Sony και Samsung οι αισθητήρες στις κάμερες των Galaxy S9 και S9+

sony samsung αισθητήρες κάμερα galaxy s9 s9plus, Sony και Samsung οι αισθητήρες στις κάμερες των Galaxy S9 και S9+

Για άλλη μια φορά η Samsung εφοδιάζει τις ναυαρχίδες της με διαφορετικούς αισθητήρες για τις κύριες κάμερες. Σε αναφορά του TechInsights, μετά από αποσυναρμολόγηση του Galaxy S9, φαίνεται πως εκτός από τους δικούς της αισθητήρες χρησιμοποιεί και αυτούς της Sony.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung έχει τοποθετήσει το Sony IMX345 και το Samsung S5K2L3 στις φετινές της ναυαρχίδες, με ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να αποδώσουν το ίδιο τόσο στο ρυθμιζόμενο κλείστρο αλλά και στη λειτουργία του super slow motion video στα 960 fps.

Ο Sony IMX345 είναι παρόμοιος με τον IMX400 που βρίσκουμε στη σειρά Xperia XZ που ήταν και τα πρώτα που είχαν τη λειτουργία super slow motion video στα 960 fps και πρώτη φορά βασίζονται στην 3-layer απεικόνιση και Wafer-to-wafer bonding. Επίσης, ο Sony IMX345 έχει κατασκευασθεί με παρόμοιο τρόπο και οι διαφορές στην ποιότητα με αυτόν της Samsung δε μπορούν να γίνουν αντιληπτές.

sony samsung αισθητήρες κάμερα galaxy s9 s9plus, Sony και Samsung οι αισθητήρες στις κάμερες των Galaxy S9 και S9+

Στον αντίποδα, ο Samsung S5K2L3 ISOCELL είναι η επόμενη έκδοση του S5K2L2 που είχαμε δει στα Galaxy S8 και Note 8. Σύμφωνα με τη Samsung, ο νέος αισθητήρας είναι έτσι κατασκευασμένος για την ακόμα πιο γρήγορη επεξεργαστική ισχύ για τη δημιουργία του super slow motion video αλλά και για την αποτελεσματική απεικόνιση φωτογραφιών χωρίς θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όπως στη Sony, έτσι και στη Samsung είναι ένας αισθητήρας που πρώτη φορά βασίζεται στην 3-layer απεικόνιση και παρά το γεγονός πως είναι δομημένος διαφορετικά από αυτόν της Sony, αποδίδει εξίσου την ίδια υψηλή ποιότητα απεικόνισης.

sony samsung αισθητήρες κάμερα galaxy s9 s9plus, Sony και Samsung οι αισθητήρες στις κάμερες των Galaxy S9 και S9+

Δεν είναι ξεκάθαρο εαν το ίδιο γίνεται και με την εμπρόσθια κάμερα των 8MP στα Galaxy S9 και S9+ αλλά εαν λάβουμε υπ’ όψιν το τι έκανε η Samsung στα Galaxy S8 και S8+, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε αισθητήρες διαφορετικών εταιρειών και εκεί. Βέβαια δεν παίζει ρόλο η ύπαρξη διαφορετικών αισθητήρων ανάλογα με την αγορά για την οποία προορίζονται οι συσκευές, αλλά είναι σημαντικό πως η Samsung έχει τη Sony σύμμαχο για να καλύψει την πολύ μεγάλη ζήτηση των Galaxy S κάθε χρόνο.

sony samsung αισθητήρες κάμερα galaxy s9 s9plus, Sony και Samsung οι αισθητήρες στις κάμερες των Galaxy S9 και S9+

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
enki

τα εχουμε πει και θα τα ξαναλεμε..το μοντελο με snapdragon μπρος και πισω χρησιμοποιει sony αισθητηρες.οι διαφορες ειναι λιγο στα χρωματα υπερ του sony!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.