Sony Ericsson Xperia X10, Μάθετε τα πάντα

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, είναι το Sony Ericsson Xperia X10, το πρώτο μοντέλο της SE με λειτουργικό σύστημα Android. Μάθαμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες, σειρά έχει να δούμε το πρώτο επίσημο βίντεο με τις λειτουργίες του X10 στην πράξη. Μέσα σε 6,5 λεπτά μάθετε τα πάντα για το Xperia X10 και απολαύστε τις λειτουργίες Mediascape και Timescape.

, Sony Ericsson Xperia X10, Μάθετε τα πάντα

, Sony Ericsson Xperia X10, Μάθετε τα πάντα

, Sony Ericsson Xperia X10, Μάθετε τα πάντα

Sony Ericsson Xperia X10
Λειτουργικό σύστημα: Android 1.6
Επεξεργαστής: 1GHz Snapdragon
Οθόνη: 4 ίντσες capacitive, 480×854 pixels WVGA, 262k χρώματα
Κάμερα: 8.1 Megapixel, Ψηφιακό zoom 16x
Μνήμη: 1GB
Κάρτα μνήμης: microSD έως 16GB (περιλαμβάνεται 8GB)
Bluetooth stereo (A2DP), aGPS, Wi-Fi
Διαστάσεις: 119x63x13 χλστ.
Βάρος: 135.0 χλστ.
Διαθέσιμα χρώματα: Sensuous Black, Luster White

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolog3

Τελειο φαινεται!! Αλλα κατι μου λεει οτι θα εχει τσουχτερη τιμη. Ξερουμε ποτε προβλεπεται να κυκλοφορησει??

INSIDER

Κάνεις λάθος.. Τα χρώματα είναι τελικά 65Κ επιβεβαιωμένο απο την ΕΠΙΣΗΜΗ SONYERICSSON !

Argiris

mallon tha einai to kalitero tilefono otan vgei…kanas antagonistis iparxei?

rey

to pio oreo to pio super kinito pou ida pote mou auto to nokia n900 kai to htc hd2!!!!

rey

h ali8ia einai oti o monos andagonistis tou einai to htc hd2 pou pano kato exoun idia xaraktiristika….

jimmys

πιο ειναι πιο καλο το x peria η το motorola minestone ξερει καποιος να μου πει και πιο απο τα δυο εχει GPS δεκτη και οχι A GPS

Spyroscesarsc

@jimmys
Εξαρτάται το τί OS προτιμάς! Προτιμάς android ή windows?

exw alla3ei panw apo 100 kinhta,fanatikos ths sony ericsson.Edw kai kairo exw to iphone 3gs 32gb kai eimai polu euxaristimenos.Den nomizw oti uparxei kinhto pou 8a xtuphsei to iphone,makari alla den to nomizw.

Sleazyroxx

Καλησπέρα, είδα τα previews σας για το xperia x10 όσον αφορά mediascape, timescape. Μια ερώτηση θα θελα να κάνω, μιας και δεν κατέχω περι Android κλπ κινητών. Σε περίπτωση που είμαι εντός εμβέλειας wireless, και συνδεθώ με το εν λόγω κινητό στο δίκτυο αυτό, θα πέφτουν χρεώσεις από τους providers [cosmote, vodafone κλπ], η θα το χρησιμοποιώ δωρεάν το internet? (με σύνδεση σε wireless δίκτυο, επισημαίνω).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις πάρω.

-Sleazyroxx

Spyroscesarsc

σχετικά με αυτό που είπες Κώστα έχω μία απορία! ‘οταν ένα κινητό βρίσκεται εντος wi-fi δικτύου και ταυτόχρονα λειτουργεί και ταυτόχρονα είναι ενεργοποιημένο και το 3G, πως θα ξέρω εγώ από που έχω συνδεθεί… Εγώ καλού κακού απενεργοποιούσα την κάρτα sim πάντως! 😛

gimakias

ematha prosfata gia to techblog.gr kai exo pragmatika enthousiastei. cVlachakis an mporeis apantise mou:

