Από τη Sony η επόμενη bezel-less ναυαρχίδα στην IFA 2017;

sony bezel-less smartphone ifa 2017, Από τη Sony η επόμενη bezel-less ναυαρχίδα στην IFA 2017;

Η Sony είναι από τις πρώτες που ανακοίνωσε το press event της στο πλαίσιο της IFA 2017, που πραγματοποιείται 1-6 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 31 Αυγούστου και οι πληροφορίες δείχνουν ότι θα ανακοινώσει τα Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact και X1, που έχουν ήδη διαρρεύσει.

Όπως φαίνεται όμως, η Sony μπορεί να μας επιφυλάσσει και μια έκπληξη. Οι νέες διαρροές που έρχονται από το κινέζικο Weibo, μιλούν για μια bezel-less ναυαρχίδα με οθόνη 6 ιντσών LCD, με 18:9 aspect ratio.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες είναι σωστές, τότε σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή στην σχεδιαστική φιλοσοφία της Sony. Ο τεχνολογικός γίγαντας θα ευθυγραμμιστεί περισσότερο με το trend που ξεκίνησαν φέτος Samsung και LG με τα Samsung Galaxy S8 και LG G6, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως o επικεφαλής του τμήματος marketing της Sony, Don Mesa, είχε δηλώσει στην MWC, ότι η εταιρεία είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το 16:9 ratio. Από την άλλη όμως, η Sony Pictures βασίζεται στο 16:9 format, επομένως δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα το τμήμα mobile να φέρει ένα ανάλογο smartphone.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η Japan Display Inc., στην οποία είναι μέτοχος η Sony (για την ακρίβεια, ανήκει σε Sony, Toshiba, Hitachi), ανακοίνωσε την οθόνη “Full Active LCD”, στις 6 ίντσες, με πολύ λεπτά περιθώρια και 18:9 aspect ratio.

Οι ενδείξεις ότι η Sony μπορεί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν, και το ίδιο λέει η λογική, αλλά κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις για το αν θα δούμε bezel-less ναυαρχίδα στην IFA.

Τι λέτε;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sosimple

Να βγει ο ήλιος νύχτα είναι ποιο πιθανο απο το να βγάλει baseless κινητο η σονυ.. 🙂

combo

Ζηλεύεις..?

Ιωάννης jb

Η Sony έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δε φοβάται αλλαγές σε design και όχι μόνο….
Ακόμη έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τρομερές συσκευές…
Σίγουρα θα γίνουν και λάθη!
Όμως στο θέμα περιθώρια δε δέχομαι ότι έχει μεγάλα!
Φαίνονται μεγάλα επειδή τα κινητά που κατασκευάζει είναι τετραγωνισμενα!
Πάντα κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια!
Τώρα αν κάνει αυτά που λέει το άρθρο εμένα θα με πειράξει διότι η τόσο μακροστενη οθόνη δεν μου προσφέρει τίποτα..
Όπως και το κινητό να είναι όλο μια οθόνη..
Πάει χάνω την ταυτότητα…

Saša

Ε ρε μανια με τις σοκολατες/τηλεκοντρολ 16:9

One

Δεν με νοιάζουν καθόλου τα περιθώρια αν είναι μεγαλα αρκει να εχει στερεοφωνικά ηχεία, μεγαλύτερους αισθητήρες καμερας μπρος και πισω και φυσικά 16:9 αναλυση που δεν μετατρέπει το κινητο σε τηλεκοντρολ.

Ειδαμε τη Samy που εκανε bezeless desing και εβαλε τραγική καμερα στο μπροστινο μερος, η αναλογία οθονης δε σε βολεύει να διαβασεις κείμενο, ενώ ανυπαρξια bezel κανει το κινητο πολύ ευθραστο και η αλλαγη νεας οθόνης παει στο θεο.

Nick

Όχι Sony, μην υποκυψεις στο νέο αυτό κακόγουστο trend. Εμένα προσωπικά η αίσθησή μου όσον αφορά τα ratio είναι ότι τελικά δεν θα καταφέρει να επικρατήσει το 18:9 έναντι του 16:9 στα high-end τηλέφωνα, θα κάνουν έναν σύντομο σχετικά κύκλο και θα επιστρέψουν οι περισσότεροι παίκτες ξανά στο 16:9.

Jim

Είναι παντελώς ανακριβές πως το bezelless trend το ξεκινησαν οι Samsung + LG. Το ξεκινησε η Xiaomi με το Mi Mix2, κριμα να παραπληροφορειτε τον κοσμο. Υπαρχει και η Κινεζικη αγορα, την οποια σύντομα όλοι οι “μεγαλοι” θα την κυνηγουν σε innovation.

JohnWave

Πολύ καλή είδηση για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που θέλει bezeless συσκευές. Πολύ θα ήθελα και εγώ πάντως η αναλογία να παρέμενε στο 16:9.

