Sony Xperia 1 III: Διέρρευσαν τα πρώτα renders με… οικείο σχεδιασμό

Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 III: Διέρρευσαν τα πρώτα renders με… οικείο σχεδιασμό

Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 III: Διέρρευσαν τα πρώτα renders με… οικείο σχεδιασμό

Τα πρώτα renders του Xperia 1 III διέρρευσαν και πλέον έχουμε μία πρώτη ματιά στο τι μας ετοιμάζει η Sony για το 2021, τουλάχιστον στο design. Ο γνωστός leakster @onleaks μας δίνει μία πληθώρα renders από κάθε πλευρά, με τη συσκευή να μοιάζει υπερβολικά στο περσινό Sony Xperia 1 II.

Αρχικά, το νέο μοντέλο έρχεται με εξαιρετικά λεπτά bezels περιμετρικά, ενώ και τα bezels στο πάνω και το κάτω μέρος έχουν μειωθεί σημαντικά. Αντίθετα, έχει αυξηθεί ελάχιστα το πάχος της συσκευής. Η οθόνη θα είναι η ίδια 4K CinemaWide HDR OLED οθόνη, με μέγεθος 6,5 ιντσών, ενώ η Sony παραμένει πιστή στον ήχο με δύο front-firing stereo ηχεία.

Επιπλέον, βλέπουμε πως στο δεξί μέρος θα έχουμε το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης, power button με ενσωματωμένο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, το πλήκτρο της κάμερας αλλά και το πλήκτρο για άμεση πρόσβαση στο Google Assistant. Το Sony Xperia 1 III θα διαθέτει κανονικά θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Στο πίσω μέρος του Sony Xperia 1 III βλέπουμε το τριπλό σύστημα κάμερας σε κάθετη διάταξη, μαζί με τον 3D iToF αισθητήρα. Όπως και πέρσι, οι κάμερες θα έχουν ZEISS T* coating, για ακόμα καλύτερες λήψεις σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Δυστυχώς δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν.

Πως σας φαίνεται η νέα ναυαρχίδα της Sony;

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GH

Αν και είμαι 100% υπέρ των άλλων προς το καλύτερο στην τεχνολογία, πιστεύω πως ό,τι δεν προκαλεί προβλήματα στην χρήση δεν χρειάζεται να αλλάξει μέχρι να βρεθεί κάτι πραγματικά καλύτερο.

Βλέποντας αντικειμενικά το design των Sony smartphones δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάζει, όμως δεν βρίσκω κανένα λόγο να αλλάξει. Ακολουθεί μια όμορφη μινιμαλιστική φιλοσοφία, με γνώμονα όπως φαίνεται την ευχρηστία.

Δεν πιστεύω πως τα περίεργα camera bumps είναι κάτι αξιόλογο, όπως ούτε τα notches ή οι οπές είναι πραγματικά χρήσιμα. Είναι απλά “αλλαγή για την άλλη”, κάτι το οποίο απεχθάνομαι και βρίσκω ανούσιο αλλά και ασυμβίβαστο με την έννοια της εξέλιξης στην τεχνολογία.

Φυσικά, βρίσκω χρήσιμη, π.χ. την under display camera ή τους βελτιωμένους αισθητήρες καμερών, όπως και ό,τι προσφέρει πραγματικά και ουσιαστικά στην ευχρηστία και τη λειτουργικότητα της συσκευής. Όχι όμως ό,τι προβάλλεται ως καινοτομία χάριν του marketing.

JohnWave

Tα bezels πάνω και κάτω συνεχίζουν να είναι μεγαλύτερα όλων των ναυαρχίδων των υπόλοιπων εταιριών. Γι’ αυτό και περίτεχνα πέφτει σκιά στiς διαφημιστικές εικόνες. Τα πλαινά ωστόσο φαίνονται τέλεια. Επίσης μου αρέσει πολύ το σχήμα (είμαι fan των όσο πιο δυνατό πιο ορθογώνιων συσκευών στυλ Note) όπως και το επίπεδο μέταλλο περιμετρικά. Αν κάνει καμιά έκπληξη η Sony και βελτιώσει την κάμερά της στο αυτόματο, φέρνοντάς την στα επίπεδα της Samsung, της Apple, της Google και της Huawei, θα την τιμήσω παρά τα bezels της. Δύσκολο με τους ρυθμούς που κινείται όλα αυτά τα χρόνια αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Vladimiros

Αν βγει ετσι πανεμορφη συσκευη!! αλλα και πανεμορφη στην τιμη θα ειναι…λογο χρηματων πηγα σε xiaomi εγω που επαιρνα μονο Sony παντα…κ τελος θα ξανα κανουν την μαμακια θα ανακοινωθει φεβρουαριο και θα αρχισει να πουλιεται κανα ιουλιο…απορω ωρες ωρες με αυτην την εταιρια και μετα λενε μερικοι δεν πουλαει και με το δικιο τους…προς το παρον θα κατσω απεξω και θα χαζευω πως τα παει..

Last edited 3 years πριν by Vladimiros
Chris_BMW

Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ και προώθησης .

Η Huawei είχε παρά πολύ επιθετική πολιτική στο κομμάτι της προώθησης σε όλους τους τομείς .