1)to xperia tha exei radiofono?
2)ta video se youtube tha mporeis na ta deis giati se aino (sony) nomizo pos den ginete
3)to HD2 ipostirizei kai .avi morfi sta video eno to xperia oxi?
4)exoun ena allo logismiko sti sony pou metatrepeis to video se alli morfi diaforetiki tou avi?ksereis kati gia afto to programma? ine arketa kourastiko? kati san itunes?
5)na perimeno mexri na vgei to iphone4g i na katalisko kapou anamesa se HD2 kai xperia X10?
mou aresei to xperia k nomiza pos sou aresei k sena perissotero apo to HD2 opos periegrafes sto video

i alithia ine oti fovame an tha ine toso aksiopisto se vathos xronou tos HTC oso to sony giati den imaste na xalame sinexeia lefta gia kinito. elpizo na mi se kourasa

gimakias

Ανέφερα το aino γιατί είναι ανάμεσα στα 3 καλύτερα κινητά τη sony και μου χει πεί φίλος πως δεν παίζει videakia youtube (λόγω java i flash video?).

ακούγεται οτι θα βγεί νεό iphone κατα τον Ιούνιο. Δεν είμαι του ”χώρου” της κινητής απλα έτσι διάβασα.

Δεν έχει ραδιόφωνο σύμφωνα και με το video που παρουσίασες, όμως νομίζω πως θα μπορείς να ακούσεις μέσω του ακόλουθου αξεσουαρ FM MW600. έχει κάποιες πληροφορίες στο επίσημο site της sony.

Ως προς το format video δηλαδή κατεβάζεις πρόγραμμα απο android market που παίζει divx ή avi? μήπως γνωρίζεις τη μορφή θα διαβάζει δηλαδή mp4 i kati allo sxetiko (χωρίς να χρειαστεί μετατροπή)?

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. κ παλι συγχαρητήρια για το site

stefanos giannaris

erwtishhh:D apo to x10 tha mporww na stelnww mesw bluetooth arxeiaaa se alla kinhtaa e??:D

rwtaww gt sto i-pgone dn ginetaii

stefanos giannaris

euxaristwww:D

alla tlk potee tha vgeii stin agoraaa?:S

Theocharis

Καλησπερα!
cVlachakis να σε ρωτησω! το iphone εχει Agps? Δηλαδη θα χρεωνεσαι καθε φορα που χρησιμοποιεις το Gps η εχει δικο του δεκτη οπως το Omnia 2? Απο οτι ειδα στο site της S.E. και το Xperia X10 θα εχει Agps. Μπορουμε σε αυτα τα κινητα οταν χρησιμοποιουμε το Gps να μη χρεωνομαστε?

Staf

spyros ,οσων αφορα τα πιο πανω ,με το airplane mode χανεις ολες τις κλησεις σου.Δηλαδη το κινητο σου ειναι λες και το εχεις κλειστο.Στο Sony Ericsson μου πριν συνδεθω ρωταει καθε φορα για τον τροπο συνδεσης.Πχ μεσω WiFi η μεσω 3G.Στο δικο σου δεν υπαρχει αντιστοιχη λειτουργια?(Ψαξ το για να μην μπαινεις σε διαδικασια καθε φορα να το βαζεις σε λειτουργια πτησης).

Spyroscesarsc

Νομίζω τα windows 6.1 δεν έχουν προεπιλογή… Εκτός και αν απενεργοποιήσεις το 3G(+) και αφήσεις μόνο το 2G δίκτυο… Τότε δεν μπαίνει καν στον κόπο να διαλέξει τρόπο σύνδεσης! πάει κατ’ευθείαν στο wi-fi… 😉
Καλή ρύθμιση αυτή, αλλά δεν ξέρω αν την έχουν όλα τα windows ή ήταν ιδέα της samsung γιά το omnia…

Staf

Αυτο με το 2G ειναι καλη περιπτωση.Λες και κανουμε βιντεο κλησεις!!!