Ιωάννης jb

Jim.. Είναι παντελώς ανακριβες κ αυτό που μας λες διότι το mi mix είναι αντιγραφή του sharp aquos

Jim

Ιωαννης σωστός. Αρα ο αρθρογράφος καλό θα ήταν να διορθώσει την ανακρίβεια στο άρθρο.

bezilys

Κρίμα μου φαίνεται πιο ωραίο τι κινητό με bezels

alexandros

ιωαννη jb αγαπημενε σονακια.η sony φοβαται τις αλλαγες γι αυτο εχει το ιδιο σκαρι εδω και 15 χρονια και ειναι ετοιμη να κλεισει το mobile τμημα το οποιο δε καταγραφει κερδη ποτε.ο μονος λογος που το κρατανε οπως ειπε και ο προεδρος της ειναι για να διατηρησουν τις σχεσεις με τις εταιρειες ωστε οταν βγαλουν καποιο καλο προιον να ειναι εντος αγορας. απο κει και περα τα περιθωρια της θες δε θες να το δεχτεις αμα τα μετρησεις ειναι τα μεγαλυτερα με διαφορα απο ολα τα αλλα κινητα. τωρα γιατι να μη σου αρεσει ολο το κινητο να εχει οθονη δηλαδη να ειναι ωφελιμο απο τη στιγμη που για αυτο το παιρνεις για να βλεπεις πραγματα και να εργαζεσαι πανω στην οθονη και οχι να εχεις αχρηστο μαυρο πλαισιο το οποιο δε σου προσφερει κατι δε καταλαβαινω και προφανως δε το καταλαβαινει και καμια εταιρεια αυτο.με του βγηκε η τεχνολογια και μπορουν να το κανουν απλα το κανουν. επισης να πω στον παληκαρο που ειπε οτι ειναι αβολο να διαβαζεις σε s8 απλα φιλε μου δε σε καταλαβαινουμε τι εννοεις εμεις οι κατοχοι s8. τελος να πω οτι το trend σωστα το ξεκινησε η samsung οπως αναφερει το αρθρο καθως… Συνέχεια »

Impressive-Instant

Καλό είναι να ψάχνουμε πριν γράψουμε κάτι…
Στο θέμα σχέδιο κάνε μια αναζήτηση στα Xperia (2010-2017)….δεν μπορεί θα δεις διαφορές…. Τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζει κέρδη (η δεύτερη σε αξία συσκευών μετά την Apple)… Οντως, η LG έφερε την μόδα (G2), επαναστατική σχεδίαση!

Ιωάννης jb

alexandros.. Μη λες ανακρίβειες και βλακειες γελάει ο κόσμος.. Δλδ η Apple με ίδιο design και πολύ μεγαλύτερα περιθώρια γιατί βγάζει τρελά λεφτά;;;;
Είσαι τόσο αδαης που ούτε καν τα σκέφτεσαι αυτά που λες!
Αυτά περί ωφέλιμης οθόνης άστα, το έχουν τερματίσει οι εταιρίες… Κάπου πρέπει να μπουν αισθητήρες, ηχεία, κάμερα και όχι μόνο…

Ξέρεις ο βοσκός πάει τα πρόβατα εκεί που θέλει… Δείχνοντας τους χορταρακι..
Το ίδιο κάνει και η Samsung, σας ρίχνει λίγο διαφήμιση-χορταρακι και τσιμπατε σαν πρόβατα..
Μα καλά λίγο μυαλό στους εγκεφάλους σας δεν έχετε;;
Είναι δυνατόν να βλέπετε το s8-τηλεκοντρόλ τηλεόρασης και να μου το λέτε ωραίο smartphone;;
Που μου χρησιμεύει αυτό το μακροστενο πράγμα σε σχέση με το πιο χοντρό;;
Στα games;; Στην πλοήγηση στο Internet;; Στα ποσταρισματα στενευει το πληκτρολόγιο πιο δύσκολο το γράψιμο.. Είναι πολλά τα αρνητικά τι να λέμε τώρα..
Δλδ επειδή θα φαίνονται καλύτερα οι ταινίες όλα τα άλλα τα ξεχνάμε;; όχι δε πάει έτσι..

Έχουμε θυσιασει φορητοτητα για πλοήγηση στο Internet οκ αντε αυτό τρώγεται….
Πολλά τους χαρισαμε αυτό δε πρέπει.. Πρέπει να τους σνομπαρουμε δε θέλουμε smartphone-τηλεκοντρολ

John

Μπράβο στην Sony που έστω και αργά θα φτιάξει εργονομικά smartphone με μεγάλες οθόνες και ελάχιστα bezels αντιγράφοντας την πρωτοπόρο Samsung όπως άλλωστε έκανε και η Apple.

@tito

Εγω παντως μολις ειδα το s8 εβαλα τα γέλια.Δεν θελουν ολοι γκοφρετες που σου πεταει μαυρα περιθώρια οταν πας να δεις βιντεο η να παιξεις Παιχνίδια.