Γιαυτο και ανέβηκε .

Η Xiaomi είναι γνωστή για τις value for money συσκευές της

Και η Apple είναι η Apple .
Την οποία όμως την ξεχωρίζω γιατί έχει δικό της λειτουργικό .

Η Sony ενώ αντικειμενικά παρουσιάζει πλέον μια χαρά συσκευές με τα όλα τους δεν ακολουθεί κάποια τακτική επιθετικού μάρκετινγκ -σαν να μην την ενδιαφέρει –

Θα πρέπει να είσαι ψαγμένος με την τεχνολογία για να επιλέξεις συσκευές της ενώ ακόμα και αν είσαι σε αυτήν την κατηγορία , λόγο του ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον η συσκευή που αγόρασες δεν παίζει πουθενά .
Τι θέλω να πω μπαίνεις στο YouTube και βλέπεις I phone vs Samsung vs Huawei vs η Sony πουθενά .

Η συσκευή που θα πάρει κάποιος δεν υπάρχει και δεν ενδιαφέρει κανέναν και αυτό είναι υποσυνείδητα αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς .

Αυτό έχω να πω εγώ .

Υ.Γ Αν ήμουν Android user ίσως την τιμούσα .
Βασικά θα ήταν η δεύτερη μου επιλογή μετά τo Note

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Konstantine

Η Sony χαράζει το δικό της μονοπάτι. Κάποιοι ακολουθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι αν βάλεις πολλές συσκευές σε ένα τραπέζι & βάλεις μαζί ένα xperia 1 mark II αμέσως θα ξεχωρίσει – διαφέρει. Δεν θέλει notches, ούτε punch holes για τις οθόνες της. Θέλει να έχεις 100% οθόνη για να απολαμβάνεις περιεχόμενο. Ο μόνος τρόπος για να βγάλει full screen οθόνη σε ναυαρχίδα είναι να τελειοποιήσουντην under display κάμερα. Όπως φυσικά έχει & τα καλύτερα ηχεία σε συσκευή. Να λέμε την αλήθεια, έχουν την καλύτερη οπτικοακουστική εμπειρία σε smartphone. Ούτε σου αφαίρεσαν την υποδοχή ακουστικών. Ακόμα & όταν το είχαν κάνει, άκουσαν τα παράπονα & την επανέφεραν. & στο θέμα της κάμερας δεν τα πήγαν άσχημα, με τρομερή βελτίωση σε σχέση με το πρώτο xperia 1. Αν έχει αντίστοιχα τέτοια βελτίωση & στην τρίτη γενιά xperia 1 τότε θα έχει πλησιάσει αρκετά τις κορυφαίες συσκευές. Όπως φαίνεται από τις εικόνες έχει προσθέσει & περισκόπιο φακό για το zoom. Καλό είναι να υπάρχει & το κάτι διαφορετικό.

giorgosgek

Ειναι ισως η πιο ομορφη και διαφορετικη πλεον συσκευη εκει εξω, καθως και η πιο ολοκληρωμενη. Εχω κραξει κι εγω στο παρελθον κυριως για τα bezel και την καμερα. Σοβαρα πως μπορειτε και την κραζετε ακομα; Στο render ειναι σχεδον ανυπαρκτα τα bezels και σου προσφερει front firing stereo speakers και χωρις notch η τρυπες. Ενα θετικο ακομα ειναι η θυρα ακουστικων και υποδοχη για sd που μαλλον θα εχει. Η καμερα μαλλον θα αναβαθμιστει , αλλα πιο πολλη δουλεια χρειαζεται στο software θεωρω, οποτε ισως να μη του λειπει τιποτα εντελως. Το μονο που μπορει να μας ξiνιζει ειναι η τιμη , αλλα εδω που φτασαμε με τις τιμες… Κατα τ’αλλα ειναι μια σοβαρη και μινιμαλιστικη συσκευη.

Koukoz

Ό,τι πιο όμορφο έχω δει σε smartphone. Δυστυχώς ελέω SONY πάλι σε κάποιο τομέα θα υστερεί εκνευριστικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Γιαννης

Ασχημο κινητο , χοντροκομμενο , απο την Sony που εχει μεινει πολλα χρονια πισω δεν περιμενα κατι καλυτερο.

Last edited 3 years πριν by Γιαννης
Vladimiros

Ασχημο ναι οκ ειναι το γουστο του καθενος,αλλα χοντροκομενο?? το 1ii ειναι 7.6mm παχος,για δες ποσα κινητα εχουν τετειο παχος? ειπαμε να λεμε αρνητικα αλλα εσυ εισαι σε λαθος φορουμ

Ιωάννης jb

Τρολακι μέχρι και το iphone 11 pro max που κατά πολλούς είναι η πιο ντελικάτη συσκευή έχει σχεδόν 8 πόντους πλάτος 8 χιλιοστά πάχος κ 230 γραμμάρια βάρος!
Το xperia 1ii έχει πολύ μικρότερο πλάτος κ πάχος αλλά κ 50 γραμμάρια λιγότερο βάρος!
Η αντικειμενικοτητα σου είναι ανύπαρκτη!
Το έχεις τερματίσει-κάψει κυριολεκτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.