Smartphones

Sony Xperia 1 IV: Teardown βίντεο το συγκρίνει με το Mark 3

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Sony Xperia 1 IV που το ξεχωρίζουν από τον προκάτοχό του είναι ότι η μονάδα περισκοπίου προσφέρει συνεχές ζουμ στο range 85-125 mm (μεγέθυνση 3,5x έως 5,2x). Κι όμως, η νέα μονάδα είναι μόνο λίγο μεγαλύτερη από του Mark 3, η οποία μπορούσε να εναλλάσσεται μόνο μεταξύ 70 mm και 105 mm.

Παράλληλα, η νέα μονάδα έχει μεγαλύτερη εστιακή απόσταση και γι’ αυτό ίσως να έχει και το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος.

Ένα βίντεο από το WekiHome κάνει teardown στη συσκευή. Το πίσω μέρος είναι κολλημένο, αλλά το μεγαλύτερο υπόλοιπο μέρος συγκρατείται με βίδες, ακόμη και η υποδοχή ακουστικών, επομένως η αντικατάσταση κάποιου εξαρτήματος που έσπασε θα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Από την άλλη, η οθόνη για να αντικατασταθεί απαιτεί σχεδόν πλήρη αποσυναρμολόγηση.

Το βίντεο ξεκινά με ένα τεστ απόδοσης στο Peacekeeper Elite και στο Genshin Impact. Το τηλέφωνο αντλεί 4,58 W κατά τη λειτουργία του πρώτου και 5,32 W για το δεύτερο (ρυθμισμένο στα 720p/60fps). Το Genshin ανέβασε τη θερμοκρασία του μπροστινού και του πίσω μέρους γύρω στους 45°C (113°F).

Στο βίντεο βλέπουμε και τη χάλκινη ταινία που καλύπτει το πίσω μέρος της οθόνης για να απομακρύνει τη θερμότητα από το chipset. Θα περίμενε, βέβαια, κανείς από τη Sony να είχε κάνει λίγο περισσότερο από το να βάλει θερμικά αυτοκόλλητα στο Snapdragon 8 Gen 1 και στο τσιπ αποθήκευσης UFS 3.1.

Στο διά ταύτα, το Sony Xperia 1 IV ξεκίνησε να αποστέλλεται στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα για 1.400 ευρώ.

Επεξεργάστηκε την 16 Ιουνίου 2022 15:39

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.