Vangelis

Η Sony η bezelομανα?
με τα bezels των 7 χιλιομετρων έκαστο?
Να το δω και να μην το πιστέψω.
Μέχρι στιγμής είναι απαράδεκτα θηριώδη τα κινητά της.

Ανδρεας Κ

Mi Mix o Μπαμπας σας. Μην λεμε τα ιδια….! ξυπνησαν τωρα ολοι …bezels -less…. ! παει το Copy-paste συννεφο…κολλανε και ενα σημα απο πισω και ετοιμο…

Asos206

Ρε μανία με τα τηλεκοντρόλ! Θα συμφωνήσω με των Ιωάννης αν και ξέρω ότι είναι Sony fan, είναι έτσι ακριβώς! Πήρε φίλος το σ8 πλας, προσπαθούσα να καταλάβω που χρησιμεύει αυτή η διάσταση.. Πρέπει να βρεις ντε και καλά 18:9 video sto YouTube για να λες… Α παιδιά εγώ απόλαυσα το κλιπακι αλλά στήλ σινεμά… Εγώ πρόλαβα και πείρα το υ11 πρην αλλάξει και αυτό..μοδα είναι και θα περάσει από όλους.. Έστω μια φόρα..

Mac

H Sharp το ξεκίνησε όχι η Xiaomi

bezilys

Χαχαχα γελάνε και οι πέτρες που το ίδιο το design 15 χρόνια κάθε χρόνο άλλαζε εκτός από την περίοδο 2013-2015 που μιαζαν μεταξύ τους αλλά αυτό είναι μόνο 3 χρόνια?!
Δεύτερον από που και σπου το ότι είναι trend είναι και σωστό?τόσο πρόβατα είστε?

Παπαροκας tiamat

Περιμενε να βγαλουν ολοι bezeless κινητα για να βγαλει και αυτη οταν η τελευταια κινηση της ειναι το zx premium με τα μεγαλυτερα bezel ολων των εποχων στο android. Δειχνει παλι ποσο ανικανη εταιρεια – γιουσουφακι ειναι που παει οπου φυσα ο ανεμος!

bezilys

Γιαυτό και έφτιαξε το πιο γρήγορο κινητό που υπάρχει στην αγορά μέχρι στιγμής……

Αρης

Συγνώμη για το ασχετο, αλλα εχω το xperia xz εδω και 4 μερες και εχω παρατηρησει οτι στο σημειο της μπαταρίας ζεστενεται αρκετα ορισμενες φορες οταν το χρησιμοποιώ.
Υπάρχει περίπτωση να εχει προβλημα η μπαταρια η απλα ειναι απο την υπερβολική ζεστη; κι αν ειναι απο τη ζεστη υπάρχει περίπτωση να δημιουργησει προβλημα στη μπαταρια;

@tito

Ανικανη εταιρία λεει ο φιλος χαχαχαχαχα .
Φιλε με το xz δεν ξερω αν εχεις προβλημα αλλα χρησιμοποιώ αυτες τις μερες ενα sony και ενα Χαβάη και ψιλουποφέρουν απο την ζεστη τις μεσημεριανες ωρες.Ολα το παθαίνουν αυτο σε υψηλές θερμοκρασίες.

Kostas

@One Αν είχε στερεο ηχεια τοτε θα ήθελες bezelless ! Ο τροπος που επιχειρηματολογείτε ολοι ειναι κλασικος

george

αγαπημενοι φιλοι ειμαστε κ εμεις που αγοραζουμε sony για το ui της.ναι καλα ακουσατε το μοναδικο skin που λες οταν το χρησιμοποιησεις ειναι καλυτερο ακομα κ απο το vanilla android.
στα καινουργια φετινα τηλεφωνα δε αλλα κ στο δικο μου το z5c ο τροπος που δημιουργει την cache κ την εκμεταλευετε ειναι μοναδικος με αποτελεσμα ενα ταχυστο απροβληματιστο android στις συσκευες μας.
κατοχος sony που χρησιμοποιει task killers κ διαγραφει την cache για μενα ειναι εγκληματιας.
ειναι αυτο που λεω το ios του android ενα τηλεφωνο που φυσικα κ δεν χρειαζετε reboot ποτε κ λειτουργει τωρα οπως λειτουργουσε οταν το πηρα.
στον chrome μαλιστα εχουν δωσει τοση προσοχη που ανεβοκατεβαζουν τις σελιδες κοπιδι.
επισης την ωρα που ολοι τρεχουν να σου φορτισουν την μπαταρια σε 30 λεπτα αυτη σου λεει (οχι εδω δεν εχει τετοια,εγω θα στην προσττεψω την μπαταρια μη φορτιζοντας την τα βραδια μεχρι το 100 κ αν δε θες πανε αλλου).
γενικα πιστευω οτι ολες οι συσκευες ειναι τουμπανο πλεον ειδικά ανω των 400 ευρω αλλα το να κοροιδευουμε κ να λεμε την sony τσιρκο ειναι τουλαχιστον αστειο μα κ κομπλεξικο θα ελεγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.