Xperia XZ1 & Compact: Η Sony συστήνει να μην βυθίζονται στο νερό

sony xperia xz1 water resistant, Xperia XZ1 & Compact: Η Sony συστήνει να μην βυθίζονται στο νερό

Η Sony βρέθηκε στην IFA 2017, όπου έκανε τις δικές της σημαντικές ανακοινώσεις. Μεταξύ αυτών ήταν τα Sony Xperia XZ1 και Sony Xperia XZ1 Compact, τα οποία έχουν πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρητικά μπορούν να αντέξουν κάτω από 1.5 μέτρο νερού για 30 λεπτά.

Ωστόσο, παρά την πιστοποίηση, η Sony προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να βυθίζετε το κινητό στο νερό. Στην επίσημη σελίδα της η εταιρεία γράφει χαρακτηριστικά:

“Το Xperia XZ1 έχει αντοχή στο νερό και είναι προστατευμένο ενάντια στη σκόνη, επομένως μην ανησυχείτε αν βρεθείτε κάτω από τη βροχή ή θέλετε να πλύνετε τη βρομιά κάτω από το νερό της βρύσης, όμως θυμηθείτε ότι όλες οι θύρες πρέπει να είναι καλά κλεισμένες. Δεν πρέπει να βάλετε τη συσκευή εντελώς κάτω από το νερό, ή να το εκθέσετε σε θαλασσινό νερό, χλωριωμένο νερό ή σε υγρά όπως ποτά. Η κατάχρηση και η ακατάλληλη χρήση της συσκευής θα ακυρώσει την εγγύηση. Η συσκευή έχει δοκιμαστεί σύμφωνα με την πιστοποίηση Ingress IP65 / 68. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση www.sonymobile.com/waterresistant. Σημειώστε ότι το Xperia XZ1 διαθέτει μια θύρα capless USB για να συνδέεται να φορτίζει. Η θύρα USB πρέπει να είναι εντελώς στεγνή πριν τη φόρτιση”.

Αν και τα Sony Xperia XZ1 και Sony Xperia XZ1 Compact, λογικά θα άντεχαν κάτω από το νερό, η Sony συστήνει να μην το δοκιμάσετε. Υποθέτουμε ότι η πιστοποίηση IP δόθηκε έπειτα από δοκιμές σε εργαστηριακό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να διαφέρει από τις πραγματικές συνθήκες, εξού και η προειδοποίηση της Sony.

Να σημειωθεί ότι η Sony είχε πει ακριβώς το ίδιο και για άλλα αδιάβροχα μοντέλα στο παρελθόν, όπως το Xperia XZ Premium, άρα δεν είναι κάποια νέα πολιτική. Άλλοι κατασκευαστές όπως Samsung και LG, δεν έχουν τέτοιες προειδοποιήσεις για τους χρήστες τους, αναφέρουν ότι είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το κινητό σε 1.5 μέτρο νερού για 30 λεπτά, αρκεί βέβαια η συσκευή να είναι αδιάβροχη.

Διαβάστε επίσης: Sony: Έχασε την υπόθεση για τα “αδιάβροχα” smartphones

sony xperia xz1 water resistant, Xperia XZ1 & Compact: Η Sony συστήνει να μην βυθίζονται στο νερό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Να διαφημιζεις οτι ενα κινητο ειναι αδιαβροχο αλλα να μην αφηνεις το χρηστη να το βαλει οπουδηποτε εχει νερο!ουτε πισινα ουτε θαλασσα ουτε πουθενα.απιστευτα πραγματα.απο σταγονες βροχης αντεχουν ολα τα κινητα χαιρω πολυ.πως μπορεις να ακυρωνεις την εγγυηση ενος τηλεφωνου που το βουταει ο χρηστης σε νερο απο τη στιγμη που λες οτι εχει πιστοποιηση για 1.5 μετρο.

One

Άλλο πράγμα η αντοχή στο νερό και άλλο η αδιαβροχοποίηση. Το θεμα όμως είναι ότι μπερδεύονται οι καταναλωτές και μετα γίνεται ένα μπάχαλο.

