρκώς οι πωλήσεις αυτής?) δεν αναφέρεις πουθενά ότι λες για το τμήμα της Sony Mobile αλλά αντίθετα γενικεύεις το σχόλιο σου επίτηδες για να μειώσεις την Sony σαν εταιρία. Όσον αφορά τα οικονομικά, όταν το τμήμα Mobile σου έχει έσοδα λίγο κάτω από τα 2 δισ. δολάρια και παρουσιάζεις μια πτώση των πωλήσεων της τάξης των 143 εκατ. δολαρίων, ούτε κλείνεις αυτό το τμήμα, ούτε πτωχεύεις όταν σαν συνολική εταιρία παρουσιάζεις αυξήσεις εσόδων και πωλήσεων και παρουσιάζεις συνολικά κέρδη αξίας 27-28δισ. δολαρίων, και μάντεψε, αυτά τα 27-28δισ. δολάρια δεν τα έβγαλε πουλώντας… CD

John

Για σύγκριση με τα 3 δις κέρδος της Sony στο ίδιο τρίμηνο η Samsung είχε κέρδη 14 δις δολάρια δηλαδή σχεδόν 5 φορές πάνω. Αυτά για όσους λόγω άγνοιας η παρελθοντολαγνοίας νομίζουν ότι οι δύο εταιρείες είναι συγκρίσιμες σε μέγεθος.

John

Συνολικά κέρδη για το 2017 στα 50 δις η Samsung και 6.5 η Sony.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

gregorio απο ταινιες, αισθητηρες και playstation τα βγαλε! στα κινητα που ναι και το θεμα μας παιζει στα ιδια με τη κινεζικη nokia και το essential phone του μαγκα rubin που δηθεν θα γινοταν το νεο iphone

KonViv Gamer

Καλησπερα! Εγώ πιστεύω ότι η Σόνυ το 18 θα παρουσιάσει πολύ καλά smartphones και θα ανέβουν οι πωλήσεις. Μέτοχος δεν είμαι βεβαια αλλά ελπίζω σε κάτι καλό μιας και Σόνυ έχω να πάρω από το 12… .

Gregorio

Βλέπω μία αντιπάθεια για να μην πω μίσος από μερικούς εδώ μέσα απέναντι στην Sony και μερικές άλλες εταιρίες πάρα πολύ καιρό τώρα (τουλάχιστον 6+ μήνες που διαβάζω Τechblog) και αναρωτιέμαι γιατί μπαίνω στον κόπο να σχολιάσω για να συζητήσω με ανθρώπους που είναι τόσο φανατικοί με την Samsung και την Apple, Την Sony την γνωρίζω αρκετά σαν εταιρία γιαυτό και αναγκάζομαι να απαντάω, γιατί βλέπω άλλα αντ’ άλλων σχόλια από ανθρώπους που όπως δείχνουν και δεν την γνωρίζουν και κατά 99% δεν έχουν πάρει ούτε μισό προιόν από την Sony. Κύριοι η Sony δεν είναι μπακάλικο, είναι ολόκληρος όμιλος με δεκάδες εταιρίες και εκατοντάδες τμήματα, δεν βγάζει μόνο κινητά και CD, ούτε μόνο ταινίες και Playstation, όταν το καταλάβετε αυτό θα καταλάβετε και τη εταιρία είναι η Sony, για το έτος 2017′ η Sony είχε 27-28δισ. δολάρια, ούτε 5 ούτε 6 που γράφει ο John γνωστός για την αντιπάθεια του προς την Sony, ωραία και η Samsung έβγαλε 50δισ. δολάρια, ΚΑΙ??? να την βγάλουμε έξω να την μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη ? και καταρχήν που κολλάει η Samsung σε άρθρο για τα οικονομικά και συζήτηση για την Sony όπου δεν υπήρξε πουθενά αναφορά προς την Samsung. Γιατί τόση… Συνέχεια »

John

Αν διάβαζες τα άρθρα των ειδήσεων (αλλά και το συγκεκριμένο εδώ) θα έβλεπες ότι τα κέρδη της Sony είναι για το οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο στα 6.5 δις δολάρια. Μην μπερδεύεις τα ακαθάριστα έσοδα με το καθαρό κέρδος.
Απλά ήθελα να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους γιατί πολλοί συγκρίνουν ανόμοια πράγματα. Το να περιγράφεις την πραγματικότητα (και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάνε τα νούμερα από μόνα τους) δεν είναι hate.
Κανείς δεν είπε να κλείσει η Sony (αν και το τμήμα mobile το προσπαθεί εδώ και καιρό).

Ιωάννης jb

Αγαπητή μου Sony πως να δεις αύξηση όταν η τελευταία καλή σειρά που έβγαλες ήταν πριν 2 χρόνια;;
Και δεν είναι μόνο αυτό! Την κατέστρεψες μόνη σου με το ανύπαρκτο μάρκετινγκ και τις πολύ υψηλές αρχικές τιμές… Και καλά σταμάτησε επειδή δεν πέτυχε ανάλογες πωλήσεις ενώ τα τωρινά πετυχαίνουν ε;;
Μιλάω φυσικά για την σειρά X… Που είχε xa, x και x performance…
Σαν χθες θυμάμαι τους γνωστούς κλέφτες να διαφημίζουν (απίστευτο ε;) στην πολύ προνομιακή τιμή των 599 ευρώ το x..
Με τέτοιες τιμές πωλήσεις δε κάνεις..
Είναι απολύτως λογικό να πέφτουν συνεχώς..
Ειδικά όταν μετά από αυτήν τη πολύ καλή σειρά που το μόνο που της έλειπε ήταν 2 6ιντσα ένα μεσαίας και ένα υψηλής κατηγορίας τιμής smart… Ξαναεβγαλες χωρίς απολύτως κανένα λόγο συσκευές του στυλ xz..
Με design που είναι κατώτερο της ιστορίας σου και χαρακτηριστικά που ουσιαστικά τα είχες από εποχές z2 3 και 4 χρόνια πριν..

Salmatias Daltis

Οταν εχεις θειο (playstation) που πληρωνει και δε σε νοιαζει αν πεφτεις εξω. Παρακαλω πολυ να μην κανουμς παλι τη κουβεντα γνωστη η μοιρα της σony και προδικασμενη. Τετελεσμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.