Spyroscesarsc

Nαι… τουλάχιστον δεν σε βγάζει τελείως off! ‘Εχεις και τα μηνύματα και τις απλές κλήσεις οπότε μία χαρά! 🙂

Theocharis

file auto isxyei kai gia to Xperia x10? einai sovaro meionektima pisteuo na min exei diko tou dekti kai na basizetai sto net.

jimmys

καλησπερα σε ολους τελικα καλο το android οι περισοτερες εφαρμογες ειναι on line τη επαθα . μονο του το τηλ. κατεβαζε απο τα διαφορα προγραματα που κατεβασα ο ιδιος απο το market android και μεσο GPRS με χρεωσε παρα πολυ γιατι στην ελλαδα ειναι ακριβο το GPRS ογκοχρεωση εχω το samsung 7500 πολυ καλο αλλα δεν εχει μετρητη για να μετρα τις κλησεις και το βασικο τον ογκο που εχεις κατεβασει μου ειπαν οτι υπαρχει μεσα στο market εφαρμογη που να μετρα ξερει καποιος να μου πει εαν υπαρχει και πια ειναι αυτα .ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ σε ολους και αυτο που κανετε ειναι καλο που βοηθατε με τις απαντησεις .the best techblog

Theocharis

Sorry re paidia an ginomai kourastikos, alla sto site tis Sony Ericsson eida oti to Xperia x10 exei Agps. Mporoume na xrisimopoiHsoume to Gps xoris na xreonomaste ka8e fora?

kyriakos

Τι ενοιτε ρε παιδια οτι πρεπει να εισαι συνδεμενος στο internet? ME android? αλιως δεν δουλευει
η το χρειαζετε μονο για να κατεβασεισ κατι?

pcauditor

telika to Xperia X10 exei gps i A-gps. yparxei kanena gps software na trexei sto Xperia x10?

scientistinkolas

Καλημερα.
Μόλις αγόρασα ένα Xperia X10 και το βρίσκω καταπληκτικο κινητό!!!!!
Περισσοτερο εχω όμως εντιπωσιαστεί με την τρομερή του οθόνη.
Λοιπόν παιδια για να μην τσακώνεστε από ότι ειδα και λεει και το βιβλιο οδηγιων η ΟΘΟΝΗ διαθέτει 16.000.000 χρώματα ΕΝΩ το ANDROID 1.6 που χρησιμοποιει του υποστηρίζει μονο 16Κ.
Μηπως γνωριζεται την μεγιστη αναλυση βιντεο που μπορει να παιξει??? Εχω ήδη δοκιμάσει: resolution 854χ480,Bitrate: 1500, Fps:25,Level 4.1

mixalhs

telio paidia alla ontos i timi tsouzi vgeni konta sta 580

nikos

kalhmera pedia!! tin tetarti tha exw k gw ena apo ta Xperia X10..
k exw akousi ta kalitera mexri twra..
einai kapoios pou exei na pei kati pou den tou arese i pou antimetopise kapoio provlima??

Νικος

Γεια σου συνονοματε, το κινητό είναι τρομερό!!!!! Και το λέω έχοντας το 3 μήνες.
Το ΜΟΝΑΔΙΚΌ πρόβλημα είναι η μπαταρία του καθώς με κανονική χρήση χρειάζεται να το φωρτιζεις καθε μέρα σχεδόν,!! Ωστόσο αξίζει και με το παραπάνω καθώς αυτή η τέλεια ανάλυση στην οθόνη και η ευκολία στις ταινίες που μπορείς να βλέπεις είναι το κάτι άλλο.

Νικος

καλησπερα.Εχω ενα Xperia x10 εδω και 4 μερες.Οντως ειναι πανευκολο στην χρηση με πολλες εφαρμογες αλλα εχει ενα μεγαλο μειον.Οτι δεν υπαρχει ενα gps software περα απο το wisepilot που να μην χρεωνεσε.Δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν gps σκετο μιας και το wise pilot ζηταει δεδομενα απο το δικτυο.Εν τελη αρχισα να το μετανιωνω που δεν πηρα iphone ή κατι σε HTC HD2.Κριμα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.