Επίσης πολλοί φτάνουν στα ακρα όταν βάζουν το κινητο τους στο νερο με τα γνωστά επακόλουθα και μετα λενε ότι δεν ήξεραν…

Άρης.

Λογικό είναι. Δε μιλάμε για κινητό αλλά για τουβλάκι.

Kos

Δεν μπορεί ένα προϊόν να έχει μια πιστοποίηση και να μην είναι εναρμονισμένο
με αυτή. Τελεία και παύλα! Αλλιώς ας την αλλάξουν για να μην πληρώνει ο κόσμος τζάμπα ακριβές συσκευές.

bezilys

Είναι απλά τα πράγμα απλώς πατάς *#*#7378423#*#* εκεί που γράφεις για να πάρεις τηλέφωνο πας εκεί που λέει για την πίεση και βλέπεις άμα είναι αδιάβροχο ή όχι

Tsosmi

Οταν λενε οτι μια συσκευη εχει μια πιστοποιηση και μεσα σε αυτη αναφερεται η βυθιση του σε 1,5 μετρο, το γραφουν για να παρει μια ιδεα αυτος που το εχει, ποια περιπου πιεση κατω απο το νερο αντεχει. Δε σημαινει οτι επειδη γραφει για κατω απο το νερο, μπορει να το βαλει και να βγαζει υποβρυχιες φωτογραφιες. Και ειδικα στη θαλασσα, ακομα και σε χλωριωμενο νερο της πισινας, οι κολλες δεν αντεχουν σε τετοια νερα. Και να μην μπει νερο την πρωτη φορα, την επομενη μπορει να μην τη γλυτωσει γιατι θα εχει χαλασει η κολλα. Αν ο καθενας θελει να κανει πειραματα ας τα κανει, αλλα μετα να μη γκρινιαζει αν δεν του το καλυψουν στην εγγυση.

Αγγελος

One δε μπερδευομαι οταν λεει το κινητο μου οτι μπορω να το βυθισω μιση ωρα στο νερο,προφανως ειναι υπεραρκετος χρονος να βγαλω φωτο και βιντεο και δε χρειαζομαι κατι παραπανω.οποτε οι απαραδεκτες εξαιρεσεις που εχει βαλει η sony λογω του γνωστου προσφατου χαμενου δικαστηριου με τους καταναλωτες της λογω της διαφημισης της που βουτανε σε πισινες με το κινητο ειναι κοροιδια.δηλαδη υπαρχει πουθενα νερο που δεν ειναι χλωριομενο ή δεν εχει αλατι;

Γωγώ

Τα αδιάβροχα κινητά της Sony αντέχουν στη βύθιση στο νερό αρκεί να μην έχει χημικά και αλάτι, εγώ το έχω βυθίσει και στη θάλασσα αρκεί να πλυθεί αμέσως με γλυκό νερό, όσοι επιθυμούν τέτοια τηλέφωνα θα πρέπει να προσέξουν /ενημερωθούν σχετικά με την φροντίδα τους, υπάρχουν οδηγίες στο site της Sony Xperia. Προφανώς οι άνθρωποι βαριούνται να ενημερουθουν περισσότερο και τα χαλάνε και μετά ζητάνε εξηγήσεις και κάποιοι και αποζημιώσεις… π. χ. Όταν βυθιστεί σε νερό πρέπει να το τινάξεις έως και 10 φορές από τη κάθε μεριά που υπάρχει θύρα αφού πρώτα το έχεις στεγνώσει με μαλακό πανί, και η φόρτιση να μην γίνει συντομότερο τω 2 ωρών το καλοκαίρι και 4 το χειμώνα, το xperia z1 όλες τουθύρες έκλειναν και δεν ήθελε πολύ φροντίδα, και το μόνο κατάλληλο στη θάλασσα για λίγο….

Andrew cat

Εγώ είχα το xperia z3 και σε πισίνες το έβαζα και με σαμπουάν το ξέπλενα και σε θάλασσες το έβαζα και οταν μου χάλασε στον 1 χρόνο περίπου, λόγο υγρασίας η sony μου το αντάλλαξε με αλλο. Το ότι η sony προειδοποιεί πλέον δεν σημαίνει οτι δεν θα σου αντικαταστήσει το τηλέφωνο σε κάποια βλάβη απο νερό στην οποία δεν είχες ευθύνη. Αν ο ένας στους πέντε κάνει την ίδια χρήση που έκανα και εγώ στο τηλέφωνο και η sony είχε την υποχρέωση να το αντικαταστήσει απλά γιατι δεν προειδοποίουσαι τους καταναλωτές τότε προφανώς και δεν τής συμφέρει. Η sony είναι απο παλιά στο κολπάκι με τις αδιαβροχες συσκευές, έπαθε και έμαθε. Αργά η γρήγορα θα δείτε ότι και οι άλλες εταιρείες θα αρχίσουν τις προειδοποιησης.:)

Παπαροκας tiamat

να ναι καλα η apple η οποια επεβαλε τη μοδα με τα αδιαβροχα κινητα αλλιως δε θα ξαναβλεπαμε αδιαβροχο κινητο…. τις εταιρειες δε τις συμφερει αφου η αδιαβροχοποιηση οπως επισημα ειχε δηλωσει η HUAWEI ,αυξανει κατακορυφα το κοστος.

γι αυτο πχ ειδαμε αδιαβροχο s5 και καπακι το note4 και τα s6 ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΝΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ !

επισης αδιαβροχα απο τις μπατηρησες htc ,lg δε θα βλεπαμε ΠΟΤΕ αν δεν ηταν η apple να το κανει MUST !

Παπαροκας tiamat

η apple MUST εκανε τα 64bit soc ,τα fingerprint, τα dual lens, το dual flash και τα waterproof….
ισως τελικα εχουν δικιο να λενε τα funboys της οτι αμα δεν υπηρχε apple ακομα θα μασταν πιθικοι πανω στα δεντρα με κινητα μπανανες

hayate

“η apple MUST εκανε τα 64bit soc ,τα fingerprint, τα dual lens, το dual flash και τα waterproof….”

Από ποιον πλανήτη ήρθες; Μόνο τα 64 bit χρεώνονται ως πρώτη εμφάνιση και “must” από την Apple. Όλα τα άλλα παρουσιάστηκαν πρώτα σε άλλα κινητά

Αγγελος

Παπαροκα πονεσαν τα μυαλα μας

bezilys

@hayate άλλο θέλει να πεις ο παπαροκας ότι άμα η Apple το έκανε must, όχι ότι το έβγαλε αυτή πρώτη

ΦΝ

Καλα χαχα καποιοι νομίζουν οτι η Apple εχει τα σούπερ τηλ. Απλα έχει βγάλει ονομα και πουλάει ακριβά το μπραντ της σαν κόσμημα ή αξεσουάρ. Σαν τηλεφωνα σαφώς ολοι οι ανταγωνιστές στα ιδια χρηματα δίνουν σαφώς καλυτερα τηλεφωνα κα σε ποιότητα και σε hardware κα φυσικα software. Βασικα αν δεν υπήρχε η Sony θα ελεγα δεν ξερω τι τηλ θα ειχαμε. Αυτην στήριξε την ιδεα της καλής κάμερας, καλού ηχείου κα χρήση σαν Walkman του τηλεφώνου με καλη ποιότητα ήχου στα ακουστικά. Επισης, θεώρησε το τηλ σαν κέντρο ψυχαγωγίας και το στήριξε με αντίστοιχα αξεσουαρ και softaware….. έδωσε τηλ με καλες selfie και αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκόνη και τις πτώσεις ή ακομη ειδικα πιο ανθεκτικά για ειδικές κατηγορίες, μπαταρίες ισχυρές και 2 ημερών ακομη και τωρα κτλ. Η αληθεια ειναι οτι την καινοτομία δεν τη στήριξε με σωστο τροπο αλλα παρόλα αυτα συνεχίζει να ειναι μια σοβαρή εταιρια που υποστηρίζει πολυ τα κινητά της. Πιθανόν με με μια βελτίωση στο ντιζαιν που παλιά ηταν καινοτόμα οχι τωρα ….θα μπορούσε ανετα να επιστρέψει στις τρελές αγορές…. Τωρα για αυτο πιυ λεει η Sony οπως λεει και το αρθρο ….ολες οι εταιριες γράφουν κατι παρόμοιο …τοσο απλα …αυτο κανει κα η… Συνέχεια »

Zar

Εντάξει, αφού διάβασα κι αυτό, δεν υπάρχει κάτι άλλο να διαβάσω…. Χαχαχαχα

hayate

@bezilys τη διπλή κάμερα την εδραίωσε η huawei που έβαλε δεύτερο rgb φακό και μόνο 3 κινητά εδραίωσαν τον telephoto φακό της Apple. Dual flash ?? Apple ?? Τα αδιάβροχα;;; ένα μοντέλο έβγαλε με αδιάβροχο και τόσες είχαν αδιάβροχα πριν την Apple όποτε άκυρο κι αυτό. Μόνο το 64 bit έφερε και έκανε must η Apple.

Παπαροκας tiamat

αυτο που δε θέλετε να καταλαβετε ειναι οτι κανενας δεν ασχολείται με το τι βάζει ο αλλος
σαν χαρακτηριστικο στο κινητο του!
ολες οι εταιρείες εχουν ενα συγκεκριμένο budget και με βαση αυτο κινουνται.
αντιθετως υιοθετουν αστραπιαιως ενα χαρακτηριστικο οταν αυτο το ενσωματώνει η Apple.

πχ η Sony ειχε τοσο καιρό αδιαβροχοποιηση και κανενος δεν ιδρωνε το αυτί !

ολοι είναι τα γιουσουφακια της Apple

bezilys

@Παπαροκας tiamat μόνο η Sony δεν είναι γιουσουφάκι της apple!

Παπαροκας tiamat

ρε παιδι μου να το πω αλλιως. g6 και v30 ενσωματωνουν αμφοτερα στρατιωτικες προδιαγραφες αντοχης!

ιδρωνει κανενος το αυτι να το αντιγραψει?

αν το κανει η apple την αλλη μερα ολα τα κινητα θα χουν το συγκεκριμενο feature….

μεχρι και η samsung για να μειωσει το κοστος των s6, note 4 ,note 5 σταματησε να τα κανει αδιαβροχα μετα το s5 και εβγαζε μονο τα active αδιαβροχα για να τσιμπησει ο,τι κοινο εχουν αυτου του ειδους τα κινητα.

στο s7 δεν την επαιρνε πια…. το κανε αναγκαστικα παλι αδιαβροχο λογω οτι θα μενε πισω απο το αδιαβροχο iphone 7 ,iphone 7 plus γι αυτο και επειτα ειδαμε το πρωτο αδιαβροχο note στην ιστορια !

μη λεμε αηδιες λοιπον. ολοι μα ολοι ειναι τα ξωγαμα της apple !

Andrew cat

Παπαροκα; τι στρατιωτικές προδιαγραφές έχουν τα G6 και v30;

Παπαροκας tiamat

τις ιδιες που εχουν τα cat και τα s7 ,s8 active με τη διαφορα οτι στη περιπτωση της lg μιλαμε για κινητα ,οχι εκτρωματα….

Παπαροκας tiamat
Andrew cat

Απο drop test που είδα για το g6 φάνηκε πιο ανθεκτικό απο το s8 αλλα σε καμία περίπτωση δεν μου φαίνεται πιο ανθεκτικό απο ένα cat😜

Αγγελος

Με λιγα λογια παπαροκα η samsung οταν ξεκινησε να ασχολειται σοβαρα με το s7 το σεπτεμβριο την ωρα που παρουσιασε η apple το 6s ειπε να το κανει αδιαβροχο και να το παρουσιασει το φεβρουαριο επειδη ηξερε οτι μετα απο 7 μηνες που θα λανσαρει η apple το 7αρι θα το κανει αδιαβροχο οποτε επρεπε να τη φτασει…😂😂😂😂

Παπαροκας tiamat

αγγελε ναι ακριβως αυτο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.